Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 ben kendi cevabımı vereyim, başbakan oldukları zaman, cumhurbaşkanı oldukları zaman, bakan oldukları zaman, özgürlükleri tehlikeye girdiği zaman, rahatsız oldukları zaman, çünkü insan rahata alıştığı zaman kendini kral zannediyor... Alıntı
Φ sert felsefe Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 ben kendi cevabımı vereyim, başbakan oldukları zaman, cumhurbaşkanı oldukları zaman, bakan oldukları zaman, özgürlükleri tehlikeye girdiği zaman, rahatsız oldukları zaman, çünkü insan rahata alıştığı zaman kendini kral zannediyor... Atatürk ü sevmeyenler onu hiçbir zaman anlayamazlar çünkü ********** ve tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa yakalanmışlardır. Şu ana kadar Atatürkten sonra gelen cumhurbaşkanlarıda başbakanlar da Atatürk düşmanıdır ve onu anlamamışlardır. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 İyide her ikinizin kimi nasıl sevdiğini nereden anlıyacağız...Belkide bize kolpa yapıyorsunuz... Alıntı
Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2007 İyide her ikinizin kimi nasıl sevdiğini nereden anlıyacağız...Belkide bize kolpa yapıyorsunuz... şimdi burada konu Atatürk, onu başka zaman, başka biryerde tartışırız Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 ben kendi cevabımı vereyim, başbakan oldukları zaman, cumhurbaşkanı oldukları zaman, bakan oldukları zaman, özgürlükleri tehlikeye girdiği zaman, rahatsız oldukları zaman, çünkü insan rahata alıştığı zaman kendini kral zannediyor... Ülke bir kez daha işgale uğrarsa. Ülkeyi yönetenler işgalcilerin tüm isteklerini kabul ederse. Ülkeyi işgal'den kurtarmak için mücadele başlattığı için. Kendi ülkesinin egemenleri tarafından hakkında idam kararı verilirse. Kendisi ve arkadaşları için "katli vaciptir" diye fetvalar verilirse. Bilimde, sanatta onca büyük ilerlemeye sahip oldukları halde, kimi Avrupa devletlerinin bile Cumhuriyeti kurmaya güçleri yetmediği halde, nufusunun belkide %90 ının okuma yazma bilmediği bir coğrafyada Cumhuriyeti Kurmayı başarırlarsa yada hepsi bir yana. Sevr'in yürülükte olduğunu düşünüp. Şimdi kimisinin İtalyan, Kimisinin Yunan, kimisinin İngiliz, kimisinin Fransız kolonilerinin vatandaşı olduğunu ve "Anadolu'da Türk Devleti" nin tarih kitaplarında okudukları bir devlet olduğunu varsayarlarsa. O zaman anlarlar Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 M. Kemal kadar başarılı ve zeki başka bir devrimci önder daha tanımıyorum... Kimi örnek gösterirseniz gösterin... M. Kemal en başarılı tek devrimcidir... Hala onu çekemeyenlerin olması gayet normal... Ahmet Taner Kışlalı'nın çok güzel bir yorumu vardır "Atatürk'e Saldırmanın Dayanılmaz Hafifliği" adlı yapıtında: "Şeriatçıların M. Kemal'i sevmemek için elbette ki haklı nedenleri vardır ve elbette ki haklıdırlar. Çünkü M. Kemal şeriatçılığı boğmuştur" kabilinden... Diğer sevmeyenlerin de mutlaka bu meyanda haklılıkları vardır elbet... Ne de olsa Karanlık, Aydınlığı sevemez öyle değil mi? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Atatürk'ün ne yaptığını ve hangi şartlar altında bunları gerçekleştirdiğini bilmeyende onu sevmiyor... Mustafa Kemal'in düşüncesini anlamamış şimdiki gibi geçmiştede onu şahsi yaşamıyla değerlendirme gafletine düşmüş bütün icraatlarının üstünü kapatmaya çalışmış ******* zümresi... Neden sevmezler çünkü gerçeklerle yüzleşmek zordur... İnsanlar masal aleminde yaşamayı severler... Ortada sorun varsa bunu değiştirmek gerekir değiştirmek içinde çalışmak, kim çalışacak? Tarikatlerin savunulacak bir tarafı yokken savunmaya çalışanlar var... Oysa tarikatler karanlık yuvalar oralarda insanlık namına, çağdaşlık namına hiç bir şey yok... Hurafelerle ve rivayetlerle uyutulan insancıklar var... Atatürk'ü sevmeyenin bu vatanı seveceğine asla inanmıyorum... Bu vatanın birliği ve bekası için ne gerekiyorsa yapmış hiç kuşku duymadan gece gündüz çalışmış projeler ve ilkeler üretmiş bir insanı anlamamak ve sevmemek ne yazıkki acizliktir... Ne zaman anlarlar? Hiç bir zaman... Onlar onu anlamazlar dünyaya bakışları farklı, idealleri farklı... Anlamazlar... Anlayamazlar... Alıntı
Φ uahmet53 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Ben oncelikle baska bi yerden aldıgım bir yazıyı eklemek istiyorum ve sonrasında yorumumu yapacagım Atatürk gercekten buyuk isler basarmıstır. ama bi kac seyi bilmem gerek kim biliyor Atatürk'ün Mehmet Akif'in vefatından sonra yakın cevresinden Mehmet Akif'in cenazesine gidenlere neler dedigini??Yada neden daha onceleri devlete cok yakınken osmanlı padiasahına yakınken ve devletin guvenip gonderdigi kisi osmanlı devletinin sonu oldu? Yada harf kanunu ile bir anda tum ilim adamları bir anca ***** oldu.ulkenin bir anda ******** dolmasının sebebi ne?? kurtulus savasında canakkale'de dusman askerlerine ilk olarak neden tıp ogrencileriyle bi kac liseden gelen ogrenciler yollandı??onlar sonucta en ii yaptıkları is kalem tutmaktı silah tutmayı bir haftada ogrendikleri kadar biliyordu?? Türk Tarih kurumu..neden suanda okullarda genc beyinleri ecdadına dusman olarak yetistiriliyor?o zamanlarda yazmadılar mı Sultan Abdulhamit hanın Devleti icin gerekli bircok sey yaptıgını ve vatanını cok sevdigini??yada en azından neden suanda İngilizlerin Yahudilerin ve bir cok Avrupa devletinin tabiri olan Kızıl Sultan deniyorda Ulu Hakan yada en azından diger padisahlar gibi kotulenmeden anlatılmıyor??kusura bakmayın ama bunların altındada bir seyler yatıyor. Peki Atatürk'ün ongordugu yonetim bicimini Atatürk uyguladı mı??Ya da bir cok ulkenin kurtarıcısı oldu zamanında ve onlarınkide doneminin en ii yonetim bicimiydi ama hangisi suanda onların ismini durmadan kullanıyor yada hangi devlet onların arkasında saklanıyor hala??neden bizde onlar gibi suanda daha ileri donuk seyler pesinde degiliz?? yanlıs anlamayın amacım Atatürk'ü kotulemek degildir.Zaten kotulememde haddimi bilirim cunku benim haddime dusmez.Ama merak ettigim bi kac soru vardı ve forumun geregi sormak istedim cevap verebilecek olanlar varsa lutfen cevap versin cunku bu soruların cevaplarını gercekten cok merak ediyorum.. unutmayalım dusunce ozgurlugu olan bir ulkede yasıyoruz... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Öncelikle amacınız ulu Önder'i kötülemek değil(miş) ama pekte öyle görünmüyor... Ha keza sorularınıza bakınca belli de oluyor zira... Teker teker mi gidelim? Yada neden daha onceleri devlete cok yakınken osmanlı padiasahına yakınken ve devletin guvenip gonderdigi kisi osmanlı devletinin sonu oldu? Osmanlı devleti zaten işgal edilmiş ve yıkılmıştı. 13 Kasım 1918da İstanbul işgal edildi. Bu işgali M. Kemal yaptırmadıysa, Osmanlı'yı yıkanda o değildi... 15 Mayıs 1919da İzmir işgal ediliyor ve Milli bilinç uyanıyor. Bu işgali yapanda M. Kemal değil idiyse, Osmanlı'yı yıkanda o değildir. M. Kemal 16 Mayıs 1919da İstanbul'dan yola çıkıyor Samsun'a doğru. Ve oraya gönderiliş amacı asayişi sağlamak... 19 Mayıs 1919da iniyor Samsun'a... Asayişi kimler bozuyor peki? Mondros Mütarekesi Madde 7: "Galip devletler güvenliklerini tehdit edecek bir durum doğduğunda herhangi bir stratejik noktayı işgal edebilecekler." Siz Anadolu'yu işgal etmek için bir bahane arıyacaksınız... Ne yapardınız? Anadolu'da isyanlar başlatırdınız değil mi? Size yakın olan gurühlara yaptırırdınız bunu! İşte galip devletlerde Ermenileri, Rumları, Pontuslu olduğu iddia edilen Rumları ve çetecileri isyana teşvik etmişler ve; "İşte burada bizi tehlikeye sokan bir isyan var, sen durdurmazsan biz işgale başlarız 7. maddeye dayanarak!" demişlerdir. Çünkü Türkler, Rum ve Ermeni çetecilerin isyanlarına tepkisiz kalmıyordu... İşte Mustafa Kemal bu yüzden Asayişi sağlamak ama Türk Halkın elinden silahlarını toplamak için Samsun'a gönderilmiştir. Ancak kendisi aldığı emri uygulamamış ve hemen Havza Genelgesini yayınlamıştır... Neyse, ayrıntıları geçelim... Sonuçta Mustafa Kemal Samsun'a çıktığında, Niyeti "yıkmak" dahi olsa, ortada yıkacağı bir devlet kalmamıştı ki! Ayrıca "Ah aman, Osmanlı Mustafa Kemal'e güvendi ama o ne yaptı? Yıktı... vah vah vaaah dostlar!!!" gibi duygusal argümanlarla gerçeği değiştiremezsiniz. Yada harf kanunu ile bir anda tum ilim adamları bir anca ***** oldu.ulkenin bir anda ******** dolmasının sebebi ne?? Ülke ********** dolmamıştır efendim... Bilakis okur yazar oranı artmıştır bu inkılapla... Duydum ama Harf İnkılabını bu şekilde eleştirene ilk defa rastlıyorum. Pes yani... İnsaf... Aşağıda savunduğunuz Abdülhamit bile zamanında (Niyazi Berkes, kitabında bundan bahseder) Latin Harflere geçmenin daha yararlı olacağını söylemiş ancak Arapça ve İslam Dünyası Önderliği hülyasından dolayı yapmamıştır. kurtulus savasında canakkale'de dusman askerlerine ilk olarak neden tıp ogrencileriyle bi kac liseden gelen ogrenciler yollandı??onlar sonucta en ii yaptıkları is kalem tutmaktı silah tutmayı bir haftada ogrendikleri kadar biliyordu?? Önce "Tarihçe" hatanızı düzeltelim... Çanakkale Savaşları 18 Mart 1915te başlamıştır. Kurtuluş Savaşı 19 Mayıs 1919da başlamıştır. Çanakkale Savaşına söylediğiniz o okumuş efradı yollayan Mustafa Kemal değil, Osmanlıdır. Ayrıca o tıbbiyeli öğrenciler kendi öz iradeleri ile gönüllü olarak katılmışlardır. Mustafa Kemal o savaşlarda "19uncu Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal"dir... Yani asker seçip göndermek harbiye nezaretinin işidir, Mustafa Kemal'in değil... Mustafa Kemal 7 Ağustos 1921'deki Tekalif-i Milliye emirlerinde erklidir. Ancak orada da "Halkı Cahil Bırakmak" niyetinde dahi olsa savaşmaya gönderebileceği okumuş efrad çoktaaan şehit düşmüştür bile... Türk Tarih kurumu..neden suanda okullarda genc beyinleri ecdadına dusman olarak yetistiriliyor?o zamanlarda yazmadılar mı Sultan Abdulhamit hanın Devleti icin gerekli bircok sey yaptıgını ve vatanını cok sevdigini??yada en azından neden suanda İngilizlerin Yahudilerin ve bir cok Avrupa devletinin tabiri olan Kızıl Sultan deniyorda Ulu Hakan yada en azından diger padisahlar gibi kotulenmeden anlatılmıyor??kusura bakmayın ama bunların altındada bir seyler yatıyor. Türk Tarih Kurumu insan yetiştirmek gibi bir görev üstlenmemektedir. İnsan yetiştirmek Üniversitelerin işidir. Türk Tarih Kurumu adı üzerinde Tarihi araştırmalar yapar... Ayrıca Türk Tarih Kurumu, bireylerin kendi neslinden nefret etmesine neden olacak yayınlarda yapmamaktadır. Örnek olaran kendimi gösterebilirim... yanlıs anlamayın amacım Atatürk'ü kotulemek degildir.Zaten kotulememde haddimi bilirim cunku benim haddime dusmez.Ama merak ettigim bi kac soru vardı ve forumun geregi sormak istedim cevap verebilecek olanlar varsa lutfen cevap versincunku bu soruların cevaplarını gercekten cok merak ediyorum.. Merak etmeyin amacınızın kötülemek olduğunu düşünmüyorum. Hatta herhangi bir amacınızın olduğunu da sanmıyorum açıkçası. Çünkü çok çelişkili ve yanlış bilgilere dayanan sorular sormuşsunuz. Saygılarımla... Alıntı
Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 unutmayalım dusunce ozgurlugu olan bir ulkede yasıyoruz... düşünce özgürlüğü olan bir ülkede Atatürk'ün sayesinde yaşıyoruz. Alıntı
Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 ayrıca Atatürk'ü kötüleyen ona zarar veremez ki, o öldü zaten, yaptığı kalıcı işlerle var, işini bitirdi gitti, onu kötüleyen ve yaptıklarını benimsemeyen sadece kendisine ve başkalarına zarar verebilir, ülke kurtarmak marketten alışveriş yapmak gibi bir iş değil ki Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 SeLam.. Peki Koca 1 DesTan olan Çanakkale...Hani Çanakkale geçilmezdi geçilmemişti..Ne Oldu da ,Ne DEğişti de 3,4 YıL zarfında İŞgalci Kuvvetler Çanakkaleyi geçebilmiştir..İstanbul'u İŞğal etmiştir..Bu soru zihnimi her zaman kurcalamiştir.. SayGıLar.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Çanakkale geçilmemiştir. Yani silah zoruyla. İngiltere ve Osmanlı arasında imzalanan Mondoros Mütarekesi ile boğazlar açılmıştır Alman İmparatorluğu yenilgiyi kabul edince. Osmanlı İmparatorluğu'da otomatikman yenilmiş sayılmıştır. Mondoros Mütrakesi ile Osmanlı Devleti anlaşma uyarıncada İngiliz donanmasını boğazı geçip İstanbul'a gelmiştir. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Bogazlar acılıp gelin bizi işğal mi edin denilmiştir yani.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Arkadaşım Mondoros Mütarekesiyle Osmanlı Devleti tüm silahlarını bırakıp ordularını dağıtmadımı. Yani teslim olmadımı itilaf devletlerine. Kısaca İngilizler Çanakkale boğazını savaşarak geçmediler. Savaş Bitti, Osmanlı Almanyayla birlikte yenilgiyi kabul etti. Mütareke "silah bırakma" kabul edildi. Osmanlı orduları dağıtıldı, asker terhis edildi. Ve ingiliz donanması boğazı geçip marmaraya girdi. İngilizler İstanbul'a girdiğinde. Osmanlı cihan harbinde savaşan Ordularını terhis etmiş, ağır silahlarını İngilizlere teslim etmişti. (Doğu ordusu hariç. Ona sıra gelmeden Kurtuluş savaşı başladı) Anadoluda direniş başlayıncada, İngilizler bunu gerekçe göstererek İstanbul'u işgal etti. Savaş bu yenilince, teslim oluyorsun. Düşman askerleride elini kolunu sallıya sallıya ülkene giriyor. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 İnsanları anlamak çok zor Kimileri M kemal gölgesinde kimileri islamın gölgesinde birçok şeyi savunur ama sözde savunur menfaatler çakışınca, iş uygulamaya gelince kimseden ses çıkmaz..... Atatürkü sevmeyenler onu ne azman anlar güzel bir soru ,Türkiye ırak gibi olmak isteniyor eğer atatürkü sevmezlerse türkiye ırak gibi olduğunda o zaman atatürkü anlarlar. Yoksa bu insanlar başka şekilde anlamazlar. saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.