Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

uahmet53

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    8
  • Katılım

  • Son Ziyaret

uahmet53 tarafından postalanan herşey

  1. osmanlı devletini parcalayanların basında Yahudiler gelir. ayrıca savundugun enver pasada misyonerin onde gidenlerindendir.ben sana hangi kaynagı gosterirsem gosteriim sen enm gosterdigim kaynakları yine aynı seylerle yalanlıcan ben ugrasmıcam onun icin ama sen bana gosterirsen sevinirim.neye dayanarak sultan abdulhamiti kotuleyebiliyorsun?!
  2. Evet o zamnlarda Filistin topraklarında yahudi yasamıyordu bunun sebebide Sultan Abdulhamiddir. Bir aralık İstanbula Avusturya'nın Mussevileri'nden ve Siyonistler'in erkanından bir zat(Thedor Herzl)geldi.Tercüman Münir paşayı ileri sürerek Kudüste bir musevi yurdu tesisine müsade istedi.Bu müracat ,Siyonistler namına icra ediliyor ve işin arkasında meşhur bankerlerden(Rochild) bulunuyordu.Talebin esası şu idi: Filstinde hükümetin emir ve ferman edeceği bir mahalde Musevi köyleri tesis edilecek ,hükümet arzu ederse bu köylerde islam haneleride bulunacaktı.Yabancı ülkelerden bu köylere gelecek olan yahudiler ,devletin kanunları ve düzenine tabi olacaklardı.Buna karşılık hükümete dış borçlar konusunda hizmet ve kolaylıklar arz edeceklerini ve bunun için yazılı ve geçerli güvence verileceğini söylemişlerdi. Ama yahudiler sistemli çalışmayı muvaffak edebilecek bir çok kuvvetlere sahip bulunuyorlardı.Para onlarda idi.Milletler arası ticaret münasebetleri'nin en önemlileri kontrolleri altındaydı.Avrupa basını ellerinde idi.Dünyada diledikleri fırtınayı koparabiliyorlardı.Önce dünya basınını harekete geçirdiler,sonra osmanlı topluluğunda Abdülhamid aleyhine mevcut bütün şartları birleştirme yoluna girdiler.O ana kadar tamamen başı bozuk bir hareket olan meşrutiyetçilik,birden bire disiplini bir saldırı halini almaya başladı.Osmanlıcılığın kozmopolit havası içinde yetişmiş olan Abdülhamid düşmanlarını hedefe doğru yürütmek güç olmadı. Afedersin ama milliyetcilik akımı Osmanlı devletini parcalayan akımların basında geliyordu ve Enver pasada Osmanlı devletinin yıkılması icin diger milletlerin ekmegine yag surdu.Ayrıca Osmanlı Devletinin ciahn harbine katılmasına neden olan Enver pasanın hayal gucuydu.bunu kimse inkar edemezz..
  3. ben cok bişi demeyecem ama gercekten ulkeyi cok ii yonetmis bir sultan imis Sultan Abdulhamid. ve İT nin bir kac liderinin soyledigi bir kac yazıyı ekleme istiyorum.Onlar ozamn onu indirdikten sonra pismanlıklarını bu sekilde dile getirirken suanda kendini tarihci veya adam zannedenlerin Sultan Abdulhamid hanı kotulerken neye dayandıgını bilmiyorum ve anlamıyorum keske anlayabilsem.. ve birde Yılmaz ÖZTUNA'nın 7 yıl once Sultan Abdulhamid Han hakkında yazdıgı bir yazıyıda eklemek istiyorum umarım anlamıssındır kimi savundugumu
  4. peki cevap verebilirmisin onun yerinde kim olsa daha iyi bi sonuc alabilirdi devleti ondan oncekiler o duruma getirdikten sonra?? ayrıca onun padisah oldugu zamanlarda kendilerini okumus zanneden bi kac grup vardı.sultan Abdulhamit evet mesrutiyete karsıydı o zamanlar cunku devlet sadece bir milletten olusmuyordu bir cok milletten olusuyordu.Osmanlı Devletinin tum devletlerden ayıran yanıda buydu.Acaba İngiltere parlementosunda o zmanlarda bir alman yahut yahudi varmıydı??yada alman parlementosunda bir Türk hic gorulmusmudur??ama o zamanlarda Abdulhamit dusmanları Avrupada okumus!! alimler mesrutiyeti ilan ederek devletin omrunu kısaltmıslardır, cunku bir devletin mebusları farklı farklı ırklardan oldugu zaman o devlete yabancı guclerin karısması kacınılmaz olur..buna ragmen 1. mesrutiyeti denenmesi icin ilan etti ve Sultan Abdulhamit devlete zarar verecegini dusunerek mesrutiyeti kaldırmıstır. Sultan Abdulhamiti tahtan indirmeye gelenler arasında kimler vardı peki??hepsi azınlıklar icindeydi..soylermisin kim ondan daha iyi idare edebilirdi o sekildeki bir devleti yada nasıl idare edilebilrdi??
  5. uahmet53

    İŞTE MALEZYA

    Arkadaslar keske gercekten İslamın ongordugu gibi yasasak.. ama merak ediyorum kac kişi İslamın ne ongordugunu biliyor?olay malezya olmak felan degil.zaten malezya gibi olamaz olmazda.ama bu sekilde sagcı solcu catısmaları yuzunden kesinlikle en ii sekilde olamayacak Türkiye. herkes istedigi gibi yasasa istedigi dini ozgurce istedigi yerde yasasa. islamın ilkelerinde oldugu gibi kimse kimseye zarar vermese hakkını yemese. ac gozlu olmasa. zenginler ihtiyacından fazlası olanları fakirlere verip onlarında kotu isler yapmasını engellese ve aynı zamanda bu sekilde kendi guvenliginide saglasa. catısmalar olmasa. islamın ongordukleri bunlar.hanginiz acaba bunların olmasını istemiyor??solcunuz mu sagcınız mı? muslumanınız mı ateistiniz mi hristiyanınız mı yahudiniz mi?? bir kesimin dedigi gibi Turkiye Malezya mı oluyor??neden diyor bunları.muslumanlar egitimlerini istedigi gibi alabilecekler die mi?yoksa bazılarının isine gelmedigi icin mi??
  6. Ben oncelikle baska bi yerden aldıgım bir yazıyı eklemek istiyorum ve sonrasında yorumumu yapacagım Atatürk gercekten buyuk isler basarmıstır. ama bi kac seyi bilmem gerek kim biliyor Atatürk'ün Mehmet Akif'in vefatından sonra yakın cevresinden Mehmet Akif'in cenazesine gidenlere neler dedigini??Yada neden daha onceleri devlete cok yakınken osmanlı padiasahına yakınken ve devletin guvenip gonderdigi kisi osmanlı devletinin sonu oldu? Yada harf kanunu ile bir anda tum ilim adamları bir anca ***** oldu.ulkenin bir anda ******** dolmasının sebebi ne?? kurtulus savasında canakkale'de dusman askerlerine ilk olarak neden tıp ogrencileriyle bi kac liseden gelen ogrenciler yollandı??onlar sonucta en ii yaptıkları is kalem tutmaktı silah tutmayı bir haftada ogrendikleri kadar biliyordu?? Türk Tarih kurumu..neden suanda okullarda genc beyinleri ecdadına dusman olarak yetistiriliyor?o zamanlarda yazmadılar mı Sultan Abdulhamit hanın Devleti icin gerekli bircok sey yaptıgını ve vatanını cok sevdigini??yada en azından neden suanda İngilizlerin Yahudilerin ve bir cok Avrupa devletinin tabiri olan Kızıl Sultan deniyorda Ulu Hakan yada en azından diger padisahlar gibi kotulenmeden anlatılmıyor??kusura bakmayın ama bunların altındada bir seyler yatıyor. Peki Atatürk'ün ongordugu yonetim bicimini Atatürk uyguladı mı??Ya da bir cok ulkenin kurtarıcısı oldu zamanında ve onlarınkide doneminin en ii yonetim bicimiydi ama hangisi suanda onların ismini durmadan kullanıyor yada hangi devlet onların arkasında saklanıyor hala??neden bizde onlar gibi suanda daha ileri donuk seyler pesinde degiliz?? yanlıs anlamayın amacım Atatürk'ü kotulemek degildir.Zaten kotulememde haddimi bilirim cunku benim haddime dusmez.Ama merak ettigim bi kac soru vardı ve forumun geregi sormak istedim cevap verebilecek olanlar varsa lutfen cevap versin cunku bu soruların cevaplarını gercekten cok merak ediyorum.. unutmayalım dusunce ozgurlugu olan bir ulkede yasıyoruz...
  7. bu foruma sırf bu topic icin kayıt oldum oncelikle sunu soylemek istiyorum ben ogrenciyim ve lisede inklap tarihi adlı bir ders goruyorum fakat okulda o kadar ecdadımızı kotuluyorlar ki artık iice sinirlerim bozuluyor ve dersi dinlememeye basladım suana kadar sultanabdulhamit hakkında bir kitap okudum ve o kitapta da sultanabdulhamit han hakkında unlulerin itirafları yer alıyordu ve suanda biliyorum ki sultanabdulhamit kesinlikle Kızıl sultan degil Osmanlı imparatorlugunun devamı icin elinden geleni ardına koymayan ulu bir padisahtı. ama suanda Sultanabdulhamit han hakkında daha cok bilgi edinmek istiyorum. bu topici baya bi okudum aynı zamanda tavsiye edilen kitaplarıda hemen aramaya basladım ve kısa sure icinde onlarıda okuyacagım. Ama aklıma takılan bi kac soru var NEDEN Sultanabdulhamithanı kotulemek istiyorlar neden genc beyinleri ecdadlarına dusman etmek istiyorlar? neden kimse hicbirsey yapmıyor bu konudada gozyumuyor?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.