Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Sevgili Spices; Bir defterin olsun istedim.Güzel paylaşımlar dilerim arkadaşım YAZARINI BİLMEDİĞİM CÜMLELER... Kanat dediğin havaya bulanmalı ki seni göklere, yücelere alıp götürsün. Dünya, " aşağı" demektir. Kanatları olana aşağıya razı olmak düşmez. Bir şeye gönlün akmadıkça, onun sabrıyla sınanmış olmazsın. İştahını çekmeyen şey, zaten senden uzaktır.* Senden uzak olan için, ondan uzak kalmayı sınaman gereksizdir. Sabır odur ki; gönlünün akışına " dur " derken acı çekiyor olmalısın. Sabır o ki, suları yokuşa akıtıyor gibi zorlanmalısın. Sepet kendini suyla dolu gördü de, nazlanıp başını denizden çekti. Sepet denize dalmışken, sanır ki, denizin hepsi içindedir. Sanır ki, denizden aldığı kendine kalacaktır. Sepet dediğin, teni delik deşik bir kaptır; su tutmaz. Denizden başını çeker çekmez suyunu yitirir; kuru kalır. Sen sen ol; " doydum " deme. Sen sen ol " oldum " deme. Sana düşen hep denizde kalmaktır. Sende olan denizdendir ama deniz değildir. Sende olanın sende kalacağını sanma. Sana düşen, kendini doldurmak değildir. Denize dal ve orada kal yeter. Sular içinden daim geçsin yeter. Ne kadar bildiğin değildir önemli olan; ne kadar derin hissettiğindir. Ne kadar çok söylediğin değildir önemli olan; ne kadar içten yaşadığındır. Kendini suyla dolu görüp te başını denizden çekme! Sana kalan sende kalan olmayacak; *sana kalan sana dokunan olacak.* Sana kalan seni doyuran olmayacak; *sana kalan seni insan kılan olacak. * Sanma ki cömert olmakla yeni bir şey icat ediyorsun. Zaten var olan servinin dalına tutunuyorsun. Sanma ki, cömert olmakla kendinden bir şey eksiltiyorsun. Sen sana verileni veriyorsun. Cimri derin bir aldanış içindedir. Kendine verilen kendinde kalacak sanır. Kendini elinde olana dilenci eder. Minneti eşyayadır; onların varlığına yalvarır. Elindekiler giderse eksileceğini sanır; her zaman korku içinde kalır. Cömertsen ellerin her zaman doludur. Karınca bir buğday tanesini görür; ona razı olur. Bir tane üzerinde oyalanır. Onun üzerine titrer. Varı yoğu bir buğday tanesidir. O gidince her şeyini kaybedeceğini sanır. Mutluluğunu ona bağlar. Huzurunu onun yanında hisseder. Karınca buğday tanesinin bir harmandan haber verdiğini bir bilseydi, bunca bağlanır mıydı bir taneye? Karınca, bir buğday tanesinin nice buğday tarlalarını haber verdiğini anlasaydı, hiç oyalanır mıydı bir tane üzerinde? Ahmak avcılar gibi, kuşu unutup gölgesinin peşine mi düşmek gerek?! İşte beni en karamsar anımda bile güldüren resim Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 radya bu ne güzel bir yazı..okuyunca teşekkür etmeden duramadım..sayende okumuş oldum.. bu arada defterinde bulunduğum spices hoşgeldin.. başıma bi iş gelmeden kaçayım yavaştan zaten gidiyodum Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 radya bu ne güzel bir yazı..okuyunca teşekkür etmeden duramadım..sayende okumuş oldum.. bu arada defterinde bulunduğum spices hoşgeldin.. başıma bi iş gelmeden kaçayım yavaştan zaten gidiyodum Rica ederim frozen sizlerle böyle güzel yazıları paylaşmak zevk benim içinde beğenmene sevindim canım Yok kıs kaçma defterin sahibi bişey demez.Zaten yok ortalarda henüz,kesin şimdi bilmece çözüyordur Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Sevgili Spices; Bir defterin olsun istedim.Güzel paylaşımlar dilerim arkadaşım YAZARINI BİLMEDİĞİM CÜMLELER... Kanat dediğin havaya bulanmalı ki seni göklere, yücelere alıp götürsün. Dünya, " aşağı" demektir. Kanatları olana aşağıya razı olmak düşmez. Bir şeye gönlün akmadıkça, onun sabrıyla sınanmış olmazsın. İştahını çekmeyen şey, zaten senden uzaktır.* Senden uzak olan için, ondan uzak kalmayı sınaman gereksizdir. Sabır odur ki; gönlünün akışına " dur " derken acı çekiyor olmalısın. Sabır o ki, suları yokuşa akıtıyor gibi zorlanmalısın. Sepet kendini suyla dolu gördü de, nazlanıp başını denizden çekti. Sepet denize dalmışken, sanır ki, denizin hepsi içindedir. Sanır ki, denizden aldığı kendine kalacaktır. Sepet dediğin, teni delik deşik bir kaptır; su tutmaz. Denizden başını çeker çekmez suyunu yitirir; kuru kalır. Sen sen ol; " doydum " deme. Sen sen ol " oldum " deme. Sana düşen hep denizde kalmaktır. Sende olan denizdendir ama deniz değildir. Sende olanın sende kalacağını sanma. Sana düşen, kendini doldurmak değildir. Denize dal ve orada kal yeter. Sular içinden daim geçsin yeter. Ne kadar bildiğin değildir önemli olan; ne kadar derin hissettiğindir. Ne kadar çok söylediğin değildir önemli olan; ne kadar içten yaşadığındır. Kendini suyla dolu görüp te başını denizden çekme! Sana kalan sende kalan olmayacak; *sana kalan sana dokunan olacak.* Sana kalan seni doyuran olmayacak; *sana kalan seni insan kılan olacak. * Sanma ki cömert olmakla yeni bir şey icat ediyorsun. Zaten var olan servinin dalına tutunuyorsun. Sanma ki, cömert olmakla kendinden bir şey eksiltiyorsun. Sen sana verileni veriyorsun. Cimri derin bir aldanış içindedir. Kendine verilen kendinde kalacak sanır. Kendini elinde olana dilenci eder. Minneti eşyayadır; onların varlığına yalvarır. Elindekiler giderse eksileceğini sanır; her zaman korku içinde kalır. Cömertsen ellerin her zaman doludur. Karınca bir buğday tanesini görür; ona razı olur. Bir tane üzerinde oyalanır. Onun üzerine titrer. Varı yoğu bir buğday tanesidir. O gidince her şeyini kaybedeceğini sanır. Mutluluğunu ona bağlar. Huzurunu onun yanında hisseder. Karınca buğday tanesinin bir harmandan haber verdiğini bir bilseydi, bunca bağlanır mıydı bir taneye? Karınca, bir buğday tanesinin nice buğday tarlalarını haber verdiğini anlasaydı, hiç oyalanır mıydı bir tane üzerinde? Ahmak avcılar gibi, kuşu unutup gölgesinin peşine mi düşmek gerek?! Sen; amaçsız adımların adımı, Sen; silinmiş ruhların gök kuşağı Sen; dingin yüreklerin umudusun. İyi ki varsın… Çıkmaz tünellerin ışığısın sen Karanlık gecelerin gün doğumu, Ağlamaklı yüzlerin gülüşüsün. İyi ki varsın... Susuz kalmış topraklarda yağmur, Tutsak kalmış sevgilerin, Özgürlüğe uyanışısın sen. İyi ki varsın… ra_dya bu kadar güzel sözlerle açtığın bu defter için teşekkür ederim.. iyiki varsın Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 bu arada defterinde bulunduğum spices hoşgeldin.. başıma bi iş gelmeden kaçayım yavaştan zaten gidiyodum teşekkür ederim frozen..hoş buldum.. rahatlıkla her zaman ziyaret edebilirsin.. yimem Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Rica ederim frozen sizlerle böyle güzel yazıları paylaşmak zevk benim içinde beğenmene sevindim canım Yok kıs kaçma defterin sahibi bişey demez.Zaten yok ortalarda henüz,kesin şimdi bilmece çözüyordur yok kıs bilmece falan çözmüyon..kaç gündür düzensiz uykudan çok yorgun düşmüşüm..mışıl mışıl uyudum bugün.. iyide geldi valla.... Alıntı
Φ *MELEK* Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 slmlar ne güzel bi bölümmüs burası böyle hosgeldin arkadaşım ne mutlu sana kı senin adına güzel seyler düsünüp bunu hayata geçiren dostlara sahıpsin darısı basıma ne diyim Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Spices.. Defterin umarım çok güzel anıları barındır... Açılış şerefine bir şiir armağan etmek istedim..umarım beğenirsin.. Kırık Sekiz kendine seçilmişler için bütün işaretler aynı yolu gösterir senin yolculuğa çıktığın yolu kime çıkar, niye çıkar, ne çıkar, kim bilir kimin kimden aldığını doğrular yarım yaşanmış yılları hayatın gölgesinde kalmış gölgesizler, yaşayan ruhlar göçmen bedenler kaç tarihten yapılır bir tek kavim öğrendikçe susmayı sözünü bekletir içinde durmadan ertelediğin ihtiyar gençliğin ve geleceğinle büyüttüğün kayıp kavmin çocukları bir bir içinden geçerken kanat hareketlerini yineler dünya kurulduğunda katledilmiş yarınları yarım kalmış melekler bazı hayatlar yaşandıkça bulur anlamını bazı hayatların yaşandıkça çıkar boşluğu hayat ne uzundur aslında ne de kısa ne yaşadığıdır yalnızca bazı pişmanlıklar hayatı kısa kılar bazıları için çok uzundur tekrarlar maceramızın incisi anlam kalbe zarar var oluş definesini kırk sekiz melek yaşarken yineleyebilmek katledilmiş melek kanat hareketlerini Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 slmlar ne güzel bi bölümmüs burası böyle hosgeldin arkadaşım ne mutlu sana kı senin adına güzel seyler düsünüp bunu hayata geçiren dostlara sahıpsin darısı basıma ne diyim hoş buldum melek.. teşekkür ederim.. amin diyim kabul olsun Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2007 Spices.. Defterin umarım çok güzel anıları barındır... Açılış şerefine bir şiir armağan etmek istedim..umarım beğenirsin.. Kırık Sekiz kendine seçilmişler için bütün işaretler aynı yolu gösterir senin yolculuğa çıktığın yolu kime çıkar, niye çıkar, ne çıkar, kim bilir kimin kimden aldığını doğrular yarım yaşanmış yılları hayatın gölgesinde kalmış gölgesizler, yaşayan ruhlar göçmen bedenler kaç tarihten yapılır bir tek kavim öğrendikçe susmayı sözünü bekletir içinde durmadan ertelediğin ihtiyar gençliğin ve geleceğinle büyüttüğün kayıp kavmin çocukları bir bir içinden geçerken kanat hareketlerini yineler dünya kurulduğunda katledilmiş yarınları yarım kalmış melekler bazı hayatlar yaşandıkça bulur anlamını bazı hayatların yaşandıkça çıkar boşluğu hayat ne uzundur aslında ne de kısa ne yaşadığıdır yalnızca bazı pişmanlıklar hayatı kısa kılar bazıları için çok uzundur tekrarlar maceramızın incisi anlam kalbe zarar var oluş definesini kırk sekiz melek yaşarken yineleyebilmek katledilmiş melek kanat hareketlerini diloş çok anlamlı çok güzel bir şiir.. teşekkür ederim... her zaman beklerim Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2007 herzaman beklerim zeynepcim Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Aynı klibi tekrar bulamadım Ama bulucam söz. Şimdilik bunlan idare et Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Sen; amaçsız adımların adımı,Sen; silinmiş ruhların gök kuşağı Sen; dingin yüreklerin umudusun. İyi ki varsın… Çıkmaz tünellerin ışığısın sen Karanlık gecelerin gün doğumu, Ağlamaklı yüzlerin gülüşüsün. İyi ki varsın... Susuz kalmış topraklarda yağmur, Tutsak kalmış sevgilerin, Özgürlüğe uyanışısın sen. İyi ki varsın… ra_dya bu kadar güzel sözlerle açtığın bu defter için teşekkür ederim.. iyiki varsın Sahi bu arada buraya cevap vermeyi unutmuşum eh unutkanım demeye gerek var mı Rica ederim bende güzel şiirin için teşekkür ederim sende iyi ki varsın Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Aynı klibi tekrar bulamadım Ama bulucam söz.Şimdilik bunlan idare et olsun ,buda çok güzelmiş..teşekkür ederim.... Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2007 zeynep teşekkür ederim...... Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 umarım beğenirsin tatlımmmm Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2007 sen , cem karaca vede orhan veli...........beğenmezmiyim hiç ....bayıldım... redblack her zaman gel... Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 spices abla kadir gecen mübarek olsun Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 teşekkür ederim zeynepcim bu mübarek gecede seninde tüm duaların kabul olur inşallah Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2007 abla bayram harçlığımı hazırladınmı Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2007 abla bayram harçlığımı hazırladınmı ne demek sen gel elimi öpmeye; bayram harçlığı, ellerimle açtığım baklava,rengarenk şekerler,jelibomlar vede senin için en önemlisi çukulata hepisini hazırladım Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2007 ne demek sen gel elimi öpmeye; bayram harçlığı, ellerimle açtığım baklava,rengarenk şekerler,jelibomlar vede senin için en önemlisi çukulata hepisini hazırladım ollleyyyy bu bayram yaşadımmm harçlıklar...hediyeler...baklava çikolata kilo onuda boşverelım 3 güncük bayramımız var Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2007 ollleyyyy bu bayram yaşadımmm harçlıklar...hediyeler...baklava çikolata kilo onuda boşverelım 3 güncük bayramımız var şimdi forum oyunlarında okudum balıklı baklavada isteyen olabilir.. yarında hamsili baklava yapıcam......... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.