Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Sanat Güneşi unutulmadı Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sesi Zeki Müren, ölümünün 11'inci yılında konserle anılacak. Bodrum Kaymakamlığı Zeki Müren Sanat Müzesi tarafından 24 Eylül'de Bodrum Kalesi'nde düzenlenecek konser, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Klasik Türk Müziği Topluluğu ve solist Yıldırım Bekçi'nin katılımıyla gerçekleşecek. Saat 21.00'de başlayacak Yıldırım Bekçi konserinde sanatçının sevilen eserleri seslendirilecek. MÜZEYE AKIN Öte yandan, bugüne kadar Zeki Müren'i anma konserlerine 30 bin kişi katılırken, sanatçının müze haline getirilen evini ise 280 bin kişi ziyaret etti. Sadece bu yılın ilk dokuz ayında 35 bin kişi Zeki Müren Müren Sanat Müzesi'ni gezdi. Zeki Müren şarkılarının çalındığı müzede, sanatçının bütün parçalarının yer aldığı CD ve kendi fotoğrafının bulunduğu bardakların da hediyelik olarak satışa sunulduğu belirtildi. Zeki Müren'in özel eşyalarının sergilendiği müzeyi gezenler, bol bol hatıra fotoğrafı çekti. 80 giysi, 90 ödül, 96 altın ve gümüş takı, 30 kristal ve gümüş takım, 100'e yakın kostümü, duvar halısı, 300'e yakın sanatçının yaptığı resim, bijuteri eşyaları, yatak odası, oturma odası ve mutfağıyla Zeki Müren'i yaşatan müzenin ziyaretçilerinin sürekli arttığı kaydedildi. Öte yandan aralarında Nigar Uluerer, Saadet Sun, Bülent Özdemir, Emel Sayın, Can Dündar, İzel, Ülkü Erakalın, Zeynep Tunuslu, Atilla Yelken, Feraye, Orhan Gencebay, Ferdi Özbeğen, Ali Poyrazoğlu ve Berkant gibi ünlü sanatçılar da hemen her yıl müzeyi ziyaret edip anma günlerine katılarak sanatçıyı unutmadıklarını gösterdi. Zeki Müren Sanat Müzesi Müdürü Ayser Özbulut “Sanat güneşimiz Zeki Müren'i seven sanatçı dostları ve hayranları onu asla unutmadı. Müzemize ilgi ve ziyaret yoğunluğunun her geçen yıl artması bunu gösteriyor. Ziyaret edenler onun öldüğüne inanmadıklarını söylüyor. Bir gün ortaya çıkıp yeniden şarkı söyleyeceğine inanıyorlar. Sanatçıya olan bu sevgi tükenmez, bitmez” dedi. BODRUM (DHA) Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun. Gerçek bir Türkçe aşığıydı dilimizi en güzel şekilde kullanırdı. Bir Cumhuriyet evladıydı. Sanatçıydı. Sanatı iyi icra ederdi. Kendi devrinin devrimcisidir. Allah taksiratını affetsin. Hala ondan daha güzel bir ses dinlemedim. Özellikle sanat musikisinde. en sevdiğim şarkılarından biri Şimdi uzaklardasın gönül hicranla doldu Hiç ayrılamam derken kavuşmak hayal oldu ve Zeki Müren'i anıp onu dinlememek olmaz güzel sesiyle şimdi söylüyor. kahır mektubu ne zaman iki satır yazmaya kalksam hep sana, hep seni, hep bizi yazıyorum ne zaman iki kadeh alsam elime, hep sana, hep seni, hep bizi içiyorum her gece kederdeyim durmadan içiyorum sevda ektim kalbime yalnızlık biçiyorum Alıntı
Φ günışığı Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gözlerinin içine,başka hayal girmesin.... bana ait çizgiler, dikkat et silinmesin... (Allah rahmet eylesin.) Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Allah yattığı yerde dinlendirsin.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Aksam olur Gizli Gizli Aglarim Kaderin dilinden iyi anlarim Keder ögütmekle geçti yillarim Beni degirmende tasa döndürdün Yesemde içsemde ölü gibiyim Aklim basimda yok deli gibiyim Suya düsmüs sögüt dali gibiyim Yerimi yurdumu düse döndürdün Birgün buradayim birgün surada Gönlümü göçebe kusa döndürdün Çok sükür gurbeti bitirdim derken Yolumu yeniden basa döndürdün Lahnet olsun sana ey zalim felek Ömrümü çarkindan bosa döndürdün.. ........................... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 onu unutmak mümkün mü..? mekanı cennet olsun.. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 hani o bırakıp giderken seni bu öksüz tavrını takmayacaktın? alnına koyarken veda busemi yüzüme bu türlü bakmayacaktın? hani ey gözlerim bu son vedada, yolunu kaybeden yolcunun dağda birini çağırmak için imdada yaktığı ateşi yakmayacaktın? gelse de en acı sözler dilime uçacak sanırdım birkaç kelime... bir alev halinde düştün elime hani ey gözyaşım akmayacaktın? Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Allah nur içinde yatırsın... Sanat Güneşi yokluğun çok belli... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2007 KAHIR MEKTUBU Ne zaman iki satır yazmaya kalksam Hep sana, hep seni, hep bizi yazıyorum Ne zaman bir kadeh alsam elime Hep sana, hep seni, hep bizi içiyorum Her gece kederdeyim, durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime, yalnızlık biçiyorum Her gece kederdeyim, durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime, yalnızlık biçiyorum Elveda, elveda Elveda deyip bir gün viran edip gönlümü Ayrılıp gidişinin bu gece yıldönümü Bugün de sensiz içtim, bu akşam sensiz içtim Bu gece her damlayı iki kadehe biçtim Ayrılık öyle zor ki, kimsesiz kalan bilir Gözyaşı ne demektir, her gün ağlayan bilir Her gece kederdeyim, durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime, yalnızlık biçiyorum Yokluğunla başbaşa kendimden, kendimden Kendimden geçiyorum Şerefe deyip şimdi bin kahır, bin kahır Bin kahır içiyorum Birazdan gözlerimden geçersin ılık ılık Nice yıllar sevgilim, mutlu olsun, mutlu olsun Kutlu olsun ayrılık Sevincim, kederim sen.. Gözlerim, ellerim sen Benim ne suçum var ki Sen benim kaderimsen? Karıştırmış kaderim şu gönlümün harcını Yaş döküp ödüyorum ben bahtımın borcunu Ah, ah , ah , ah, ah, ah , ah, ah Dertliyim, efkarlıyım, gönlüm yine tasada Unutmak istiyorum kendimi bu masada... Unutmak istiyorum kendimi bu masada Herşey yalnız senin için, üzme kendini Herşey yalnız senin için, üzme kendini Belki bugün, belki yarın anlayacaksın Çok sevdiğimi Ağlayacaksın Ayrılık mı çıktı falda? Sen bir yanda ben bir yanda? Böyle bir aşk bu zamanda Ah, Belki bugün, belki yarın anlayacaksın Çok sevdiğimi Ağlayacaksın... Rüzgar gibi geçti yıllar, tutunacak dal kalmadı Bir an mutlu olmak için çekilmedik dert kalmadı Senle dolu özlemlerim, dilimdedir sitemlerim Düşman çıktı sevenlerim, sığınacak dost kalmadı Sarılacak dost kalmadı Bekleyişle, özleyişle, ömrüm geldi geçti böyle Gözyaşlarım döndü sele, Ağlamadık gün kalmadı Yaşanacak gün kalmadı Bir yalanmış tüm gerçekler, o ümitler, o dilekler Boyun büktü hep çiçekler, koklanacak gül kalmadı Bir an mutlu olmak için yürünmedik yol kalmadı Yaşanacak gün kalmadı Bir an mutlu olmak için çekilmedik dert kalmadı Yaşanacak gün kalmadı * * * Her gece kederdeyim, durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime, yalnızlık biçiyorum * * * Alnıma dökülen beyaz saçları Okşayıp dizinde yine tara ne olur Mazide kaybolan hatıraları Unutma, yeniden ara ne olur Ara ne olur... Kalbin sızlayacak baksan arkana Yine ilk günki gibi gülümse bana Dedim ki 'Gelecek' dosta, düşmana Yüzümü çıkarma kara ne olur Çıkacaksın diye köşe başından Bekle, bekle, beklemekten usandım artık Çilemin gemisi gelmiş, demirli Yükle, yükle, yüklemekten usandım artık Dünyayı durdurdum, bakarsın diye Fallara bağlandım, çıkarsın diye Yolların sonunda sen varsın diye Ekle, ekle, eklemekten usandım artık * * * İçimde bir ümit var, 'Geleceksin' diyorum Belki çok uzaktasın, bunu da biliyorum Kader kelepçesini elime vurdu felek 'Geleceğim' demiştin, ben hala bekliyorum Ben hala bekliyorum Bir şiir yazdım sana, bir şarkı yaptım sana Mutlu günüm, herşeyim, ahh beni anlasana Masaların üstüne ismini kazıyorum Bu kahır mektubunu bin kere yazıyorum Her gece kederdeyim, durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime, yalnızlık biçiyorum Ne zaman iki satır yazmaya kalksam Hep sana, hep seni, hep bizi yazıyorum Ne zaman bir kadeh alsam elime Hep sana, hep seni, hep bizi içiyorum Her gece kederdeyim, durmadan içiyorum Sevda ektim kalbime, yalnızlık biçiyorum Yalnızlık, yalnızlık, yalnızlık biçiyorum Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Akşam olur gizli gizli ağlarım, kaderin dilinden iyi anlarım, keder öğütmekle geçti yıllarım , beni değirmende taşa döndürdün... Alıntı
Φ arzum28 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2007 İsyan etmedim Pişman değilim Taş bastım kan ağlayan bağrıma İstemem kimse gelmesin yanıma Dertliyim dertli Dertliyim dertli Bir gülü sevdim, bir onu sevdim Tek mevsimlikmiş ah geçiverdi Gel etme dedim, kal gitme dedim Söz dinlemedim, ah kaçıverdi Belki dönecek Tekrar sevecek Şu garip gönlüme olanlar olmuş Belki de o beni çoktan unutmuş Nerde kimbilir Aşıktır allah bilir Bir gülü sevdim, bir onu sevdim Tek mevsimlikmiş ah geçiverdi Gel etme dedim, kal gitme dedim Söz dinlemedim, ah kaçıverdi Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.