Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Haftada Bir Yaptığım 15 Dakikalık Akdeniz Esintili Yemek - Tuna Niçoise

Salgın öncesinde öğle yemeği kolaydı. Artıkları yiyordum veya dışarıdan burrito alıyordum ve kocam şehir merkezindeki ofisinin yakınındaki yiyecek arabalarından birine gidiyordu. Sonra karantina başladı ve aniden başka bir günlük işim daha oldu: ikimiz için öğle yemeği hazırlamak.

Tuna-Nicoise-Melts.jpeg

Bu kısa sürede bir eziyete dönüştü. Bir keresinde, yine sıkıcı bir ton balıklı salata sandviçi yedikten sonra, artık yeter dedim. Ton balığını çok daha ilginç hale getirecek bir fikir bulmaya yemin ettim.

Güneşli güney Fransa'da seyahat ettiğim ve ton balıklı Niçoise salatalarına aşık olduğum anılarımı hatırladım. Bu Fransız klasiğinin en sevdiğim kısımlarını aldım - kaliteli konserve ton balığı, olgun domatesler ve tuzlu zeytinler - ve bunları hafif bir salata sosu için karıştırdım. Domateslerin sululuğu, burada mayoneze ihtiyacım olmadığı anlamına geliyordu.

Kalın karışımı çıtır ev yapımı ekmek dilimlerinin üzerine yığdım (bir başka pandemi pişirme becerisi) ve açık sandviçlerin üzerine rendelenmiş Gruyère peyniri koydum. Izgaranın altında birkaç dakika et voilà: Nice'te öğle yemeği (neredeyse).

Kucağımızda gerçek peçetelerle yemek masamıza oturduk ve sandviçlerimizi bıçak ve çatalla yedik ve sadece bir dakika için ikimiz de seyahat edebileceğimiz ve belki de Akdeniz'e bakan güneşli bir verandada öğle yemeği yiyebileceğimiz daha mutlu zamanlara ışınlandık.

Bu açık yüzlü Niçoise esintili ton balığı eriyiği bugün öğle yemeği repertuarımın düzenli bir parçası olmaya devam ediyor çünkü kocamın dediği gibi, "Fransız aksanlı bir ton balığı sandviçi gibi."

En İyi Ton Balıklı Niçoise Eriğini Yapmak İçin İpuçları

• Kalın, çıtır bir kabuğa sahip sağlam, "köy tarzı" ekmek kullanın. Bu tarifteki soslar o kadar sulu ki normal dilimlenmiş sandviç ekmeği bile ıslanacaktır.
  • Ben sert tarafta olan konserve ton balığını tercih ediyorum, örneğin albacore, böylece karışım rustik ve iri parçalı oluyor.
  • Kalamata zeytinlerini çekirdeklerini çıkarmanın en kolay yolu, bıçağın düz tarafıyla bastırmak ve hafifçe ezmektir. Bu, çekirdeği zeytin etinden ayırır. Daha sonra, çekirdeği çıkarın ve rustik bir doku için zeytinleri parmaklarınızla ikiye bölün.
  • Aşırı karıştırmayın! Her şeyi iri parçalı tutun; ton balığı, zeytin ve cherry domatesler dokularını korumak için aynı boyutta olmalıdır. Unutmayın: bu, ilkokulda mayonezle ıslatılmış el tipi bir numara değil, Akdeniz esintili bir çatal-bıçak durumudur!

5 Malzemeli Ton Balıklı Niçoise Erimiş Ekmek Nasıl Yapılır

İki porsiyon yapmak için şunlara ihtiyacınız olacak:

• 2 (3/4 inç kalınlığında) dilim köy usulü ekşi mayalı ekmek
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 (5 ons) kutu albacore ton balığı, süzülmüş
  • 1/2 su bardağı cherry domates, ikiye bölünmüş
  • 1/4 su bardağı Niçoise veya kalamata zeytin, çekirdeği çıkarılmış ve ikiye bölünmüş
  • 1/8 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş Gruyère veya İsviçre peyniri
  • 4 büyük fesleğen yaprağı, ince dilimlenmiş, isteğe bağlı

Izgarayı fırında veya tost makinesinde yüksek ayara önceden ısıtın ve fırın rafını ızgara elemanının 4 inç altına gelecek şekilde ayarlayın. Küçük bir fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın.

Ekmeğin her iki tarafına zeytinyağı sürün ve hazırladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Ton balığını orta boy bir kaseye koyun ve oldukça büyük parçalar halinde bırakın. Domatesleri, zeytinleri ve biberi ekleyin ve birleştirmek için hafifçe karıştırın.

Ton balığı karışımını ekmeğin üzerine koyun, 2 dilime eşit şekilde bölün ve tüm ekmeği kapladığınızdan emin olun. Peyniri tostların üzerine eşit şekilde serpin. Peynir eriyene ve köpürene kadar 2 ila 3 dakika boyunca dikkatlice izleyerek ızgara yapın. Kullanıyorsanız fesleğenle kaplayın ve hemen servis edin.

Kaynak: Simply Recipes

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.