Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

İstanbul, Türkiye'de Künefe İçin 4 Harika Mekan

İyi bir tatlıyı severim. Peyniri severim. Seyahat ettiğim her yerde yeni yerel yemekleri tatmayı severim. Dolayısıyla doğal olarak peynir, tatlı şurup ve çıtır hamur hamurunun lezzetli bir kombinasyonu olan Türk tatlısı künefenin büyük bir hayranıyım. İstanbul'da künefe için birkaç harika yer var. İşte tatlı bir atıştırmalık için ziyaret etmeyi en sevdiğim yerler.

İstanbul'a güzel bir giriş yapmanın bir yolu da yemek turuna çıkmaktır. Bu mükemmel tur seçeneklerine göz atın ve hemen rezervasyon yapın!

Künefe Nedir?

Künefe Arap kökenlidir ve bulunduğunuz yere ve yerel çeviriye bağlı olarak kanafeh, kenafeh, knafeh, kunafah, kunafeh, konafa, knéfé veya kunafa olarak bilinir.

Zengin bir tarihe sahip bir yemektir. Referanslar 10. yüzyıla kadar uzanırken, tarifler 13. yüzyıldan kalma Arap yemek kitaplarında bulunabilir. Yemek Orta Doğu'ya ve ötesine yayıldıkça, herkes ona kendi yerel dokunuşunu kattı. Bir zamanlar sadece özel günlerde servis edilen yemek artık yıl boyunca bulunabiliyor.

Türkiye'de künefe, güney Hatay bölgesinde ortaya çıkmıştır. Şeker, su ve limon suyundan yapılan bir şurupla birlikte yerel Hatay peyniri kullanılır. Rendelenmiş yufka parçaları (tel kadafıy) yemeğe çıtırlık katar. Daha sonra ezilmiş fıstıkla kaplanır ve istenirse dondurma veya kaymak (Mandar sütü kreması) ile de servis edilebilir.

Esnek peynir, çıtır hamur ve tatlı şurubun bu sıcak birleşimi bir araya geldiğinde cennettir.

Künefe, Hatay'da ortaya çıkmış olsa da, bugün İstanbul'da bu yemekte ve baklava gibi diğer Türk tatlılarında uzmanlaşmış birçok yerde de bulunabilir.

İstanbul'daki En İyi Künefe Mekanları

Lezzet-i Şark Antep Sofrası

İlkini her zaman hatırlarsın. İlk künefemi Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı'nın yakınındaki küçük bir tezgah olan Lezzet-i Şark Antep Sofrası'nda yedim.

Restoran, Türkiye'nin güneydoğusunda Hatay'ın hemen yanındaki bir bölge olan Gaziantep'ten yemekler konusunda uzmanlaşmış. Bu bölgenin yemeklerine odaklanmaları sayesinde, İstanbul'daki en iyi künefeye sahip olabilirler.

Dükkanın önünde kömür ateşinde bir ızgara var, böylece taze künefelerin pişirilmesini ve ardından her birinin üzerine sıcak, köpüren şurup dökülüp üzerine ezilmiş fıstık fıstık eklenmeden önce görebilirsiniz.

Künefeleri, her lokmada uzayan cömert miktarda peynirle yemeğe mükemmel bir giriş niteliğindeydi.

Adres: Rüstem Paşa, Hasırcılar Cd. No:38, 34116 Fatih/İstanbul, Türkiye

Keyfeder Künefe Katmer

Cihangir, İstanbul'daki en sevdiğim mahallelerden biri. Şehrin en işlek bölgelerine yakın olmasına rağmen, dik ve dar sokakları sakin bir yürüyüş için güzel bir yer.

kunafa-knafeh.jpg

Bu sokakları tırmandıktan sonra Keyfeder Künefe Katme'den künefe ile kendinizi ödüllendirin.

Tepelerde bulunan bu dükkan künefe konusunda uzmanlaşmış. Ben klasik olanı tercih ettim. Diğer çeşitleri farklı türde kuruyemişlerle kaplıdır.

İstanbul'daki birçok künefe restoranı gibi, tatlı biraz süt, portakal, karışık kuruyemiş ve havuçla servis edilir. Bunlar, sipariş üzerine hazırlanan künefenizi beklerken güzel bir atıştırmalık olur ve ayrıca yemeğin tatlılığını dengelemeye yardımcı olur.

Kapının yanına oturdum böylece her birinin yapılışını izleyebildim.

Buradaki künefe diğer bazı yerlere göre biraz daha küçük, dürüst olmak gerekirse bu tatlı tatlı ne kadar şımartıcı olsa da fena değil. Ayrıca biraz daha ucuzlar.

Benim künefem peynirle doluydu. Bu, şurubun ziyaret ettiğim diğer bazı yerlere göre biraz daha tatlı olmasıyla dengelenmişti. Nefis.

Adres: Katip Mustafa Çelebi, Çukurlu Çeşme Sk. No:12, 34433 Beyoğlu/İstanbul, Türkiye

Beyzade Künefe & Kahvaltı

Beyzade Künefe & Kahvaltı, Karaköy'de yaya caddesinin sonunda bulunan büyük, aydınlık bir restoran ve tatlı dükkanıdır. İstanbul'un etrafında birkaç yer daha var. Gece geç saatlerde, arkadaşlarınız ve ailenizle bir araya gelmek için popüler bir yer. İçeri girdiğinizde sizi bir kasa dolusu baklava karşılıyor.

Birlikte yemek yediğiniz kişi sayısına bağlı olarak uygun boyutlarda mevcut olan birkaç farklı künefe türü sunuyorlar. Tam menüyü burada görebilirsiniz. Yarısı peynirli, yarısı kaymaklı olanı ilgimi çekti ama sadece iki veya daha fazla kişi için olduğu için almadım. Bunun yerine klasik olanı aldım.

Her künefe sipariş üzerine yapılıyor, bu yüzden biraz zaman alıyor, özellikle de restoran yoğunsa. Ama beklemeye değer.

Beklerken biraz meyve ve kuruyemiş atıştırdım. Ancak bu yan yiyeceklerin bir kısmını saklamak isteyeceksiniz. Meyveleri künefe tabağının dibinde kalan şekerli şuruba batırın ve daha sonra bana teşekkür edin.

Beyzade Künefe & Kahvaltı'daki künefenin peynirini diğer bazı dükkanlardakinden biraz daha hafif buldum. Şurup aşırı tatlı değildi, bu yüzden dengeli bir ikram olarak kaldı.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Maliye Cd. NO:10/A, 34425 Beyoğlu/İstanbul, Türkiye 

Hafız Mustafa 1864

İstanbul'un neresinde olursanız olun, büyük ihtimalle Hafız Mustafa 1864'ün yakınındasınızdır. Şehrin dört bir yanında bir düzineden fazla şubesi bulunan bu şube, künefe ve diğer tatlı Türk lezzetlerini bulmak için güvenilir bir yerdir.

Edebiyat Kıraathanesi şubesine gittim. Ayasofya, Sultanahmet Meydanı ve Sultanahmet Camii gibi İstanbul'un simge yapılarına yakın bir konumdadır. Ayrıca günün erken saatlerinde açılır ve gece geç saatlere kadar açık kalır.

Çeşitli künefe seçeneklerine (çikolata dahil!) ek olarak Hafız Mustafa 1864 ayrıca çok sayıda baklava ve diğer tatlılar da sunmaktadır.

Menüde künefenin yapımının 15 dakika süreceği yazıyordu ancak çok daha hızlı hazırlandı. Böyle büyük bir yerin turistik bir bölgede ne kadar yoğun olduğunu düşünürsek, masaları hareket ettirmek için sipariş üzerine yapmak yerine düzenli olarak yaptıklarını tahmin ediyorum.

Künefemin üzerine dondurma veya kaymak eklenebileceği için, çok sevdiğim için kaymağı seçtim. Künefeye güzel bir katkıydı, çünkü kaymak hafif ve tazeydi, neredeyse çırpılmış krema gibiydi.

Hafiz Mustafa 1864'te künefe almanın benzersiz bir unsuru, şurubu ve fıstığı kendiniz ekleyebilmenizdir. Bu, daha fazla veya daha az tercih ederseniz ne kadar olacağını kontrol etmenizi sağlar.

Künefe çok peynirli, harika bir peynir çekimi var.

Adres: Binbirdirek, Divan Yolu Cd. No:14, 34110 Fatih/İstanbul, Türkiye

Kaynak: EHAT

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.