Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Kurumuş cesetler,yavrusuna doyamamış analar,duaya kalkmış,öylece kalakalmış avuçlar.Nasıl anlatmalı bilmiyorum, nasıl anlatmalı seni sorgusuz ölümlere?Ne zaman 'Halepçe' dese hafızam,yangınlar içinde titrer bedenim.Bunun sorumlusu Tanrı mı,yoksa yine benim gibi alacağı nefesin bedelini ödeyecek insan mı?Anlamaya çalışırken dahası yedirmeye çalışırken benliğim tüm olanlar,ölümü sizinle yaşamak isterdim.Ey benim kimliksizlerim,varolmaya çalışan kardeşlerimin duyulmayan ağıtları!Sizden önce yitirilenler sizden sonra da yitirilmeye mahkum kaldılar.Neyin bedelini ödediniz ki küçük bedenler,elleri nasırlı kadınlar ve ölüme kesmiş insanlar?Neyin bedelini ödediniz ki? Neden mi Halepçe dedim?Çünkü sağırız,dilsisiz bizim olmadığnı sandığmız acılara.Halepçe de ölen bizdik,Filistin de ölen de.Darfur da aç kalan,Nazilere meze olan yine bizdik,Tanrı değil!Biri dilini konuşur,bölücü deriz.Birileri inancını yaşar 'aman hortladı irtica'diye küçümseriz insanları.Aynı evin bireyleri bile aynı düşünmezken 'DUR ÖTEKİ,SENİN YAŞAMA HAKKIN YOK'demek ne kadar saçma. Küçük çoçuk,eli anasının elinde kalakalmış.Anası hiç ses vermez.Acep çoçuğuna,emanetine kırgın mı yoksa...?Rengim,tarihimin kara sayfalarından can yakanlarından yalnız birisin,diğerler mi?Boşver bizim gibi... Keşke bütün kötüler Dalton Kardeşler kadar merhametli olsa! Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 halepçe katliamından sonra kaçarak türkiyeye sığınan milyonlarca kürt ve onların liderleri , anadoludaki pkk lıların katliamlarını destekler şekilde onlar da kürt müdahale etmeyiz şeklinde yaklaştıkları için acaba bunlar naaptı da saddam bunları ezdi diye düşünüyorum bazen.o halepçeden kaçanları hiç almamalıydık. özalın hatasıdır. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Nasıl ,anlatmak istediğinizi tam olarak anlamadım.Maalesef olaylara o kadar gözünü kapatmışsınız ki olayı hemen siyasi olarak değerlendirmişsiniz.Kaldı ki hala ben o halkla pkkyı daha ilişkilendiremedim.İşin ilginç gelen kısmı siz daha halkınızı terörle karıştırıyorsunuz.Ben sizin yerinizde olsam;olaya insani yönüyle bakarım. Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 halepçe katliamından sonra kaçarak türkiyeye sığınan milyonlarca kürt ve onların liderleri , anadoludaki pkk lıların katliamlarını destekler şekilde onlar da kürt müdahale etmeyiz şeklinde yaklaştıkları için acaba bunlar naaptı da saddam bunları ezdi diye düşünüyorum bazen.o halepçeden kaçanları hiç almamalıydık. özalın hatasıdır. kesinlikle katılıyorum. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Nasıl ,anlatmak istediğinizi tam olarak anlamadım.Maalesef olaylara o kadar gözünü kapatmışsınız ki olayı hemen siyasi olarak değerlendirmişsiniz.Kaldı ki hala ben o halkla pkkyı daha ilişkilendiremedim.İşin ilginç gelen kısmı siz daha halkınızı terörle karıştırıyorsunuz.Ben sizin yerinizde olsam;olaya insani yönüyle bakarım. söylemek istediğim gayet açık.kuzey ıraklılar yıllarca ırak devletine karşı toprak için ayaklandılar ve ırak devleti için hep sorun oldular.tıpkı rusların desteğiyle iran mahabat cumhuriyetini kuranların da iran için sorun olması gibi. saddam çoluk çocuk demeden üzerlerine napalm bombası attı ve zehirli gaz bu barbarlıktı ve hasta ve yaralı binlerce kişi hem 1988 de hem 1991 de türkiyeye sığındı. neden , çünkü iran ve suriye onlara sınırlarını kapatmıştı..türkiye başındaki tüm belalara rağmen ,tüm ekonomik sorunlarına rağman 1988 ve 1991 de neredeyse 1.200 bin insana topraklarını açtı. bunda türgut özalın kürt kökenli olması ve kürt oylarını toplamak istemesi temel sebepti.o dönemde binelrce pkklı da ülkemize elini kolunu salllaya sallaya girdi.pkk nın en güçlü olduğu dönem de ne tesadüfse 1991-1992 yıllarıdır.o yıllarda ülkenin gidilemeyen yerleri vardı.bence hala var. o dönem saddamdan kaçan insanlar ve liderleri bugun türkiyede cinayetler işleyen pkklıları topraklarında barındırıp da utanmadan bu türkiyenin iç işidir karışmayız zaten onlar da kürt neden karışalım diyerek resmen bizimle alay etmektedirler. kuzey ırağın her yerinde bulunan haritalarda da topraklarımızı kendilerine ait göstermektedirler. ******* ******* ****. kuzey ıraklıların aklını başına toplaması lazım. .40 yıl sonra petrol dünyada bitecek ve bölgede su krizi olacak.amerika orada sonsuza kadar kalmayacak. 40 yıl sonra kuzey ıraklılar arap , iranlı ve türkelrle başbaşa kalacaklar. türkiyeden başka adam gibi komşuları da yok.saddam tepelerinde boza pişirirken onlara kucak açtık.****** *****. halkımızı terörle niye karıştırayım.halkımız zaten terörle karışacağı kadar karışmış.devletin beceriksizliği teröristle vatandaşın fiziksel kontağını kesememesi.kafasına kalaşnikof dayanan adama sen niye bunlara yardım ediyosun diye dayak atmak iş değil. kim olsa malımı al canıma dokunma der. devlet oralarda hatalı. sen de devlet olarak güvenliği iyi sağla sokma adamın köyüne militanı yani. o kadar dağınık birbirinden kopuk binlerce köy ve mezranın güvenliğini dünyada hiç bir devlet sağlayamaz.. devlet her köye karakol kuramaz. 9 öğrencili 13 öğrencili okula zavallı öğretmeni ataması da saçmalık.o küçücük binlerce köy ve mezranın,,,,,18 .yüzyıl hayatı yaşaması da saçmalık. o binlerce köy ve mezralkardaki insnaların polisi,jandarması adam gibi güvenliğiyle , ,okulu,lisesi , hastanesi adam gibi sağlanmış ilçelerde toplanması ve aşiret yapısının yok edilip insan gibi vatandaş haline getirilmesi şehirlileştirilemsi lazım. bu çağda mezrada yaşanır mı kardeşim.batıya göç de sorun dğeil. şehirleri köyleştiriyrolar çünkü. . bölge insanı bilinçli olmayan kolay güdülen ***** oy rezervi olarak görülmüş.kaçakçılıktan yargılanan aşiret liderini milletvekili yap dokunulmazlık zırhı ver 100.000 oy cepte. al gülüm ver gülüm. o yapıyı değiştimek ne sağcı ne solcu siyasetçinin işine gelir.yöre insnaının okumuşlarının pkk şakşakçılığından vazgeçmesi ve stk larla halkı uyandırması laızm başka çözümü yok. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 halepçeye selam... bi kere bu CHEYE bin selam tarzında sloganları olan ,,,,,sloganlarla düşünen kesimin tarzı. varlığım seni unutmayacağım......ya halepçe senin niye varlığın olsun. ermenilere benziyosunuz. ermenilerin ruslarla işbirliği yaptığı için anadoludan kovulmaları,türk düşmanlığı onlar için nasıl bir kenetlenme varlık sebebiyse , arap, acem ve türk düşmanlığı da sizin için de öyle.şu orta doğudaki tek adam gibi komşunuz türkler.saddamdan napalm bombalarından zehirli gazdan kaçtığınızda suriye ve iran size sınırlarını kapattığında türkler açmıştı.tarih yazmış bunu 15 yıl önce.kuzey ıraklıların pkk türkiyenin iç işi hem onlar da kürt savaşmayız neden savaşalım ,zaten benimsediğimiz haritalar da bu................................ demeleri umurunda bile değil senin tabi. Alıntı
Φ bradost Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 halepçe soykırımından kaçıp gelen kürtler toplama kamplarında tutulmuş,saddamın ajanları türkiyenin bilgisi dahilinde kamplarda istedikleri adamları toplayıp götürmüş infaz etmiştir,devlet afganistan,bosna,bulgar,yugoslav göçmenlerine ülkemizde insanca yaşama olanağı sağlamışken,maalesef kürtlere vebalı gibi davranılıp,kırılmalarına göz yumulmuştur.ilgililer birleşmiş milletler türkiye temsilciliğinin,raporlarına bakabilirr. iran mültecilere kapılarını kapattı demek doğru değildir,soykırımdan kaçan kürtlerin sadece beşyüz bin türkiyeye sığınmıştı,irana ise bir buçuk milyon insan sığınmıştır. Halepçede katliamından kaçıp gelen kürtlere,en büyük yardımı bizzat doğu güneydoğudaki soydaşları yapmıştır,sanıldığı gibi devlet devasa bir yardımda bulunmamıştır. Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Arkadaşlar halepçede yapılan katliam insanlık tarihine sürülmüş bir kara lekedir ve saddam idam edildiği zaman ben şahsen çok üzüldüm çünkü o hemen ölmeyi değil hergün etinden birparça koparıp tuz basarak acı çeke çeke ölmeyi hak ediyordu.Ayrıca ırakın kuzeyindeki kürtler ve onların liderleri her fırsatta TÜRKİYE'ye büyük minnet borçlu olduklarını ve TÜRKİYE'yle karşı karşıya gelmek istemediklerini söylüyorlar.şimdi bazılarınız diyebilirlerki neden pkk'ya karşı savaşmıyorlar ozaman diye ama adamların en önde gelen şehirlerinden olan erbilde bile canlı bombalar gezinebiliyosa bu adamlar nasıl bukonuya eğilsinler Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 halepçe soykırımından kaçıp gelen kürtler toplama kamplarında tutulmuş,saddamın ajanları türkiyenin bilgisi dahilinde kamplarda istedikleri adamları toplayıp götürmüş infaz etmiştir,devlet afganistan,bosna,bulgar,yugoslav göçmenlerine ülkemizde insanca yaşama olanağı sağlamışken,maalesef kürtlere vebalı gibi davranılıp,kırılmalarına göz yumulmuştur.ilgililer birleşmiş milletler türkiye temsilciliğinin,raporlarına bakabilirr. iran mültecilere kapılarını kapattı demek doğru değildir,soykırımdan kaçan kürtlerin sadece beşyüz bin türkiyeye sığınmıştı,irana ise bir buçuk milyon insan sığınmıştır. Halepçede katliamından kaçıp gelen kürtlere,en büyük yardımı bizzat doğu güneydoğudaki soydaşları yapmıştır,sanıldığı gibi devlet devasa bir yardımda bulunmamıştır. Ne oldugunuzu bilmiyorum ama eger vicdan sahibi birisi iseniz gercekleri söylemeniz gerekir.Türkiye o zor sartlarda yarim milyonun üzerindeki Kürt mültecilere insan üstü bir gayretle yardim elini uzatmis ama PKKlilarin dostu Madam Mitterrant(Komünisttir kendisi)Türk devletini Kürtlere adil davranmamakla suclamistir.Iran sinirlarini kapatmistir neden bunu inkar ediyorsunuznedir Türk devletiyle alip veremediginiz,yetmedimi dis gücler tarfindan beslenip Türk devletine saldiriltmaniz.Türkiye tarihin her döneminde kendisine siginanlara kucagini acmis insanlik elini uzatmis ama tarihin her döneminde sizin yaptiginiz gibi ihanete ugramis ve nankörlük bulmustur. ---------------- Halepce katliamini alkislayacak birisinin oldugunu sanmiyorum,Saddama gelince bugün Sassmin etinden hergün bir parca koparilmaliydi diyenler nedense Demokrasi yalanlari ile haksiz yere Iraka saldiran ve bugün sayilari milyonu asan Iraklinin ölümüne ses cikarmazlar,sanirim ki bu Halepce katliaminin intika,i olarak görülmektedir bazi kesimlerde.Bugün Irakin basinda olanlar dünkü Saddam gibi satilmis kisilerdir,ülkekerini ABD ye peskes cekmis sözüm ona Saddamdan kurtulmayi bahane ederek.Saldirganlarla birlik olanlarin sikayet erme haklari olamaz.Evet Halepcede cok insan katledildi,bu hazin bir olaydir ama Halepcenin öncesine gittiginizde karsiniza cikan manzara Irak-Iran harbinde Irakli Kürtlerin Saddami arkadan vurma girisimidir,Halepce bunun intikami olmustur,kimse kendi kendini kandirmasin ve ölenlerin sirtindan destanlar agitlar yakmasin ve gercekleri görsünler.Kürtler neden Saddami arkadan vurmak istemistiler,önce bunu bir aratirin.Intikamla kinle biryere varamazsiniz,eger adilseniz o zaman Irakta isgalcilere saldirgana ve onlarin basa getirdiugi ve bugün Irakin kan gölüne cevrilmesine bölünmesine neden olanlara karsi olun,o zaman dostunuz cok olur. saygilarla Alıntı
Φ bradost Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Birileri kendilerini bu vatanın sahipleri sanıyor ve ırkçı bilinç altlarında kürdlere halepçede yapılanları alkışlıyorlarsa ve buna saddamı arkadan ihanete uğramasını sebep olarak gösteriyor ve trajedilerden bahsettiklerinde,AMA,AMA,AMAları ****** trajedilere bir sebep olarak buluyorlarsa,onlara söyleyeceğim tek şey var,*******,***. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Halepçe katliamı ne kadar da karanlık bir dünyanın sonucuymuş, şaşırdım doğrusu!Türkiye yardım etmiş diyorsunuz;yapması gereken bu değil mi?Asıl ilginç olan bu insanları her an patlamaya hazır bir bomba gibi ilan etmeniz.Ben neden,niçin yapıldığı beni ilgilendirmiyor,insan yaşamını tehdit eden herşeye canım pahasına karşı çıkarım.Kürtler Saddamı arkasında vurdu diye gerekçe de çok saçma ve korkutucu;zihniyet açısından. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2007 Iki kisi ve ayni görüs demekki atalar dogru söylemisler*Kisi noksanini bilmek gibi irfan olamaz,*Evet siz noksaninizi bilmiyor ve herkese daha dogrusu Kürtlerin gercek yüzünü ortaya koyanlara hemen irkci yaftasini yapistiriyorsunuz.Evet neden Saddami arkadan vurmaya kalktiniz,bugün kurmaya calistiginiz Kürdistani kurmak icin degilmiydi?Medeni cesaretiniz size baskalrina irkci dedirtebiliyor ama kendinize ülkenizi icten yikmaya calistiginizi söyleyemiyorsunuz.Halepceyi kimse alkislamadi ama siz bu zihniyette oldugunuz sürece Halepcelerde olacaktir.*********** saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.