Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2007 Azıyla bahsettiğim Bursa'mda bir de yüzyıllara tanıklık eden,içine girene huzur veren bir mabedimiz var:Ulucami..Hani Bursa benim gözümden nasıl anlatıldıysa,Ulucami'de bir yapı,bir cami olmaktan çok daha fazla bişey..Pervanelerin etrafında döndükleri ışık gibi toplamış etrafına bir dolu ruhu.Herbirinin taşıdığı bir beden var.Kimi yorgun düşmüş sorumlu olduğu bedeni taşımaktan,belini bükmüş bedenin,kimi halinden memnun dimdik taşımakta bedenini.. İşte bu ruhlar içine katılır bazen benim ruhumda,hep bişiler arar oralarda gözlerim..Hep arar ama ne aradığını bilmez aslında ve hep bulur nasıl bulduğunu bilmeden..Bulduklarım içinde,ayakları diz altından kesik,yerde serdiği örtü üzerine oturup yardım dileyen bir genç var.Çok oldu onu bulalı ve her gördüğümde bir miktar yardımda bulunurum kendisine.Ama öyle eline tutuşturup geçmek değil benimkisi.Çoğunlukla durur iki laflarım,hal hatır sorarım genç,güzel yüzlü arkadaşıma.Ortak tanıdıklarımızda var tabi ki ve göremediklerimi sorarım bazen ona.O da anlatır.. Buraya kadarkileri şimdi yaşadığıma önsöz olarak kabul edin lütfen.35 yıllık bedenim ilk kez bırak git dedi ruhuma bu bedeni.Dün gece çok kötüydüm (Sedoş'uma teşekkür ediyorum,aç ağzını yum gözünü terapisi yaptı bana sağolsun.. ) Bu sabah kalktığımda ise ummmadığım bi moral çöküntüsü içinde olduğumu farkettim.Yorulmuştum,bırak dedim,bırakta git artık ruhuma.. Öğleye doğru moralim nispeten düzelmişti ama duasını almayı umduğum amcamı görmek umuduyla Ulucami'ye gittim.Öyle ya,çok dertliydim,çok yıpranmıştım.Bir dua ve biraz kendini telkinle üstesinden gelebilirdim sorunumun/derdimin.(Ki hallolmuştu derdim sadece armonik etkileri devam etmekteydi)Bakındım ve herzamanki yerinde göremedim amcamı.. Ben de daha da üzülmüş olarak caminin bahçesinden geçip işe gitmek üzere hareketlendim.O genç arkadaşım aradaydı.Beni görünce yüzü aydınlandı.Yanına yanaştım ve ''Nasılsın kardeşim'' dedim..O iki ayağıda diz altından kesik,yerde oturup yardım bekleyen genç,yüzünü aydınlatan bir gülümsemeyle:''İYİYİM ALLAH'A ŞÜKÜR'' ''SEN NASILSIN ABİ'' Dedi... ... ... Utandım.. ... ... Siz nasılsınız.. Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Halimize şükretmeyi hatırlattığın için iyiyiz, İyiyiz Çok Şükür.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Azıyla bahsettiğim Bursa'mda bir de yüzyıllara tanıklık eden,içine girene huzur veren bir mabedimiz var:Ulucami..Hani Bursa benim gözümden nasıl anlatıldıysa,Ulucami'de bir yapı,bir cami olmaktan çok daha fazla bişey..Pervanelerin etrafında döndükleri ışık gibi toplamış etrafına bir dolu ruhu.Herbirinin taşıdığı bir beden var.Kimi yorgun düşmüş sorumlu olduğu bedeni taşımaktan,belini bükmüş bedenin,kimi halinden memnun dimdik taşımakta bedenini.. İşte bu ruhlar içine katılır bazen benim ruhumda,hep bişiler arar oralarda gözlerim..Hep arar ama ne aradığını bilmez aslında ve hep bulur nasıl bulduğunu bilmeden..Bulduklarım içinde,ayakları diz altından kesik,yerde serdiği örtü üzerine oturup yardım dileyen bir genç var.Çok oldu onu bulalı ve her gördüğümde bir miktar yardımda bulunurum kendisine.Ama öyle eline tutuşturup geçmek değil benimkisi.Çoğunlukla durur iki laflarım,hal hatır sorarım genç,güzel yüzlü arkadaşıma.Ortak tanıdıklarımızda var tabi ki ve göremediklerimi sorarım bazen ona.O da anlatır.. Buraya kadarkileri şimdi yaşadığıma önsöz olarak kabul edin lütfen.35 yıllık bedenim ilk kez bırak git dedi ruhuma bu bedeni.Dün gece çok kötüydüm (Sedoş'uma teşekkür ediyorum,aç ağzını yum gözünü terapisi yaptı bana sağolsun.. ) Bu sabah kalktığımda ise ummmadığım bi moral çöküntüsü içinde olduğumu farkettim.Yorulmuştum,bırak dedim,bırakta git artık ruhuma.. Öğleye doğru moralim nispeten düzelmişti ama duasını almayı umduğum amcamı görmek umuduyla Ulucami'ye gittim.Öyle ya,çok dertliydim,çok yıpranmıştım.Bir dua ve biraz kendini telkinle üstesinden gelebilirdim sorunumun/derdimin.(Ki hallolmuştu derdim sadece armonik etkileri devam etmekteydi)Bakındım ve herzamanki yerinde göremedim amcamı.. Ben de daha da üzülmüş olarak caminin bahçesinden geçip işe gitmek üzere hareketlendim.O genç arkadaşım aradaydı.Beni görünce yüzü aydınlandı.Yanına yanaştım ve ''Nasılsın kardeşim'' dedim..O iki ayağıda diz altından kesik,yerde oturup yardım bekleyen genç,yüzünü aydınlatan bir gülümsemeyle:''İYİYİM ALLAH'A ŞÜKÜR'' ''SEN NASILSIN ABİ'' Dedi... ... ... Utandım.. ... ... Siz nasılsınız.. bu yazı beni çok mutlu etti işte..çünkü sevdiğim bir insan skıntılı iken ''ha anlat tamam boşver geçer''gibi sıradan cümleler söyleyemem.bana da dert olur o iyi olana kadar Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 benım de şuan içim pırpır,öldürecek bir dert deil elbet yarın 1.sınıf uyum proğramı başlıyor,ve bunu düşünmekden kaç gundur yemek yiyemıyorum..yapacağım ufak bır hatanın mınnacık bir çocuğu okuldan soğutmasından korkuyorum...yanlış tutulacak bir kalemın bır yaşamı etkıleyeceğini biliyorum..bir çocuğa okulu,öğrenmeyı öğretmenın sevdıreceğini biliyorum.. ve bu nedenle streslıyım,yarın için proğram yapıyorum..ama kafam darmadağınık sanki gıyeceğim kıyafetı bile pembe kırmızı ayarladım saçımın heryerınede pembe tokalar,belki okula ısınırlar dıe Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 benım de şuan içim pırpır,öldürecek bir dert deil elbet yarın 1.sınıf uyum proğramı başlıyor,ve bunu düşünmekden kaç gundur yemek yiyemıyorum..yapacağım ufak bır hatanın mınnacık bir çocuğu okuldan soğutmasından korkuyorum...yanlış tutulacak bir kalemın bır yaşamı etkıleyeceğini biliyorum..bir çocuğa okulu,öğrenmeyı öğretmenın sevdıreceğini biliyorum..ve bu nedenle streslıyım,yarın için proğram yapıyorum..ama kafam darmadağınık sanki gıyeceğim kıyafetı bile pembe kırmızı ayarladım saçımın heryerınede pembe tokalar,belki okula ısınırlar dıe İnşallah başarırsın.. Ki bundan eminim Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 benım de şuan içim pırpır,öldürecek bir dert deil elbet yarın 1.sınıf uyum proğramı başlıyor,ve bunu düşünmekden kaç gundur yemek yiyemıyorum..yapacağım ufak bır hatanın mınnacık bir çocuğu okuldan soğutmasından korkuyorum...yanlış tutulacak bir kalemın bır yaşamı etkıleyeceğini biliyorum..bir çocuğa okulu,öğrenmeyı öğretmenın sevdıreceğini biliyorum..ve bu nedenle streslıyım,yarın için proğram yapıyorum..ama kafam darmadağınık sanki gıyeceğim kıyafetı bile pembe kırmızı ayarladım saçımın heryerınede pembe tokalar,belki okula ısınırlar dıe Pembe ve kırmızı he.. Eyvah eyvah..Kaçacakları yoksa da kaçacak sabiler.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 Sevgili Taurusmutis, Senin çok duygusal bir insan olduğunu artık biliyorum..seni böylesine üzen şeyi yazmamışsın..belli ki özel..her dibin sonu mutlaka yükseliştir..unutma sakın..bence sen aynı zamanda kuvvetli de birisin..buna şehrinin de şahitlik edeceğine eminim.. mutlu kal.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 benım de şuan içim pırpır,öldürecek bir dert deil elbet yarın 1.sınıf uyum proğramı başlıyor,ve bunu düşünmekden kaç gundur yemek yiyemıyorum..yapacağım ufak bır hatanın mınnacık bir çocuğu okuldan soğutmasından korkuyorum...yanlış tutulacak bir kalemın bır yaşamı etkıleyeceğini biliyorum..bir çocuğa okulu,öğrenmeyı öğretmenın sevdıreceğini biliyorum..ve bu nedenle streslıyım,yarın için proğram yapıyorum..ama kafam darmadağınık sanki gıyeceğim kıyafetı bile pembe kırmızı ayarladım saçımın heryerınede pembe tokalar,belki okula ısınırlar dıe onlar çok şanslılar, her öğretmen senin kadar ince düşünse ve bu kadar idealist olsa çocuklar çok daha iyi yetişirlerdi... bir kere sen eğlenmesinide biliyorsun, eğlendirmesinide, insan psikolojisindende anlıyorsun eminim çok başarılı olacaksın ve yetiştireceğin cevherler geleceğimizi kuracaklar... Aydınlık Türkiye Geleceğini... öğretmenim seni seviyorum... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 çok şükür güzel bir ilkgundu...4 kişi ağladı onlarda sustular,tabi karşılarında maskara oldum bı gülüyolar tekrar ağlıyo esprı bıtınce bıde tek yumurta ıkızleri var bırı ağlıyınca diğerıde başlıyo okadar yorucuki bacaklarım çok şişmiş Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 oh oh maşallah, kolay gelsin arkadaşım... eee maskaralık yapınca artı prim veriyorlarmı yoksa o sendenmi? Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 ...... Siz nasılsınız.. Verdiğine Vereceğine Vermeyi düşündüğüne şükürler olsun ... Çok şükür bugün de hayattayım...Sevdiklerim bugünde yanımda Alıntı
Φ MINEU Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 çok şükür güzel bir ilkgundu...4 kişi ağladı onlarda sustular,tabi karşılarında maskara oldum bı gülüyolar tekrar ağlıyo esprı bıtınce bıde tek yumurta ıkızleri var bırı ağlıyınca diğerıde başlıyo okadar yorucuki bacaklarım çok şişmiş valla sedoşcum Allah kolaylık versin kardeşim işin çok zor, o bıcırıklarla uğraşması kolay mı ayaklarında şişer, kafanda şişer Alıntı
Φ günışığı Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 bugün iş çıkışı bir trafik kazasına şahit oldum,daha doğrusu hemen olayın üstüne ordan geçmişim.Bisikletli birine bir pikap çarpmış.Adamcağız yerde yatıyordu,anında ölmüş.ÇOk üzgünüm....düşünsenize o insan 2 dakika önce yaşıyordu ve kimbilir ne için koşturuyordu..o an ölene üzüldüm yanında baba ! diye feryat edenlere üzüldüm,kafamdan bisürü şey geçti..dünyanın ne kadar boş olduğunu,birçok şeye boşyere üzüldüğümüzü,boşyere kendimize dert ettiğimizi...bir ölüm anında herşey gözünün önünden bir film şeriti gibi geçiyor ama sonra gene devam ediyorsun yaşamaya..bi garip ya herşey..... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.