Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 17 yıl My Big Fat Greek Wedding Kalbinin Sesini Dinle Aklıma geldi, yazayım dedim, ben bu filmi izlerken zamanında çok eğlenmiştim. Bugün niyeyse aklıma gelip duruyor... Aslında çok da iyi hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla, hadi bakalım Geleneksel bir Yunan ailesinin anlatıldığı Amerikan yapımı bu film, içinde yer yer Türk-Yunan çatışmasını barındıran romantik komedi tarzında bir aşk filmi... Ne denirse densin bence Türkler ve Yunanlılar birbirimize çok benziyoruz ve bu film de bunun en iyi kanıtlarından biri... Filmin senaryosunu yazan, aynı zamanda başrolünü oynayan Nia Vardalos, bunu önceleri ailesiyle yaşadıklarını anlatacağı tek kişilik bir stand-up gösterisi olarak tasarlamış ve Los Angeles'ta "One Woman Show" adıyla sahnelemiştir. 1962 yılında Kanada'da doğan Yunan asıllı Vardalos'un bu gösterisi oldukça başarılı olmuş ve film teklifleri almakta gecikmemiştir. Tom Hanks'in eşi, Rita Wilson ki annesi bir Yunan'lıdır, senaryoyu çok beğenmiş ve bunu Hanks'e film haline getirmeyi teklif etmiştir. Tom Hanks bu teklifi kabul etmiştir. Enteresan olan bu film için harcanan para sadece 5 milyon dolardır ve film çok fazla ilgi görmeyeceği düşünülerek çok az sinemada gösterime girmiştir. Buna rağmen kulaktan kulağa yayılarak box office listesinde ikinci sıraya kadar yükselmiş ve 100 milyon dolarlık bir hasılat elde etmiştir. Filmin en çok güldüren iki karakteri olan baba ve babaanne tam bir Yunan milliyetçisidir. Öyle ki baba her kelimenin kökenini (kimono da dahil olmak üzere) Yunancaya, babaanne de her türlü kötülüğün sebebini Türklere bağlamaya çalışan karakterlerdir... Üstelik babaanne hala Türkler ile Yunanlılar arasında savaşın devam ettiğine inanmaktadır. Tür: Romantik komedi Gösterim Tarihi: 6 Eylül 2002 Yönetmen: Joel Zwick Senaryo: Nia Vardalos Görüntü Yönetmeni: Jeff Jur Müzik: Xandy Janko, Chris Wilson Yapım: 2002, Amerika, 94 dk. Oyuncular: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan, Andrea Martin, Joey Fatone Portokalos ailesi, 60 lı yıllarda Amerika-Chicago'ya (yoksa Kanada mıydı )yerleşmiş, Yunan geleneklerini burada da devam ettiren bir ailedir. Ailesinin sahip olduğu lokantada çalışan kızları Toula ise, 30 yaşına geldiği halde hala evlenmemiştir. Bu durum aileyi, son derece endişelendirmekte ve onu evlendirebilmek için her yolu denemektedirler. Bu durumdan artık son derece sıkılan Toula, hayatında değişiklik yapmak umuduyla, babasının tüm karşı çıkışlarına rağmen önce bir bilgisayar kursuna gider, ardından da halasının sahibi olduğu turizm acentasında çalışmaya başlar işte bu sıralarda tanıştığı lise öğretmeni Ian Miller ile aralarında büyük bir aşk başlar ama sandığınız gibi bu durum aileyi mutlu etmez aksine son derece kızdırır. Özellikle Baba, hiç bir şekilde bu beraberliği kabul etmez. Bunun ise tek bir sebebi vardır. Ian Miller bir Yunan'lı değildir ve Baba, Toula'nın sadece bir Yunanlıyla evlenmesini istemektedir. Gerisini izleyin ve görün bakalım Erkekler baş ise kadınlar boyundur. Başın nereye döneceğine ise boyun karar verir... Bu da benim açımdan filmin favori cümlesidir.
Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 17 yıl Admin Çok güzel bir filmdi ve hatta bana film müzikleri CD'sini aldıracak kadar ileri bile gitmişti...
Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 17 yıl Yazar Şİmdi tam oldu işte... Bu görüntüleri izleyince daha bir iyi hatırladım, komik bu film komik, en ksa sürede tekrar alıp izleyeceğim
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.