Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Bir yerde istismar varsa ve buna tanık oluyorsak vicdan ve ahlak sahibi olduğumuzu iddia ediyorsak buna müdahale etmeliyiz... Ben iki şeyden büyük sıkıntı duyuyorum bir tarafta sadece din eksenli düşünen (hangi din olursa olsun) ve inandıkları şeyi diğerlerine dayatmayı yaymayı çoğalmayı ve sürüler halinde insan gruplarını sömürmeyi vazife edinenlere... iki inanç sahiplerini ve inançları alay konusu edinenlere... bu ikisi arasında fark görmüyorum... inançta inançsızlıkta temel haktır... her ikiside kutsaldır... saygı görmelidir... fikir tartışmalarını ayrı tutuyorum... önce insan olabilmeli ve inancında insanlar için ihtiyaç olabileceğini öğrenmeliyiz... inanmayan insanlarda aynı saygıyı hakediyor bence düşünce kutsaldır çünkü... neye nasıl inandığı, nasıl ve ne kadar ibadet ettiği hiç ama hiç ilgimi çekmiyor belkide size göre bunuda algılayamıyorum... insanları birey olarak değerlendiremediğimiz sürece yanlışları, ahlaksızlıkları, istismarcıları genelleriz... evet kim neyi istismar ediyorsa bunun önüne geçilmeli... din ya da başka şey... dinin tehlikeli bir silaha dönüşmesi çok kolay vicdani bir mesele olduğu için... bu konuda bilgi sahibi olmayan insanları tüm dünyada sömüren büyük din tacirleri var ve onlar bu dünyanın yüz karaları... evet din rızaya ve samimiyete dayanır, öyle olmalıdır... ama bırakmıyorlar... ben din diyen herkesi bir kefeye koymuyorum ben zaten bir din sahibiyim... anlatamadığım şey bu ülkede din elden gitmiyor ama din elden gidiyor diye kıyamet koparanlar var ve insanlar onlara inanıyor... işte silaha dönüşüyor ve birleştireceğine bölüyor... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 dinin tehlikeli bir silaha dönüşmesi çok kolay vicdani bir mesele olduğu için... bu konuda bilgi sahibi olmayan insanları tüm dünyada sömüren büyük din tacirleri var ve onlar bu dünyanın yüz karaları... geçmiş medeniyetlere din hakim olmuş diye var sayarsak; şimdiki medeniyetin tehlikesi geçmişin medeniyetleri ile mukayese bile kabul etmez. bu geçmişe hakaret sayılmalıdır ve yanılsamaya kanmamalıdır. hele İslam medeniyeti söz konusu ise tamamen bir kara çalmadan söz edilebilir. şimdiki dünyayı en acımasız şekilde sömüren insanların dinle alakaları yok. atalarının dinini yaşayanlar ciddiyetden uzakdır. mevcut medeniyet 'çok üret, çok tüket ve mutlu ol, başka yaşanacak yer yok' temelli bir medeniyetdir ve dinlerin temel felsefesi ile uzak yakın akrabalıkları yokdur. bu seküler kapitalist medeniyetin temel felsefesidir. insanı, insanın anlam dünyasını, insanın yaşadıgı dogal çevreyi, hayvanatı hızla kirleten ve tüketen medeniyet insanlıgın yüz karasıdır. kendisini kuyrugundan yemeye başlayan bir yılan gibi... Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 din her zaman savaş mazlemesi yapılmıştır tarih bunun belgeleriyle dolu dinler arası savaşlar olduğu gibi dinler içi savaşlarda olmuş hala oluyor bu haklı olma kavgası ve haklılığını sürdürme inatıdır. bir dini yaşam felsefesi yapan herkes onun uğrunda savaşır bütün dikkati bunun üzerindedir en ufak eleştiriyi müdalahe sayar ve etkisizleştirir. o yüzden medeniyetini din üzerine kuran hiç bir devlet kalıcı olmamış yıkılmıştır. din medeniyetlede savaşır. özgürlük tanımaz çok sesliliği hoş görmez kişisel hak yoktur dinin emirleri vardır ve ona uyulmak zorundadır. papayı ve vatikanı eleştiren hristiyanlar afaroz edilir kiliseden kovulur müslümanlarsa öldürür yahudiler başka insanlara yaşam hakkı tanımaz. dini devlet işine karıştırdığınızda olacakların önüne geçemezsiniz tek tip insan modeli ve tek tip düşünce ancak dini uygulamalarda vardır. tv kanalında canlı yayında herhangi bir ayet hakkında bir soru getirdiğinizi düşünün ve alacağınız tepkileri dinde dindarda size bu hakkı tanımaz. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2007 bu dünyada savaş için yeterince malzeme var. bırakın tarihi belgeleri, o kadar uzaga gitmeye gerek yok. aklı başında olan herkes şöyle bir baksın geçmiş kısacık ömrüne... yaşanan insanlık dıramlarına... uzak geçmiş ile şimdinin çetelesini tutmak bile zuldür öncekilere... kapitalist seküler medeniyetin varlık nedeni başlı başına savaşdır. savaşsız yapamaz bu seküler medeniyet, onu sınırlayacak hiç bir kuralda yoktur. insanı katletmemesi için, dogayı tahrip etmemesi için hiç bir nedeni yoktur bu doymak bilmez medeniyetin. sistematik olarak savaşa ve kana muhtaçdır iş bu seküler sömürücü kapitalist medeniyet. bu medeniyet devamlı biriktirmek zorundadır. devamlı biriktirmek içinde devamlı sömürmek zorundadır. zenginliginin kaynagı sömürüdür, kendi sınırları ve kendi sınırlarının dışında bir sömürü... sömürmek içinde savaşmak zorundadır, muhtaçdır savaşa.. bir sömürü varsa mutlaka bir savaşda olmak zorundadır, ne kadar çok sömürü o kadar çok savaş ve masum kanı demekdir. kan ve gözyaşı üstüne kuruludur bu medeniyetin tahtı. eskiden savaşlar iki ordu arasında olumuş. şimdi ki azgın seküler medeniyet her yeri savaş edilecek mekan kıldı. caddeler, sokaklar, evler, agaçlar..... çok hızlı ilerliyor bu medeniyet, acale giden ecele gideri kanıtlamak istercesine.. çok fazla uzaga gitmek gerekmez tüm bunların ayırdına varmak için. dur, biraz dinlen ve ardına bak...azıcık vicdan, azıcık izan... Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 ne yazık ki DİN amacından sapmış artık rant aracı olmuş ve bütün ideolojilerden daha tehlikeli hale geldi. saf ve akılsız müslümanları verdikleri nafaka ile köleleştiriyor bide şükredin beterin beteri var size cennette neler neler vericekler diye kandırıyor onların uyanmasını engelliyorlar. dini yayınlar dini kıyafetler dini turizm çok büyük rant kapıları açıyor vatikanın fethullahla işbirliği yapmasının tek açıklamasıda budur dünyayı ve insanları sömürmenin ve bunu yaparken insanları karşılarına almamanın en iyi yolu dini kalkan yapmaktır. dünya korkunç bir tuzağın içinde inanan saf ve akılsız insanlar kime ibadet ettiklerinin bile farkında değiller onların Allahları şeyh diye görüyor ve o ne derse yapıyorlar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 amacından sapan ve saptıran bizati insandır tek değer ölçüsünün para ve kuvvet olduğu, manevi değerlerin fazla bir anlam ifade etmediği vahşi kapitalizm kendi kültürel değerlerini de üretti ve toplumlara hakim kıldı. insanlar için artık önemli olan para kazanmak. Bu kültürün içinde din diye bir şey yok, manevi dünyalara ait hiç bir şey yok. yanılmayalım ve yanıltmayalım... gücün parayı, paranında gücün yarattıgı bir dünya bizimkisi şimdi yaşanan gerçekçilik adı altında güçlünün zayıfı ezmesi güçlü ülkelerin zayıfları sömürmesi doğal karşılanıyor artık insanlar artık keyfiyete değil kemiyete değer veriliyor dürüstlük, duygusallık para etmiyor hatta, bu meziyetlere sahip olanlar çoğunluk tarafından keriz olarak algılanıyor ne kadar paran varsa, ne kadar güce sahipsen o kadar önemlisin vahşi kapitalizmin hakim olduğu dünyada yaşıyoruz ama birileri bizi -bilinç sahibi olanı- masallarla uyutabilecegini zannediyor olmalı. yazık... kendi kurdukları hayal dünyalarına herkesi ortak etmek istiyorlar. ortak olmak suçlu olmakdır... titre ve kendine dön.... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 amacından sapan ve saptıran bizati insandır Ne kadarda haklısın Dostum... Artık şehirlerarası otobüslerde yolcular... (sanki şehirlerarası seyahat eden Müslüman "seferi" sayılmazmış ve namazı "kazaya" kalmazmış gibi)... zorla namaz molası verdiriyor... Ve sevgili dostum sende konumuzu... "amacından sapan ve saptıran bizati insandır" örneğine uygun olarak... Sürekli başka yönlere çekmeye çalışıyorsun... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Ne kadarda haklısın Dostum... Artık şehirlerarası otobüslerde yolcular... (sanki şehirlerarası seyahat eden Müslüman "seferi" sayılmazmış ve namazı "kazaya" kalmazmış gibi)... zorla namaz molası verdiriyor... Ve sevgili dostum sende konumuzu... "amacından sapan ve saptıran bizati insandır" örneğine uygun olarak... Sürekli başka yönlere çekmeye çalışıyorsun... ya arkadaşlar ne zorla namaz molası falan ,bunların hepsi hikaye bunu anlamak bukadarmı zor. bu zamana kadar neden namaz molası olmadıda şişmdi namaz molası çıktı... yine birilerinin namazın,islamın adını gündemde tutmak istemesidir... incitmeden dine balta vurmaktır... bunların örnekleri çoktor örn:yalnış hatırlamıyorsam antepte sözde kot pantolon olduğu için okula alınmayan bayan ,görevli ile tartışıyor ve o arada içeriden çarşaflı bir kadın çıkıyor...televizyonlarda bu görüntü günlerce.. sonuç olayın bir senaryo olduğu ortaya çıktı ve çarşaflı kadın itiraf etti ....... yine benzeri bir olay iki kapalı genç kız atatürkün resmini indirirken görüntüleniyor ve olay günlerce gündemde. olay yine planlı amaç başka...tabi bunlarda zaman sonra birilri tarfından yaptırıldığını itiraf ediyorlar... nedense bu olaylar olurken günlerce televizyonlarda yayınlanırken .... olayın senaryo olduğu kısa haberlerle geçiştiriliyor... şehitlerimizin haberleri gibiii.......... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 ya arkadaşlar ne zorla namaz molası falan ,bunların hepsi hikaye bunu anlamak bukadarmı zor.* ** *** olay yine planlı amaç başka...tabi bunlarda zaman sonra birilri tarfından yaptırıldığını itiraf ediyorlar... nedense bu olaylar olurken günlerce televizyonlarda yayınlanırken .... olayın senaryo olduğu kısa haberlerle geçiştiriliyor... şehitlerimizin haberleri gibiii.......... Tebrikler sayın aslanın özdeyişinde belirtiği gibi konuyu mecrasından çıkarıverdiniz... Özdeyişte dendiği gibi..."amacından sapan ve saptıran bizati insandır" Bu tür davranışta bulunan kişiler hatalıdır... Şehirlerarası seyahat eden Müslüman "seferi" sayılır ve namazı "kazaya" kalabilir... Bu türdavranışlar dayatmadır. Topluma kötü örnek olmuşlar ve İnançlarına zarar vermişlerdir diyerek kınamak yerine... Yalan haber konumuna çekiverdiniz... Birde şehitlerimizi de kullanarak üstelik... Unutmayın şehitleri es geçen Tv ve gazeteler değil AKP hükümeti... Ben şehit yakınlarının yalancısıyım... Genelde haberlerde sık sık bu yakınmalarla karşılaşıyorum... Belkide bunlarda yalan haber olabilir sizce... Bir gün bir şehit yakını itiraf edebilir... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Tebrikler sayın aslanın özdeyişinde belirtiği gibi konuyu mecrasından çıkarıverdiniz... Özdeyişte dendiği gibi..."amacından sapan ve saptıran bizati insandır" Bu tür davranışta bulunan kişiler hatalıdır... Şehirlerarası seyahat eden Müslüman "seferi" sayılır ve namazı "kazaya" kalabilir... Bu türdavranışlar dayatmadır. Topluma kötü örnek olmuşlar ve İnançlarına zarar vermişlerdir diyerek kınamak yerine... Yalan haber konumuna çekiverdiniz... Birde şehitlerimizi de kullanarak üstelik... Unutmayın şehitleri es geçen Tv ve gazeteler değil AKP hükümeti... Ben şehit yakınlarının yalancısıyım... Genelde haberlerde sık sık bu yakınmalarla karşılaşıyorum... Belkide bunlarda yalan haber olabilir sizce... Bir gün bir şehit yakını itiraf edebilir... Sevgili gecekuşu bu tür dayatmaları tabiki kınıyorum benim demek istediğimde zaten bu tür dayatmaları yapanlar bilinçli olarak yapıyorlar amaçları farklıdır, namaz kılmak falan değil. Ayrıca sevgili gecekuşu bir şehit yakını olarak bunun cevabını ben veriyorum. defalarcada yazdım Akp malum bunu sizin söylmenize gerek yok bunu aklı selim olan zaten anlar. Bugün her düşünceyi yansıtan birçok tv ve gazete var 2 -3 yayın organından başka şehitlere haber değeri veren oldumu. Üstelik M.ali birand çıkıp 4 şehitten az olan şehit haberlerini yayınlamıyalım 4 şehitten az olursa haber değeri olmasın diyor. Buna neden tepki göstermiyorsunuz da benim sitemime şehitleri kullnarak diyorsunuz.... şehitlerimizi unutturmak isteyenlere çanak tutup sonra şehitleri savunmak ....görünmek...! saygılar... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Ne kadarda haklısın Dostum... Artık şehirlerarası otobüslerde yolcular... (sanki şehirlerarası seyahat eden Müslüman "seferi" sayılmazmış ve namazı "kazaya" kalmazmış gibi)... zorla namaz molası verdiriyor... Ve sevgili dostum sende konumuzu... "amacından sapan ve saptıran bizati insandır" örneğine uygun olarak... Sürekli başka yönlere çekmeye çalışıyorsun... konu bizi buralara getirdi sevgili gece kuşu. istemeyeret oldu yani. lakin 'zorla namaz ' molası falan diye bir şey yok. olsa olsa münferit bir hadisedir. yıllardır otobüslerde molalarda namaz kılınır ve sorun olmaz. büyütmeyelim. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 zorla yaptırılan ve yaptırılacak olan herşey büyütülür susmamalı. şimdi bu olay olduysa arkasıda gelecek benzeri yada farklı olaylarla karşılaşacağız. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.(Atatürk) eğitilmemiş ve dinle uyuşturulmuş bir milletin hür, bağımsız, şanlı ve vicdanı hür nesillerinin olması beklenemez. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 olmayan bir şeyi medyanın gazına gelip olmuş gibi sunmak yanlış sonuçlar verir elimize. olayları ve kişileri anlamamızı engeller. bildigini sandigimız bir çok şeyden aslında hiçde haberimiz olmadıgını utanarak anlarız. dolmuşa gelmemek ve binmemek lazımdır. mevcut medyanın kılavuzlugu karga mesabesini geçmez. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 olmayan birşeyi, aslan34 hoşunuza gitmeyen konu olduğunda yada konusu din olduğunda nedense olmadı böyle birşey diyorsun. dikkat ediyorumda başka meseleleri büyütmeyi seviyorsun. böyle birşey olmadıysa sorun yok tartışmanında zararı olmaz ama eğer olduysa yada şöyle soralım siz buna şahit olsaydınız tepkiniz ne olurdu? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 neye şahit olacagım? zorla birine namaz kıldırılmasına mı? Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 namaz kılmak için otobüsün durdurulmasına? Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 namaz kılmak için otobüsün durdurulmasına? Seriat yolunda cok tatli sekilde yolculuk yapiyoruz.. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 tadı kaçar birgün bakalım hangi gün? dünyayı kendi etraflarında döner sanıyorlar aklıma geliyor bunlar Çinde yaşasalar Çinli olarak doğsalar ne yaparlardı? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 namaz kılmak için otobüsün durdurulmasına? ya bu haberin yalan oldugu söylendi siz hala aynı nakaratı tekrar ediyorsunuz. hadi oldu diyelim, münferit bir hadise.. yani siz baskıdan şikayet ediyorsunuz, gelecegi tahmin edilen potansiyel baskıda iyide şimdinin mevcut baskıları ne olacak. hayal olan bir olaydan alakasız yerlere varmak da ne demek oluyor. siz birebir yaşanan baskılardan, dayatmalardan, yasakçı kafalardan bahsedin... bu yasaklar öyle münferiden de dedil, sistematik baskılar. asıl tehlike budur. hee, sizin dünya görüşünüze uygun oldugu için olabilir diyorsunuz sanırım... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2007 Dedik ya tehlikeciler her yerde var............... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Tehlikenin hangi yönden geldiğini bilmeyen ve bilmek istemeyenler bu tehlikeli yapının kurucularıdır. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 ya bu haberin yalan oldugu söylendi siz hala aynı nakaratı tekrar ediyorsunuz.hadi oldu diyelim, münferit bir hadise.. yani siz baskıdan şikayet ediyorsunuz, gelecegi tahmin edilen potansiyel baskıda iyide şimdinin mevcut baskıları ne olacak. hayal olan bir olaydan alakasız yerlere varmak da ne demek oluyor. siz birebir yaşanan baskılardan, dayatmalardan, yasakçı kafalardan bahsedin... bu yasaklar öyle münferiden de dedil, sistematik baskılar. asıl tehlike budur. hee, sizin dünya görüşünüze uygun oldugu için olabilir diyorsunuz sanırım... haberin yalan olduğu söylenmiş olabilir ben sana demiştimki böyle birşey olsa tepkin ne olur? ve bu ülkede bunun olması çokta şaşılacak bir durum değil sen dinden başka birşey düşünemediğin için başka şeyin önemi yok. şimdinin mevcut baskıları dediğin şey tabiki türban değilmi zaten siz türbanla yatıp türbanla kalkıyorsunuz. sizin gibilere kimse inancını değiştir baskısı yapmıyor ama sizin gibiler kendi fikirlerinizi toplumda hakim kılmaya çalışıyorsunuz. tek deriniz daha fazla din özgürlüğü ama zaten dinde özgürsünüz başörtüsü bayrağınız işte bu kadar basit. başını örtmeyen kadınları müslüman yerine bile koymuyorsun kalkıp haktan hukuktan bahsediyorsun. Dedik ya tehlikeciler her yerde var............... tehlikelilerde heryerde var. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 haberin yalan olduğu söylenmiş olabilir ben sana demiştimki böyle birşey olsa tepkin ne olur? benim gündemim varolan baskılar ve yasakları duyurmakdan yana. olabilecegi söylenen hadiseler için fikir yürütmek bu ülke için lüks, geniş bir zaman olursa ne ala... Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 yuvarlak sözler zaten bunu bekliyordum. şaşırmadım. varolan baskılardan bende çok rahatsızım çankayaya türbanın zorla çıkma baskısından mesela. dindar devlet adamı seçiyorum sanan baskıcılardanda rahatsızım. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 yuvarlak sözler zaten bunu bekliyordum. şaşırmadım. varolan baskılardan bende çok rahatsızım çankayaya türbanın zorla çıkma baskısından mesela. dindar devlet adamı seçiyorum sanan baskıcılardanda rahatsızım. Bu ülke esarptan türbana gecmistir.. kendisine ait degerleri parcaliyor,, esarp parcalanmistir ,, yamyam frankfurt Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.