Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Kimden: MEHDİ Sahib-i zaman... (Bay, 34)

Kime: Grup: Kahrolsun Ateizm...Yaşasın Alevizm...

Tarih: 13.8.2007 13:44 (GMT +2:00)

Konu: GÜMAN NE DEMEKTİR...

Güman: esk...Kuşku,şüphe,sanma,zan...

Bize göre Güman'ın bugün ki eş anlamlı sinonim karşılığı,leksikolojik açıdan lengüistik açılımı ve terminolojik adı DİYALEKTİK MATERYALİZMDİR...

Dede Korkut: *Tanrı'nın birliğine yoktur gümanımız...*

Hacı Bektaş-ı Veli: *İmanın aslı Rahman...Gümanın aslı Şeytan'dır...*

Pir Sultan: *Güman getirme gönlüne,Hak perde çeker önüne...*

Niyazi Mısri: *Mürşid gerektir bildire hakkı sana hakka’l-yakîn...Mürşidi olmayanların bildikleri güman imiş...*

Derviş Muhammed: *Hak kuluna olun yakın...Güman ehli olman sakın...*

Ve Mehdi şöyle dua etti:

*Yarabbi elimi kolaylaştır yazımı güzelleştir...Dilimi kolaylaştır sözümü güzelleştir...Artır imanımı yok et gümanımı...Öldür nefsimi dirilt ruhumu...*

Zikr-i Hakikatimizdir...

Baki Gerçekler Demine Hu Dost Allah Eyvallah...

Gerçeğe Hu Mü'mine Ya Ali Ya Mehdi Sahib-i zaman...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Kimden: MEHDİ Sahib-i zaman... (Bay, 34)

Kime: Grup: ALEVİ Uyan...MEHDİ Geldi...

Tarih: 5.8.2007 12:49 (GMT +2:00)

Konu: Mehdi Turan Dursun için ne söyledi...

Turan dursunun eski öğrencisi olarak şunu söylemek boynumun borcudur...Turan dursun ne yazık ki,irticanın kurbanı olaraktan ateizme yönelmiştir...Sizde belki bilirsiniz bu zat gericiler tarafından çok kınanmış ve dışlanmıştır...Ve belkide kimbilir nefis bu oda o gericilere inat ateizmi tercih etmiştir...Bunu neden biliyorum dersiniz...Çünki ben alevi bektaşi bir vatandaş olarak onun kitaplarından pek etkilenmedim...Yani ateizme fazla yönelmedim...Ve sonuçta aleviliğin ve bektaşiliğin hak olduğunu anlayıp özüme döndüm...Neden çünki benim dedelerim gerici yobaz insanlar değildi..Mesala ben bir dönem dedelerlen tartıştım ve turan dursunun fikirleriylen hareket ettim...Bazı mantıksız olaylardan bahsettim ve Turan dursundan kaynaklar sundum...Buna rağmen benim dedem çıkıpta sen zındıksın sen kafirsin demedi ve bu beni etkiledi doğrusu...Ve ben kendi kendime dedimki benim ateizme yönelecek bir durumum yok...Çünki benim ruhani liderlerim olan dedelerim gerici yobaz tiplerden değildi...Şayet öyle olsalardı ve Turan dursunu dışlayan kınayan gericiler gibi dedelerde beni dışlasaydı ben belki Turan dursuna hak verir ateizmi tercih ederdim...Bir örnek daha vereyim izin verirseniz...Unesko biliyorsunuz kız çocuğunu okutun kampanyası başlatmıştı ve Türkiyede kız çocuklarının % 50'sinin okutulmadığını tespit etti...Ve ben kendi kendime dedim ki,bu kız çocuğu meselesinde alevilerin ve bektaşilerin bir katkısı yok...Çünki alevilerin ve bektaşilerin kız çocuklarını okutmama diye bir sorunu değil...Neden biz bu sorunu 750 sene önce Hacı Bektaş Veliyle çözmüşüz...Nediyor pirimiz kadınlarınız okutunuz....Ve bizde pirimize uyduk kız çocuklarımızı okutuyoruz...O yüzden alevilerin ve bektaşilerin % 99 kız çocuğunu okutmaktadır...Yine bu gerçekte ortaya koyuyor ki,Turan dursun meselesinde olduğu gibi bu kız çocuğu meseleside sizin şu hakkından gelemediğiniz irticai ve gerici zihniyetten kaynaklanıyor...İşte ben borcumu yerine getirdim...Bugün Turan dursunun görüşlerine katılmıyorsamda ilmine ve her türlü ilime saygı duyarım...Bir bilim adamı inanmaya bilir ama Allah'ın dinine çok tabi olarak bilerek veya bilmeyerek hizmet edebilir...Bir hadis-i şerifte -sallallahu aleyhi ve sellem- 'Allah dinini fasıklarlanda yayabilir' yazacaklarım bu kadar...Eski hocam Turan Dursuna bu vesileylen boyun borcumu ödemiş oldum...Allah hidayetimizi artırsın...Sırra hu Gerçeğe hu Alla hu ekber....

Zikr-i Hakikatimizdir...

Baki Gerçekler Demine Hu Dost Allah Eyvallah...

Gerçeğe Hu Mü'mine Ya Ali Ya Mehdi Sahib-i zaman...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.