Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Kırmızı ışık maskelerinin herhangi bir faydası var mı? Dermatologlara sorduk

Cilt bakım araçları alanında, LED ışık terapisi cihazları yeni başlayanlar için biraz korkutucu görünebilir (bazıları bir korku filmi karakterini bile taklit edebilir), ancak son aylarda bu kadar popüler ve erişilebilir hale gelmelerinin bir nedeni var. Evde kullanılan cihazlar, pahalı bir dermatoloji tedavisi planlamaya gerek kalmadan çeşitli cilt sorunlarına yardımcı olduğunu iddia ediyor.

LED ışık terapisi cihazları, özellikle kırmızı ışık ürünleri hakkında meraklıysanız, dermatologlardan bu teknolojinin cilt için nasıl çalıştığını ve rutininize bir tane eklemenin istediğiniz sonuçları elde etmenize nasıl yardımcı olabileceğini açıklamalarını istedik.

LED ışık terapisi nedir?

Kurul onaylı dermatolog Dr. Reshimi Kapoor'a göre, ışık yayan diyot (LED) ışığı, görünür ışık spektrumunda ışık renkleri de dahil olmak üzere farklı ışık dalga boylarını yayan bir teknolojidir. Ayrıca dalga boylarının cildin derin katmanlarına ulaşabileceğini açıklıyor. Kapoor, "Farklı dalga boyları cilde farklı derinliklerde nüfuz eder ve nüfuz derinliğine bağlı olarak cilt üzerinde farklı biyolojik etkilere sahiptir" diyor.

90'larda NASA, yara iyileşmesi söz konusu olduğunda LED ışık terapisinin faydalarını araştırmaya başladı ve o zamandan beri birçok dermatoloji kliniği ve estetik spa'da temel bir unsur haline geldi.

LED ışık terapisinin cilt için faydaları nelerdir?

Peki ne bekleyebilirsiniz? Kurul sertifikalı bir dermatolog olan Dr. Angela Lamb, bu tür ışık terapisinin endişe duyduğunuz alana bağlı olarak çeşitli hedefler için cilt faydaları sağlayabileceğini söylüyor. Ve çeşitli ışıklar görebilmenize rağmen, uzmanlarımız kırmızı ve mavi ışık terapisinin cilde yardımcı olmak için en yaygın olarak kullanıldığını söylüyor.

Cleveland Clinic'e göre, mavi ışık cildin en üst katmanını hedef alıyor, sarı ışık daha derinlere ve kırmızı ışık daha derinlere gidiyor, bu yüzden dermatologlar kolajeni uyarmak için bunu tercih ediyor. Bu ışıkların daha fazla faydasını görmek için okumaya devam edin.

1. Kırmızı ışık terapisi
  2. İnce çizgiler ve kırışıklıklar
  3. İltihaplanma
  4. Kolajen takviyesi
  5. Saç dökülmesi

Kapoor, "Kırmızı LED ışığının, kolajen üretiminde rol oynayan bir hücre olan fibroblastı uyardığı ve fotoyaşlanma belirtilerini azaltmaya ve ince çizgileri ve kırışıklıkları iyileştirmeye yardımcı olabileceği gösterildi" diyor. "Kırmızı ışık ayrıca yara iyileşmesinde, iltihabı azaltmada ve saç dökülmesini iyileştirmede rol oynayabilir."

Mavi ışık terapisi

1. Akne ve akneye neden olan bakteriler
  2. Yağ azaltma

Akneden muzdaripseniz, mavi ışık sizin için olabilir. Her iki dermatolog da bu rengin yağ bezlerindeki yağ üretimini azaltarak ve akneye neden olan bakterileri hedef alarak akneyi hedef aldığını söylüyor.

Diğer LED ışık renkleri

1. Yeşil: Aydınlatıcı
  2. Sarı: Kızarıklık

Kırmızı ve mavi cilt için en yaygın LED ışıklar olsa da, piyasada başka seçenekler de var. Bazı cihazlar, ince çizgileri ve akneyi hedef alacak mavi ve kırmızıyı karıştıran bir mod bile sunuyor. Ancak Kapoor, daha az kanıt olmasına rağmen, yeşil ışığın cilt rengini aydınlatmaya yardımcı olabileceğini ve sarı ışığın kızarıklıkla mücadelede yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Dermatolog ve editör onaylı LED ışık terapisi ürünleri

Cilt bakım rutininize en üst düzey yükseltmeyi yapmak istiyorsanız, dermatolog ve editör onaylı bazı LED cihazları bir araya getirdik. Ayrıca, alışveriş yapanların sevdiği birkaç başka alet ve nemlendirici serumlar ve nemlendiriciler de bulacaksınız.

LifePro VizaCure LED Yüz Maskesi Işık Terapisi

818mABbszWL._AC_SX425_.jpg

VizaCure LED Yüz Maskesi Işık Terapisi

VizaCure LED Yüz Maskesi Işık Terapisi 42,99 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kırmızı, mavi, kehribar | Şunlar için iyi: İnce çizgiler, akne, kolajen, kızarıklık | Kullanım: Günde bir kez 10 ila 20 dakika

Yardımcı editör Kamari Stewart bir yıldan uzun süredir bu uygun fiyatlı LED maskeyi kullanıyor (ve seviyor) ve kullanımının kolay olduğunu söylüyor." Farklı ışık terapilerine (mavi, kırmızı ve turuncu) sahip birden fazla ayarı var, bu harika. Bence paranızın karşılığını fazlasıyla veriyor. Ayrıca çok sık şarj etmiyorum ve ne kadar uzun süre dayandığına her zaman şaşırıyorum," diyor Stewart.

Solawave 4'ü 1 Arada Yüz Temizleme Çubuğu

718mjphvzEL._SX522_.jpg

4'ü 1 Arada Yüz Temizleme Çubuğu

4'ü 1 Arada Yüz Temizleme Çubuğu 169,00 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kırmızı | Şunlar için iyi: İnce çizgiler, akne, şişkinlik | Kullanım: Haftada üç defaya kadar

Bu kompakt kırmızı ışık çubuğu Shop TODAY'in favorisi ve Lamb bu yaşlanma karşıtı cihazı da sevdiğini söylüyor. Markaya göre, çubuk kırmızı ışık terapisi, mikro akımlar, nazik bir masaj ve ısıtma etkisi sunan 4'ü 1 arada bir cihaz. Bu işlevler bir araya geldiğinde kırışıklıkları azaltabilir, yüzün şişkinliğini alabilir ve ürünlerinizin cilde daha iyi emilmesine yardımcı olabilir.

Ben [Garlin] bu ürünü yaklaşık iki yıldır kullanıyorum ve her kullandığımda sabahları bir fark görüyorum; yüzüm daha pürüzsüz, daha parlak ve genel olarak daha taze görünüyor. Ayrıca seyahat etmeyi kolaylaştıran kompakt boyutunu da seviyorum.

Solawave Eye Recovery Pro

LN_Mask_4092C_RedLight_TRS_201223_1200x.

Eye Recovery Pro

Eye Recovery Pro 199,00 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kombinasyon kırmızı (kırmızı, uzak kırmızı ve yakın kızılötesi) | Şunlar için iyi: İnce çizgiler, kırışıklıklar, şişkinlik | Kullanım: Üç dakikaya kadar

Bu kırmızı ışık göz maskesi, göz çevresindeki yaşlanma belirtileriyle mücadele umuduyla kullanmaya başlayan kıdemli editör Jess Bender'ın bir diğer Solawave favorisi.

"Bazı endişe alanlarını gidermek için, evde rahat gecelerde bu ışık terapisi göz maskesine yöneliyorum," diyor Bender. "Bunu taktığımda tembel bir süper kahraman gibi mi görünüyorum? Kesinlikle! Saçmalığı bir kenara bırakırsak, maskeye dahil edilen birden fazla ışık terapisi türü sayesinde dakikalar içinde şişkinliğe ve donukluğa karşı etkili bir şekilde çalışıyor. Anında elde edilen sonuçlar, markanın sağladığını söylediği uzun vadeli etkiler (özellikle benim için ince çizgilerin azalması) konusunda beni gerçekten heveslendiriyor."

NuFace Trinity+ Kırışıklık Azaltıcı Ataşmanı

ATTACHMENT_ONLY_-_TRINITY__TWR_Image-3_M

Trinity+ Kırışıklık Azaltıcı Ataşmanı

Trinity+ Kırışıklık Azaltıcı Ataşmanı 160,00 ABD Doları

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kırmızı, kehribar, kızılötesi kombinasyonu | Şunlar için uygundur: İnce çizgiler, kırışıklıklar | Kullanım: Haftada beş kez üç dakikaya kadar

NuFace'in bu mikro akım cihazının artık kırmızı ışık terapisi için bir ataşmanı var ve ticaret editörü Vivien Moon bu ataşmanın büyük hayranı. Bu cihaz cihaza takılıyor ve kırışıklıkları ve yaşlanma belirtilerini azaltmak için kırmızı, kehribar ve kızılötesi ışıklar yayıyor, diyor marka.

Moon, "Bu ataşmanı birkaç yıldır kullanıyorum ve seyahat ederken yerden tasarruf edebilmemi seviyorum ama yine de cilt bakımımı hareket halindeyken yapmak istiyorum," diyor. "Cilt üzerinde olduğunu anlayan ve açık olmadığında kapanan bir sensörü var, bu aynı zamanda yüzünde olmadığında kendilerine bakan kırmızı ışıktan hoşlanmayanlar için de harika. Ayrıca diğer bölgelerde (boyun ve dekolte) de kullanabilmeyi çok seviyorum.

BeautyBio GLOfacial Temizleme Aleti Mavi LED'li

71InsfEu1nL._SX522_.jpg

GLOfacial Temizleme Aleti Mavi LED'li

GLOfacial Temizleme Aleti Mavi LED'li 199,00 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Mavi | Şunlar için iyi: Akne, siyah nokta, aşırı yağ | Kullanım: Haftada iki defaya kadar

GloFacial aleti size evde spa bakımı sunuyor. BeautyBio ekibi bu cihazı denemem için bana gönderdi ve gerçekten çok işlevli kelimesini bir üst seviyeye taşıyor. Gözeneklerinizdeki tüm pisliği temizliyor ve LED mavi ışık, dermatologların yeni akne oluşumunu önlemeye yardımcı olabileceğini söylediği akneye neden olan bakterileri hedef alıyor. Bunu haftada yaklaşık bir kez kullanıyorum ve her kullanımdan sonra yüzüm çok parlak ve temiz görünüyor.

Therabody TheraFace Pro

819sjewkbqL._SX679_.jpg

TheraFace Pro

TheraFace Pro 359,10 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kırmızı, mavi, kızılötesi | Şunlar için iyi: İnce çizgiler, akne, yaşlılık lekeleri, sıkılık, ağrı

Sosyal medya editör yardımcısı Annie Shigo, bu cihazı birkaç aydır kullandığını ve sunduğu çeşitli seçenekleri sevdiğini söylüyor: kırmızı ışık, mavi ışık, masaj aleti ve mikro akım aparatları.

"Yüzünüz için isteyebileceğiniz her şey için tek adres. Güneşte daha fazla vakit geçirdiğimi bildiğim yaz aylarında kırmızı ışık terapisini çok kullanıyorum. Yüzünüzde gezdirmek için günde sadece birkaç dakikanızı ayırabileceğiniz mükemmel yoğunlaştırılmış miktarda kırmızı ışık terapisi," diyor Shigo.

LED Technologies Revive Light Therapy

71nceC3wIKL._SX679_.jpg

Revive Light Therapy

Revive Light Therapy 399 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kırmızı, mavi, kehribar, üç ayarda kızılötesi | İyi olduğu durumlar: İnce çizgiler, akne, doku | Kullanım: Günde üç dakika

Lamb'in bir diğer favorisi de akneyi hedeflemek için harika olduğunu söylediği bu LED ışık paneli. Bu panel yüzünüzün önünde tutulmak üzere tasarlanmıştır ve üç farklı ayarda kırmızı, mavi, kızılötesi ve kehribar ışıkların bir kombinasyonunu içerir. Bir diğer avantajı ise bu panelin yüz, boyun ve göğüste kullanılabilmesidir.

HigherDose Kırmızı Işık Yüz Maskesi

612Dze3KoBL._SX679_.jpg

Kırmızı Işık Yüz Maskesi

Kırmızı Işık Yüz Maskesi 349,00 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kırmızı | Şunlar için uygundur: İnce çizgiler, kolajen, ruh hali | Kullanım: 10 dakika, haftada beş defaya kadar

Ticaret editörü ve yapımcı Julie Ricevuto, bu kırmızı ışık maskesinin o kadar güvenli bir şekilde oturduğunu, düşmeden evinde dolaşıp çoklu görev yapabileceğini söylüyor. Ricevuto, "Bu üründen ciddi sonuçlar da görüyorum; cildim daha parlak ve daha temiz. Ayrıca, cildime gerçekten ekstra bir şımartma vermek için bu LED yüz maskesini kullandıktan sonra üzerinde bırakılan bir nemlendirici maske kullanmayı seviyorum," diyor.

Omnilux Kontur Yüz Maskesi

Contour_2.png?v=1739609475

Kontur Yüz Maskesi 395,00 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kırmızı | Şunlar için uygundur: İnce çizgiler, kolajen, koyu lekeler | Kullanım: 10 dakika boyunca, haftada beş defaya kadar

Bu maske o kadar popüler ki, genellikle tükeniyor (neyse ki şu anda stokta!). Moon, bu maskenin cilt bakım rutininin "önemli bir parçası" haline geldiğini ve konturlu tasarımı sevdiğini söylüyor.

Moon, "Düzenli kullanıldığında cildimin pigmentasyonunda ve parlaklığında bir iyileşme fark ediyorum. Bunu istedim çünkü doğru dalga boyuna ve takmayı kolaylaştıran konturlu bir uyuma sahip ve maskenin özellikle LED ışıklarından en iyi şekilde yararlanmak için yüzüme tam oturabileceğinden emin olmamı sağladı," diyor.

HigherDose Kırmızı Işık Şapkası

71jYccGAM3L._SX679_.jpg

HigherDose Kırmızı Işık Şapkası 449,00 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kırmızı | Şunlar için iyidir: Saç derisindeki kan akışının artması, saç dökülmesi ve güçlenmesi | Kullanım: Günlük 10 dakika

Kapoor'a göre, kırmızı ışık saç dökülmesini hedeflemeye yardımcı olabilir ve Ricevuto bu kırmızı ışık şapkasını ince saçları hedeflemeye yardımcı olmak için kullanıyor. "Bebek tüylerimi uzatmak için her gece Higher Dose kırmızı ışık şapkamı kullanıyorum. En sevdiğim yanı kullanımının ne kadar kolay olması. Şapkayı takıyorum, kendi kendine zamanlayıcısı var, bu yüzden 10 dakika sonra bip sesi çıkarıyor ve sonra bitiriyorum. 10 haftadır kullanıyorum ve sonuçlarım etkileyici!" diyor Ricevuto.

JTAV Glow-Pro LED Maske

JTAVGlowProLED2.jpg?v=1712856102&width=1

Glow-Pro LED Maske

Glow-Pro LED Maske 525,00 dolar

Ürün Özellikleri

LED renk seçenekleri: Kırmızı, mavi ve çift ışık | Şunlar için iyi: İnce çizgiler, kolajen, akne, iltihaplanma | Kullanım: Günlük 10 dakika

Ricevuto'nun bir diğer favorisi de JTAV'ın bu seçeneği, "her zaman" kullandığını ve hem kablosuz hem de taşınabilir olmasının hayranı olduğunu söylüyor. Marka, maskenin yaşlanma karşıtı ve kolajen üretimi için kırmızı ışık ve akneye meyilli ciltler için mavi ışık sunduğunu söylüyor. Ayrıca otomatik 10 dakikalık kapanma özelliği sayesinde aşırı kullanmayacaksınız.

Sıkça Sorulan Sorular

LED ışık terapisi cihazlarını kullanırken hangi ürünlerden kaçınmalıyım?

Dermatologlar, retinol veya retinoidler ve sert peelingler gibi ışığa karşı hassasiyetinizi artıracak ürünleri kullanmaktan kaçınmanızı öneriyor.

LED ışık terapisi cihazlarının yan etkileri nelerdir?

Kapoor, LED ışık terapisinin güvenli bir şekilde kullanılabileceğini ancak bazı kişilerde hafif kızarıklık, şişlik, kuruluk ve kaşıntı görülebileceğini söylüyor.

LED ışık terapisi cihazlarını nasıl kullanmalısınız?

Bu, cihazı ne için kullandığınıza bağlıdır ve uzmanlar, çoğu kişinin haftada üç ila dört kez kullanılmasını önerdiği cihaz üzerindeki talimatları takip ettiğinizden emin olmak isteyeceğinizi söylüyor.

Lamb, "Akne için haftada birkaç dakika öneren birkaç cihaz var, yaşlanma karşıtı çubuklar için de aynı şey geçerli. Yüz maskeleri için daha uzun süre önerilir," diyor.

Ve rutininize bir LED cihazı dahil etmek basittir. Kapoor'a göre, cildinizi temizledikten sonra bunları kullanmak isteyeceksiniz ve her iki uzman da yumuşatıcı veya antioksidan gibi en sevdiğiniz cilt bakım ürünlerini kullanmaya devam edebileceğinizi söylüyor. Ancak uzmanlar, sert peelingler veya retinoller ve retinoidler kullanma konusunda uyarıyor çünkü bu ürünler cildi ışığa karşı daha hassas hale getirebilir.

Herkes LED ışık terapisini kullanabilir mi?

Çoğunlukla, her iki dermatolog da LED ışık terapisinin kısa süreli kullanımının çoğu insan için güvenli olduğu konusunda hemfikir. Ancak Kapoor, altta yatan bir göz rahatsızlığınız varsa veya ışığa duyarlılığa neden olan ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuza danışmak isteyeceğinizi söylüyor.

Ve bunun "genel olarak güvenli" bir yöntem olduğunu söylese de, kızarıklık, şişme, kuruluk ve ciltte kaşıntı gibi hafif yan etkiler olabileceğini belirtiyor.

red-light-mask.jpg

Kaynak: Today

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.