Φ bradost Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 işte bunun yüzünden hep kaybediyorsunuz,kendinizi asker yerine koyuyorsunuz,polis yerine koyuyorsunuz,devlet yerine koyuyorsunuz,aslında hiçbirinin umurunda değisiniz,kendinizi insan yerine koyun,oradan bakın hayata. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 kusura bakmayın ama ne zaman vazgeçeceksiniz konuları kişiselleştirmekten? ruh bilimcimisiniz? isterseniz bende kişiselleştirebilirim ama böyle yaparak elime bişey geçmez biliyorum, üstelik benim sözlerinize karşılık verecek tecrübem ve bilgim var, ruh halinizle ilgilenmek zaman israfı olur... öz ve söz bir olmalı diyorsanız lütfen önce bunu kendiniz uygulayın... sizin gibi, sizler gibi falan ifadeler hoş olmuyor... neden alındınız. gerçekler, ne yapalım. siz, ''özgür der'de kim oluyormuş'' vb küçümseyici yaklaşımlar sergilerken sorun olmuyor galiba.? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Kimmis Özgür-der?Bunlarla hala siyaset yapmaya calisiyor birde insanlari begenmiyorsunuz,Özgür-der gibi derneklerin ne olduklarini biz biliyoruz bunlar ancak siyasi amAcli dernekler olabilirler iste insanlarin beyinlerini yikamak onlarin görevidir,devlete Askere düsman üretmek onlarin görevidir,Cünkü onlara bir vazife verilmistir,bu vazifeyi kimlerin verdiginide biliyoruz siz hic merak etmeyin .yazdiklarinizla ve özgür -derI savundugunuza bakildiginda zaten hangi yolda oldugunuzu anlamaK icin kahin olma geregi yok.Özgür-der ideolojik bir dernektir,vazifesi devlet.Atatürk ve asker düsmanligini yaymaktir.O dernegin yönetim kurulu ise rejim karsiti radikal isimlerden olusur. ******************** saygilarla işte bunun yüzünden hep kaybediyorsunuz,kendinizi asker yerine koyuyorsunuz,polis yerine koyuyorsunuz,devlet yerine koyuyorsunuz,aslında hiçbirinin umurunda değisiniz,kendinizi insan yerine koyun,oradan bakın hayata. *********** Ner neyse,sana su kadarini yaziyorum,biz hem devletiz hem polisiz hem askeriz ve adam gibide adamiz.En azindan insanlara takiyye yapmadan ne oldugumuzu anlatiyoruz, **********.Biz bu ülke icin askerde oluruz poliste oluruz ama siz hicbirsey olamazsiniz. Olmaniz mümkün degildir.************* ----------------------------- Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 hayır alınmadım sayın aslan, galiba yine anlamadınız, hoş çok şaşırmadım ama demek istediğimi tekrar edeyim "eğer kişiselleştireceksek burası yeri değil" ve "söyleyecek sözünüz kalmadığında genelde saldırganlaşıyorsunuz" yani bu tavrınızı ezberledik... zaman zaman tam olgunlaşıyorsunuz sanıyorum ama bir bakıyorum "özgürder" de kim oluyor dediğimde canınız acıyor... ve öfkenize hakim olamayıp özünüze dönüyorsunuz... şimdi farkındayım bende kişiselleştirdim ama örnektede görüldüğü üzere bunun kimseye faydası yok... ama bu duygularımda samimiyim ne yazık ki siz pek çok konuda bilgi sahibi değilsiniz, biraz daha az konuşup daha çok okuyun bence... yada en azından konuştuğunuz kadar okuyun... selamlar Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 hayır alınmadım sayın aslan, galiba yine anlamadınız, hoş çok şaşırmadım ama demek istediğimi tekrar edeyim "eğer kişiselleştireceksek burası yeri değil" ve "söyleyecek sözünüz kalmadığında genelde saldırganlaşıyorsunuz" yani bu tavrınızı ezberledik... zaman zaman tam olgunlaşıyorsunuz sanıyorum ama bir bakıyorum "özgürder" de kim oluyor dediğimde canınız acıyor... ve öfkenize hakim olamayıp özünüze dönüyorsunuz... şimdi farkındayım bende kişiselleştirdim ama örnektede görüldüğü üzere bunun kimseye faydası yok... ama bu duygularımda samimiyim ne yazık ki siz pek çok konuda bilgi sahibi değilsiniz, biraz daha az konuşup daha çok okuyun bence... yada en azından konuştuğunuz kadar okuyun... selamlar kusura kalmayın ama yorumlarınız çok 'basitleşdi'. aslında yorumda denemez ama neyse.. bu, benim pek de cevap verme ihtiyacı duymadıgım bir durum. yapılan yorumların özüne ait görüşleriniz varsa buyurun. hem bu şekilde bilmedigimiz konularda bizi 'aydınlatmış' olursunuz. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Kimmis Özgür-der?Bunlarla hala siyaset yapmaya calisiyor birde insanlari begenmiyorsunuz,Özgür-der gibi derneklerin ne olduklarini biz biliyoruz bunlar ancak siyasi amAcli dernekler olabilirler ----------------------------- siyasi amaçlı bir dernek demek ki.!! başka ne olmasını isterdin.? sivil toplum kuruluşları sadece 'kanarya sevenler dernegi' falan mı olmalı?. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 kusura kalmayın ama yorumlarınız çok 'basitleşdi'. aslında yorumda denemez ama neyse..bu, benim pek de cevap verme ihtiyacı duymadıgım bir durum. yapılan yorumların özüne ait görüşleriniz varsa buyurun. hem bu şekilde bilmedigimiz konularda bizi 'aydınlatmış' olursunuz. kusura bakmazsanız şunu söylemek istiyorum "basit"leşen benmiyim yoksa sizmisiniz? yapılan yorumlara cevabımı veriyorum ama hoşunuza gitmiyor sonra "ruh halimle" ilgili yorumlar yapıyorsunuz, çok arzu ederseniz psikoloji bölümünde "ruh hallerimizi" eleştirebiliriz... bilmediğinizi size öğretecek değilim, zahmet edip ezber yaptığınız gazeteler ve kitaplar dışında biraz daha farklı alanlarda okursanız aradığınız cevapları bulursunuz... aydınlanmanın önü açık isteyen aydınlanır ya da karanlıkta kalır, tercih meselesi elbette... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 tepki diyorsunuz.. bu tepkiyi verende bir insan topluluğudur sonuçta, polis' te, asker' de hep biziz... askerlik yaptık hep babamızda dedemizde yarın öbür gün çocuklarımızda yapacak.. hep akrabalarımız var içlerinde bu kurumları makine gibi gösteremezsiniz şu var bu kurumlar purosödürlerine göre yasalara göre işler.. bürokrasi ayrı bir olay ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunmak ayrı bir olay.. sen cezaevinden bir pkk sempazitanı' nı geçtik hatta sorumlusunu çıkarıp meclise getiriyorsun ve yemin ettiriyorsun "ülkenin bölünmez bütünlüğünü" savunması için.. bu bürokrasinin ürünüdür, eksikliğidir işte.. demokrasiden bahsedenlere bakın hele.. ayrıca özgürder denilen dergi amaç olarak hizmet ettiği mecra bellidir ve askeri eleştirebilecek son yer bile orası olamaz. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 kusura bakmazsanız şunu söylemek istiyorum "basit"leşen benmiyim yoksa sizmisiniz? yapılan yorumlara cevabımı veriyorum ama hoşunuza gitmiyor sonra "ruh halimle" ilgili yorumlar yapıyorsunuz, çok arzu ederseniz psikoloji bölümünde "ruh hallerimizi" eleştirebiliriz... bilmediğinizi size öğretecek değilim, zahmet edip ezber yaptığınız gazeteler ve kitaplar dışında biraz daha farklı alanlarda okursanız aradığınız cevapları bulursunuz... aydınlanmanın önü açık isteyen aydınlanır ya da karanlıkta kalır, tercih meselesi elbette... valla yazdıklarınız pek de duymadıgımız 'cevaplardan' degil hani. belli bir sloganın tekrarı mahiyetinde olan şeyler. yani belli bir düşüncenin kalıplaşmış bir kaç sloganı, hepsi bukadar. yeni bir şey yok anlayacagınız. aydınlanma!! tavsiyenize gelirsek; benim işim okumak, ne olursa okurum, daha dogrusu aradıgım cevaplar neticesinde karşıma okuyacak birşeyler mutlaka çıkar. okuma işimiz, meslegimizden dolayı, herhangi bir çıkar dogrultusunda da degildir hani. yani orjinal anlamı ile okumak, sadece hakikate olan aşkın dışa vurumu... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Sizi kutluyorum sayın aslan34, Yani inanılmaz bir insansınız, slogan attığımıda hemen anlamışsınız evet yarışmayı kazandınız... Yani ben tahmin etmiştim zaten aslan arkadaşımızdan hiçbirşey kaçmaz diye... Buda çiçeğiniz... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 belli bir sloganın tekrarı mahiyetinde olan şeyler. yani belli bir düşüncenin kalıplaşmış bir kaç sloganı, hepsi bukadar. yeni bir şey yok anlayacagınız. bunu söylemekten bıkmayacaksınız değilmi.. slogan vari konuşmak fikirlerinde en ufak bir sapma olmadan konuşmaksa ülke menfaatlerini görmezden gelememekse meclise kadar giren pkk yandaşlarının karşısında hiç bir şekilciliğe, etnik köken yaygaracılığına soyunmadan,sığınmadan durmaksa ve bunları bıkmadan usanmadan söylemekse evet slogan vari konuşuyoruz.. yeni bir şey yok derken neyi kastedersiniz.. çok seslilikten susturula susturula tek sesliliğemi geçelim bir şeyler dönüp dururken arkamızı dönerek halk seçmiş napalım kabullenelim artık mı diyelim gözümüzün içine sokula sokula yapılan çirkinliklerin arkasındamı duralım.. nedir yeni bir şey yok derken neyi kastedersiniz.. siz yeni bir şey söylermisiniz ki sayın aslan 34 iğneyi es geçip çuvaldızınızı sallarsınız.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Canım Frozenim, Şimdi biz slogan atıyoruz ya, aslında ülkemizde herşey Gül'lük Gül'istanlık ya... Biz bu Gül'lük ten hoşnut değiliz ve demokratta değiliz ya, ondan canım arkadaşm... Dtp, Genelkurmayın törenine neden davet edilmedi diye dert etmişti aslan arkadaşımız işte o farklı bişey söylemiş... Sonra Dtp ne demiş, birileri istedi diye öyle bişey söylemeyiz... Buda farklı bişey... Ama biz hep aynı şeyi söylüyoruz çünkü HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMİYOR... Hala oyun içinde oyun oynanıyor... Ama biz aynı şeyleri söyleyip slogan atıyoruz... pkk yardımcılarının davet edilmemesini dert edeceksiniz ve TSK'yı adi teröristlerle muhatab etmek isteyeceksiniz tepki alıncada slogan atıyorsunuz diyecekler... ee normal... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 sardunyam ben bu arkadaşların söyledikleri sözlerde asıl art niyet ararım.. onca yolsuzluk aleni gözlerinin önünde olup biterken ki kör değiller gayet iyi görüyorlar bunları dert etmeyip dtp yi neden tsk davet etmedi derdine düşenleri samimi bulmak bizden uzak.. başbakanımız bizzat bop projesinin eş başkanıyken ve haritalar ortalarda dönüp dururken ülkemizin topraklarının başına geleni dert etmeyip bir de üstüne değişime kapalı eskide kalmış gericiler olarak etiketler yapıştırdıkları bizlerden kabullenip yarabbi şükür dememizi ve susmamızı isterler.. yolları açıkmış ya halkın sayesinde bizede sinmekten başka çare kalmamış ya bizde bunu göremiyecek kadar körmüşüz işte.. ne diyelim sahip çıkmadıkları ATATÜRK'ün emanet ettiği bu ülkeyi ileri götürecek adamlar şu an her yeri kaplamış vaziyetteyken sen ve benim gibi gelişime kapalı şahsiyetlerde hariçten gazel okuyoruz işte.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Değerli dostum askerle neden uğraşır insan, asker ulaşılması hedeflenen yolda yatan ...... yerine konulmuşturda ondan... Kemalizmde aynı yolda engeldir... Öyle ise ne yapılmalı, bu halk askerine ve Atasınada bağlı ya, (sözde)... O zaman oyunu kuralınca oynamalı ve karalanmalı, akıllara soru işaretleri konulmalı, su bulandırılmalı ki hiç birşey net anlaşılmasın... Komplo teorisimi derler nasıl dilerlerse... şimdi bütün söylediklerimizi çarpıtmaya çalışanlarda gayet iyi bilmiyorlarmı, rejimimizi, sınırlarımızı, inançlarımızı DEĞİŞTİRECEKLER... hemde bunu yaparken halk uyanmayacak... Sözde dine uyduracaklar... Minareyi çalan kılıfını hazırlar... Biliyorlar ve zaten öyle olmasını istediklerinden diğerlerine çamur atıyorlar... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Sizi kutluyorum sayın aslan34, Yani inanılmaz bir insansınız, slogan attığımıda hemen anlamışsınız evet yarışmayı kazandınız... Yani ben tahmin etmiştim zaten aslan arkadaşımızdan hiçbirşey kaçmaz diye... Buda çiçeğiniz... teşekkür ederim. bende size bir çiçek yollayayım. nasılsa burada çiçek çok. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 bunu söylemekten bıkmayacaksınız değilmi..slogan vari konuşmak fikirlerinde en ufak bir sapma olmadan konuşmaksa ülke menfaatlerini görmezden gelememekse meclise kadar giren pkk yandaşlarının karşısında hiç bir şekilciliğe, etnik köken yaygaracılığına soyunmadan,sığınmadan durmaksa ve bunları bıkmadan usanmadan söylemekse evet slogan vari konuşuyoruz.. yeni bir şey yok derken neyi kastedersiniz.. çok seslilikten susturula susturula tek sesliliğemi geçelim bir şeyler dönüp dururken arkamızı dönerek halk seçmiş napalım kabullenelim artık mı diyelim gözümüzün içine sokula sokula yapılan çirkinliklerin arkasındamı duralım.. nedir yeni bir şey yok derken neyi kastedersiniz.. siz yeni bir şey söylermisiniz ki sayın aslan 34 iğneyi es geçip çuvaldızınızı sallarsınız.. slogan vari konuşmak demenin ne oldugunu tam anladıgınızı sanmıyorum. temelinde bilgi olmayan fikirler demeti gibi bişi yani.. biraz oradan biraz buradan.. varsa yoksa laiklik, cumhuriyet vb. kavramların arkasına saklanmak. sankim insanlar binlerce yıl aynı yaşamış gibi kafa ütülemek.. sanki kendileri bu ülkenin bekçiler digerleri 'hırsızları'.. birileri artık vatanı sadece kendileri seviyor havasından çıkacak. kendi söyledikleri vatan aşkına olacak, kendileri gibi düşünmeyenler, sanki bunun aksini iddia ediyormuş gibi hava estirmeyecekler.. sizin kadar bu ülkenin menfaatlerini bizde düşünüyoruz. bu ülkede ne kadar çok insan karnından konuşuyor, devletin en önemli kademelerine gelmiş insanlara bakın, çogu karnından konuşuyor karından konuşmak demek slogan atmak demekdir. aklı sıra kendileri gibi hayata bakmayanları töhmet altında bırakacaklar. geçti Borun pazarı.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 E madem biz karnımızdan konuşuyoruz o zaman siz o kendi ölçütlerinizle vatan sevginizi, bilginizi paylaşsaydınızya, biz bu konulardan yana tarafız aslan arkadaş, yani Laiklik ve Cumhuriyet bizim arkasına saklanacağımız kavramlar değil önünde duracağımız ve ne pahasına olursa olsun müdafasını yapacağımız değerler bütünüdür... Ben vatan sevmenin ne demek olduğunu biliyorum ve Sevgili Frozenin bildiğinide biliyorum... Bu vatanın hangi şartlarda nasıl kazanıldığını ve nasıl korunması gerektiğinide biliyorum... Öyle sizin söylediğiniz gibi olmuyor bu işler, birileri sizden daha çok seviyor bu vatanı evet bahse varmısınız? Bu forumda TSK'yı, pkk ile muhattab etmek isteyen sizmi vatanı seviyorsunuz, Özgür der adında ne üdüğü belli olmayan bir şeyin söylemleri ardına saklanıp (Sadece TSK laik yapıyı koruyacağına dair şeyler söylediği için) yani düşmanca bir tavırla yıpratmaya çalışan siz ve sizin gibilermi vatan seviyor? Yani laik, demokratik ve Atatürk ilkelerine bağlı Cumhuriyet kelimelerine tahammül edemediğiniz için TSK'ya ve bize saldırıyorsunuz... Karşılığını aldığınızda, slogan atıyor, bilgisiz konuşuyoruz öylemi? Neymiş o sizin bilipte bizim bilmediğimiz gerçekler? Hayata bizim gibi bakmayanlara yaşam hakkı en az kendimize tanınmasını istediğimiz kadar tanıyoruz... Kimseyi töhmet altında bırakacak kadar gerici değiliz... Aksine yaşam haklarımızı ve biz yaşarken içinde doğmuş olduğumuz Cumhuriyet düzeninin, Mustafa Kemal ilkelerinin, Kürtler, Avrupa ve Akp istiyor diye değiştirilmemesini şiddetle savunuyoruz... Ve bunlar hiç hoşunuza gitmiyor değil mi? Asıl siz kendileri gibi olmayanları töhmet altında bırakan ve hatta onlara olmadık hakaretler eden zihniyetin bu forumdaki temsilcisisiniz... Geçiniz arkadaşım, siz kime masal anlatıyorsunuz? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 slogan vari konuşmak demenin ne oldugunu tam anladıgınızı sanmıyorum.temelinde bilgi olmayan fikirler demeti gibi bişi yani.. biraz oradan biraz buradan.. varsa yoksa laiklik, cumhuriyet vb. kavramların arkasına saklanmak. sankim insanlar binlerce yıl aynı yaşamış gibi kafa ütülemek.. sanki kendileri bu ülkenin bekçiler digerleri 'hırsızları'.. birileri artık vatanı sadece kendileri seviyor havasından çıkacak. kendi söyledikleri vatan aşkına olacak, kendileri gibi düşünmeyenler, sanki bunun aksini iddia ediyormuş gibi hava estirmeyecekler.. sizin kadar bu ülkenin menfaatlerini bizde düşünüyoruz. bu ülkede ne kadar çok insan karnından konuşuyor, devletin en önemli kademelerine gelmiş insanlara bakın, çogu karnından konuşuyor karından konuşmak demek slogan atmak demekdir. aklı sıra kendileri gibi hayata bakmayanları töhmet altında bırakacaklar. geçti Borun pazarı.. slogan vari konuşmak ..demek karından konuşmakmış ...temelinde bilgi olan engin fikrinizin vardığı sonuç gerçekten ilginç diyelim ki biraz oradan biraz buradan alıp **--*** cesaretiyle konuşuyorum tüm fikirsizliğimle... bu sizin gibi temelinde bilgi yatan fikirleriyle konuşan kişiler için daha vahim bir durum olmazmı acaba.. yani utançtan dan diyorum bakıcak yer diyorum bulunmaz diyorum.... ama oda yoksa işte onu bilemem.. evet vay ne dedi altta kalmayım..aa bak ne dedi bende kalmıyım faslını geçtiysek.... töhmet altında bırakmak günümüz koşullarında pek mümkün görünmüyor nedenmi? dediğim gibi insani ve etik bazı özelliklerin bulunması gerekiyor.. kişi kendi gibi bilirmiş diye bir atasözümüz vardır... laiklik ve cumhuriyetin arkasına saklanmak bizim değil..onunla derdi olanların işi buradada bir karışıklık olmuş.. ''sankim insanlar binlerce yıl aynımı yaşamış'' derken bu sözü kavrama bozukluğu yaşadım .. bunu diyenlerin küreşelleşmenin çarkında ezilip bide gerilip sömürülme yolunda ilerlerken hevesle tıpkı oynamış ve rafa kaldırılmış tozlu ve acı ve vahşi ve utanç dolu bir filmi tekrar izlemek için gösterdikleri çaba karşısında takdir edersiniz ki şaşkınım.. vatan sevginiz bana oldukça büyük geliyor..üstüme uymuyor.. ne diyordunuz siz bütün sevginizle ''geçti Borun pazarı..'' ben tamamlayım...sürelim e--şe--ği nereye efenim... bide onu söyleseydiniz sayın başbakanınız gibi bir yer gösterseydiniz... Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Özgür-Der: Komutanlar ne zaman öğrenecek? Özgür-Der, yaptığı basın açıklamasında GATA'da askerin Abdullah Gül'e yönelik tutumu ve davetiye krizi üzerinden hükümete seslenerek, askerden hesap sorulmasını istedi. Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklamanın tam metni: KOMUTANLAR HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYMAYI NE ZAMAN ÖĞRENECEK? Türkiye’nin en temel sorununun bürokratik oligarşi olduğu bir kere daha olanca açıklığıyla yaşanmakta. Daha bir ay evvel halkın oylarıyla seçilmiş bulunan bir Meclis tarafından cumhurbaşkanlığı makamına layık görülen Abdullah Gül, halkın ödediği vergilerle maaş alan asker ve sivil bürokratlar tarafından hakaretvari hareketlere maruz kalmakta. Meclis’teki yemin merasiminden GATA’daki törene, 30 Ağustos resepsiyonuna ilişkin davete kadar bir dizi konuda seçilmiş cumhurbaşkanına karşı gösterilen tepkiler terbiyesizlik ve hazımsızlıktan da öte, açıkça halk iradesinin tanınmadığının göstergeleridir. Aynı şekilde DTP’li vekilleri dışlamaya yönelik tutumlar da halkın tercihinin kaale alınmadığının bir tezahürü olmuştur. Başta askerler olmak üzere, kendilerini bürokratik vesayet iktidarının sahipleri gören kesimlerin yol açtıkları onca krize, başvurdukları akıl almaz hukuksuzluklara karşı, 22 Temmuz’da halktan yedikleri okkalı tokadı sindirmekte zorluk çekecekleri tahmin edilebilir bir gelişmedir. Bununla birlikte hazımsızlığın doğrudan kural tanımamaya, hukuki çerçeveyi zorlamaya, terbiyesizliğe vardırılması asla normal karşılanamaz, bu çirkinliğe mutlaka dur denilmelidir. Muhalif siyasi parti temsilcilerinin, medya mensuplarının ya da sivil toplum örgütlerinin seçilmiş cumhurbaşkanını onaylayıp onaylamamaları, kendisine saygı gösterip göstermemeleri kendi bilecekleri bir iştir, resmi görevi bulunmayan hiç kimse bu bağlamda protokol kurallarına tabi tutulamaz. Ne var ki, devlet organlarını temsil eden kurumların ve memur niteliği taşıyan kişilerin uymaları gereken kuralları keyfi tutumlarla tanımamaları kabul edilemez. Bu noktada Hükümet ve Cumhurbaşkanı vakit kaybetmeksizin duruma müdahale etmeli ve gelişmeleri seyirci gibi izlemekten vazgeçmelidirler. Mutlaka kendilerine yapılan saygısızlığın hesabını sormalı ve ilk etapta da mütekabil adımlar atmalıdırlar. Bu noktada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşsiz davet edildiği resepsiyona gitmemesi ilkeli bir tutum olacaktır. Yapılan hareket hem kendisine hem de eşinin şahsında tüm kadınlara yapılmış bir hakarettir. Yine bundan böyle cumhurbaşkanlığının düzenleyeceği toplantılara askerlerin mutlaka eşleri olmaksızın davet edilmeleri de hem siyasi, hem de ahlaki açıdan tutarlılığın bir gereği olarak görülmelidir. Birileri anlamak istemese de örtülüler, namaz kılanlar, içki içmeyenler bu ülkenin paryaları değildir. Kimse Müslümanlara ikinci sınıf insan muamelesi yapamaz. Herkes haddini bilmeli, azgınlık ve saygısızlık içeren tutum ve alışkanlıklarından vazgeçmelidir. Elbette oligarşik zihniyet sahiplerinin iktidar alışkanlıklarını kendi kendilerine terk etmeleri kolay olmayacaktır. Bu noktada halktan yetki alan siyasiler sorumluluklarının gereğini yapmalıdırlar. Halk seçimlerde kendisinden istenileni yapmış, siyasilere yetki ve görev vermiştir. Siyasiler de kendi sorumluluklarını acilen üstlenmeli ve halkın iradesi üzerinde bürokratik vesayet görüntüsü veren üniformalı, üniformasız tüm memurlara sınırlarını, yetkilerini bildirmeli ve her şeyden önce de halk iradesine saygı göstermeyi öğretmelidir. Özgür-Der Halkın iradesini bu kadar önemsiyorsanız bunuda söyleyebilirmisiniz, askerlerin davet etmediği dtp partisi mitinglerinde abdullah öcalan posterleri açılıyor ve bunu açanlar seçimlerde oy kullanan halkın bir kesimi. Doğru yapıyorlar diyebilirmisiniz? Dtp partisinin politikası belli olduğuna göre askerlerin bunu bilmeyeceğini söyleyemezsiniz. Bu topraklar üzerinde pkk ile çarpışan askerler gece Zafer Balosunda terörü destekleyenlerle hiç birşey olmamış gibi 30 Ağustosu kutlayabilirmi? Bunu nasıl izah edersiniz? Abdullah Gül ve eşlerinin başı türbanlı diğer vekillere eşsiz davetiye gönderilmesini mesele ediyorsanız bütün azınlıkların haklarınıda aynı şekilde mesele etmelisiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri köklü bir kurum ve kuralları var bu kuralları birileri istiyor diye değiştiremez. Bu halk iradesi değil dayatmadır. Bir seçimde aldığı oy oranına göre güç bende artık diyerek devlet içerisinde çatırşma çıkartılamaz. Eğer bütün bunlar üzerinden Türkiye Cumhuriyetini ve onun ilkelerini yıpratmaya devam ederlerse gelecekte içinden çıkamayacakları olaylara sebep olurlar. Abdullah Gül'ün eşinin başına taktığı eşarp Türkiye Cumhuriyetinden daha kıymetli değil ve bu ülke askerine o eşarptan daha çok ihtiyaç duyar. Annelerimiz başörtüsü takar ve istedikleri gibi heryere girip çıkarlardı gerekirse kimi zaman düğünlerde, eğlencelerde başlarını açarlardı. Şimdi türbanın siyasi bir araç olarak kullanıldığına bir delilde bu. Saçının teli ile devlete kafa tutma zihniyeti. Sormayı ayıp olmazsa siz bu iradeyi kimden aldınız? Kadınların başını örtüp sonra yasak üzerinden politika yapmak bir din meselesi olamaz bu çıkar meselesidir. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Bu forumda TSK'yı, pkk ile muhattab etmek isteyen sizmi vatanı seviyorsunuz, ya siz ne yazdıgınızı bilmiyorsunuz, ya da benim yazdıklarımı anlamıyorsunuz, işinize gelmiyor galiba. yorumlarınızı söylenmemiş fikirler üstüne bina etmeyin. siz kimsiniz ki beni vatan sevgisi dışına atıyorsunuz. evet, kimsin sen, bu hakkı nereden buluyorsun.. benim bu konuda ki yorumları dogru dürüst alıntılayın ve onun üstünden yorum yapın. pkk'nın Türkiye'de hangi zihniyetin kodlarına tekamül ettigini çok iyi biliyoruz. argümanları alt alt koydugumuz zaman kim nerde, neyi savunuyor çok açık belli oluyor. ırka dayalı kimlik siyaseti bu ülkeyi bitirir, bunun ayırdına varamayanlar ve hep kendilerini haklı pozisyonun da görenler şunu unutmasın, karşısında ki muhatapları da kendilerini haklı görüyorlar.. biz dtp'nin Kürtlerin chp'si olmasını istemiyoruz, bu o kadar açık ki, dtp 'nin muhatap alınması için terör örgütleriyle ve diline yapışmış ırka dayalı siyaseti bırakması gerekmektedir. dini duyarlılıgı olanın pkk içinde yeri yok ve bu karşılıklı bir çizgi koyma iradesidir. dindar Kürtler pkk'yı, pkk'da dindar Kürtleri istemiyor, bu bir vakıadır. bilmem bir şeyler anlayabildiniz mi? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 ''sankim insanlar binlerce yıl aynımı yaşamış'' derken bu sözü kavrama bozukluğu yaşadım ..bunu diyenlerin küreşelleşmenin çarkında ezilip bide gerilip sömürülme yolunda ilerlerken hevesle tıpkı oynamış ve rafa kaldırılmış tozlu ve acı ve vahşi ve utanç dolu bir filmi tekrar izlemek için gösterdikleri çaba karşısında takdir edersiniz ki şaşkınım.. ''geçti Borun pazarı..'' öncelikle şu vatan sevgisine bir açıklık getirelim. vatan kimsenin babasının çiftligi degil ki onu başkasından çok sevdigini iddia edebilsin....(sanki yavaş yavaş faşist bir vatan sevgisine kayacagız:) diger yazdıkların için herhangi bir şey yazma geregi duymadım. lakin bana şu, '' sankim insanlar binlerce yıl aynı mı yaşamış?'' sözünü nasıl anladıgını tekrardan anlatabilirmisin? yazdıkların çok alakasız da... birde; Bor'da bizim, Nigde' de bizim. iyi de siz neden gocundunuz? kusura kalmayın ama biraz afaki kaçıyor yazılarınız, bari konuyla bir yerinden baglarsan bizde tam olarak ne demek istedigini anlardık. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Halkın iradesini bu kadar önemsiyorsanız bunuda söyleyebilirmisiniz, askerlerin davet etmediği dtp partisi mitinglerinde abdullah öcalan posterleri açılıyor ve bunu açanlar seçimlerde oy kullanan halkın bir kesimi. Doğru yapıyorlar diyebilirmisiniz? . siz galiba yapılan yorumları tam olarak okumadan cevap yazıyorsunuz. eger yazdıklarımı şöyle bir okusaydınız bana bunu sormazdınız. madem sordunuz bende kesinlikle karşı çıktıgımı tekrar ifade edeyim. sorunun bir ucu kalıplaşmış politikalarsa diger ucuda dtp nin kendi zihniyetindedir. aslında özünde iki farklı gibi gelen tavır yolun sonunda birleşiyor. dtp ciddiye alınmak istiyorsa ve gerçek temsilcilik yapma arzusu varsa, pkk ile arasını açmak zorunda.. benim demek istedigim asıl öz, siyasetin sorun çözücü olarak artık devreye girmesidir. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 siz galiba yapılan yorumları tam olarak okumadan cevap yazıyorsunuz.eger yazdıklarımı şöyle bir okusaydınız bana bunu sormazdınız. madem sordunuz bende kesinlikle karşı çıktıgımı tekrar ifade edeyim. sorunun bir ucu kalıplaşmış politikalarsa diger ucuda dtp nin kendi zihniyetindedir. aslında özünde iki farklı gibi gelen tavır yolun sonunda birleşiyor. dtp ciddiye alınmak istiyorsa ve gerçek temsilcilik yapma arzusu varsa, pkk ile arasını açmak zorunda.. benim demek istedigim asıl öz, siyasetin sorun çözücü olarak artık devreye girmesidir. peki dtp hangi konuda ciddiye alınmalı yani dtpnin hangi politikalarını gerçekçi buluyorsun? dtp neyi temcil ediyor yada etmeli? söylemeye çalıştığın kürt meselesimi böyle bir mesele varmı? karşındaki insana eksik yada yanlış anlıyorsun diyeceğine galiba eksik yada yanlış anlatıyorum desen daha doğru olacak. çünkü senin yazdıklarından başka bir sonuç çıkmıyor sen başka şey anlatıyorum sanıyorsun. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 peki dtp hangi konuda ciddiye alınmalı yani dtpnin hangi politikalarını gerçekçi buluyorsun?dtp neyi temcil ediyor yada etmeli? söylemeye çalıştığın kürt meselesimi böyle bir mesele varmı? karşındaki insana eksik yada yanlış anlıyorsun diyeceğine galiba eksik yada yanlış anlatıyorum desen daha doğru olacak. çünkü senin yazdıklarından başka bir sonuç çıkmıyor sen başka şey anlatıyorum sanıyorsun. yani siz daha okumadan yorum yapma işini sürdürüyorsunuz. bakın yukarıda ne demişsem onun üzerinden gidelim. beş altı tane yorum yapmışım, onların üzerinden gidelim başka türlü uzatmanın bir anlamı yok. ne öyle; ''hangini gerçekci buluyormuşum'', ''kürt meselesi varmıymış'', ''neyi temsil ediyormuş''..falan filan.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 karşındaki insana eksik yada yanlış anlıyorsun diyeceğine galiba eksik yada yanlış anlatıyorum desen daha doğru olacak. çünkü senin yazdıklarından başka bir sonuç çıkmıyor sen başka şey anlatıyorum sanıyorsun. önce şunu belirtmem lazımdı; ben size yanlış, eksik anlıyorsunuz falan demedim. bunu nerden çıkardınız. ben size, okumadan cevap yazmışsınız galiba dedim. dedim ama siz gene bildiginiz gibi konuşmaya devam ediyorsunuz... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.