Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BİR AĞABEYİMİZ, HOCAMIZ VARDI...BOZAN

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Erken yaş bunamasına düçar oldum da yanlış okuyor, yanlış yorumluyorum sandım kaç gün...DEĞİLMİŞ...Ne korkunç...

Bu forumda bir sürü arkadaş, kendilerine kemalist diyenler de dahil ve hatta sadece onlar, ilk seçimde AKP'nin siyasi hayatının biteceğini düşünüyordu. Bitmedi, yükseldi.

Bu seçimden sonra herkesin şapkasını önüne koyarak içindekileri düşünmesini temenni ettik. Olmadı. Demokrasi içinde kalalım, herkes işine baksın. Biz halkın son isteyeceği şey asker tehditi olmalıdır dedik...Faza fiso...

Anlaşıldı ki, bu forumda yazı yazan bir çok insan; hala kendi düşüncesinde olmayanı öteki ve ne pahasına olursa olsun yokedilmesi gereken olarak görüyor. "Ey uyuyan yelkenli bu ateşte sen de yan" diyordu BİRİ...Bu insanlar kendilerini yakacaklarının farkına varamıyorlar...Halkın söylediğine değil askerin söylediğine bakıyorlar hala...Asker, halkın söylediğinin tersini söylüyor oysa, onlar Askeri tutuyor...Anlamıyorum, siz halksınız...Değil misiniz...Değilsiniz...

Anlatacak, paylaşacak birşey de yok...

Her ne sebeple olursa olsun yoksunuz...Ve sanıyorum ki, hiç kimsenin değişmeyeceğini seçim sonunda yapılan yorumlara bakarak iyice idrak ettiniz. Ben yine geç kaldım...Durmanın manası yok artık...Ben de geliyorum yokluğa...EYVALLAH...

ZİNDANDAN MEHMEDE MEKTUP

Zindanda iki hece.Mehmed'im lafta!

Baba katiliyle baban bir safta!

Bir de geri adam,boynunda yafta...

Halimi düşünüp yanma Mehmed'im!

Kavuşmak mi?..Belki ..Daha ölmedim!

Avlu... Bir uzun yol... Tuğla döşeli,

Kırmızı tuğlalar altı köşeli.

Bu yol da tutuktur hapse düşeli...

Git ve gel... Yüz adım...Bin yıllık konak

Ne ayak dayanır buna ,ne tırnak!

Bir alem ki, gökler boru içinde.

Akıl almazların zoru içinde

Üstüste sorular soru içinde.

Düşün mü,konuş mu, sus mu ,unut mu?

Buradan insan mı çıkar,tabut mu?

Bir idamlık Ali vardı,asıldı

Kaydını düştüler,mühür basıldı.

Geçti gitti,birkaç günlük fasıldı

Ondan kalan,boynu bükük ve sefil;

Bahçeye diktiği üç beş karanfil...

Müdür bey dert dinler,bugün"maruzat"!

Çatık kaş...Hükumet dedikleri zat...

Beni Allah tutmuş kim eder azat?

Anlamaz;yazısız,pulsuz,dilekçem...

Anlamaz!ruhuma geçti bilekçem!

Saat beş dedi mi,bir yırtıcı zil

Sayım var, maltada hizaya dizil!

Tek yekun içinde yazıl ve çizil!

Insanlar zindanda birer kemmiyet;

Urbalarla kemik,mintanlarla et.

Somurtuş gibi bıçak,nara gibi tokat;

Zift dolu gözlerde karanlık kat kat...

Yalnız seccademin yönünde şefkat

Beni kimsecikler okşamaz madem

Öp beni alnımdan,sen öp seccadem!

Çaycı getir ilaç kokulu çaydan!

Dakika düşelim,senelik paydan!

Zindanda dakika farksız aydan

Karıştır çayını zaman erisin

Kopuk kopuk,duman duman erisin!

Peykeler,duvara mihli peykeler

Duvarda,başlardan yağlı lekeler

Gömülmüş duvara,bas bas gölgeler...

Duvar,katil duvar yolumu biçtin

Kanla dolu sünger... Beynimi içtin

Sukut...Kıvrım kıvrım uzaklık uzar

Tek nokta seçemez dünyada nazar

Yerinde mi acep,ölü ve mezar?

Yeryüzü boşaldı habersiz miyiz?

Güneşe göç varda ,kalan biz miyiz?

Ses demir,su demir ve ekmek demir...

İstersen demirde muhali kemir.

Ne gelir ki elden,kader bu,emir...

Garip pencerecik,küçük daracık;

Dünyaya kapalı,Allah'a açık

Dua,dua eller karıncalanmış;

Yıldızlar avuçta, gök parçalanmış

Gözyaşı bir tarla,hep yoncalanmış

Bir soluk,bir tütsü,bir uçan buğu

İplik ki incecik,örer boşluğu

Ana rahmi zahir ,şu bizim koğuş

Karanlığında nur,yeniden doğuş....

Sesler duymaktayım;Davran ve boğuş!

Sen bir devsin,yükü ağırdır devin!

Kalk ayağa,dimdik doğrul ve sevin!

Mehmed'im,sevinin ,başlar yüksekte!

Ölsek de sevinin,eve dönsek de!

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın elbet bizim,elbet bizimdir!

Gün doğmuş ,gün batmış ,ebed bizimdir

NECİP FAZIL KISAKÜREK

Gönderi tarihi:

Evet biz halkız, halkın bir kısmıyız, seçim sonuçlarından hoşnut olmayan tarafıyız... Böyle olduğumuzda biz bizden olmayanı yok etmeyimi istiyoruz, yoksa yanlışmı anlıyorum? Ne yapmamızı bekliyorsunuz, içimizden gelmesede, takiyeciler gibi "değişim masalına" inanalım mı?

TSK size göre neden "halkın" aksini söylüyor?

TSK ne yapmaya çalışıyor?

Biz halka ne için inanalım?

Halk ne yaptığını biliyor mu?

Ya da kaç tanesi biliyor?

TSK, Mustafa Kemal'in ordusu, onun tabiriyle Cumhuriyetin yılmaz bekçileri, halka rağmen mi böyle konuşuyor?

Ortada bir tehlike olmadığı halde, Cumhuriyet ve Laik düzen, üniter yapı tehlikede olmadığı halde, gibimi yapılıyor?

TSK'ya inanmamak için ne gibi bir sebep gerek?

Gönderi tarihi:
Erken yaş bunamasına düçar oldum da yanlış okuyor, yanlış yorumluyorum sandım kaç gün...DEĞİLMİŞ...Ne korkunç...

Bu forumda bir sürü arkadaş, kendilerine kemalist diyenler de dahil ve hatta sadece onlar, ilk seçimde AKP'nin siyasi hayatının biteceğini düşünüyordu. Bitmedi, yükseldi.

Bu seçimden sonra herkesin şapkasını önüne koyarak içindekileri düşünmesini temenni ettik. Olmadı. Demokrasi içinde kalalım, herkes işine baksın. Biz halkın son isteyeceği şey asker tehditi olmalıdır dedik...Faza fiso...

Anlaşıldı ki, bu forumda yazı yazan bir çok insan; hala kendi düşüncesinde olmayanı öteki ve ne pahasına olursa olsun yokedilmesi gereken olarak görüyor. "Ey uyuyan yelkenli bu ateşte sen de yan" diyordu BİRİ...Bu insanlar kendilerini yakacaklarının farkına varamıyorlar...Halkın söylediğine değil askerin söylediğine bakıyorlar hala...Asker, halkın söylediğinin tersini söylüyor oysa, onlar Askeri tutuyor...Anlamıyorum, siz halksınız...Değil misiniz...Değilsiniz...

Anlatacak, paylaşacak birşey de yok...

Her ne sebeple olursa olsun yoksunuz...Ve sanıyorum ki, hiç kimsenin değişmeyeceğini seçim sonunda yapılan yorumlara bakarak iyice idrak ettiniz. Ben yine geç kaldım...Durmanın manası yok artık...Ben de geliyorum yokluğa...EYVALLAH...

Hayırdır Bekir...

Gerçi senden ve senin gibi düşünenlerde şer olmayacağını biliyorum ama yinede sormadan edemiyceğim hayırdır ne oldu?

Dünya bu forumdan ibaret değil en azından gerçekler bu forumdaki yazılardan ibaret değil,gerçekler gün gibi aşikar ortada biz kabullendik ama kabullenmek istemeyen bazıları var olsun neyi değiştirirki bu,gerçekleri değiştirirmi?

Şairin dediği gibi"yüreğimde yenilginin acısı"bırak insanlar bazı acılarının faturasını kime kesmek istiyorsa kessinler..Bu sandığa giden halkın yarısı olsa bile..

Gerçek değişirmi?Sabit fikirler kırılırmı?Hayır

Demokrasiden,hakların eşitliğinden dem vurup tüm bunları sadece kendileri için uygulatmaya kalkanların hazin sonunun son perdesidir izlediğimiz..

Akp parti yükselmiş,halk onu seçti bu kadar basit her iki seçmenden biri ona oy vermiş,artık bunun önünü arkasını armanın mantığı ne?Top yekun bir seçmen kitlesinin yarısını hiçe saymakmı dertleri,varsın saysınlar ki saydıkları zaman başlarına geleni idrak edememişler demekki....

Ben burda 23 temmuzda "Suheda demişti dersiniz"demiştimde bana gülünmüştü,tüm ülkeyi kendi etrafında ki üç-beş kişiden mevcut sananların büyük yanılgıları..

Şimdide kalkıp halkın tercihini eleştiriyorlar tıpkı bizim mitinglerdeki insanları kendi sonunuzu hazırlıyorsunuz diyerek eleştirmemiz gib ve haklı çıktık..

Onlarda haklı çıkmayı bekliyor ümid ediyorlar...

Benve benim gibi düşünenler halkın tercihini kabullendik saygı duyduğumuzu belirttik,peki kendilerini diğerleri gibi görenler neden bunu kabul etmekte zorlanıyor?

Şimdi kalkıp birileri bana Cumhuriyet ve laiklik elden gidecek gibi laflar edecek biliyorum ve tıpkı onu bildiğim gibi hiç birşeyinde elden gitmeyeceğini bildiğimi söylüyorum...

Gönderi tarihi:
.....

Demokrasiden,hakların eşitliğinden dem vurup tüm bunları sadece kendileri için uygulatmaya kalkanların hazin sonunun son perdesidir izlediğimiz..

.....

Demokrası ve hakların eşitliği; bir ülkede yaşayan insanların yarısının haklarının elinden alınması planı değildir.

Demokrası ve hakların eşitliği; bir ülkenin bilerek ve isteyerek ikiye bölünmesini istemek değildir.

Demokrası ve hakların eşitliği; bir ülkenin taşını toprağını satıp milletini sadakaya bağlamak değildir.

Artık bu sizin dediğiniz perdenin hazin sonu nasıl olur bunu bekleyip göreceğiz.

Gönderi tarihi:

Yokluğa gitmekle hakiki bir yokoloşu bir kaçmaya imgelemedim. Bu forumdan uzaklaşmayı, forumdan yok olmayı açık açık belirttim. Bulunuşum bir hayra vesile olmadığına göre gitmem belki kendi hayrıma olur...

Seni ve bazı arkadaşları paylaşma konusunda istisna tutuyorum. Ama birçok insanla bu forumda paylaşmak, görüşmek, uğraşmak manasız, boş....

Vehimlerinden hareket eden insanlar diğerlerini zenci olarak kodluyorlar...X-men veya mutantlaşmış yaratıklar ne bileyim virüs taşıyan ve yokedecek olarak görüyorlar...

Bak, hemen yazıyın altında Muki yazmış...Kim, halkın ikiye bölünmesini istiyor, kim halkın yarısının hakkının elinden alınmasını istiyor. Halkın şu anda yarısının hakkı elinde mi diğer yarısının hakkı yok mu?

Halkın %50'sini yok sayanların, halkın %50'sine karşı olanların, gerekirse onları bu ülkeden kovmak isteyenlerin, bidon, göbeğini kaşıyan adam, ****, ***** diyenlerin kim olduğunu biliyoruz neyse ki...

Bunlarla paylaşacak, anlaşacak, konuşacak birşeyim yok...Selam ve saygıyla...

Gönderi tarihi:

güle güle

neden elveda deme gereği görüyorsunuz (gitme demelerini beklediğiniz için mi?)

Anlaşıldı ki, bu forumda yazı yazan bir çok insan; hala kendi düşüncesinde olmayanı öteki ve ne pahasına olursa olsun yokedilmesi gereken olarak görüyor.

siz ayrı görüşte olanlarla aynı yerde duramıyormusunuz peki?neden gidiyosunuz?

Gönderi tarihi:

Bazılarının demokrasiyi ne sandığını anlamakta imkansız.

Onların demokrasisi şu mu ?

%47 yi AKP'yi seçti o halde.

Eleştiremezsiniz, karşı çıkamazsınız, muhalefet edemezsiniz. Size kim öğretti böyle demokrasi anlayışını.

Ha AKP ye muhalefetmi ediyorsunuz. O zaman darbecisiniz demokrasi düşmanısıznı bilmemnecisiniz.

Bence önce demokrasi dersi öğrenmesi gerekenler. AKP yi eleştirenlere hemen "Darbeci demokrasi düşmanı vs" kılıfları giydirmeye çalışanlardır. Bu forumda bunun yaygın olduğunu görüyorum.

Ben AKP'nin Amerikancı olduğunu düşünüyorsam bunu söylerim. %47 değil %97 alsada söylerim. Benim kıstasım kaç oy aldığı değil Partinin kendisi.

"AKP ye karşı olamazsınız olursanız Darbeci olursunuz demokrasi düşmanı olursunuz" niye ? "Çünkü %47 oy aldı" . E o zaman kapatalım parlementoyu AKP merkez yürütme kurulunda alsın kararları .

Dikkat ediyorumda bir siyasi geleneğin üyelerinin elli yıllık karalama tarzları hiç değişmemiş. Yayın organlarıyla, kalemşörleriyle aynen devam ediyor. Dün Refah Partisine karşı olanlar dinsizdi. Bu gün AKP ye karşı olanlar Darbeci bazıalrına göre hiç fark yok.

Bu forumda bakalım. İki lafının başında birilerini "darbecilikle, demokrasi düşmanlığıyla, ülkeyi karıştırmak isteyen kişi olmakla" suçlayanlar kimler ?

Suheda : Sanada birazcık tutarlı olmayı tavsiye ediyorum bu konularda. Zira senin mensubu olduğunu gururla söylediğin siyasi hareket. %47 den önce AKP için "vatan haini" diyordu "PKK ortağı" diyordu. Ve AKP yöneticilerini vatana ihanetten yargılayacaklarını. Cumhurbaşkanı olsalar bile o koltuktan indireceklerini söylüyordu seçim meydanlarında dimi. Bence sen kendi görüşünün özeleştirisiyle başla.

Yok diyorsanki AKP %47 oy alana kadar "Vatan haini" idi "PKK ortağı" idi "Ülkeyi yabancılara satıyor" idi. %47 oy alınca Vatansever oldu. O zaman bilmem tabi. Öcalanla Tayyip Erdoğan aynıdır diyenler. Öcalanın partisi %47 oy alsa onlarada aynı yaklaşımı sergilerdi o zaman.

siyaset biraz tutarlılık isteyen bir alandır.

Şimdi bakıyorumda yazdıklarına. Biraz "bu ne yaman çelişki anne" olmuş.

not: Gugukçuk'a katılıyorum. "şu şu sebeplerle bu forumu terk-i diyar ediyorum" argümanını tartışmalardan çıkaralım. Böyle başlıklar açmıyalım. Zira bu "arabesk"i kullanan arkadaşların bir çoğuyla tekrar tartışıyoruz.

Gönderi tarihi:

Benim şuanda hiç bir siyasi partiye sempatizanlığım yok,bana göre hepsi aynıdır,aynı olmayan,aynı düşünmeyen nedir biliyormusun?Halk..

Bize düşen halkın büyük bir çoğunluğunun vermiş olduğu karara saygı duymak,aksi takdirde halkı tanımamak gerekir..

Türk halkı ne istediğini bilir ben buna inanıyorum hangi parti olursa olsun yine aynı tavrı takınacaktım emin ol.

Şimdi dönem akp dönemi ister kabul edilsin ister edilmesin bu bir gerçek ki bu gerçekte payı olan mitingciler hala nerde hata yaptıklarının farkında bile değiller.

Ben bunu burda bu forumda defalarca kez dile getirdim ve ne oldu biliyormusun tıpkı Bekir in dediği gibi karşıt görüşten olan herkesi yok edilesi bir varlık gibi görenler tarafından rejim ve cumhuriyet düşmanı ilan edildim,peki kim haklı çıktı?

Mhp ye gelince daha önceki iktidarda oda sistemin bir partisi olduğunu gösterdi tıpkı diğerleri gibi..Peki sandığa gömülen mhp ne yaptıda oy sayısını ikiye katlayıp meclise girdi hiç kendinize bu soruları sorma hihtiyacı duydunuzmu?

Peki chp dsp ile ittifak yapmasaydı barajın altında kalmayacakmıydı?Bunudamı görmezden geliyorsunuz?

Cumhuriyet mitinglerinde meydanları dolduran rejim elden gidiyor diye ortalığı ayağa kaldıran kalabalıklar seçim günü neredeydiler?

Cyrano sandığa giden iki kişiden biri akp ye oy verdi,bu gerçeği nasıl inkar edebiliriz..

Öyle yok kömür vaadiymiş iş vaadiymiş bunlar hikaye en çok Tansu Çiller vaadlerde bulunmuştu hani nerde kendisi?

Bahçeli miting meydanlarında ip attı durdu peki meclise girince birden bire ne değişti?

Şayet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise girmeseydi inan bana bir şekilde chp girecekti,rol dağılımı yapıldı herkes kendine düşeni layıkıyla yerine getirdi....Bu kadar basit..

Ben eleştirilmesin demiyorum tabi ki bize yanlış gelen şeyleri söyleyeceğiz ama eleştirilen konu yanlış rejim elden gidiyormuş kuru gürültüsü bunun doğru olmadığını sende biliyorsun bende biliyorum herkes biliyor..

Gönderi tarihi:

Arkadaşım. Muhalefet etme hakkı demokrasinin en ayırt edici özelliğidir. En önemliside.

Halk %47 oy vererek padişah seçmedi kendisine. Ne bekleniyor. %47 oy aldı. Sesinizi çıkarmayın. İtiraz etmeyin, karşı olmayın, muhalefet etmeyin. Bumu demokrasi ?

Muhalefet edenlere, itiraz edenlere "darbeci, demokrasi düşmanı, bilmemne" yaftaları.

AKP karşıtı olmak darbe yandaşı olmakmı ? Bende bu forumda yazılanları okuyorum. AKP her eleştirene, her karşı çıkana darbeci bilmemneci yaftaları vurulmaya kalkılmıyormu. Yok böyleyse, o halde %47 haricindeki halkta darbeci demektir. Bundanda bu çıkar.

DSP %1,5-2 arası oyu olan bir partidir artık. DSP ile CHP ittifak yapmasaydı baraj altında kalırlar gibi bir tasavvur gerçekten çok uzaktır.

Sandığa giden iki kişiden birisi verdiyse biriside vermedi AKP ye oyunu. Benim anlamadığım %47 oy aldı diye herkes AKP ci olmak zorundamı. İtiraz etmemek zorundamı, karşı çıkmamak zorundamı. O zaman dediğim gibi kapatalım parlementoyu niye varki.

Bu ülkede %34 seçmen. AKP ye en sert muhalefet gösteren iki partiye oy verdi. Bunu nasıl atlıyorsunuz. Bu ülkede seçmenin %14 ü, AKP yöneticilerini vatana ihanetle yargılama vaadinde bulunan partiye oy verdi.

Bu ülke seçmeninin %20 si AKP'ye cumhurbaşkanı seçtirmeyen ve neredeyse tüm propagandası AKP eleştirisine dayanan partiye oy verdi.

Kim niye AKP hükümet kuruyor diyor. Böyle bir şey söyliyenmi var ?

İnsanlar Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmasın diyor. AKP cumhurbaşkanını seçmesin demiyor. Ancak ısrarla bu çarpıtılıyor. Yok bu seçimler milletvekili seçimi değilde, Cumhurbaşkanı Gül olsunmu olmasınmı seçimiydide bizimmi haberimiz yoktu. Öyle diyorsanız %47 yetmez %51 lazım. Abdullah Gül'ün kişisel olarak Cumhurbaşkanı olmasına itiraz etmek nereden milli iradeye aykırı hareket etmek oluyor. AKP bir ay kendi içinde çalkalandı Gül'ü aday gösterip göstermemek konusunda. Seçimlerden önce "cumhurbaşkanlığı konusunda mutlaka uzlaşı arayacağız" demedimi Tayyip Erdoğan.

Siyaset ilkeli iştir. Seçim meydanlarında AKP için "vatan haini" "terorist ortağı" diyip. Hesap sorma yeminleri içip oy toplayıp meclise girince kuzu kesilen MHP nin yaptığı gibi olmaz bu iş.

Halkı tanımamak, iktidar partisine muhalefet etmemek, karşı çıkmamak değildir.

Bu ülkede Menderes'te muazzam oy alarak iktidara gelmiştir. Ama biz hala Menderes'in "küçük amerika" icraatlarının yaralarını kapatmaya çalışıyoruz.

Eğer birisi. AKP hükümeti kurmasın derse haklı olur dediklerin.

Eğer birisi, Cumhurbaşkanını AKP seçmesin derse haklı olur bu dediklerin.

Ama birisi Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olmamalı dediği için. Onu millet iradesine karşı gelmekle itham edemez hiçkimse. Erdoğan seçimlerden önce "Bizim adayımız tekrar Gül olacak" mı dedi. Yoksa "uzlaşı arayacağız" mı dedi. Yada "Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı yapmak için bize oy verin" diyerekmi oy istedi seçmenden.

Bu forumu bende okuyorum. Bazı kişiler tarafından sistematik olarak. AKP yi eleştiren insanlara darbeci bilmemneci diye yaftalar vurulmak isteniyor. AKP ye karşı olmak = darbeci olmak değildir. Bunu böyle yansıtmaya çalışmak ise, demokrasiyi çoğunluğun diktatörlüğü sanmaktır.

Gönderi tarihi:

Yazıları okumaya devam ediyorum...Suçlamalara cevabım yok...

Dikkat ediyor musun bilmem...Askerimiz kaç gündür Cumhurbaşkanı diyor...Kimileri benim Cumhurbaşkanım değil diyor...Kimileri gece yarılarında yayınlanan bildirgenin iyi olduğunu söylüyor. Kimileri meclise katılmamanın gerek olduğunu söylüyor...

Demokrasi içerisinde tartışma özgürlüğü vardır. Yine aynı demokrasi içerisinde fikirlerini begenmediğiniz insanlarla aranıza mesafe koyma hakkınız da vardır...Benimkisi bir fikir beğenmeme meselesi değil. Fikirsizlikten nefret etme hadisesi...

AKP normal bir seçim sürecinden geçerek seçime girmiş olsaydı alacağı oy %25-30 arasında olurdu. Ama süreci bazı partiler ve Asker zorladı ve AKP'nin yararına bir iş yaptılar. Halk, askerin kendi işine bakmasını demokratik yolları tıkamamasını istiyor. Birçok kişi rejim kaygısı güdebilir. Ancak rejim kaygısı güdenler sırtlarını askere değil halka yaslamaya çalışmalıdırlar...Bugün artık demokrasi içinde (kendi hataları sonucu) hiç bir güçleri kalmadı askeri harekete geçirmeye çalışmaktan başka. O da bir güç değil...İsteniyor ki, asker hükümeti hizaya getirsin veya tasfiye etsin yerine her zamanki partiyi geçirsin...

İnsanlara defaatle bunu anlatıyorsunuz. Askeri vesayet rejimi demokrasi dışıdır. Herkes işine baksın, halkı olduğu gibi görüp ona göre yeniden politikalar belirleyin diyoruz...İnsanlar hala bu aymazlıkla devam ediyorlar. Bugün AKP gerçek manada bir şeriat devleti getirmeye kalksa önünde hangi güç durabilecek...AKP'nin böyle bir güce ulaşmasında gerek CHP'nin gerekse ASKER'in çok büyük bir vebali vardır. Herkes işine baksaydı ancak güvenoyu alacak sayıya ulaşmış bir AKP görürdük. Bu ise demokrasi için daha olumlu olurdu...Şimdi AKP'nin yapacağı herhangi bir (olur yada olmaz o ayrı hikaye) yanlışı düzeltecek noktadan maalesef çok uzağa itilmiş vaziyetteyiz.

Forumda 10'larca "darbeli demokrasi" yazısı var. Askerin, Meclise çeki düzen vermesini isteyen yazılar var. Muhtıra'ya iyiki yapıldı diyenler var. Seçimin sonunda halka cahil, gezi zekalı, bilgisiz, ahmaklar gibi yaklaşımlar ve bu yaklaşımları övmek var. Böylesi bir durumda tabiki ben bu yaklaşımları ve bu yaklaşımlarda bulunanlarda aynı yerde olmadığımı belirtebilirim....

Tartışmadan uzaklaşmaya gelince; Ben de dahil bir çoğumuz gitti geri geldi, yeniden tartıştık...İnsanız, söyleyeceklerimiz bitmez, halimiz her an aynı değildir. Birgün nefret ettiğimiz şeylerle karşılaşır ve eyvallah deriz, birgün güzel birşey görür ve vira-bismillah deriz...

Adamın biri "ben sizin durduğunuz yerden rahatsız oldum, başka yere gidiyorum" demişti...Bu adam gitti ama aynı düşüncelerini farklı platformlarda zamanlarda söylemekten imtina etmedi...Bu yazılanlar "şimdilik" son yazdıklarımdır...Herşeye rağmen demokrasi içerisinde kalma eğiliminde olanlara selam olsun...

reklam peşinde koşmamın bana sağlayacağı bir fayda olmadığına göre, ne için böyle bir başlık açtığım sorulur. Soruya verilen doğru yanıtta kimse anlaşma-uyuşma-inanma sağlayamayacağına göre söylemek akla ziyandır...Ben akla ziyan çok sayıda yaklaşımda bulunduğuma göre; Birileri "Zindandan Mehmede Mektup" u okusa iyi olur...

Hocam dönmüş...Ona da selamlarımı iletiyorum...Buralardayım, güzel şeyleri izliyorum...

Gönderi tarihi:
Ben eleştirilmesin demiyorum tabi ki bize yanlış gelen şeyleri söyleyeceğiz ama eleştirilen konu yanlış rejim elden gidiyormuş kuru gürültüsü bunun doğru olmadığını sende biliyorsun bende biliyorum herkes biliyor..

Arkadaşım. Muhalefet etme hakkı demokrasinin en ayırt edici özelliğidir. En önemliside.

Halk %47 oy vererek padişah seçmedi kendisine. Ne bekleniyor. %47 oy aldı. Sesinizi çıkarmayın. İtiraz etmeyin, karşı olmayın, muhalefet etmeyin. Bumu demokrasi ?

Muhalefet edenlere, itiraz edenlere "darbeci, demokrasi düşmanı, bilmemne" yaftaları.

Sırf muhalif bir şeyler yazacağım diye yazmak dedikleri şey bu olsa gerek......

Israrla aynı şeyleri tekrar edip durmanın mantığı nedir?Yazdığım iletileri oku öyle cevap ver!!!

Bu kendin çal kendi oyna durumunu ne kadar daha seyredeceğiz...

Muhalefet edenlere darbeci deniliyormuş vah,vah vah bize hiç kimse birşey söylemiyor!!Biz hiç bir şeyle itham edilmedik!!

Ne kadar haklısın Bekir,kendi açıkca net ifadelerle yazdıklarını görmeyip siz şunu itham ettiniz,bunu itham ettiniz ifadeleri ile aslında kendi suçluluklarını örtbas etme çabasındalar..

Konun uzamasını bende istemiyorum siyaset siyasi bilgisi olanlarla tartışılır sadece kendi görüşünde ki iki-üç yazıyı okumakla siyaset öğrenilmez..

Anadolu halkını tanımayan dünyayı kendi etrafında ki üç-beş kişiden ibaret zanneden..

Akp yi bu kadar güçlü kılan sebebin hala rejim muhalefeti olduğunu idrak edemeyenler daha öncede söylemiştim akp ajanları gibi konuşmaya devam ediyorlar,etsin neticeler ortadadır...

Gönderi tarihi:
Sırf muhalif bir şeyler yazacağım diye yazmak dedikleri şey bu olsa gerek......

Israrla aynı şeyleri tekrar edip durmanın mantığı nedir?Yazdığım iletileri oku öyle cevap ver!!!

Bu kendin çal kendi oyna durumunu ne kadar daha seyredeceğiz...

Muhalefet edenlere darbeci deniliyormuş vah,vah vah bize hiç kimse birşey söylemiyor!!Biz hiç bir şeyle itham edilmedik!!

Ne kadar haklısın Bekir,kendi açıkca net ifadelerle yazdıklarını görmeyip siz şunu itham ettiniz,bunu itham ettiniz ifadeleri ile aslında kendi suçluluklarını örtbas etme çabasındalar..

Konun uzamasını bende istemiyorum siyaset siyasi bilgisi olanlarla tartışılır sadece kendi görüşünde ki iki-üç yazıyı okumakla siyaset öğrenilmez..

Anadolu halkını tanımayan dünyayı kendi etrafında ki üç-beş kişiden ibaret zanneden..

Akp yi bu kadar güçlü kılan sebebin hala rejim muhalefeti olduğunu idrak edemeyenler daha öncede söylemiştim akp ajanları gibi konuşmaya devam ediyorlar,etsin neticeler ortadadır...

Siz Kimsiniz ?

Yazılanları anlıyamamak ve her yazılanı kendisine yazılıyor sanmakta bu olsa gerek.

"Ben bunu yazmıştım o halde niye hala şunu söylüyorsun". Benim dayanak noktam senmisinki?

Artı siyaset kaypaklarlada tartışılmaz böyle bir şeyde vardır. Yani %47 ye kadar başka bir partinin ateşli savunucusu. %47 yi görünce AKP'nin ateşli savunucusu olanlarlada siyaset tartışılmaz. Çünkü onlar nasıl olsa rüzgar dönünce bu sefer rüzgarın tarafında estiği partinin en ateşli savunucusu olurlar. Dün kara dediklerine ak. Dün ak dediklerine kara derler :)

Herşeyden önce insanlar savundukları ve karşı oldukları konusunda cesur olmalılar.

Gönderi tarihi:

not: "Bu forumdakiler şöyle insanlar o yüzden ben artık burada duramam" arabeskini sergileyip. Ertesi gün sessiz sedasız tornistan çarkedene ise selamlarımı iletiyorum buradan :)

Bazı insanlar için ****** ******* zor olmayabilir. Ama başkalarını itham ederek bu çıkış yapanlar. Çıkışlarından geri adım atınca. İtham ettikleri insanlardanda özür dilemeli.

"Bunlarla (bunlar) paylaşacak konuşacak bir şeyim yok ben gidiyorum" diyen kişi. Yeteri kadar "ne olur gitme kal, sensiz ne yaparız" gelmediği içinmi sessiz sedasız tornistan yapmış :)

Biz boşuna demiyoruz. Tartışmalardan bu "arabeski" çıkarın. Böylece ******** ************ zorunda kalmazsınız.

Gönderi tarihi:
not: "Bu forumdakiler şöyle insanlar o yüzden ben artık burada duramam" arabeskini sergileyip. Ertesi gün sessiz sedasız tornistan çarkedene ise selamlarımı iletiyorum buradan :)

Bazı insanlar için ****** ******* zor olmayabilir. Ama başkalarını itham ederek bu çıkış yapanlar. Çıkışlarından geri adım atınca. İtham ettikleri insanlardanda özür dilemeli.

"Bunlarla (bunlar) paylaşacak konuşacak bir şeyim yok ben gidiyorum" diyen kişi. Yeteri kadar "ne olur gitme kal, sensiz ne yaparız" gelmediği içinmi sessiz sedasız tornistan yapmış :)

Biz boşuna demiyoruz. Tartışmalardan bu "arabeski" çıkarın. Böylece ******** ************ zorunda kalmazsınız.

:clover:

Gönderi tarihi:

Herkes tutturmuş gidiyor halkın %47 si seçti bu hükümeti demokrasiye saygınız yok mu diye ?Hangi halk arkadaşlar ve kimlerin seçtiği adamlar ?Ülkenin stratejik öneme haiz kurumlarını yabancılara peşkeş çekilirken sesini çıkarmayan halkın mi,seçim öncesi alacakları ödenip,kapılarına kömür ,erzak dağıtılarak satın alınan ve günümü kurtardım geleceğimiz kimin umurunda diyen halk mı ? S istemli bir biçimde ***** bıraktırılıp televole magazin kültürüyle globalleştiği masalları ve din elden gidiyor denerek uyutulan halk mı?

Sağolun arkadaşlar ya ben demokrasi düşmanıyım almayayım.

Gönderi tarihi:

Kendisi gibi düşünmeyen ve karşı görüşte olduğu için bu başlıkta bir takım kişiler tarafından insan yerine bile konulmayan,

bekir ve suheda kardeşlerim.Siz gerek uslubunuzla gerek fikirlerinizle kalbimizde taht kurdunuz...İşi gücü sağa sola saldırmaktan ibaret ve alıntılı yazılara yorumlar ekleyerek bir marifet yaptığını zanneden zihniyetin tek bir seçeneği olacak.Kaybetmek....***** ****** Bekir yazmaya devam kardeşim......

suheda zaten yazacağını yazıyor...O kocaman bir yürek...O benim hercai gülüm:) Asla geri adım atmak yok...Bu tarz yaklaşımlara

pabuç bırakacak değiliz...yazacak çizecek konuşacağız....Ne pahasına olursa olsun.........

Gönderi tarihi:

İnsanlar birilerine yaranmak ve şirin gözükmek için forum topiclerini kullanmamalı.

Kişiler sürekli birilerine yaranmak ve birilerince alkışlanma isteği duyabilir. Ama bunun için forumdaki tartışmaları kullanmaları hoş birşey değil.

Dün rüzgar AKP karşısında ezerken. AKP yi eleştirenlerin yanında onlardan daha fazla AKP karşıtı olup. AKP yi eleştiren insanlara yeteri kadar yaranamadığı ve o insanlardan beklediği ilgiyi göremediği için bu sefer AKP yandaşlarından daha fazla AKP yandaşlığı yapabilir bir kişi. Ama bununda bir uslubu olmalı.

Gerek topic sahibi Bekir arkadaşımız gerekse, suheda arkadaşımız yıllardır polemik yaptığımız, uyuştuğumuz uyuşmadığımız ancak saygı sınırları zorlamadan, ve hakaret içeren herhangi bir ifade kullanmadan tartıştığımız arkadaşlardır. Kişilerle aramızdaki fikir, görüş, bakış açısı farkları üzerinden insani, karakteristik tasniflere gitmediğimiz gibi. Bunlar konularla ve tartışmalarla sınırlı farklardır. Bu forumda herkes farklı bir görüşte olabilir. Herkes herşeye başka bir bakış açısı ile bakabilir. Ancak bu farklar üzerinden insani ve karakteristlik tespitler yapmak veyahutta böyle tasniflere girişmek. Bu forumun müdavimleri tarafından kullanılmayan bir şeydir.

İnsanların topiclerde birilerine saldırıp, birilerini pohpohlamak biçimindeki yaranmacı usluplarınıda sevmem.

Bekir ve Suheda arkadaşlarımızın "insan yerine konulmadığı" gibi tespitler son derece çirkin olduğu gibi. Tespit sahibinin kendisini fikirle ifade etmek yerine. Başkalarının kişiliğiyle ilgili ***** tespitler yapmak için arkadaşlarımızı öne sürmesi ve isimlerini kullanmasından ibarettir.

Bu forumda yıllardır hiç kimseye hakaret etmeden tartışırım. Hiç bir kutuplaşmanın içinde yer almadığım gibi. Yorumlarım kişilere veya nicklere göre değildir. Bir konuda aynı fikirde olduğum ve aynı şeyleri düşündüğüm bir arkadaşımızla başka bir konuda oldukça sert polemikler yapabilirim. Yazılanları yazan kişilere göre değerlendirmem. Yazan kişiye göre eleştirmem veya övmem.

Gönderi tarihi:

Sevgili Marcus,

Burada kim yazma, çizme ve konuşma diyor ki bir diğerine?

Kim neden ve nasıl insan yerine koymuyor bu arkadaşlarımızı?

Yanlış olmuş bu tabirin, her ikiside saygıdeğer insanlar ve bir insana fikirlerinden ötürü katılmamak o insanın bu forumdan uzaklaşmasını dilemek değil ki... İnsan fikirlerinden fazlasıdır...

Bekir arkadaşımız bir kaç defa veda etti bu foruma sonra geri geldi, bende bir kez veda ettim sonra geri geldim insan bazen bunu yapmak istiyor, bu forum hiç birimizin hayatı için önem taşımıyor ki, insan bazen evini bile terk etmek istemiyor mu? Bazen yeter be dediğimiz oluyor...

Gider, gelmek isterse de gelir bu forum kalmak isteyenede gitmek isteyenede açık... Gidene gelme demeyede kimsenin hakkı olamaz... Ama ifade edilene katılıyorum böyle arabeskvari gitmeler ve gelmeler fazlalaştıkça işin tadı kaçıyor... Ben bir kez daha gitmeye karar verirsem bir veda yazmayı düşünmüyorum, olur ya geri gelmek isterim kendi ellerimle kapıyı kilitlememeliyim...

Ama Bekir ve Suheda arkadaşlarımızın insan yerine konulmadığını söylemek ağır bir itham olmuş... Çok olmuştur bu forumda olmadık hakaretler işittiğim ama insan yerine konulmadığımı düşünmedim, haksızlık yapıldığını düşündüm sadece... Ve burada haksızlığa uğrayanlar sadece onlar değil...

Ben Bekir arkadaşım ve Suheda arkadaşımla farklı düşünüyor ve farklı bakıyorum ama bu onlarla beni düşman yapmadığı gibi birbirimize hakaret etmeyide hiç gerektirmez, fikirlerimizle varız ve burasıda onları tartışacağımız bir arena...

Gönderi tarihi:
Kendisi gibi düşünmeyen ve karşı görüşte olduğu için bu başlıkta bir takım kişiler tarafından insan yerine bile konulmayan,

bekir ve suheda kardeşlerim.Siz gerek uslubunuzla gerek fikirlerinizle kalbimizde taht kurdunuz...İşi gücü sağa sola saldırmaktan ibaret ve alıntılı yazılara yorumlar ekleyerek bir marifet yaptığını zanneden zihniyetin tek bir seçeneği olacak.Kaybetmek....******* ********** Bekir yazmaya devam kardeşim......

suheda zaten yazacağını yazıyor...O kocaman bir yürek...O benim hercai gülüm:) Asla geri adım atmak yok...Bu tarz yaklaşımlara

pabuç bırakacak değiliz...yazacak çizecek konuşacağız....Ne pahasına olursa olsun.........

marcus...marcus...marcus....

hep izlemekte olduğum bir üye bir de tutarlı olsa çok güzel olacak ama...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

halk.demokrasi vb... kelimeleri ne kadar çok kullanmaya başladılar şimdikiler ben korkmaya başladım.ne kadar HALKÇI ne kadar DEMOKRAT mışlarda haberim yokmuş.

Gönderi tarihi:

Elbette sardunyam siz bunu yapabilecek bir yüreğe sahipsiniz..Yalnız bekire yapılan yorumlar gerçekten ilginç bir linç girişimi olmuş.

Neyse bekirde yazmasına devam eder...Bu ülkede linç etmek en kolay yoldur zaten...Tartışmak ve orta yol bulmak neredeyse imkansız.

Çünkü dediğim dedik çaldığım düdük zihniyeti bu forumda değişmeyen tek şey...Sevgili godzilla,halk demokrasi vb.kelimeleri kullanmak

zorundayız.Bu kelimelerden korkacağınıza başka şeylerden korksaymışsınız keşke.....

Gönderi tarihi:

Aslında bekir arkadaşımızın içine düştüğü duygusal çıkmazın sebebi yanlış anlaşılmaların ta kendisidir.Bende aynı çıkmaza düştüm ve ayrıldım.Sonra yeniden geldim ve hiç te çıkmaya niyetim yok.

Bekir arkadaşımızın da çıkıp gideceğine inanmak istemiyorum.Bir cisme 360 derecelik bir bakışa sahip olabilecek bir insan olmak mümkün değil.O halde 360 insana ihtiyaç vardır.O bir açının eksikliği hiçbir zaman telafi edilemez.Hep eksik kalır.

Hepimiz gibi bekir arkadaşımız da o 1 derecelik açının cevabıdır.

Lütfen o daire kırılmasın sevgili BEKİR

:)

Gönderi tarihi:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

halk.demokrasi vb... kelimeleri ne kadar çok kullanmaya başladılar şimdikiler ben korkmaya başladım.ne kadar HALKÇI ne kadar DEMOKRAT mışlarda haberim yokmuş.[/b]

Bu ifadelerinizi okuyunca ...

Aşağıdaki linkte yazılan anlatımlarla birlikte değerlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşündüm...

Sevgili Babama...

Yazının bütününden kısacık bir alıntı...

Demokrasinin bir gün iktidar olacağına inanır mıydın baba;

Demokrasi artık iktidarda.

Oysa boşuna savaşmışsın bunca yıl. Üstelik bana da yanlış öğretmişsin.

Beni bir tekkeye götürmedin mesela.

Onca yazıyı çiziyi okumamı neden tavsiye ettin ki? Benim de bir iktidarım olacaktı, olamadı.

Amerikancı olabilirdim örneğin. Demokrasi adına her şey yapabilirdim.

Demokrasi istediğini yapmak değil mi? Oysa ben hep gezip tozmayı istemiştim.

Küçükken bile demokrat olamamışım meğer. Belki de senin bu demokrat, halkçı iktidarı görmediğin iyi oldu.

Kahrolurdun üzüntüden biliyorum.

Benim ülkem ilginç bir ülke, şikayetçiyim son zamanlarda, gidecek başka yerim de var;

ama yağmur yağdığında, ben bu toprağın kokusunu seviyorum. Ve güneş açtığında denizini.

Ve hiçbir şey bitmedi, bana verdiğin kalem cebimde duruyor.

Hiç geri dönmeyeceğim, hiç terketmedim ki...

Sevgili Rua'ya anlatımındaki doğallık,akıcılık ve içtenlik için teşekkürler...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

İnsanların bazı şeyleri bilmeden yorum yapmaları kadar sakıncalı birşey olabilirmi?

Bekir,evet daha öncede gitme kararı aldı geri dönüşleri onun kararsız olmasıyla alakalı değil?Benim ısrarcılığımdandır.

Her yazdığı yazının altına eklenen yoruma bakıp yazdığıyla alakalı olmayan bir sürü tuhaf çarpık fikre karşıydı onun isyanı..yani onu yıpratan şey anlaşılamamaktı..

Bir çoğumuzun dert yandığı ortak şey yani..

Ben bu foruma ilk üye olduğumda Bekir'i tanımıştım yazdıkları,kullandığı uslup,değindiği konular hepsi hepsi ilgimi çekiyor ve hayranlıkla takip ediyordum..İşte sırf bu yüzdendir ki gitmesine gönlüm razı olmadığı için onu dil dökmelerle kalmaya ikna edebilmiştim..

Bana göre Bekir bu forumdaki en kaliteli kalemlerden biridir ve burda olmayışı ciddi bir eksikliktir..

Fakat bu noktadan sonra ona kal diyemem kararına saygı duymaktan başka ve belki o Adanalı diğer güzel insanlar gibi çabuk sinirlenip öfkesi geçip sakinleşince döner diyerek kapıyı açık tutmaktan başka yapacak birşeyde yok.

...Ve daha önce beni kırmayıp kaldığın ve yazılarına devam ettiğin için teşekkür ederim.Ayrıca sırf benim yüzümden önyargılı bazı insanların eleştirilerine maruz kaldığın içinde özür dilerim..

Emanet edildiğin adres aynıdır..

Gönderi tarihi:
İnsanların bazı şeyleri bilmeden yorum yapmaları kadar sakıncalı birşey olabilirmi?

Bekir,evet daha öncede gitme kararı aldı geri dönüşleri onun kararsız olmasıyla alakalı değil?Benim ısrarcılığımdandır.

Her yazdığı yazının altına eklenen yoruma bakıp yazdığıyla alakalı olmayan bir sürü tuhaf çarpık fikre karşıydı onun isyanı..yani onu yıpratan şey anlaşılamamaktı..

Bir çoğumuzun dert yandığı ortak şey yani..

Ben bu foruma ilk üye olduğumda Bekir'i tanımıştım yazdıkları,kullandığı uslup,değindiği konular hepsi hepsi ilgimi çekiyor ve hayranlıkla takip ediyordum..İşte sırf bu yüzdendir ki gitmesine gönlüm razı olmadığı için onu dil dökmelerle kalmaya ikna edebilmiştim..

Bana göre Bekir bu forumdaki en kaliteli kalemlerden biridir ve burda olmayışı ciddi bir eksikliktir..

Fakat bu noktadan sonra ona kal diyemem kararına saygı duymaktan başka ve belki o Adanalı diğer güzel insanlar gibi çabuk sinirlenip öfkesi geçip sakinleşince döner diyerek kapıyı açık tutmaktan başka yapacak birşeyde yok.

...Ve daha önce beni kırmayıp kaldığın ve yazılarına devam ettiğin için teşekkür ederim.Ayrıca sırf benim yüzümden önyargılı bazı insanların eleştirilerine maruz kaldığın içinde özür dilerim..

Emanet edildiğin adres aynıdır..

Burada görüldüğü gibi karşı fikirlerden kim olursa olsun danışıklı yazılarla söylemek istenen doğrular örtülmek isteniyor ,doğrulara ancak fikir çatışmasının özgürce yaşandığı ortamlarda ulaşabileceğine inanıyorum.

Önce Özgürce fikir çatışması ortamının Atatürk’ün yarattığı bağımsız, laik, demokratik Türkiye’de mümkün olabileceğinin bilincinde varmalıyız.

burada bekir arkadaşıma ve suhedaya Saldıranları, saldırıya destek olanları kınıyorum.

Sözde demokratlar Din'i bir konuyu savununca akp(yobaz )damgasını vurur Vatan-millet savunmasında ise mhp(ırkçı)damgasını vururlar.

Bu tür kişilere göre demokrat olmak için bunların çağdaşlık anlayışı gereği inanca ve islama karşı olacaksın...O zaman en iyi demokrat sen olursun anlayışı ile

yoksa vay haline ya yobaz olursun ya ırkçı...

Aynaya hiç bakmazlar Atatürk ile Atatürk ilkeleri ile yakından uzaktan alakası olmayanlar bile bizlerden daha atatürkçü olurlar...

O nedenle burayı terk etmek sorun değil aksine sizinde fikirlerinize ihtiyacı olanların, sizin düşüncelerinizdeki insanları burada yalnız bırakmanın yanlış olduğunu düşünmek gerekir diye düşünüyorum.

saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.