Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

^^^^^zeyynepp^^^^^

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

çok ihmal etmişim ben :wassat: defter ziyaretlerini :laughing:

güzeller güzeli kızım :wub:

Çoklarından düşüyor da bunca

Görmüyor gelip geçenler

Eğilip alıyorum

Solgun bir gül oluyor dokununca.

Ya büyük şehirlerin birinde

Geziniyor kalabalık duraklarda

Ya yurdun uzak bir yerinde

Kahve, otel köşesinde

Nereye gitse bu akşam vakti

Ellerini ceplerine sokuyor

Sigaralar, kâğıtlar

Arasından kayıyor usulca

Eğilip alıyorum, kimse olmuyor

Ya da yalnız bir kızın

Sildiği dudak boyasında

Eşiğinde yine yorgun gecenin

Başını yastıklara koyunca.

Kimi de gün ortası yanıma sokuluyor

En çok güz ayları ve yağmur yağınca

Alçalır ya bir bulut, o hüzün bulutunda.

Uzanıp alıyorum kimse olmuyor

Ellerde, dudaklarda, ıssız yazılarda

Akşamlara gerili ağlara takılıyor

Yaralı hayvanlar gibi soluyor

Bunalıyor, kaçıp gitmek istiyor

Yollar, ya da anılar boyunca.

Alıp alıp geliyorum, uyumuyor bütün gece

Kımıldıyor karanlıkta ne zaman dokunsam

B.NECATİGİL.

• Cevaplar 406
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

dostluk10014.jpg

dostlarimiz.jpg

İYİKİ VARSIN .......

Kocaman bir karışıklığın içine düştüğümde, Doğrulardan da, yanlışlardan da vazgeçtiğimde... Durduğumda, bir yere gitmediğimde Ya da arkama dönüp bakmadığımda, son sürat uzaklaştığımda... Dört yanıma yüksek duvarlar örüp, Ayaklarıma kalın zincirler bağladığımda, Ya da duvarlarımı yıkıp boşluğa ağladığımda, Soracak sorum, aradığım cevap varken, Kımıldayacak gücüm olmadığında... Öylece kalakaldığımda yani. Öylece... Kalakaldığımda... Körfez'den esen rüzgâra yüzümü vermek, Marmara'yı uçurmak, billur yapıp savurmak ve Mutlaka serinlemek gibidir bir dostla konuşmak. Bu ne büyük bir nimettir... Hani bir "geç”inize bakar, yanınızda olmak için. Belki konuşmak, belki saatlerce susmak için. " Var"dır. Bilirsiniz. " iki eli kızıl kanda olsa" çıkıp gelecektir, eminsinizdir. Bunu bildiğinizden hayat üstünüze, üstünüze geldiğinde, Kirpi gibi dikenlerini çıkarmak, kaplumbağa gibi kabuğuna çekilmek, Ya da derin su balıkları gibi En derinlerde bir kaya dibine gizlenmek yerine; Dosta sığınır insan. O yüzden "iyi ki varsın" dendiğinde, Dudaklar değil, yürektir konuşan

Gönderi tarihi:
dostluk10014.jpg

dostlarimiz.jpg

İYİKİ VARSIN .......

Kocaman bir karışıklığın içine düştüğümde, Doğrulardan da, yanlışlardan da vazgeçtiğimde... Durduğumda, bir yere gitmediğimde Ya da arkama dönüp bakmadığımda, son sürat uzaklaştığımda... Dört yanıma yüksek duvarlar örüp, Ayaklarıma kalın zincirler bağladığımda, Ya da duvarlarımı yıkıp boşluğa ağladığımda, Soracak sorum, aradığım cevap varken, Kımıldayacak gücüm olmadığında... Öylece kalakaldığımda yani. Öylece... Kalakaldığımda... Körfez'den esen rüzgâra yüzümü vermek, Marmara'yı uçurmak, billur yapıp savurmak ve Mutlaka serinlemek gibidir bir dostla konuşmak. Bu ne büyük bir nimettir... Hani bir "geç”inize bakar, yanınızda olmak için. Belki konuşmak, belki saatlerce susmak için. " Var"dır. Bilirsiniz. " iki eli kızıl kanda olsa" çıkıp gelecektir, eminsinizdir. Bunu bildiğinizden hayat üstünüze, üstünüze geldiğinde, Kirpi gibi dikenlerini çıkarmak, kaplumbağa gibi kabuğuna çekilmek, Ya da derin su balıkları gibi En derinlerde bir kaya dibine gizlenmek yerine; Dosta sığınır insan. O yüzden "iyi ki varsın" dendiğinde, Dudaklar değil, yürektir konuşan

:crying: çok dygulandım ben şimdi....

kardeşim,sırdaşım,dostum....sen de iyki varsın....

Bir Dost.......

Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın...

'Nereden çıktın bu vakitte' dememeli, bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında; gözünün dilini bilmeli; dinlemeli sormadan, söylemeden anlamalı...

Arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi köklenmeli hayatında; sen, her daim onun orada durduğunu hissetmelisin. İhtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmeli, kovuklarına saklanabilmelisin.

Kucaklamalı seni güvenli kolları, dalları bitkin başına omuz, yaprakları kanayan ruhuna merhem olmalı...

En mahrem sırlarını verebilmeli, en derin yaralarını açıp gösterebilmelisin; gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz...

Onca dalkavuk arasında bir tek o, sözünü eğip bükmeden söylemeli, yanlış anlaşılmayacağını bilmeli.

Alkışlandığın da değil sadece, asıl yuhalandığında yanında durup koluna girebilmeli. Övmeli alem içinde, baş başayken sövmeli ve sen öyle güvenmelisin ki ona, övdüğünde de sövdüğünde de bunun iyilikten olduğunu bilmelisin.

Teklifsiz kefili olmalı hatalarının; günahlarının yegane şahidi... Seni senden iyi bilen, sana senden çok güvenen bir sırdaş..

Gözbebekleri bulutlandığında, yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Ve sen ağladığında onun gözlerinden gelmeli yaş...

Yıllarca aynı ip üstünde çalışmış, cesaretle ihanet arasında gidip gelen bir salıncağın sınavında birbiriyle kaynaşmış iki trapezci gibi güvenle kenetlenmeli elleri...

'Parkurun bütün zorluklarına rağmen dostluğumuzu koruyabildik, acıları birlikte göğüsleyebildik ya; yenildik sayılmayız' diyebilmeli...

bu yazıyıda biraz önce okumuştum aklıma sen geldin....varlığını bilmek güsel kardeşcim :)

Gönderi tarihi:
3361cd5241d90crdzi2.jpg

Tatlı cimcimem..bu çiçek senin için.. :wub:

Komşumun kahvaltısında da gözüm kalmadı diil hani..

ablacım :hug: ne güsel bi çiçek bu böyle :wub: çok teşekkür ederim

kahvaltıyı gel paylaşalım ablacım :hug:

Gönderi tarihi:

afiyet olsun kuzum :) bunlar soğumuş hadi bakayım falına :)

şimdi canım benim bu aralar senın canın sıkılmış ama çözümlencek....bir arkadaşın senı yanlış anlamış ondan doğan bir sıkıntı var içinde ama geçicek bu sıkıntı...

parasal konudada bir ferahlama var...bi yerden para gelcek kıs hadi yine iyisin :):P

ev içinde çok ferah hanenizde bişey yok....aaaaa dur var...koacaman bi mutluluk var :hug:

canım falın çok güsel :wub: mutluluk var huzur var parada çıktı sağlıkta iyi

eeee daha ne olsun :lol:

kuzum senden öğrendıklerımle bakabıldım sanırım dimi :huh:

Gönderi tarihi:
afiyet olsun kuzum :) bunlar soğumuş hadi bakayım falına :)

şimdi canım benim bu aralar senın canın sıkılmış ama çözümlencek....bir arkadaşın senı yanlış anlamış ondan doğan bir sıkıntı var içinde ama geçicek bu sıkıntı...

parasal konudada bir ferahlama var...bi yerden para gelcek kıs hadi yine iyisin :):P

ev içinde çok ferah hanenizde bişey yok....aaaaa dur var...koacaman bi mutluluk var :hug:

canım falın çok güsel :wub: mutluluk var huzur var parada çıktı sağlıkta iyi

eeee daha ne olsun :lol:

kuzum senden öğrendıklerımle bakabıldım sanırım dimi :huh:

canım benim bakmışsın ya o bile yeterli fekat : fal derslerimizin saatini artırmamız gerekiyor gibi gibi geldi bana :P

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.