Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 Bir arkadaşımın sorunudur... Ben çare bulamadım... Olay şudur: Yıllar önce onu bırakıp giden sevgilisi, yıllar sonra tekrar arıyor. (yıllar sonra neden aradığı özele giriyor) Bir iki görüşmeden sonra aramaları arttırıyor hergüne yayıyor... (birbirlerine hala birşeyler hissedip hissetmedikleri bahsine değinmiyorum...) Arkadaşım hayatını bir düzene koymak istiyor ama tuhaf bir şekilde de hoşuna gidiyor bu. Ama buna bir son vermesi gerektiğini de biliyor. Ama nedense veremiyor. Şimdi karşısında iki sorun ortaya çıkaran bir karmaşası var: "Kurtulmak istiyor mu? Buna bir son vermek istiyor mu?" "Kurtulması gerekli mi? Buna bir son vermesi gerekli mi?" Yoksa devam mı etmeli... "Sonu nereye varırsa varsın" mı demeli? Tuhaf bir "Yaklaşma-Kaçınma Çatışması" içersine düşmüş durumda... Psikolojik terimleri bırakalım da Siz ne yapardınız ona gelelim biz... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Bence arkadasina soyle kendisine yeni bir hayat kursun...Yada sans versin... Ama emin mi kizin geri geldine,belki arkadasin sadece anlamak istedigini anlayan biri.... Kiz bunu ona acikca solemis mi? Yani eger kizda acilmissa,arkadasin gecmisi sorgulasin...Hakeden birisiyse,denemekten zarar gelmez... Kızın "geri gelme" durumu biraz karışık aslına bakarsan. Kız bekar değil... Arkadaşım anlamak istediğini anlayan birisi mi gerçekten bilmiyorum ama Kız, onun hayatındaki bazı şeylerden haberdar olunca aramaya başlamış nedense. Ve bunu arttırmış bayağı bir. Neler konuşuyorlar pek bilemem... Neyse, Umarım ki yanlış bir şey yapmaz. Aklı bayağı bir karışık sanıyorum... Alıntı
Φ göçmen kızı Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 yıllar önce neden ve nasıl ayrıldıklarına bağlı eğer ortada çok ciddi anlamda bi ayrılık varsa kesinlikle bitirmeli her şyden önce gurur gelir Alıntı
Φ molina Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 zor bi durum, bırakıp giden için hersey yolunda ama arkada kalan kişinin gururuda gözönunde bulundurulmalı.. eger bi de hiç aranmadıysa geride kalan cok acıdır Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 yıllar önce neden ve nasıl ayrıldıklarına bağlı eğer ortada çok ciddi anlamda bi ayrılık varsa kesinlikle bitirmeli her şyden önce gurur gelir Size ciddi bir ayrılık sebebi: Kızın "geri gelme" durumu biraz karışık aslına bakarsan.Kız bekar değil... zor bi durum, bırakıp giden için hersey yolunda ama arkada kalan kişinin gururuda gözönunde bulundurulmalı.. eger bi de hiç aranmadıysa geride kalan cok acıdır Gururu bilemem ama sanıyorum ki duyguları aynı gibi... Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Arkadaşım hayatını bir düzene koymak istiyor ama tuhaf bir şekilde de hoşuna gidiyor bu. Ama buna bir son vermesi gerektiğini de biliyor. Ama nedense veremiyor. Ama nedense veremiyor.... çünkü seninde dediğin gibi yıllar sonra bu şekilde aranılıp sorulmak hoşuna gidiyor..... "Kurtulmak istiyor mu? Buna bir son vermek istiyor mu?" "Kurtulması gerekli mi? Buna bir son vermesi gerekli mi?" Yoksa devam mı etmeli... "Sonu nereye varırsa varsın" mı demeli? Tuhaf bir "Yaklaşma-Kaçınma Çatışması" içersine düşmüş durumda... Psikolojik terimleri bırakalım da Siz ne yapardınız ona gelelim biz... evet kesinlikle buna bir son vermesi ve kurtulması gerekli ama..... o şuan bundan kurtulmak istemiyor çünkü o yıllar sonra tekrar aranılan adam olmanın verdiği gururu yaşamaktan yıllar önce bırakılıp giden insan olduğunun farkına varamıyor. illaki güzeldir yaşanılan güzel duyguların tekrar hatırlanması, kalbini çarptırması..... ama asıl unutulmaması gereken şimdi tekrar kalbini çarptıranın bırakıp giderken kalbini nasıl acıttığı olmalıdır. niye bırakıp gitmiş,niye dönmüş? bırakıp giderken aklı neredeymiş? geride bıraktığı kişiyi hiç mi düşünmemiş? ya da....... diğer taraftan bakalım dersek giden kişi gitmeye zorlandıysa gönderenin o zamanlar aklı neredeymiş? her iki durumdada , taraflarda ilişkide yıpratılmış. tekrardan kurcalayıp,yıpratılmış kalpleride,yaşanan acılarıda gündeme getirip hatırlamanın anlamı yok.... zamanında giden gitmiş işte... gerisi boş..... bana göre yani...... Alıntı
Misafir elfren Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 kız bekar değil demişsin tengeriin.bu durmda arkadşının hoşuna gitmesi bile ayıp bence.derhal o kızdan uzaklaşmalı.hem arkadaşının hayatınıda farklı bi yöne yönlendirmesi lazım.çarklardan bir kaçı değişmediği sürece hayat hep aynı yolda ilerliyor.kız besbelli arkadaşını çantada görüyomuş.vazgeçtiğini görünce korkmuş.başa sarmış.ben olsam telefona bile bakmam. Alıntı
Φ molina Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 eğer buyuk bi aşk onceden olsaydı araya ayrılık konmazdı,, kadınca hosuna giden bir zaafı olan arkdasınıa yardım et Alıntı
Φ VAKANA Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Bir arkadaşımın sorunudur...Ben çare bulamadım... Olay şudur: Yıllar önce onu bırakıp giden sevgilisi, yıllar sonra tekrar arıyor. (yıllar sonra neden aradığı özele giriyor) Bir iki görüşmeden sonra aramaları arttırıyor hergüne yayıyor... (birbirlerine hala birşeyler hissedip hissetmedikleri bahsine değinmiyorum...) Arkadaşım hayatını bir düzene koymak istiyor ama tuhaf bir şekilde de hoşuna gidiyor bu. Ama buna bir son vermesi gerektiğini de biliyor. Ama nedense veremiyor. Şimdi karşısında iki sorun ortaya çıkaran bir karmaşası var: "Kurtulmak istiyor mu? Buna bir son vermek istiyor mu?" "Kurtulması gerekli mi? Buna bir son vermesi gerekli mi?" Yoksa devam mı etmeli... "Sonu nereye varırsa varsın" mı demeli? Tuhaf bir "Yaklaşma-Kaçınma Çatışması" içersine düşmüş durumda... Psikolojik terimleri bırakalım da Siz ne yapardınız ona gelelim biz... çok kallavi vede feylozofca bir cevabım yok ama alexis zorba olsa sanırım benle aynı düşünürdü..denesinler işe yarar boşiğ; havalar dahada bozmadan ıssız bir yer bulup se_vişsinler .. Alıntı
Φ günışığı Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 geri dönen sevgili sanırım pek çok olumsuz şeyler yaşamışş ve bence aradığı tek şey kafasını dinleyebileceği,gerçekten sevildiğini bildiği sıcak sakin bir liman ve üzgünüm ama karşısındaki kişinin zaafını kullanıyor....gururu bir yana bırakın aşkta gurur olmaz derler,seven sevdiği için ne yapmazki..ben şunu düşündüm o arkadaş için ve üzüldümm sevgilisi onu gerçekten sevmiş olsaydı asla onu bırakmazdı..hani hep konuşulur "senin sevdiğinle değil,seni sevenle birlikte ol"...bu her iki taraf içinde kötü aslında..tenger ,arkadaşının gerçeği görmesini sağla...onu hala seviyor olabilir ama bir araya yeniden gelseler sadece kendini kandırır arkadaşın..üzgünüm... Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 geri dönen sevgili sanırım pek çok olumsuz şeyler yaşamışş ve bence aradığı tek şey kafasını dinleyebileceği,gerçekten sevildiğini bildiği sıcak sakin bir liman ve üzgünüm ama karşısındaki kişinin zaafını kullanıyor....gururu bir yana bırakın aşkta gurur olmaz derler,seven sevdiği için ne yapmazki..ben şunu düşündüm o arkadaş için ve üzüldümm sevgilisi onu gerçekten sevmiş olsaydı asla onu bırakmazdı..hani hep konuşulur "senin sevdiğinle değil,seni sevenle birlikte ol"...bu her iki taraf içinde kötü aslında..tenger ,arkadaşının gerçeği görmesini sağla...onu hala seviyor olabilir ama bir araya yeniden gelseler sadece kendini kandırır arkadaşın..üzgünüm... günışığı canım sana sonuna kadar katılıyorum hangi seven sevdiğinden yıllarca uzak kalablir ki? ve bu bayan arkadaşının sevgisini onunla yeniden deneyebileceğini biliyorki yani zaafını bunca zamandan sonra yine aramış...arkadaşına ne söylersen söyle tengerin insanlar yapacağını yapıyor.oda anlar hatasınıda bi kere daha yüzüstü bırakılması gerekir belkide.kimsenin bişey yapabileceğini sanmıyorum bu durumda arkadaşın kendi bildiğini yapacaktır.bu tip insanlarada acayip kızıyorum yaa,sanki seven insanın kalbi oyuncak sıkıldıkça gelip oynuyorlar ve sıkılınca yeniden fırlatıp atıyorlar.kimden alıyorlar bu cesareti kim veriyor bu hakkı onlara demek isterdim Alıntı
Φ meliskoo Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2007 Kızın "geri gelme" durumu biraz karışık aslına bakarsan.Kız bekar değil... cok açık söyleyeyım benım basıma boyle bırsey gelse ben bekarım eskı erkek arkadasım evlı olsa gelse bana kocasından mutlulugu bulamamıs bıraz yanlıs yaptıgını anlamıs mutlulugu bende aramaya gelmıs derım kocası yıne ıyı davransa ıstedıklerını yapsa benı unutur kaldı kı benden mutluluk dılenmeye gelmıs gönlunu hos edıp yasamaya devam edecek sımdıden gıtsın benı de ugrastırmasın oynamasın der salardım başımdan salsın bence o kişide basından ben kendıme göre söledım herkese göre farklı tabı Alıntı
Φ molina Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2007 bi haftada bişi değiştimi acep?? Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2007 Bırakalım neyi nasıl yaşamak istiyorlarsa yaşasınlar.. yaşayacaklarına bizler karar veremeyiz.. yaşamadan anlayamazlar..paylaşmadan bilemezler.neler oluyor. saygılar. Alıntı
Misafir Sands Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 nişanlansınlar haftayada düğün yapalım masraflar benden Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Bir arkadaşımın sorunudur...Ben çare bulamadım... Olay şudur: Yıllar önce onu bırakıp giden sevgilisi, yıllar sonra tekrar arıyor. (yıllar sonra neden aradığı özele giriyor) Bir iki görüşmeden sonra aramaları arttırıyor hergüne yayıyor... (birbirlerine hala birşeyler hissedip hissetmedikleri bahsine değinmiyorum...) Arkadaşım hayatını bir düzene koymak istiyor ama tuhaf bir şekilde de hoşuna gidiyor bu. Ama buna bir son vermesi gerektiğini de biliyor. Ama nedense veremiyor. Şimdi karşısında iki sorun ortaya çıkaran bir karmaşası var: "Kurtulmak istiyor mu? Buna bir son vermek istiyor mu?" "Kurtulması gerekli mi? Buna bir son vermesi gerekli mi?" Yoksa devam mı etmeli... "Sonu nereye varırsa varsın" mı demeli? Tuhaf bir "Yaklaşma-Kaçınma Çatışması" içersine düşmüş durumda... Psikolojik terimleri bırakalım da Siz ne yapardınız ona gelelim biz... önce kendisine sorması lazım ne istiyor ben olsam sorardım ne istiyorum ne istediğimi bildikten sonra karar vermem kolay. olaya kurtulmak diye baktığımız zaman iş takıntıya döner takıntı başedilmesi zor şeydir. kiminle olmak istiyorsam onunla olurdum eskisi yenisi farketmez istiyorsam sorun yok istemiyorsamda sorun yok. banane başkalarının fikrinden. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.