Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
öc almayacak ,yaptıklarının karşılığını verecek,o kadar...

biraz İncil

esinleme

16. Bölüm

Tanrı'nın öfkesi ve yedi tas

Bundan sonra tapınaktan yükselen gür bir sesin yedi meleğe, «Gidin, Tanrı'nın öfkesiyle dolu yedi tası yeryüzüne boşaltın!» dediğini işittim.

2Birinci melek gidip tasını yeryüzüne boşalttı. Canavarın işaretini taşıyıp onun benzeyişindeki puta tapanların üzerinde ********* ve ıstırap verici yaralar oluştu.

3İkinci melek tasını denize boşalttı. Deniz, ölü kanına benzer bir kana dönüştü ve içindeki bütün canlılar öldü.

4Üçüncü melek tasını ırmaklara ve su pınarlarına boşalttı, bunlar da kana dönüştü. 5Sulardan sorumlu meleğin şöyle dediğini işittim:

«Var olan ve var olmuş olan kutsal Tanrı!

Bu yargılarında adilsin.

6Kutsalların ve peygamberlerin kanını döktükleri için,

içecek olarak sen de onlara kan verdin.

Bunu hak ettiler.»

7Sunaktan gelen bir sesin,

«Evet, gücü her şeye yeten Rab Tanrı,

yargıların doğru ve adildir»

dediğini işittim.

8Dördüncü melek tasını güneşin üzerine boşalttı. Bununla güneşe, insanları ateşle yakıp kavurma gücü verildi. 9İnsanlar korkunç bir ısıyla kavruldular. Tövbe edip bu belalara egemen olan Tanrı'yı yücelteceklerine, O'nun adına sövdüler.

10Beşinci melek tasını canavarın tahtı üzerine boşalttı. Canavarın egemenliği karanlığa gömüldü. İnsanlar, ıstıraptan dillerini ısırdılar. 11Istırap ve yaralarından ötürü gökteki Tanrı'ya sövdüler. Yaptıklarından da tövbe etmediler.12Altıncı melek tasını büyük Fırat nehri üzerine boşalttı. Gündoğusundan gelen kralların yolu açılsın diye ırmağın suları kurudu. 13Bundan sonra ejderhanın ağzından, canavarın ağzından ve sahte peygamberin ağzından kurbağaya benzer üç kötü ruhun çıktığını gördüm. 14Bunlar, mucizeler yapan cinlerin ruhlarıdır. Gücü her şeye yeten Tanrı'nın büyük gününde olacak savaş için bütün dünyanın krallarını toplamaya gidiyorlar.

15«İşte hırsız gibi geliyorum! Çıplak dolaşmamak ve utanç içinde kalmamak için uyanık durup giysilerini üstünde bulundurana ne mutlu!»

16Üç kötü ruh, kralları İbranicede Armagedon denilen yerde topladılar. 17Yedinci melek tasını havaya boşalttı. Tapınaktaki tahttan yükselen gür bir ses, «Tamam!» dedi. 18O anda şimşekler çaktı, uğultular ve gök gürlemeleri işitildi. Öylesine büyük bir deprem oldu ki, insan yeryüzünde oldu olalı bu kadar büyük birdeprem olmamıştı. 19Büyük kent üçe bölündü. Uluslara ait kentler de yerle bir oldu. Büyük Babil, Tanrı'nın önünde anıldı ve Tanrı'nın ateşli gazabının şarabını içeren kâse kendisine verildi. 20Bütün adalar ortadan kalktı, dağlar yok oldu. 21Gökten, insanların üzerine, taneleri yaklaşık kırk kilo[g] ağırlığında şiddetli bir dolu yağdı. Dolu belası öylesine korkunçtu ki, insanlar bu beladan ötürü Tanrı'ya sövdüler.

İslamiyet masallarını destek olarak, Hiristiyanlık masallarını mı gösteriyorsunuz? Onları da konuşalım tabi. Masalcılığın, fantazinin sınırı mı var.

Yukarıdaki metni okuyunca, kendimi "kutsal" denilen bir kitabı değil de, "Transformers" türü bir japon çizgi filmi seyrediyormuşum hissine kapılıyorum.

Kurgu yazarları için iyi malzeme var bu "kutsal" (!) kitaplarda.

İster japon çizgi film senaryosu yaz, ister Harry Potter yaz.

Saygılar.

• Cevaplar 109
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
sırf kitaba inanmadınız diye yaratanın adına söveceksiniz ve bunun sonunda cezası olmayacak... mesela biz Kuran herşeyi yaratan tek ve eşi benzeri olmayan İlahtan diyoruz.. siz onun adına Muhammed in Allah ı diye sövüyorsunuz.. halbuki O bütün insanların ilahı,hem Muhammed in,hem İsa nın ,hem Musa nın,hem Nuh un,hem İshak ın,hem İbrahim in,hem Yusuf un,Lut un,Yunus un,Salih in,Meryem in,Zekeriya nın,Davut un,Hud un... vs.....

şimdi diyelim Muhammed uydurdu çoğu şeyi ve bunu yaparken diğer kitaplardan alıntılar alarak yaptı... siz bu alıntı sandıklarınıza karşı,Tevrattan başlayarak bütün kitapların yaratıcısına sövmüş oldunuz ister istemez.. çünkü bir ayeti öne çıkarıp diğerini geri itmiyorsunuz... olduğu gibi reddediyorsunuz... sonra da bir yaratan inancından bahsediyorsunuz.. ama dünya üzerinde bu kadar hristiyan,bu kadar yahudi,bu kadar müslüman oranı varken,dinleri olduğu gibi rafa atıyorsunuz... sanki inanan IQ sü yüksek kimse yok...ya da ilim bilim sahibi... ya da medeni... yani bir siz haklısınız... harbi anlamadım ben bu işten...

Yukarıdaki metni aynen başka bir dine uygulayalım:

sırf kitaba inanmadınız diye yaratanın adına söveceksiniz ve bunun sonunda cezası olmayacak... mesela biz Avesta herşeyi yaratan tek ve eşi benzeri olmayan Ahura Mazda'dan diyoruz.. siz onun adına Zerdüşt'ün ilahı diye sövüyorsunuz.. halbuki O bütün insanların ilahı,hem Muhammed in,hem İsa nın ,hem Musa nın,hem Nuh un,hem İshak ın,hem İbrahim in,hem Yusuf un,Lut un,Yunus un,Salih in,Meryem in,Zekeriya nın,Davut un,Hud un... vs.....

şimdi diyelim Zerdüşt uydurdu çoğu şeyi ve bunu yaparken diğer kitaplardan alıntılar alarak yaptı... siz bu alıntı sandıklarınıza karşı, binlerce yıl öncesinin kutsal metinlerinden başlayarak bütün kitapların yaratıcısına sövmüş oldunuz ister istemez.. çünkü bir ayeti öne çıkarıp diğerini geri itmiyorsunuz... olduğu gibi reddediyorsunuz... sonra da bir yaratan inancından bahsediyorsunuz.. ama dünya üzerinde bu kadar dualist, deist, hindu, taoist oranı varken, diğer inançları olduğu gibi rafa atıyorsunuz, hiçbir dine inanmayanları hesaba katmıyorsunuz.... sanki inanan IQ sü yüksek kimse yok...ya da ilim bilim sahibi... ya da medeni... yani bir siz haklısınız... harbi anlamadım ben bu işten...

Nasıl? Güzel oldu mu?

Şimdi senin ve herşeyin yaratıcısı olan Ahura Mazda'yı reddedip, kendinize başka ilahlar edinmezniz doğru mu? Ahura Mazda'nın son gönderdiği peygamber olan Zerdüşt'ü dikkate almayıp, ondan sonra gelen sahte peygamberlerin ardından gitmeniz doğru mu? Şükredin ki Ahura Mazda'nın megolamanik, şizofrenik talepleri yok, kebaphanesi yok.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
imanlılar Allah'ın lütfuna erişip cennete girecek; imansızlar Allah'ın öc almadığını sonunda anlayıp cehenneme gidecek...

Bu kadar basit -_-:clover:

Ama farkındaysan bu iman etmemiş Allah'ı ve onun peygamberlerini red edenlerde daha bir vahim boyutta cehennem telaşesi var hem inanmadığını söyle hemde "bizi inanmadığımız için nasıl cehenneme atmakla tehdit eder Allah"de :D

Hem inanmadığını söyle,hem Kuranı sara hastası peygamberiniz kendisi uydurdu de,hemde bize nasıl hakaret eder diye feryad et :D

İşte burda verilecek en güzel cevap nedir biliyormusun?"SANANE"

Benim Allah'ım benim Peygamberim benim kitabım git sen neye inanıyorsan onunla iştigal et,ne işin var benim inancımla....

İnandığın ve doğru olduğunu savunduğun neyse git onun gerektirdiklerini yerine getir başkasına muhalefet etmenin anlamı ne?

Gönderi tarihi:

Ama farkındaysan bu iman etmemiş Allah'ı ve onun peygamberlerini red edenlerde daha bir vahim boyutta cehennem telaşesi var hem inanmadığını söyle hemde "bizi inanmadığımız için nasıl cehenneme atmakla tehdit eder Allah"de :D

Hem inanmadığını söyle,hem Kuranı sara hastası peygamberiniz kendisi uydurdu de,hemde bize nasıl hakaret eder diye feryad et :D

Benim Allah'ım benim Peygamberim benim kitabım git sen neye inanıyorsan onunla iştigal et,ne işin var benim inancımla....

İnandığın ve doğru olduğunu savunduğun neyse git onun gerektirdiklerini yerine getir başkasına muhalefet etmenin anlamı ne?

suheda, burasının bir forum olduğunu unuttunuz galiba. Burada insanlar kendi düsünce ve fikirlerini özgürce dile getirme hakkına sahipler. Şayet yazılan doğrular sizin hoşunuza gitmiyorsa, din bölümünde yazılanlara bulaşmazsınız olur biter. Kimse size zorla gelin katılın ve ''sana ne, bana ne'' diye yorumlar yazın demiyor.

Gönderi tarihi:

Yine brain'leri slap'lamışsın!... İyi mantık kurgulandı mı süper oluyor...

Gönderi tarihi:

Sevgili Suheda,

Bu forumda, defalarca yazım.

Kim neye inanırsa inansın, ister ata, ister ite, ister sineğe, ister ineğe.

Benim hayatıma müdahale etmedikçe beni ilgilendirmez.

Bana komik gelebilir, ama beni ilgilendirmez.

Ama İslam herşeye müdahale eden bir yapıya ve zihniyete sahiptir.

İslam zayıfken barışçıllık takiyyesi yapan, güçlüyken zalimlerin zalimi olan bir dindir.

İslam ile uğraşmamızın nedeni bu.

Kendi özgürlüğümüz için, çocuklarımızın özgürlüğü için, senin özgürlüğün için İslam ile mücadele ediyoruz.

Laik ortamda yetiştiğin için, doğal hakkın saydığın birçok şey, istediğinde başını açmak, istediğinde kapatmak, istediğin yere tek başına seyahat etmek, istediğin yemeği yemek, birçok islam ülkesinde olmayan şeyler.

Laik bir ülkede sokaktan geçen çarşaflı kadına kimse saldırmaz.

İslamcı bir ülkede sokaktan geçen minietekli kadına sopa da çekilir, dayak da atılır. Zaten öncelikle din polisi o kıyafete izin vermez. İran'da son zamanlarda olduğu gibi, insan onurunu zedeleyici "umumi tuvalet ibriği emdirmek" gibi insanlık dışı işkenceler edilir.

Müslüman olarak kendimi tanımlamaktan ilk kez utandığım anım, üniversitedeyken, birbirini seven iki arkadaşıma, acaip sakallı, yakasız gömlekli bir yaratığın gelip "islamiyet dışı, ahlaksızlığı teşvik eden but tür hareketleri yapmayın, bedelini ağır ödetiriz" diye tehdit etmesiydi. Kimse gidip de, çarşaflı biriyle uğraşmaz. Ama acaip kılıklı bir yaratık, 600. yüzyıldaki ortaya çıkmış, hurafeler kolleksiyonu bir kitaptan aldığı icazetle, başkalarının hayatına müdahale hakkını kendinde görebiliyor.

*

Öte yandan, hiçbir ateist, dinsiz, zerre kadar korkmaz sizin fantazi kebaphanenizden.

O konunun işlenmesinin nedeni "gerçek yaratıcı, tek ilah" olduğu iddia edilen görünmez ilaha atfedilen inancın ne kadar ahlaka, vicdana, adalete, mantığa ters bir inanç olduğunu gözönüne sermektir. Yoksa o konuyu kimse, "yaw inanmadık diye bize bu kadar işkence etmesen de, hafif bir cezayla yırtsak" babında ele almaz. Görünmez bir putun, kendinden icazetli peygamberinin masalları kimseyi korkutmaz. O masallar korkutsa korkutsa, o masallara inananları korkutur. Biz o masallarda sadece işkenceyi, vahşeti, orantısızlığı, adaletsizliği görürüz. Biz o masallarda sadece, insanları sürüleştirmeyi, düşünmenin yasaklanmasını, sorgulamanın yasaklanmasını, sorgusuz-sualsiz itataı görürüz. Biz o masallarda despotizmin, insan onuruna, aklına, mevcudiyetine saygısızlığı gözrürüz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
suheda, burasının bir forum olduğunu unuttunuz galiba. Burada insanlar kendi düsünce ve fikirlerini özgürce dile getirme hakkına sahipler. Şayet yazılan doğrular sizin hoşunuza gitmiyorsa, din bölümünde yazılanlara bulaşmazsınız olur biter. Kimse size zorla gelin katılın ve ''sana ne, bana ne'' diye yorumlar yazın demiyor.

tamam istediğinizi düşünebilir istediğiniz fikri söyliyebilirsiniz... ama neden inanmadığınız, beğenmediğiniz bu din üzerinde bu kadar duruluyor? nedir amaç? neye hizmet ediyosunuz?

Gönderi tarihi:
İran'da son zamanlarda olduğu gibi, insan onurunu zedeleyici "umumi tuvalet ibriği emdirmek" gibi insanlık dışı işkenceler edilir.

Brain, gerçekten mi? Bunu duymamıştım. Kaynak isteyeceğim ama, gerek yok, dur google'a bi aratayım...

Gönderi tarihi:

Forumun başlığı "Dini Konular" olduğuna göre, dini inançsızlık da dini inançlılık da bu forumda konuşulabilir.

Suheda, sen de "inandığın ve doğru olduğunu savunduğun neyse git onun gereklerini yerine getir başkasına (senin gibi düşünmeyenlere) muhalefet etme"

o zaman.

Gönderi tarihi:
Forumun başlığı "Dini Konular" olduğuna göre, dini inançsızlık da dini inançlılık da bu forumda konuşulabilir.

Suheda, sen de "inandığın ve doğru olduğunu savunduğun neyse git onun gereklerini yerine getir başkasına (senin gibi düşünmeyenlere) muhalefet etme"

o zaman.

peki senin bu yaptığın inançsızlığın gereklerinden mi? inanan insanlar tebliğle irşad ile vazifelidir. dini yaymak için uğraşırlar. budurumda sen ne yapıyosun?

Gönderi tarihi:

Tek bi cevabım var: dini konuları konuşmaktan, tartışmaktan büyük keyif alıyorum.

Gönderi tarihi:

“üniversitedeyken, birbirini seven iki arkadaşıma, acaip sakallı, yakasız gömlekli bir yaratığın gelip…”

Brain, biraz fazla tepki göstermişsin. Şimdi benim doğruya doğru anlayışında yazdığımı anlamışsınızdır, yine öyle yazacağım.

Tabii ki bahsettiğin olayın ne taraflarını, ne oluş şeklini bilmediğim için genele göre konuşacağım. Bazı insanların sokakta, genele açık yerlerde aşırı “aşıkız biz ulan, aşık!” mesajları verir tarzda davranmalarını bir kişilik kayması olarak değerlendiriyorum. Bu insanların bazı kişilik bunalımları var ve bunu dışa bu şekilde yansıtıyorlar. Bernard Shaw’a bir dans gösterisi izlerken fikrini sormuşlar. “Niye yatakta değil de ayakta?” demiş. Bazı ögelerin fazlaca abartılması akla bu soruyu getirebiliyor. Şimdi aşıksanız aşıksınızdır, hepimiz zaman zaman aşık oluyoruz. Bunu bir şova dönüştürmenin alemi yok.

Yaratık! tabii ki haksız ve yersiz bir müdahalede bulunmuş. Ama bu müdahaleye konu olan aşıklar benim betimlediğim tarzda davranıyor idiyseler, bir haklılık payı olabilir. Vatandaş şöyle düşünmüş olabilir: Sokakta her aşık olan böyle şov yaparsa, bu iş normalleşir ve yarın biri de benim kızkardeşimle yolda sarmaş dolaş yürür, sarılır, öpebilir ve çevredeki kimsecikler umursamaz. Sonra bu kişi kızkardeşimle yeterince eğlendiğini düşünüp ortadan toz olur ve kardeşimin duyguları incinir…

Diyeceksiniz ki kızkardeşin bu durumda kiminle sarmaş dolaş gezdiğinin daha fazla bilincinde olmalıydı. Haklısınız. Fakat insanlar her zaman seçim hataları yapabilirler. Toplumsal reflekslerin tümden uyuşturulmasını onaylamıyorum. Her zaman birileri bizden daha iyi düşünüyor olabilir. Satranç oynarken bazı doğru hamleler dışardan çok net görünürken oyuncular göremeyebiliyor. Toplum ve çevrenin bireylere bir ölçüde uyarı yapma hakkı olmalıdır diye düşünüyorum. Ölçüsü her an kaçabilecek çok tartışmalı bir şeyden bahsettiğimin farkındayım. Bunun ölçüsünü ancak toplumsal normlar belirleyebilir, ben de belirleyip bir ölçü koyamam.

Bazı toplumsal reflekslerimizi öldürmemeliyiz, artı toplumsal normlara topyekün bir savaş açmamalıyız… derim ben…

Gönderi tarihi:
Şimdiye kadar siz hiç duydunuz mu, imana itaat etmeyiş ile sapıtıp sapıtıp insanlara, ya da hayvanlara işkence çektirenleri, tecavüzcüleri, bebeğe sarkanları? Bu sapıklıkları yapanlar arasından bir kişi çıkıpta ben ateistim, ben dinsizim dedi mi acaba? Peki bütün bu pislikleri yapanlar kimler?

Sevgili muki,

İşte bu soruya sağlıklı cevap verebilseler kafalarındaki düğüm çözülecek aslında. Ben cevap vermeye çalışayım soruna.

Sapıkça piskopatça işleri yapanlar medeniyetten bi haber, insan değerine önem vermeyen yoz kültürlere ait insanlardır. İman insana medeniyyet getirse idi; yüz yıllardır iman ve itikat uğruna katliamlar yapılmazdı. İmanlıların ve mezhep sahiplerinin vahşice katliamları günümüzde de halen sürmekte.

Bu gibi sapıkça piskopatça yaptırımlar, eski çağların kısasçı, intikamcı, köleci, tutucu anlayışlarından gelmektedir. Doğru ve insan lehine yapılacak uygulamalar için tek alternatif, modern çağın medeni ahlakını benimseyip, insan haklarına önem vermekle mümkündür.

Gönderi tarihi:

Ki sana bu kitabı indirdi. Onun bazı ayetleri kesin anlamlıdır (muhkem), ki bunlar kitabın özüdür. Diğerleri de benzer anlamlıdır (müteşabih). Kalplerinde hastalık bulunanlar, insanları şaşırtmak ve farklı anlam vermek için benzer anlamlı olanlarının ardına düşerler. Onların gerçek anlamını ise kimse bilmez, ancak istisnadır ALLAH ve derin bilgiye sahip olanlar “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır,” derler. Akıl ve anlayış sahiplerinden başkası öğüt almaz. (3 Ali İmran - 7)

şöyle bak birisini seviyorsun sevdiğinde illaki bi kusur olur ama sen onu görmezden gelir yine seversin... yada bi arkadaşın vardır 10 özelliğinden biri kötü diğer 9 u iyidir sen yine o kötü özellliği görmezden gelirsin... kuran da ki müteşabih ayetler ne kötü bi özellik nede kusurdur ayette denildiği gibi insanları sınamak için varlar belki başka anlamlarıda vardır ama bunu bilebilmemiz imkansız...

saygılar

Gönderi tarihi:
Sapıkça piskopatça işleri yapanlar medeniyetten bi haber, insan değerine önem vermeyen yoz kültürlere ait insanlardır. İman insana medeniyyet getirse idi; yüz yıllardır iman ve itikat uğruna katliamlar yapılmazdı. İmanlıların ve mezhep sahiplerinin vahşice katliamları günümüzde de halen sürmekte.

Hala aynı yerdeyiz Sayın Maraba...

Hala hiç bir şey öğrenmemişiz...

Söylemekten dilimde tüy bitti...

Hiç mi lise'de bile tarih kitabı okumadınız?

Hiç bir savaş "Din" ve "İman" adına verilmemiştir temelde...

"Dini Nedenler" en basit tarih kitaplarında bile nedenler arasında en sonda gelmektedir.

Savaşların ve Katliamların asıl nedenleri Toplumsal ve Ekonomik nedenlerdir.

Bunu bu forumda onlarca kere yazmaktan usandım diyebilirim...

Yukarıdaki yazınız tamamen "Bilim Dışı"dır ve "Tarih Bilim"e aykırıdır.

Öyle ki birde siz "Bilim"in savunucularındansınızdır...

Konu ile ilgili bir çok yazı yazdık ve Sayın Cyrano'da bunları çok güzel sistemleştirerek belirtmişti, örnekleri ile...

Sayın Restpektif'te katkıda bulunmuştu bu açıdan...

Eğer "Bilim"i savunuyorsanız, "İşine Gelircilik"ten vaz geçmek "Zorundasınız"...

"İslam Dini"ne karşı olmakta yerden göğe kadar haklı olabilirsiniz ancak

"İslam Dini"ne karşı olmak adına "Tarih Bilimsel" ve "Toplum Bilimsel" gerçekleri işinize geldiği zaman reddetmeniz ya da görmezden gelmeniz tamamen "Bilim Etiği"ne aykırıdır;

Dikkatinizi çekerim...

Artık bu türlü "İşine Gelirci" iletilere ve düşüncelere cevap vermek istemiyorum.

Çünkü görüyorum ki bir adım bile yol katedemiyoruz ne yazık ki...

Ve ne yazık ki bu her iki taraf içinde geçerli...

Her zaman diyorum;

Bazı insanlar,

Kötülediği/Yerdiği diğer insanların

Kötüledikleri/Yerdikleri eylemlerini

Aynılığıyla ancak başka bir kılıfla tekrar etmektedirler...

Hemde aleni olarak...

Ki bu da onların kendi öz çelişkileridir...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Hala aynı yerdeyiz Sayın Maraba...

Hala hiç bir şey öğrenmemişiz...

Söylemekten dilimde tüy bitti...

Hiç mi lise'de bile tarih kitabı okumadınız?

Hiç bir savaş "Din" ve "İman" adına verilmemiştir temelde...

Boşig'ciim,

Haçlı Seferleri, Avrupa Mezhep savaşları, patates paylaşım savaşlarımıydı?

Yani yanlış öğrenndiysek, bizi düzelt.

Savaşlar genel olarak can/mal/toprak/kaynak kavgasına dayansa da, her kavga mal kavgasına indirgenemez.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Boşig'ciim,

Haçlı Seferleri, Avrupa Mezhep savaşları, patates paylaşım savaşlarımıydı?

Yani yanlış öğrenndiysek, bizi düzelt.

Savaşlar genel olarak can/mal/toprak/kaynak kavgasına dayansa da, her kavga mal kavgasına indirgenemez.

BrainSlapper...

Her zaman diyorum;

Sırf Din Karşıtlığı adına bazı tezler kabul ediliyor.

Bakın;

Üniversitede iken çok rastlardık şu tarz makalelere ve özellikle Sızıntı Dergisi'nde falandı sanırım vardı yoğunlukla...

Hz. Muhammed'in verdiği savaşımların Müslümanlarca ve özellikle dini duyguları yoğun Müslümanlarca kabul edilebilir olması için, her bir savaşım anlatılırken yanında ayetleri yazarlar ve bu mücadeleler bu halde meşrulaştırılırdı.

Sonuçta bunu okuyan gariban Müslüman etkilenir ve "E Allah emretmiş kardeşim" der kabullenirdi...

Ama ben sormuştum;

"Bu araştırma ne kadar Bilimseldi?"

Yani toplumsal bir neden pek bir belirtilmezdi...

Ekonomik pek bir neden belirtilmezdi...

Oysa ki bunlar toplumların şekillendiren öncül nedenlerdir.

En önemli nedenlerdir.

Toplumların "Din Değiştirmeleri" bile bu nedenlere bağlı olarak olmuştur tarihte.

Mesela Hazarların Musevi olması...

Avrupa'nın Hıristiyan olması...

Ve hatta belki de Göçebe Oğuzların (ve aslında Selçukluların) Müslüman olmaları hep bu kaygılardandır...

Yani bir dine geçiş bile bu nedenlere bağlı, anlatabiliyor muyum!?

Peki bu makaleler ne kadar bilimseldi şu halde?

Tabii ki Bilimsel değildi...

Öyle ki Sayın Maraba, Hz. Muhammed'in belirttiği Tanrı'nın varlığına inanmıyor yani Müslüman değil.

Ancak o Bilimsel olmayan Makalelerin verilerinin aynısını "Din Karşıtlığı" açısından ve "Bilim Adına" savunuyor, savunabiliyor...

Ya farketmiyor musunuz bilmiyorum ancak açık açık söylüyorum;

O Müslümanların yaptığı "Bilim Karşıtı" hatayı

Din Karşıtı olmak adına Sayın Maraba ve onun düzleminde düşünen arkadaşlar yapıyor...

Bu çok açık...

Haçlı savaşlarına gelelim...

Haçlı savaşları sırasında Avrupa'nın durumuna bakmak lazım...

Halk ne durumda imiş?

Ekonomik ve Toplumsal durum nasılmış?

Kimin güdümünde imiş?

Kimin çıkarları zedelenmiş te halkı "Din" adı altında toplamış ve yenilgi ile dönünce kendi gücünü yitirmiş?

Sormak lazım;

Halk müreffeh bir durumda olsaydı, papazların çağrılarına kulak asarlar mıydı?

Ya da Doğu'nun ticaret yollarını ve Anadolu'yu ele geçirme tehlikesini Hıristiyan bi devlet ortaya çıkarsa idi Avrupalı devletler yine o devlete karşı birleşip savaşmaz mıydı?

Haçlı savaşları ile Türklere ve Müslümanlara karşı birleşen Avrupalı Hıristiyanlar, aynı dine mensub oldukları ve öyle görünüyor ki birleşebildikleri halde niçin Mezhep!!! Kavgaları yaşadılar?

Ki bu kavgaların nedenleri de yine Avrupa'da sözü geçen güçlü devletlerin ekonomik mücadelelerinden kaynaklanmakta ve halk bu sefer Mezhepler kullanılarak birleştirilmektedir...

Yani sadecec kullanılmaktadır ve asıl neden değildirler.

Mezhepler olmasa idi, emin olun ki başka bir bağ kullanılacaktır...

Kesinlikle iddia ediyorum ve sonuna kadar arkasındayım...

Hiç bir savaş temelde "Din" adına verilmemiştir.

"Din" aynen "Millyetçilik" "Özgürlük" "Demokrasi" gibi alet olmaktan başka bir işe yaramamıştır.

Bugün ABD "Özgürlük" ve "Demokrasi" adına Irakta di mi?

O zamanda "Din" adına yapıldı o savaşlar...

Buna gerçekten inanıyor musunuz?

İnanıyorsanız

O zaman burada "Bilim"i savunmayacaksınız.

Ve Hz. Muhammed'in savaşlarını ya da diğer İslam devletlerinin savaşlarını buyruk anlayışı ile meşrulaştıranları yermeyeceksiniz...

Çünkü onlar nasıl meşrulaştırıyorsa, bazı arkadaşlarda aynı Bilimsel olmayan şeylerle çürütmeye çalışıyorlar...

Oysa inceleyin Hz. Muhammed'in tüm savaşımlarını...

Bakalım neler bulacaksınız Ekonomik ve Toplumsal olarak?

Antlaşmalar bile bunlar hesaba katılarak yapılmıştır...

Bakın açıkça söylüyorum ve bunun her konuda ispatı forumdaki diğer yazılarda mevcuttur...

Bazı Dinsiz arkadaşlar Empati kurmaktan ciddi ciddi yoksunlar...

Bundan sonra bu konuda hakikaten yazmak istemiyorum...

Sayın Maraba arkadaşın ve onun sunduğu ifadenin yardımıyla ancak ve ancak Tarih Biliminin gereklerini, gerçeklerini ve gerekçelerini bilmeyen kimseler kandırılabilir...

"Din" Devletler arası mücadelelerin asıl sebebi değildir.

Evet, eğer "Toprak" "Güç" ve "Ganimet" ihtiyacını, toplumlar arası ekonomik ve toplumsal dengesizliği "Patates" olarak simgeleştirirsek, Haçlı savaşları "Patates" için verilmiş savaşlardır...

Din sadece kullanılmaktan öteye geçememiştir.

Aynen bugün Özgürlük, Demokrasi, Milliyetçilik, Vatandaşlık, Anayasalcılık bağlarının mücadelelerde ve savaşlarda kullanıldığı gibi...

Maraba arkadasimin yazdiginin sizin yazinizla alakasi nedir acaba?Maraba orada psikopatliktan bahsederken savasta bulduk kendimizi :(

Ama yine konu din savaslarina gelecekse,Din savaslarinin nedeni sadece ekonomik nedenlerde degildir(tabi buda etkendir)..Siz Tarihcisiniz benden daha iyi bilirsiniz,Misir,mezapotamya,yunan ve roma inanislari din savaslari hakkinda bilgide vermekte oysa...Din savaslari bence taaa en bastan incelenmeli...Baslangicta dini hedefliyen bu savaslar zamanla ekonomiklessede bunun cikis nedeni dindir...

Hayır Sayın İnnocent...

Sayın Maraba'nın yazısını inceleyin...

Koyuladığım iletisi, aynen verdiğim cevabı hakediyor...

Sizin koyuladığım iletiniz ise

En azından Tarih Bilim'inin kabul etmeyeceği bir tespittir.

Kaldı ki siz bir Ateist olarak "Bilim"i savunmak Zorundasınız...

Öyle ise Tarih Biliminin bu verisini de kabul etmek sizin sorumluluğunuzdadır.

Kaldı ki böylelikle bir "Bilimsel Düşünce" sahibi olarak söylediklerimi aslında sizin söylemeniz gerekmektedir.

Bunun "Sencesi" "Bencesi" yoktur...

Tüm savaşımların Ekonomik ve Toplumsal nedenlerini bir inceleyin.

Ve ondan sonra şu soruyu sorun;

"Acaba din olmasaydı, bu savaşlar yine olmaz mıydı?"

Din yerine başka bir bağ kurulacaktır mutlaka devlet ile halk arasında...

Yukarıda açıkladım...

Yani din sadece ve sadece kullanılan ve evirip çevirilen bir araçtan başka bir şey değildir...

Savaşların asıl nedeni ise hiç değildir.

Dinleri kaldırın ortadan ve yine bir toplumu fakir, diğerini zengin kılın...

Yine savaş çıkacaktır...

Ya da aynı toplumda dini kaldırın ve toplumun bir kısmını diğerine hükümran kılın...

Yine savaş çıkacaktır...

Bu iletiminde sizin yazdığınızı nitelemediğini iddia etmemeniz için, sizin ilgili ifadenizi iyice belirtiyorum...

Ayrıca bu resmiyeti de pek bir yadırgadım ama neyse...

Yazdıklarım Açık ve Nettir...

Ve ne yazık ki defalarca yazmış olmamıza rağmen yine de ayrıntılıdır...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Ki sana bu kitabı indirdi. Onun bazı ayetleri kesin anlamlıdır (muhkem), ki bunlar kitabın özüdür. Diğerleri de benzer anlamlıdır (müteşabih). Kalplerinde hastalık bulunanlar, insanları şaşırtmak ve farklı anlam vermek için benzer anlamlı olanlarının ardına düşerler. Onların gerçek anlamını ise kimse bilmez, ancak istisnadır ALLAH ve derin bilgiye sahip olanlar “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır,” derler. Akıl ve anlayış sahiplerinden başkası öğüt almaz. (3 Ali İmran - 7)

şöyle bak birisini seviyorsun sevdiğinde illaki bi kusur olur ama sen onu görmezden gelir yine seversin... yada bi arkadaşın vardır 10 özelliğinden biri kötü diğer 9 u iyidir sen yine o kötü özellliği görmezden gelirsin... kuran da ki müteşabih ayetler ne kötü bi özellik nede kusurdur ayette denildiği gibi insanları sınamak için varlar belki başka anlamlarıda vardır ama bunu bilebilmemiz imkansız...

saygılar

Yol gösterici olduğu için din dediğimiz şeyi öyle arkadaş ilişkisi gibi düşünemezsiniz. Arkadaşımın bir hatası var gözümü yumayım diyebilirsiniz belki, ama din bunu kabul etmez. Ya hepten inanacaksınız, ya bu diyardan gideceksiniz.

Gönderi tarihi:
Sayin tengeriin hala ayni yerdeyiz ve siz hala baska sebeplere baglamaktasiniz...Siz benim sizin incelemenizi istedigim iletiyi anlamamissiniz,yada okumussunuz ama kavrayamamisiniz..Arti yazimi yazarkende tarih biliminin icinede girmiyorum dusundugumu yaziyorum...Belki sizin gibi tarihci degiliz ya ondandir,idare edin artik...

Peeki...

Anlamayan ben olayım...

Ama yazılarınızda tutarlı olmak için "Bilimsel" olmak zorundasınız, hatırlatayım.

Özellikle "Bilimsel Dünya Görüşlü Bir Ateist" olarak...

Yine ben olarak yazarsam...Ekonomik sebeplerinde etken oldugunu kesinlikle kabul ediyorum ama dinde buna etken olmustur...Siz olmamistir diyip,bunu kestirip atamazsiniz....Kur'anda,incilde ve tevratta kesin oldur hukmu veren ayetler yok mu?Din adina bunu uygun goren ayetlerde mi yok?Kopyalama yapmayi sevmiyorum ama yok derseniz bulurum sorun degil....Kafiri oldur Tanriya yaklas diyen beyinlerle baslayan savaslarda mi olmadi?

Benim size demek istedigim,tanri insan iliskilerinin daha derin oldugu zamanlara gidin...Tanri-kral iliskilerinden cikin biraz...

Birde yazilarinizi kisa ve oz tutarsaniz sevinirim....Uzun yazilari sevmiyorum

Bakın ben "Din Etken Olmamıştır" demiyorum ki?

"Din Kullanılmıştır" demekle etkenlerin içersinde olduğunu söylüyorum zaten.

Hatta diyorum ki "Kullanılan bir araçtır".

Ancak savaşların temel ve biricik, asıl sebebi değildir.

"Kullanılmış bir araçtır" demek ayrıdır,

"Savaşlar din yüzünden yapılmıştır" (sizin deyiminizdir) demek ayrıdır.

Savaşlar dinler yüzünden YAPILMAZ...

Sizden tek bir şey istiyorum;

Tüm savaşımların Ekonomik ve Toplumsal nedenlerini bir inceleyin.

Ve ondan sonra şu soruyu sorun;

"Acaba din olmasaydı, bu savaşlar yine de olmaz mıydı?"

Ayrıca "Kendi Düşünceniz",

Savunusunu yaptığınız ve yapmak zorunda olduğunuz Bilim ile örtüşmek ve Bilimsel olmak zorundadır.

Çünkü siz bir Ateist olarak "Tanrı"yı değil "Bilimsel Verileri" kaynak alıyorsunuz öyle değil mi?

İdealist değil, bir Materyalistsiniz...

Ve emin olun ki görebilirseniz bu sizi daha tutarlı kılacaktır...

İnanmak istediğinize değil

Bilinen gerçeklere inanın derim ben şahsen...

Yine de tercih sizindir.

Yazdıklarım elimden geldiğince kısa, açık ve nettir... :D

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
BrainSlapper...

Her zaman diyorum;

Sırf Din Karşıtlığı adına bazı tezler kabul ediliyor.

Bu çok açık...

Hiç bir savaş temelde "Din" adına verilmemiştir.

"Din" aynen "Millyetçilik" "Özgürlük" "Demokrasi" gibi alet olmaktan başka bir işe yaramamıştır.

Bugün ABD "Özgürlük" ve "Demokrasi" adına Irakta di mi?

O zamanda "Din" adına yapıldı o savaşlar...

Buna gerçekten inanıyor musunuz?

İnanıyorsanız

O zaman burada "Bilim"i savunmayacaksınız.

Ve Hz. Muhammed'in savaşlarını ya da diğer İslam devletlerinin savaşlarını buyruk anlayışı ile meşrulaştıranları yermeyeceksiniz...

Çünkü onlar nasıl meşrulaştırıyorsa, bazı arkadaşlarda aynı Bilimsel olmayan şeylerle çürütmeye çalışıyorlar...

Oysa inceleyin Hz. Muhammed'in tüm savaşımlarını...

Bakalım neler bulacaksınız Ekonomik ve Toplumsal olarak?

Antlaşmalar bile bunlar hesaba katılarak yapılmıştır...

Bakın açıkça söylüyorum ve bunun her konuda ispatı forumdaki diğer yazılarda mevcuttur...

Bazı Dinsiz arkadaşlar Empati kurmaktan ciddi ciddi yoksunlar...

Bundan sonra bu konuda hakikaten yazmak istemiyorum...

Sayın Maraba arkadaşın ve onun sunduğu ifadenin yardımıyla ancak ve ancak Tarih Biliminin gereklerini, gerçeklerini ve gerekçelerini bilmeyen kimseler kandırılabilir...

"Din" Devletler arası mücadelelerin asıl sebebi değildir.

Saygılarımla...

Sevgili boşig,madem bu şekilde düşünüyorsun arkasınıda getireceksin ve diyeceksinki,Tanrı muhammede vahiy filan indirmediği halde tanrı bana vahyediyor diyerek insanları kandırmıştır.Muhammed zaten asırlardır süregelen dine, kendi arzusu doğrultusunda bir çok kurallar ekleyerek tanrısal bir kitap haline getirmek suretiyle yeniden dizayn etmiş,ve bu yeni versiyon dini kendi maddi çıkarları doğrultusunda kullanmış,ve bu çıkarlarına ulaşabilmek için savaşlara yapmıştır.

Bunu açıkça söylemediğin müddetçe burda yazdıkların dolaylı yoldan islamı temize çıkarmaktır.

Gönderi tarihi:
Sevgili boşig,madem bu şekilde düşünüyorsun arkasınıda getireceksin ve diyeceksinki,Tanrı muhammede vahiy filan indirmediği halde tanrı bana vahyediyor diyerek insanları kandırmıştır.Muhammed zaten asırlardır süregelen dine, kendi arzusu doğrultusunda bir çok kurallar ekleyerek tanrısal bir kitap haline getirmek suretiyle yeniden dizayn etmiş,ve bu yeni versiyon dini kendi maddi çıkarları doğrultusunda kullanmış,ve bu çıkarlarına ulaşabilmek için savaşlara yapmıştır.

Bunu açıkça söylemediğin müddetçe burda yazdıkların dolaylı yoldan islamı temize çıkarmaktır.

Ne diyeyim, bundan güzel cevap-yorum olamazdı. :clover:

Saygılar.

Gönderi tarihi:

İnnocente katılıyorum.Maraba ile tengerin farklı şeylerden bahsediyolar.Biri (Tengerin)genel olarak tarihteki savaşlardan ve nedenlerinden bahsediyor,diğeri (Maraba) ayetlerdeki vurun,kırın,öldürün...şeklindeki emirlerden dolayı yapılan vahşetten sözediyor.Onun için anlaşamadılar.

Tengerin, üslubun beni üzdü doğrusu....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.