Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Konuyu yine Peygamber'e getireceğinizi önceden tahmin etmiş olmak beni artık şaşırtmıyor. Temiz/güzel bir ahlak üzere olan, Kuran'da övülen ve ömrünün sonuna kadar Peygamberlikten azledilmemiş olan birinin niyetine güveniyor olmam sizi şaşırtabilir. Minik bi ipucu vereyim Kuran'da Peygamberi öven, peygamberliğini bizlere ilan eden, Onun kalbini de okuyandı. Peygamberi örnek veren sizsiniz ben değil. Hem eğer yapılan fiiler kötü ise,bunları niyet ile aklamaya çalışmak müslüman kurnazlığından başka bir şey değildir. Onun kalbini okuduğunu iddia ettiğiniz allahın ona nasıl kıyakçılık yaptığını,nasıl çifte satandart uyguladığını, ona nasıl torpil geçtiğinide çok iyi biliyorum. Buda bende size bir ip ucu olsun. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 "Niyet halis akibet hayır" Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ağustos , 2007 Sayin Suheda, Allah'in, "Beni ve dinimi kabullenmezseniz yakarim, yikarim" tehditlerini ayet olarak yapistirmakla ayni dayatmaya alet olmuyormusunuz? Laf evirip çevirmekle olmuyor,ortaya bir iddia attınızmı bunu kanıtlar bir takım şeyler olmalı elinizde,şimdi kalkıp bana şunu demekle olmuyormu?Derseniz kendi,kendinizi yalanlar birde mahcup duruma düşürürsünüz.Bahsettiğiniz ayetleri en çok siz kopyala yapıştır yapıyorsunuz o zaman sizdemi insanları zorla dine davet ediyorsunuz. Dediğim gibi bana benim yazmış olduğum zorla dine çağıran tek bir iletimi bulup göstermek zorundasınız.Aksi takdirde iftira atmış olursunuz?Sonrada neden dini konularda muhattab alınmayışınızı sorgulamak zorunda kalırsınız.. Hiç kimsenin ama kimsenin inancı beni enterese etmez bunu bin kez yazdım söyledim,beni sadece ilgilendiren kısım benim inancıma karşı çizmiş olduğu yaklaşımdır,ben söylemekten yoruldum siz anlamamaktaki ısrarınızda yorulmadınız. Yoksa neye inandığınız kim olduğunuz umurumda bile değil... Alıntı
Misafir Yusufi Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Dini forumlari gezerken bir arkadasin Islamiyete neden gereksinim duymadiklarini siralarken ateistim dediginde, ona kötü davranildigi gibi biseyler yazmis ve bende sahsen kapali bayanlarin acik bayanlara bu müslüman degil sifatini yapistirdiklarini bilirim.Kapali olduklari icin daha iyi insan olduklarini zannederler. Tabiki bu bir genelleme degil, her kapali bayan böyle yapmiyordur elbette ama yapanlari ben biliyorum... ve yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var ? Neden bu böyledir gercekten merak ediyorum. Şöyle açıklanabilir naçizane. Benim de Ateist tanıdıklarım oldu. İslama çok bağlı insanlar ancak bunu anlayabilirler. Bir Müslüman olarak dünyada en önemli sermayem İMAN'ımdır. Bir ateist, Hz Muhammed s.a.v efendimize "düzenbaz" gözü ile bakmakta. Sizce ben bu kişiye sevgi ile nasıl yaklaşabilirim? Tabi ki onu hareketlerimiz ile hor görmek vs... doğru değil ancak elimden geldiğince de birlikte olmamaya çalışırım üzgünüm. Ayrıca çarpıtmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Kapalı bayanlar açık bayanlara "Müslüman değil" yakıştırması yapmıyorlar. Kapalı gördüğümüz hanımlar, sizin açık diye gördüğünüz hanımlardan çok daha medeni ve kültürlü olabiliyorlar. Tabi ki içlerinde kötü olanları da vardır ancak hepsine mâl etmek haksızlıktır. Kapali olduklari icin daha iyi insan olduklarini zannederler. Kimse kapalı olduğu için daha iyi insan olduğunu değil, en azından iradeleri yettiğince mahremi saklama gereğini duyarlar. Bu da bir ayrıcalıktır. Mahremi gizlemek bir irade meselesidir. Kapalılar bu iradeyi göstermişlerdir. Ancak malesef kapalı olduğu halde yanlış şeyler yapanlar da yok değil. Hepsini bir kefeye koyamayız. ve yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var Dediğim gibi, hayatımızın en önemli değeri dindir. Ateistler ise, tüm dinlerin peygamberlerine düzenbaz gözü ile bakmaktadır. Bizim en kutsal saydığımız değeri hiçe saymaktadır. Benim için bir Müslüman kardeşimdir, Bir Hıristiyan Arkadaşımdır. Ancak bir ateist için yorum malesef getirememekteyim. Teşekkürler Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Şöyle açıklanabilir naçizane. Benim de Ateist tanıdıklarım oldu. İslama çok bağlı insanlar ancak bunu anlayabilirler. Bir Müslüman olarak dünyada en önemli sermayem İMAN'ımdır. Bir ateist, Hz Muhammed s.a.v efendimize "düzenbaz" gözü ile bakmakta. Sizce ben bu kişiye sevgi ile nasıl yaklaşabilirim? Tabi ki onu hareketlerimiz ile hor görmek vs... doğru değil ancak elimden geldiğince de birlikte olmamaya çalışırım üzgünüm. Haklısın hakiki bir müslüman ateiste sevgi ile yaklaşamaz ama ateist için böyle bir şartlanma yoktur. o size insan olarak saygı duyabilir. ve yine ayni sekilde ateistlere ve farkli inanci olan insanlara kötü insan muamelesi yapanlar var Dediğim gibi, hayatımızın en önemli değeri dindir. Ateistler ise, tüm dinlerin peygamberlerine düzenbaz gözü ile bakmaktadır. Bizim en kutsal saydığımız değeri hiçe saymaktadır. Benim için bir Müslüman kardeşimdir, Bir Hıristiyan Arkadaşımdır. Ancak bir ateist için yorum malesef getirememekteyim. Teşekkürler Hristiyan arkadaşın olamaz zira o da Peygamberini kabul etmemektedir. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Yusufi @ Aug 21 2007, 04:26 PM) Benim için bir Müslüman kardeşimdir, Bir Hıristiyan Arkadaşımdır. Ancak bir ateist için yorum malesef getirememekteyim. Haklısın hakiki bir müslüman ateiste sevgi ile yaklaşamaz ama ateist için böyle bir şartlanma yoktur. o size insan olarak saygı duyabilir. Hristiyan arkadaşın olamaz zira o da Peygamberini kabul etmemektedir. Hahaha, arkadaş ne dediğini bilmiyor bence. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Dinin getirdiği ayrımcı bakışı başka hiç bir araçla sağlayamazsınız. "onlar sefa sürüyor, biz sürünüyoruz" İkimiz de ölünce biter. "Onlar sarı saçlı, biz siyah saçlıyız" Eee, ne yapalım yani? Ama "onlar ebedi cehennemde, biz ebedi cennetteyiz" dediğiniz zaman kardeşi kardeşten ayırırsınız. Bu düşüncenin sahibine rahat huzur vermesi mümkün değildir. Düşüncesiz, merhametsiz biriyse habire cehenneme adam gönderir ve işine bakar. Ama bu düşünceye iyi niyetle safiyane inanan insanların durumu bence vahim. Bir hikaye anlatırlar, çocuk derste durmadan ağlıyormuş. Öğretmeni niye ağladığını sorunca: -"Sizi çok sevdiğim için ağlıyorum" demiş. Öğretmen şaşırmış: -"Sevdiğin için niye ağlıyorsun ki?" -"Çünkü siz cehenneme gideceksiniz." Öğretmen bir kez daha şaşırmış: -"Niye?" -"Çünkü başınız açık!" Öğretmen bu kez şaşkınlıktan küçük dilini yutmuş olmalı ki öykünün devamında ne dediği yok... İşin en vahimi, bu öyküyü dinleyip çocuğun ne "bilinçli" yetiştirildiğini düşünenler olması. Komik olanı ise, bunu söylediğim zaman hiç bir dindarın "biz böyle çocuk yetiştirmiyoruz" demediğini duymadım. Kimse kabul etmiyor. Sanki ölünce insanların hepsinin yeşil çayırlara gittiğini öğretiyorlar! İnsanı ikiye bölen yılanları, akrepleri, boğa boynuzu gibi dişleri olan zebanileri biz anlatıyoruz sanki... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Laf evirip çevirmekle olmuyor,ortaya bir iddia attınızmı bunu kanıtlar bir takım şeyler olmalı elinizde,şimdi kalkıp bana şunu demekle olmuyormu?Derseniz kendi,kendinizi yalanlar birde mahcup duruma düşürürsünüz.Bahsettiğiniz ayetleri en çok siz kopyala yapıştır yapıyorsunuz o zaman sizdemi insanları zorla dine davet ediyorsunuz.Dediğim gibi bana benim yazmış olduğum zorla dine çağıran tek bir iletimi bulup göstermek zorundasınız.Aksi takdirde iftira atmış olursunuz?Sonrada neden dini konularda muhattab alınmayışınızı sorgulamak zorunda kalırsınız.. Hiç kimsenin ama kimsenin inancı beni enterese etmez bunu bin kez yazdım söyledim,beni sadece ilgilendiren kısım benim inancıma karşı çizmiş olduğu yaklaşımdır,ben söylemekten yoruldum siz anlamamaktaki ısrarınızda yorulmadınız. Yoksa neye inandığınız kim olduğunuz umurumda bile değil... Göründüğü kadarı ile bilinçli bir arkadaşımızı (innocent) hırpalamışsınız. Haksızsınız. Şu nedenle: Birisi birisine sen "kötüsün" dese üçüncü bir insanda çıkıp "evet doğru söylüyor" dese, biz de yahu bu üçüncü kişide 2. kişinin söylediğini söylüyor dediğimizde kendi kendimizi yalanlamışmı olacağız ? Ayetleri kopyala yapıştır yaptığımızda altına, insanlara; "gelin buna davet olundunuz"mu yazıyoruz ? Yoksa, "işte size bir dayatma örneği" diyemi yazıyoruz. Allahın seni kuru iftiran için cezalandırsın. Gelelim dayatma örneğine: Aslında yazılarında açıkça da gizlice de hep dayatma sözleri mevcut vaktim olmamasına rağmen hemen ilk gözüme ilişende bile gözüküyor. "düşüncen ne olursa olsun bizim düşüncelerimize saygılı olmak zorundasın." (170481) Dayatma örneğine bak !... Sakın değil deme. İstersen bir de tersinden soralım. Suheda, "müslümansan bile ateizme saygı duymak zorundasın." Buyur... Alıntı
Misafir geothe Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Haklısın hakiki bir müslüman ateiste sevgi ile yaklaşamaz ama ateist için böyle bir şartlanma yoktur. o size insan olarak saygı duyabilir. Hristiyan arkadaşın olamaz zira o da Peygamberini kabul etmemektedir. arkadaşım kimsenin kimseyi sevme zorunluluğu yok..ancak herkes birbirine saygı duymak zorundadır.. bu ölçüyü koyarsak karışıklığı çözeriz.. müslüman ateisti sevmez ama ateist müslümana saygı duyar cümlesi doğru bir kıyaslama olmaz. sanırım ikisi de birbirini sevmez.ikisi de birbirine saygı duyar mı duymaz mı o ikisinin de ne kadar medeni ve erdemli oluşuyla alakalıdır... ben kendim şahsen erdemli olmaya kendimi adamış biriyim..hatta ateist arkadaşları anlamaya da çalışıyorum .. bir müslümanım ve hristiyan arkadaşım var.. hatta hristiyan dinadamı arkadaşım da var..ama saygı duyarım sen yok diyosan yoktur.. Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 arkadaşım kimsenin kimseyi sevme zorunluluğu yok..ancak herkes birbirine saygı duymak zorundadır..bu ölçüyü koyarsak karışıklığı çözeriz.. müslüman ateisti sevmez ama ateist müslümana saygı duyar cümlesi doğru bir kıyaslama olmaz. sanırım ikisi de birbirini sevmez.ikisi de birbirine saygı duyar mı duymaz mı o ikisinin de ne kadar medeni ve erdemli oluşuyla alakalıdır... ben kendim şahsen erdemli olmaya kendimi adamış biriyim..hatta ateist arkadaşları anlamaya da çalışıyorum .. Saygı duymak zorundadır diyorsun. Müslüman için Müslümanlığın zorunluluğu nedir ? Kur'an hükümleri ise , Enfal/39- Ortalıkta fitne kalmayıp , din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür. Al-i imran-19- Doğrusu Allah katında din, İslâm'dır; o kitap verilenlerin anlaşmazlıkları ise sırf kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki taşkınlık ve ihtirastan dolayıdır. Her kim Allah'ın âyetlerini inkâr ederse iyi bilsin ki, Allah hesabı çabuk görendir. yorum sizin. bir müslümanım ve hristiyan arkadaşım var.. hatta hristiyan dinadamı arkadaşım da var..ama saygı duyarım sen yok diyosan yoktur.. Saygı duyarım Alıntı
Misafir geothe Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Saygı duymak zorundadır diyorsun.Müslüman için Müslümanlığın zorunluluğu nedir ? Kur'an hükümleri ise , Enfal/39- Ortalıkta fitne kalmayıp , din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür. Al-i imran-19- Doğrusu Allah katında din, İslâm'dır; o kitap verilenlerin anlaşmazlıkları ise sırf kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki taşkınlık ve ihtirastan dolayıdır. Her kim Allah'ın âyetlerini inkâr ederse iyi bilsin ki, Allah hesabı çabuk görendir. yorum sizin. Saygı duyarım arkadaşım ben de sormak zorundayım o zaman .. yazını saygı duyarım diye bitirmişsin..saygı duymak zorunda değildin...demek ki saygılı birisin..inandığın kutsal bi kitabın mı var ,bilmediğimiz.. orda mı yazıyor saygılı ol diye desaygı duyuyosun... gerçekten fikirlerimizi düşüncelerimizi paylaşabileceğimiz yerde tartışma ortamlarını birbirine laf sokma yarışı haline getiriyorsunuz zorla... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Göründüğü kadarı ile bilinçli bir arkadaşımızı (innocent) hırpalamışsınız. Haksızsınız. Şu nedenle: Birisi birisine sen "kötüsün" dese üçüncü bir insanda çıkıp "evet doğru söylüyor" dese, biz de yahu bu üçüncü kişide 2. kişinin söylediğini söylüyor dediğimizde kendi kendimizi yalanlamışmı olacağız ?Ayetleri kopyala yapıştır yaptığımızda altına, insanlara; "gelin buna davet olundunuz"mu yazıyoruz ? Yoksa, "işte size bir dayatma örneği" diyemi yazıyoruz. Allahın seni kuru iftiran için cezalandırsın. Gelelim dayatma örneğine: Aslında yazılarında açıkça da gizlice de hep dayatma sözleri mevcut vaktim olmamasına rağmen hemen ilk gözüme ilişende bile gözüküyor. "düşüncen ne olursa olsun bizim düşüncelerimize saygılı olmak zorundasın." (170481) Dayatma örneğine bak !... Sakın değil deme. İstersen bir de tersinden soralım. Suheda, "müslümansan bile ateizme saygı duymak zorundasın." Buyur... Maraba; Eğer nick değişip yazmıyorsan beni bilmem lazım ben uzun süredir bu forumda yazıyorum,yazarken kimseye yaranma yada şirin görünme derdi ile yazmam ne söyleyeceksem açıkca söylerim.. Düşüncen ne olursa olsun bizim düşüncelerimize saygı duymak zorundasın....Bunu özellikle vurgulayarak söylüyorum. ...Ve ben bunu söylerken tek taraflı söylemiyorum hep diyorum ya nasıl davranırsan o şekilde muamele görürsün bu benim içinde geçerli senin içinde geçerli bir başkası içinde geçerli,yani hepimiz için geçerli... Misal.. Peygamberiniz neden çok evlilik yapmıştır?yerine soruyu bir müslümana onun incineceğini bile,bile Muhammedin uçkuru diye başlayıp sormak sizce nasıl bir davranış şeklidir?Şimdi burda lafı çevirmeden dürüstçe cevap vermenizi rica ediyorum.. Tartışma bu değildir tartışma birbirinden fikir alışverişi yapma bu şekilde olmaz Maraba.. Konuya direkt önyargı ve şartlanmışlıkla yaklaşırsanız kaybedersiniz... Kimin art niyetle kimin samimi olarak yazdığını algılayacak kapasitedeyim o yüzdendir ki dini konularda farkındaysan çok kişiyi görmezden geliyorum... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Maraba; Eğer nick değişip yazmıyorsan beni bilmem lazım ben uzun süredir bu forumda yazıyorum,yazarken kimseye yaranma yada şirin görünme derdi ile yazmam ne söyleyeceksem açıkca söylerim.. Düşüncen ne olursa olsun bizim düşüncelerimize saygı duymak zorundasın....Bunu özellikle vurgulayarak söylüyorum. ...Ve ben bunu söylerken tek taraflı söylemiyorum hep diyorum ya nasıl davranırsan o şekilde muamele görürsün bu benim içinde geçerli senin içinde geçerli bir başkası içinde geçerli,yani hepimiz için geçerli... Misal.. Peygamberiniz neden çok evlilik yapmıştır?yerine soruyu bir müslümana onun incineceğini bile,bile Muhammedin uçkuru diye başlayıp sormak sizce nasıl bir davranış şeklidir?Şimdi burda lafı çevirmeden dürüstçe cevap vermenizi rica ediyorum.. Tartışma bu değildir tartışma birbirinden fikir alışverişi yapma bu şekilde olmaz Maraba.. Konuya direkt önyargı ve şartlanmışlıkla yaklaşırsanız kaybedersiniz... Kimin art niyetle kimin samimi olarak yazdığını algılayacak kapasitedeyim o yüzdendir ki dini konularda farkındaysan çok kişiyi görmezden geliyorum... Doğrular ne zamandan beri art niyet oldu? Ama elbette, sizler için dindar kişilerin din hakkında yazdıkları samimi, diğerlerinin yazdıkları art niyet. Böyle zihniyetlerden başka ne beklenir ki. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Maraba; Eğer nick değişip yazmıyorsan beni bilmem lazım ben uzun süredir bu forumda yazıyorum,yazarken kimseye yaranma yada şirin görünme derdi ile yazmam ne söyleyeceksem açıkca söylerim.. Düşüncen ne olursa olsun bizim düşüncelerimize saygı duymak zorundasın....Bunu özellikle vurgulayarak söylüyorum. ...Ve ben bunu söylerken tek taraflı söylemiyorum hep diyorum ya nasıl davranırsan o şekilde muamele görürsün bu benim içinde geçerli senin içinde geçerli bir başkası içinde geçerli,yani hepimiz için geçerli... Misal.. Peygamberiniz neden çok evlilik yapmıştır?yerine soruyu bir müslümana onun incineceğini bile,bile Muhammedin uçkuru diye başlayıp sormak sizce nasıl bir davranış şeklidir?Şimdi burda lafı çevirmeden dürüstçe cevap vermenizi rica ediyorum.. Tartışma bu değildir tartışma birbirinden fikir alışverişi yapma bu şekilde olmaz Maraba.. Konuya direkt önyargı ve şartlanmışlıkla yaklaşırsanız kaybedersiniz... Kimin art niyetle kimin samimi olarak yazdığını algılayacak kapasitedeyim o yüzdendir ki dini konularda farkındaysan çok kişiyi görmezden geliyorum... Yani şimdi sende soruma cevap vermeyip konuyu çarpıtıyorsun diye seni de mi görmemezliklten gelmek gerek ? Bizim buralarda bir söz vardır. Eminim sende duymuşsundur. "Ele verir talkını (görüş bildirmek), kendi yutar salkımı". Ancak "talkın" veriyorsun. Bunun yerine cevap versende konu dağılmasa olmazmı ? "Müslümansan bile ateizme saygı duymak zorundamısın ?" diye bir sorum vardı. Cevap verse idin sorun büyük ölçüde çözümlenecek ve bir sağlıklı diyalogumuz başlayacaktı. Ama ne mümkün. ...Ve ben bunu söylerken tek taraflı söylemiyorum hep diyorum ya nasıl davranırsan o şekilde muamele görürsün bu benim içinde geçerli senin içinde geçerli bir başkası içinde geçerli,yani hepimiz için geçerli... Bu sözüne hararetle katılıyorum. Ama herzamanki yapı. Sadece "talkın" olarak kalıyor. İnanki aramızdaki çıkmazların tamda özü bu. Bir başka deyişle "kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma". Bu insanlık için bir genel yasa olmalı. İrdeleyelim o halde: Peygamberiniz neden çok evlilik yapmıştır?yerine soruyu bir müslümana onun incineceğini bile,bile Muhammedin uçkuru diye başlayıp sormak sizce nasıl bir davranış şeklidir?Şimdi burda lafı çevirmeden dürüstçe cevap vermenizi rica ediyorum.. Bir an için "Muhammedin uçkuru" deyimini hakaret olarak kabul edelim. Ve senin bu isteğin gelsin aklımıza "empati"... Ve sorgulayalım..."Elinin altında ne kadar cariye varsa hepsini götürebilirsin" sözü bütün dünyadaki, bütün tarihteki paralı parasız cariyelere mesaj ise, hangi mesaj daha ağır ve eleştiri kabul eder bana söylermisin ? Bak işte, "empati" sadece "talkınla" olmuyor. Gerçekten empatiyi kavramakla oluyor. Din tartışmalarında "herkesi muhatap olarak almıyorum" sözünden pek etkilenmedim. İster muhatap al ister alma. Ben yanlışını gördüğümde karşı çıkarım. Mesajım okuyanlara... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Olayları yalnızca kendi bakış açınızla yorumlamaya kalkarsanız yine yanılır yine baltayı taşa vurmuş olursunuz.. Sana ters gelen herhangi birşeyin nedenini sorgulamak niyetindeysen uslubun bu şekilde olmamalı,ama yok direkt yanlış bulup hakaretle eleştirmekse kastın o zaman tartışmanın anlamı ne?Nasılsa sen kendi bildiğininin doğruluğunu ben kendi bildiğimin doğruluğunu savunup duracağız değilmi?Yani boşuna çene çalmaktan öteye gitmeyecek söyledilerimiz.. Yazdığın iletiden anladığım kadarı ile söylemek istediğimi ya anlamamışsın yada çarpıtma yoluna gitmişsin hoş şaşırmıyorumda bu önyargılı yaklaşımlara artık,sizinle aynı fikirden olan ne söylerse doğrudur karşıt görüşte olan ne söylerse yanlıştır mantığı.. Ben diyorum ki:Saygı bekliyorsan saygı göstermek mec-bu-ri-ye-tin-de-sin bu hem psikolojik bir olgudur hemde toplumsal yaşamın kuralıdır..Burda siz yada biz diye ayırım yapmıyorum hepimiz için geçerli olanı söylüyorum.. Bin kere söyledim ama bir daha tekrar edeyim istersen,senin yada bir başkasının inancı beni zerre ilgilendirmez neye inanırsın yada inanmazsın bu senin tercihin beni ilgilendiren kısım benim inancıma karşı olan tutumun... Soru sormanı yargılamıyorum,eleştirmenide yargılamıyorum bu en doğal hakkımız hepimizin,ama soru sormanın şeklini ve tarzını yargılarım çünkü burda işin ucu benim inancıma değiyor,senin için pek bir anlam ifade etmeyen şey benim için bütün hayatımı teşkil eder.. Anlatabildimmi?? Dini konularda herkesi muhattab almıyorum evet,çünkü din hakkında tek kelime bilgisi dahi olmayanlarında hemen her iletinin altına sokuşturmaya çalıştıkları mesajlara bakarsan sende anlarsın ne demek istediğimi,bir konuda biri ile tartışacaksam ufacık dahi olsa o konu ile ilgili bilgisi olmasını tercih etmem benim en doğal hakkım.. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Ben diyorum ki:Saygı bekliyorsan saygı göstermek mec-bu-ri-ye-tin-de-sin bu hem psikolojik bir olgudur hemde toplumsal yaşamın kuralıdır..Burda siz yada biz diye ayırım yapmıyorum hepimiz için geçerli olanı söylüyorum.. Yazıda cevap verilmesine gerek duyduğum satır sadece bu kısım. Zira ikili tartışmanın uyuşmazlığı burada. "Saygı" kelimesi insanlar tarafından çoğu kez yanlış anlaşılmakta ve gereksiz yerlerde kullanılmaktadır. Önce saygı kelimesinin ne olduğunu inceleyelim. Diğer anlamları ile de anılır; hoşgörü, kabullenme, değer verme, benimseme. Ve sonra da cümle içerisinde kullanıp anlamaya çalışalım. Saygı gerektirmeyen haller: Yaptığın yanlışlıklara saygı göstermemi beklemiyorsun heralde ? Topluma zaralı bir insansın saygıyı hak etmiyorsun. Fikirlerin yanlış saygı gösteremem. Yanlış ideolojileri hoş göremem (kabullenmemek, saygı göstermemek). Saygı gerektiren haller: Yaptığın işler, saygı duyulası şeyler. Topluma yararlı birisin. Saygıyı hak ediyorsun. Yararlı fikirler; saygı gösterilmeli. Bu ideoloji toplum yararına. Kabullenmek gerek (benimseme, saygı). Şu halde yukarda gördüğümüz gibi saygı gerektiren kişilikler ve olgular var, gerektirmeyen kişi ve olgular da var... İnsanların yaşam hakkı ve tercihleri saygı duyulması gereken hallerdir bu yasal haklarıdır. Ancak hiç unutulmaması gerek ki; insan veya onun düşünceleri topluma zararlı bir hal aldığında "saygı" duyulması gerekliliğinden çıkar. Buradaki zararlı ve yararlı ölçüsünün ne olacağı ise, elbette ki tüm insanlığın kabullendiği genel doğrular olacaktır. Ayrıca saygı korku ve, yalakalıktan da, sevgi ve hayranlıktan dolayı da kullanılabilir. Bu da net'ten bir alıntı: Çevremizdeki insalara, onların hayatlarına ve düşüncelerine duymamız gereken saygı ne kadar önemliyse, küçüçüklükten beynimize kazınmış olan inanmadıgımız bır insana veya da bize bir sey ifade etmeyen herhangi bır olguya duyulan saygı da o kadar önemsiz ve gereksızdir. Önemli olan ikisinin arasındakı farkı anlayabilmek. Bilinçli saygı ne kadar yararlıysa, bilinçsiz saygıda o kadar tehlikelidir. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 dilerdim ki, ileti yazmadan evvel burada yazilanlarin tümünü okusaydiniz.... 1. benim ateist oldugumu hic bir yerde okumadan böyle bir kaniya nasil vardiniz anlamadim 2. benim cümlelerimi kullanip bana bir seyler söylemeye calismaniz tereciye tere satmak gibi bir sey olmus ve hic begenmedim bu uslubu yinede yanitlayipta hic bir sey söylememenize ragmen tesekkür ederim. bu da marifettir... 1. pardon, nerede yazılanları. 2. sizin ateist oldugunuzu düşündügümü nereden çıkardınız. böyle birşey mi dedim? 3. uslubu falan bırakıp söylediklerim hakkında bir şey yazsaydınız daha iyi olurdu. tereciye tere satmak gibi bir nedenim olamaz. sadece sizin aynı kelimelerinizle yanlı bakışınızı vurgulamak istedim ama anlayamamışsınız. 4. söyleyeceklerimi zaten yazmışdım ama dedimya anlayamamışsınız. sorun degil.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 hor görmemek lazım arkadaş kendini kaptırmış tetikte bekliyor biri birşey desede saldırsam gibi. söylediklerimizi ise sadece okuyor ama anlamak için değil okumak için sadecehatta öyleleri varki ben allah birdir desem onda bile birşeyler bulacaklardır sende işin ironisini anlayamamışsın. ona sordugumu sen yanıtlamak istersen buyur. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Sayın Xanthippe, Uzun zamandır bu foryumdayım, burada sorduğumuz ciddi sorulara cevap vermeyen, ama cevap verdiklerini iddia eden semitik din inançlısı arkadaşların bu eylemini nasıl tanımlayacağımı bilemiyordum. Size güzel tarif etmişsiniz. Bu arkadaşlar, yanıt veriyorlar, ama cevap vermiyorlar. (They are REPLYING, but not ANSWERING the questions.) Saygılar. sen yapma bari brain. diger arkadaşların ***** ****** belli. sordugum soru senin içinde geçerli. (gerçi çogu tartışmadan kaçıyorsun ama olsun). not; bu başlıgı unutmuşum, yeni gördüm ve iletimle alakalı yazan arkadaşların cevaplarını bekliyorum. dedigim çok basit, arkadaşın biri ''inananlar neden ayrımcılık yapar'' diye başlık açmış, bende onun kullandıgı kelimerin aynısı ile neden tek taraflı bakıyorsun dedim, inanmayanların ayrımcılıgını da söz konusu etmen gerekir, en azından entellektüel kaygı adına bunu yapmanız lazım dedim. peki siz sayın arkadaşlar ne buyurdunuz. daha ne demek istedigimi bile anlamadan sayıp durmuşsunuz. fikir olmayınca devreye sloganlar giriyor heral............ Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 sende işin ironisini anlayamamışsın. ona sordugumu sen yanıtlamak istersen buyur. ülkemizde kimse anasının karnından ateist doğmuyor benimde zamanında okullardaki din derslerinde ve çevremle olan ilişkilerimde beynimi yıkamışlardı. allahı öyle bir benimsetmişlerdiki sanki % 200 doğruymuş gibi olmama ihtimali hiç yokmuş gibi. ozamanlar bende müslümandım ve birinin allah yoktur dediğini duymuştum ve onu nasıl ******************** gibi görmüştüm. var olan birşeyi nasıl yok der hemde allaha töbe töbe demiştim. ne büyük günaaah bunun allahtan çok çekeceği var. hatta ******* işte adamı dövmeyi bile aklımdan geçirdim. sonradan doğru yolu buluncada şimdi bu düşüncelerime gülümsüyorum sadece çünkü yoktan yere bir insan için neler düşünmüşüm. hani din hepimizindi? o adamda allahın bir kulu sanane be kardeşim yanacaksa o yanacak yakacaksa allah yakacak sanane sen neden dışlıyorsun? kendini allah gibimi görüyorsun ona inanarak? ateistler dışladığı için diyemezsin ateistler dışlamaz çünkü onun için din iman önemli değil ateistler sadece dışlayanı dışlarlar. çünkü kimseyi kendi inandığı gibi yaparak bir ödül kazanmayacağını bilir veya bir müslümanın sadece allaha inanmasının ve ona ibadet etmesinin kimseye bir zararı olmayacağını bilir. eee bu durumda ateistin zoru ne olabilir? kaşıntısımı var sanıyorsunuz? hayır tabiki sadece ektiğinizi biçiyorsunuz olay bundan ibaret.buarada bundan büyük şirk olamaz çünkü siz allah değilsiniz kimseyi dışlayamazsınız böyle bir hakkınız yok kırmızı yazılar senin cevabın aslan kardeş Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 kırmızı yazılar senin cevabın aslan kardeş ben bu cevapdan birşey anlamadım. inanmayanlar inananların dışlaması oldugu için mi dışlıyorlar.? herhangi biri için din önemli olmaz demek başka şeylerinde önemsiz oldugunu göstermez. ben bu iletilerde hiç ateist bir kimseyi baz almadım. ama birilerinin demek karın agrısı oluyor, bunuda anlamadım. neyse ateistler dışlayanı dışlıyorlarsa, demek ki dışlıyormuş. ya valla bunlar boş konuşmak gibi geliyor bana. inananda dışlar, başka inançda olanda dışlar, ateistde dışlar. bunun neyini tartışacaksınız. aha benim belirtmk istedigim başından beri budur. yok sen hala ateistler dışlamaz diyorsan, ee napalım inanalım bari!! ibrahim kardeşş Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 ben bu cevapdan birşey anlamadım.inanmayanlar inananların dışlaması oldugu için mi dışlıyorlar.? herhangi biri için din önemli olmaz demek başka şeylerinde önemsiz oldugunu göstermez. ben bu iletilerde hiç ateist bir kimseyi baz almadım. ama birilerinin demek karın agrısı oluyor, bunuda anlamadım. neyse ateistler dışlayanı dışlıyorlarsa, demek ki dışlıyormuş. ya valla bunlar boş konuşmak gibi geliyor bana. inananda dışlar, başka inançda olanda dışlar, ateistde dışlar. bunun neyini tartışacaksınız. aha benim belirtmk istedigim başından beri budur. yok sen hala ateistler dışlamaz diyorsan, ee napalım inanalım bari!! ibrahim kardeşş o cevaplar tamamen içimden gelerek ve dışladığım müslümanları göz önüne alarak verdim. ben bugüne kadar bana ayrı gözle bakmayan hiçbir müslümana kötü gözle bakmadım dışlamadım ve hor görmedim. benim için ateistte bir insandır müslümanda hristiyanda putperestte yeterki onlardan bir hareket gelmesin bütün insanlar aynıdır. ama siz böyle değilsiniz birkere ben ateistim dedimmi karşımdaki müslümanın bana olan bakış açısı bir anda değişiyor ne oluyorsa huyunuz kurusun ne diyeyim. sorunca elbetteki bilgili kültürlü düşünen adam kılığına girersiniz ancak adamı inancından sebep öldüreniniz bile var. Diyorsunuzya dinde zorlama yoktur bizim memlekette tarikatçılar var bölünmüşler bütün işlerini birbirleri aralarında hallediyorlar bilselerki şu adam ateist dükkanından içeri birtanesi adımını atmaz. Hatta şöyle bir lafta var çok duyduğum adam kötü birine iyilik yapma durumu oluyor diyorki "sana gideceğine gavura gitsin" yani atasözünüz bile çıkmış bence bu konuyu eşelemeyin zararlı çıkarsınız Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 o cevaplar tamamen içimden gelerek ve dışladığım müslümanları göz önüne alarak verdim. ben bugüne kadar bana ayrı gözle bakmayan hiçbir müslümana kötü gözle bakmadım dışlamadım ve hor görmedim. benim için ateistte bir insandır müslümanda hristiyanda putperestte yeterki onlardan bir hareket gelmesin bütün insanlar aynıdır. ama siz böyle değilsiniz birkere ben ateistim dedimmi karşımdaki müslümanın bana olan bakış açısı bir anda değişiyor ne oluyorsa huyunuz kurusun ne diyeyim.sorunca elbetteki bilgili kültürlü düşünen adam kılığına girersiniz ancak adamı inancından sebep öldüreniniz bile var. Diyorsunuzya dinde zorlama yoktur bizim memlekette tarikatçılar var bölünmüşler bütün işlerini birbirleri aralarında hallediyorlar bilselerki şu adam ateist dükkanından içeri birtanesi adımını atmaz. Hatta şöyle bir lafta var çok duyduğum adam kötü birine iyilik yapma durumu oluyor diyorki "sana gideceğine gavura gitsin" yani atasözünüz bile çıkmış bence bu konuyu eşelemeyin zararlı çıkarsınız ooo sen çok genel hatlarla konuşuyorsun. senin dünyanda hiç gri ton yok anlaşılan, hep siyah beyaz. yanlış anlama sen herkesi aynı kefeye koyuyorsun, bu benim uslubuma uymaz. bana fikirler lazım, evreni açıklayacak, hayatı okuyacak. bana ne kimin ne oldugundan, inanıp inanmadıgından. ben kişileri baz alarak konuşmayı pek beceremem, kalkıp sana falan şöyle ayrımcıymış, filan böyleymiş.. bu türden yazılarla zaman kaybetmeye degmez. dedigim gibi yerine göre herkes ayrımcılık yapar, fazla duygusal olmaya gerek yok. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 ooo sen çok genel hatlarla konuşuyorsun.senin dünyanda hiç gri ton yok anlaşılan, hep siyah beyaz. yanlış anlama sen herkesi aynı kefeye koyuyorsun, bu benim uslubuma uymaz. bana fikirler lazım, evreni açıklayacak, hayatı okuyacak. bana ne kimin ne oldugundan, inanıp inanmadıgından. ben kişileri baz alarak konuşmayı pek beceremem, kalkıp sana falan şöyle ayrımcıymış, filan böyleymiş.. bu türden yazılarla zaman kaybetmeye degmez. dedigim gibi yerine göre herkes ayrımcılık yapar, fazla duygusal olmaya gerek yok. banane deme şansın yok kardeşim buyur burdan yak maide süresi 51. ayet " Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez." sana falancı filancı bunları demiyor bizzat allahın söylüyor Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2007 banane deme şansın yok kardeşim buyur burdan yak maide süresi 51. ayet " Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez." sana falancı filancı bunları demiyor bizzat allahın söylüyor düz bir mantıkla bakarsan senin dedigin dogru olabilir. ama hadiselere sadece düz mantıkla bakamazsın. öncesini, sonrasını, ifade edilen nitelikleri göz önünde bulundurman lazımdır. şimdi senin düz mantıgından yola çıkarsak, hiç bir müslümanın, hiç bir yahudi, hıristiyan veya herhangi bir İslam dışı düşünce ile ilişki kurmaması lazım gelir. peki bu yaşanan vakıayı yansıtıyor mu? tabiki hayır, yani herhangi bir müslüman başka herhangi biri ile ilişki kurabiliyor. gerçekler buyken, siz şimdi Kur'an'ı müslümanlardan daha iyi anladıgınızı iddia edebilirmisiniz.? kuyunun içinden dünya sadece kuyunun agzı kadar görünür, ama dışarıda o agızdan çok farklı ve geniş bir dünyanın varlıgı da bir hakikatdir. yüksege, daha yüksege tırmandıkca dünya ayaklarının altında küçülür... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.