Φ sinan... Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 İsteyen istediğini seçer... ben senin seçtiğin kişiye karışmam sen de benim seçtiğim kişiye karışamazsın demokrasi de bu değil mi......... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 herkes adaletden bahseder ama herkes adaletden aynı şeyi anlamaz. Adaletten gönderme yapmışsınız... Fakat tahahütlümü, tahahütsüzmü belli değil... Bu topicte bahseliden halkımın durumundan hiç farlı olmayan bir cevap olmuş bu... Neyse söz adaletten açılmışken; Bugün dünyamızda doğanın acımasızca katledildiği, insanın insana yabancılaştırıldığı, savaşların kışkırtıldığı, emeğin sömürüldüğü, yoksul ülkelerde etnik yapı ve doğmanın esaretin hızla destekli sürüklendirildiği, kültürlerin, uygarlıkların yok edildiği, emeğin paylaşılmadığı, insanın insana kulluğunun egemenleştirilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu mu adalet.. Olmadıysa şöyle bir şiirle dem vuralım.. ''İnsanlarda tek sıcak kanun / Üzümden şarap yapmaları, Kömürden ateş yapmaları, Öpücüklerden insan yapmalarıdır İnsanlarda tek zorlu kanun / Savaşlara yoksulluklara karşı / Kendilerini ayakta tutmaları / Ölüme karşı yaşamalarıdır İnsanlarda tek güzel kanun / Suyu ışık yapmaları / Düşü gerçek yapmaları / Düşmanı kardeş yapmalarıdır. / Hep var olan kanunlardır bunlar / Bir çocukcağızın ta yüreğinden başlar / Yayılır, genişler, uzar gider / Ta akla kadar.'' Yani ilahi adalete gerek yok kardeşim... En güzel adalet yürekten gelen, insan olmaktan yana, kişilikle oluşan, saygıyla yoğrulan, kulluktan kurtulmuş ve özgür iradeyle vicdan sahibi olandadır... İlahlara ihtiyacımız yok, olmazda... İlahlar sizin olsun... Aklın ve mantığın adaleti bize yeter... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Adaletten gönderme yapmışsınız...Fakat tahahütlümü, tahahütsüzmü belli değil... Bu topicte bahseliden halkımın durumundan hiç farlı olmayan bir cevap olmuş bu... Neyse söz adaletten açılmışken; Bugün dünyamızda doğanın acımasızca katledildiği, insanın insana yabancılaştırıldığı, savaşların kışkırtıldığı, emeğin sömürüldüğü, yoksul ülkelerde etnik yapı ve doğmanın esaretin hızla destekli sürüklendirildiği, kültürlerin, uygarlıkların yok edildiği, emeğin paylaşılmadığı, insanın insana kulluğunun egemenleştirilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu mu adalet.. Olmadıysa şöyle bir şiirle dem vuralım.. ''İnsanlarda tek sıcak kanun / Üzümden şarap yapmaları, Kömürden ateş yapmaları, Öpücüklerden insan yapmalarıdır İnsanlarda tek zorlu kanun / Savaşlara yoksulluklara karşı / Kendilerini ayakta tutmaları / Ölüme karşı yaşamalarıdır İnsanlarda tek güzel kanun / Suyu ışık yapmaları / Düşü gerçek yapmaları / Düşmanı kardeş yapmalarıdır. / Hep var olan kanunlardır bunlar / Bir çocukcağızın ta yüreğinden başlar / Yayılır, genişler, uzar gider / Ta akla kadar.'' Yani ilahi adalete gerek yok kardeşim... En güzel adalet yürekten gelen, insan olmaktan yana, kişilikle oluşan, saygıyla yoğrulan, kulluktan kurtulmuş ve özgür iradeyle vicdan sahibi olandadır... İlahlara ihtiyacımız yok, olmazda... İlahlar sizin olsun... Aklın ve mantığın adaleti bize yeter... ****************** senin ve benzerlerinin fikirleri belli şablonun dışına çıkamaz. yazdıgın cevap o kadar absürt kaçıyor ki, söyleyecek bir şey yok. çünkü anlamamışsın, sadece sen kafandakileri söylemek istiyorsun. sende yeni bir şey yok kusura kalma. bana ikide bir yıllardır duydugum boş sloganları sayıp durma. genede kusura bakma. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Neyse söz adaletten açılmışken;Bugün dünyamızda doğanın acımasızca katledildiği, insanın insana yabancılaştırıldığı, savaşların kışkırtıldığı, emeğin sömürüldüğü, yoksul ülkelerde etnik yapı ve doğmanın esaretin hızla destekli sürüklendirildiği, kültürlerin, uygarlıkların yok edildiği, emeğin paylaşılmadığı, insanın insana kulluğunun egemenleştirilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu mu adalet.. bunun adalet oldugunu kim söyledi? yazımdan alıntı yap ve cevapla. sonra da bu adaletsizliklerin sebebi noktasında aydınlat bizi. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 bunun adalet oldugunu kim söyledi?yazımdan alıntı yap ve cevapla. sonra da bu adaletsizliklerin sebebi noktasında aydınlat bizi. Bak kardeşim.. Öyle dünya işi öyle imanla falan çözülmez.. Evet imanda gerekli ama... Öyle herşeyi inanç kitaplarıyla çözmeye kalkarsan dibini bulamazsın... İnsanın insan olması için sadece müslüman, hıristiyan veya bilmen ne ile olmuyor.... Bak yukarıda ne demişim... Yani ilahi adalete gerek yok kardeşim...En güzel adalet yürekten gelen, insan olmaktan yana, kişilikle oluşan, saygıyla yoğrulan, kulluktan kurtulmuş ve özgür iradeyle vicdan sahibi olandadır... İlahlara ihtiyacımız yok, olmazda... İlahlar sizin olsun... Aklın ve mantığın adaleti bize yeter... Biraz olsun anlaşılmış olduğumu umuyorum... Sağlıcakla kal... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Bak kardeşim..Öyle dünya işi öyle imanla falan çözülmez.. Evet imanda gerekli ama... Öyle herşeyi inanç kitaplarıyla çözmeye kalkarsan dibini bulamazsın... İnsanın insan olması için sadece müslüman, hıristiyan veya bilmen ne ile olmuyor.... Bak yukarıda ne demişim... Biraz olsun anlaşılmış olduğumu umuyorum... Sağlıcakla kal... ya kardeşim; sen bana yazılarımdan bir tane İlahi adalet'den bahseden yeri alıntılasana.ya da imandan falan bahseden. bu daha yüksek bir seviye icap eder ama bahsi diger. şimdi sen kendin çalıp kendin oynuyorsun. sanki sadece müslümanlara insan demişiz gibi atıp tutuyorsun. anlamsız şeyler ya da içinde olan saf önyargıyla yazıyorsun. iyisimi sen yorum degil sadece alıntı yap bırak. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Sevgili aslan34... Sanıyorum bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir sorun yaşandı... Başka bir topic ile karıştırdım sanıyorum... Haklısın sanıyorum... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 GÜNÜMÜZDE İNSANLAR NASIL KARAR VERİR... Genelde, insanların çoğunluğu 'akıllı' olmak yerine 'kurnaz davranmayı' yeğler. 'Akıllılar' genelde düşünenlerdir ve uzun vadede toplumla birlikte kazanmayı seçerler. 'Kurnazlar' ise kısa vadede kendi kazandıklarına bakarlar ve toplum onları ilgilendirmez. Küreselleşme ve onun ülkemizdeki en iyi temsilcilerinden birisi olan Turgut Özal 'ın mantığı da budur: Sen kendi işine bak, paçanı kurtar, gerisini düşünme. Küreselleşme ve kapitalizm, 'akıllı olmak' yerine 'kurnaz olmak' değerini koyduğu için de şimdi yaşanan değer kaymasında bizi şaşırtan olgular yaşanmaktadır. Şimdi, 'günümüzün başarılı kurnazı' nın özelliklerine bakalım: Kısa vadeli düşünme. Mesajı 'sen, kendi yaşadığına bak'. Kendi çıkarını düşünme. Mesajı 'bu işten senin çıkarın ne'? Çevresine bakmama ve öğrenmeme. Mesajı 'aldırma, sen kendi yaptığına bak'. Geçmişi unutarak yaşama. Mesajı 'dün dündür, bugün bugündür. Geçmişten sana ne'? Geleceği görmeme, görmek istememe. Mesajı 'iyi olur iyi, sen kalbini ferah tut'. Küçük yaşam çemberinde yaşama. Mesajı 'sen kendi paçanı kurtar, ailene bak, gerisi seni ilgilendirmez'. Topluluğa uyma. Mesajı 'önde gidip seçilme, arkada kalıp ezilme, ortalarda yürü, görünme'. Plan program yapamama. Mesajı 'plan da neymiş, kaderin neyse o olur'. Zamanı kullanamama. Mesajı 'zamandan bol ne var? Bir mazeret uyduruver'. Bu 15 maddelik sıralamada çözüm ise şöyle olmalıdır... Ülkelerin içine sürüklendiği bulanık suyu bilincin berraklığında görebilelim... Ülkemizde oynanan oyunları da net olarak anlayabilelim... Siyaseti de, seçimleri de, geleceğimizi de bilinçle anlayabilelim... Gelecekteki rotamızı doğru bir bilinçle çizelim. Sevgi ve saygılarımla... Sevgili Erdal ATABEK'E sevgi ve saygılarımızla.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Türk halkinin egitim düzeyi cok zayif,,Aileden gelen birikimlerle ayakta durmaya calisiyor.? herkes yasamini Aileden birine sirtina yaslamis , yasayacagini zannederek yasamaya calisiyor, ama ne yazikki yaslandigi Aile bireylerin egitim düzeyi kendisi kadar oda yaslanacak yer ariyor.! örnegin devlet baba ,, Devlet baba ne yapiyor onuda kurnazlar ele gecirmis ,, bu ülkenin malini yemeyen domuz misali kurnaz oyunlarla yönetiyorlar ,,hergelen siyaset ülkenin basina ülkemiz icin bir cizik atiyor tamam herkesin gönlünü fethetmis oluyor nasilmi biri geliyor bogaz köprüsü yapiyor kimisi geliyor kocaman istanbula bir cizik metro o iste tamam kimide ,duble yol tamam hersey yolunda ülke hizla kalkiniyor ya ülke cennet ülke kuruyor kimse farkinda degil kurnazlar sayesinde...ne köprü var ne yol ne metro hepsi birer cizik Halkimizi kurnazca ciziyorlar ,,halkimizda iyi cizdiriyor,, egitim kimin umrunda herkes halinden memnun bir örnek ufacik Hollanda koca Avrupanin Domates ihtiyacini karsiliyor ,,bizde tarlalarda bitleniyoruz.? bu bir egitim anlayisinin getirdigi basaridir.! yamyam frankfurt Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 GÜNÜMÜZDE İNSANLAR NASIL KARAR VERİR... Genelde, insanların çoğunluğu 'akıllı' olmak yerine 'kurnaz davranmayı' yeğler. 'Akıllılar' genelde düşünenlerdir ve uzun vadede toplumla birlikte kazanmayı seçerler. 'Kurnazlar' ise kısa vadede kendi kazandıklarına bakarlar ve toplum onları ilgilendirmez. Küreselleşme ve onun ülkemizdeki en iyi temsilcilerinden birisi olan Turgut Özal 'ın mantığı da budur: Sen kendi işine bak, paçanı kurtar, gerisini düşünme. Küreselleşme ve kapitalizm, 'akıllı olmak' yerine 'kurnaz olmak' değerini koyduğu için de şimdi yaşanan değer kaymasında bizi şaşırtan olgular yaşanmaktadır. Şimdi, 'günümüzün başarılı kurnazı' nın özelliklerine bakalım: Kısa vadeli düşünme. Mesajı 'sen, kendi yaşadığına bak'. Kendi çıkarını düşünme. Mesajı 'bu işten senin çıkarın ne'? Çevresine bakmama ve öğrenmeme. Mesajı 'aldırma, sen kendi yaptığına bak'. Geçmişi unutarak yaşama. Mesajı 'dün dündür, bugün bugündür. Geçmişten sana ne'? Geleceği görmeme, görmek istememe. Mesajı 'iyi olur iyi, sen kalbini ferah tut'. Küçük yaşam çemberinde yaşama. Mesajı 'sen kendi paçanı kurtar, ailene bak, gerisi seni ilgilendirmez'. Topluluğa uyma. Mesajı 'önde gidip seçilme, arkada kalıp ezilme, ortalarda yürü, görünme'. Plan program yapamama. Mesajı 'plan da neymiş, kaderin neyse o olur'. Zamanı kullanamama. Mesajı 'zamandan bol ne var? Bir mazeret uyduruver'. Bu 15 maddelik sıralamada çözüm ise şöyle olmalıdır... Ülkelerin içine sürüklendiği bulanık suyu bilincin berraklığında görebilelim... Ülkemizde oynanan oyunları da net olarak anlayabilelim... Siyaseti de, seçimleri de, geleceğimizi de bilinçle anlayabilelim... Gelecekteki rotamızı doğru bir bilinçle çizelim. Sevgi ve saygılarımla... Türk halkinin egitim düzeyi cok zayif,,Aileden gelen birikimlerle ayakta durmaya calisiyor.? herkes yasamini Aileden birine sirtina yaslamis , yasayacagini zannederek yasamaya calisiyor, ama ne yazikki yaslandigi Aile bireylerin egitim düzeyi kendisi kadar oda yaslanacak yer ariyor.! örnegin devlet baba ,, Devlet baba ne yapiyor onuda kurnazlar ele gecirmis ,, bu ülkenin malini yemeyen domuz misali kurnaz oyunlarla yönetiyorlar ,,hergelen siyaset ülkenin basina ülkemiz icin bir cizik atiyor tamam herkesin gönlünü fethetmis oluyor nasilmi biri geliyor bogaz köprüsü yapiyor kimisi geliyor kocaman istanbula bir cizik metro o iste tamam kimide ,duble yol tamam hersey yolunda ülke hizla kalkiniyor ya ülke cennet ülke kuruyor kimse farkinda degil kurnazlar sayesinde...ne köprü var ne yol ne metro hepsi birer cizik Halkimizi kurnazca ciziyorlar ,,halkimizda iyi cizdiriyor,, egitim kimin umrunda herkes halinden memnun bir örnek ufacik Hollanda koca Avrupanin Domates ihtiyacini karsiliyor ,,bizde tarlalarda bitleniyoruz.? bu bir egitim anlayisinin getirdigi basaridir.! yamyam frankfurt Sevgili Efendi Türkler... Gerçekten çok güzel analiz etmişsiniz... Paylaşımın ve katkıların için teşekkürler... Sevgiler.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz?Neden bazı gerçekleri kabullenmek bu kadar zor? Bu ülkede sandığa giden her iki seçmenden biri akp ye oy vermedimi? Bu ülkede siyasi partiler akp ve diğerleri diye ikiye ayrılmadımı? Ve bunda akp nin şiddetli karşıtlarının payı yokmu sanıyorsunuz? Siz kömüre,ekmeğe bilmem neye bağlarsanız bağlayın akp nin bu zaferinin perde arkasında ki sorumluları sizlersiniz ve hala aynı şekilde devam ediyorsunuz eee ne diyelim....Anlayan sivri sinek saz...... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Yazık bu millete Ne aziz nesin önermeliği kaldı.Ne cahilliği kaldı nede umursamazlığı.... Beden çürümüş işe yaramıyor.Ama hala hastalığın nedenlerine değil sonuçlarına ilişkin karşı duruşlar sergileniyor.Bu bizi kısa yoldan darbeye götürürmü??? Bilemeyiz... Ancak bu milletin en büyük düşmanları darbe heveslileridir.Bunu asla unutmayalım.... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 neden???Acarmisin ogrenmek icin yani Evet öğrenmek için biraz forumu taramak gerekiyor sevgili gül....... Gerçekten istersen açabilirimde.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Burada herkes hakli haksiz birseyler yaziyor herkes kendine göre hakli karsidakine göre haksiz,ayni kuyudan su cekenler icin kova saglamdir ipe güvenemeynler icin kovanin düsmesi yakindir. Secimden sonra hep bir agizdan koro gbi halk alindi göklere cikartildi,neden cünkü AKP yi tek basina iktidara tasiyan oylari verdi.CHP yi veya baska bir partiyi iktidara getirmis olsa idi halk darbe ile korkutuldu olacakti,Allahtan öyle birsey olmadi ve küresel güclerin elbirligi etmesi ile yüzde 47 lik bir oyla AKP sectirildi.Bu yüzde 47 nin yüzde 25 i Medya-TARIKAT-ABD-AB güdümlü secmenlerdir.yüzde 15 i Türk halki degildir pkk lidir,bunun aksini iddia edenler DTP baskaninin konusmalardinleyebilirler.Kimse bosa kürek salllamasin,bence PKK asla Türk halki olarak kabul edilemez.Türk Olan ülkesinin bölünmesi icin savas vermez,Türk halki Cumhuriyeti kuranlara küfredenlere oy vermez,Türk halki sehitlere kelle,Canakkale sehitlerine kahbe diyenlere oy vermez.Herkes istedigini yazdin ve cizsin isterlerse ciksinlar Cnkayada göbek atsinlar ama bu gercekleri asla inkar edemezler.Ederlerse ciddiyetten uzaktirlar.geriye kalan yüzde 7 lik secmen bölümü ise sasirmis ördek misali vwe kime versem sorusuna ver AKP ye gitsinlere uyanlardir. Gercek anlamda irdelenirse görülürki AKP ye oy vermeyenlerin yüzde orani daha fazladir,tek nüans farki AKP tek basina yüzde 47 almistir.Diger partilerin analizini yapmayi gerekli görmüyorum ama surasi bir gercekki AKP nin iktidara gelmesi ta basindan buyana karara baglanmistir.Ordusuna küfreden Cumhuriyete küfreden bir yönetim elinizi vicdaniniza koyun ve cevap verin kimin dostu olabilir,Atatürkün resimlerini indirin o demokrasiyi engelliyor diyenler kimlerdir ve bunlari yöyleyenleri tasvip eden destekleyenler kimlerdir.Eger ciddi iseniz bunlarin ne oldugunu kimler oldugunu söylersiniz ciddi degilseniz zaten söyleyeceklerinizi cok iyi bilmekteyiz. Aziz Nesin nur icinde yatsin özüde dözüde dogru bir insandi.Ne demisti bir zamanlar Türk halkinin....... diye.Adami diri diri yakmaya kalktilar dogruyu söyledi diye.onu yakmaya kalkanlar bugünkü AKP yi iktidara getirenlerdir.Hala müslüman gecinenler Aziz Nesini devlet yaktirmak istedi diye birde yüzleri kizarmadan gercekleri ters yüz etmeye calisiyorlar. Türk halkinin secim anlayisini anlamak icin onunyaptigi tüketim müsrifligini inceleyin yeter.AKP nin sefi davar gütmesini bildigi icin iktidara getirilmistir. saygilarla say Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Evet öğrenmek için biraz forumu taramak gerekiyor sevgili gül....... Gerçekten istersen açabilirimde.... Sevgili Marcus.. Öncelikle size saygı duyduğumu ve değer verdiğimi bilmenizi isterim... Gerçekten ama bizde, ama arkadaşlarımızın böyle bir yaklaşımında size göre yanlış olabileceğini ima ettiğiniz ve hata olarak değerlendirdiğiniz düşünce/düşüncelerimiz varsa bilmek isterim.. Sevgi ve saygılarımla... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Etnik kökenlerimiz ne olursa olsun, bizler törelerin bizlere emrettiklerini, dinimizi ve bizi ileriye değil de geriye götüren ne varsa, eğitimden ve bilimden önde tutuyorsak -ki tutuyoruz, bu yüzden güdülmeye mahkumuz. Her Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan Türk insanı silkelenipte bunlardan kurtulmadığı sürece ve geleceğini sağlam temeller üzerine kurup, kendi kararlarını başkalarının ağzına bakıpta vermediği sürece doğru seçim yapmış olacaktır. Ama dediğim gibi, töre uğruna çocuğunu okumaktan alıkoyan, alıkoymayıpta okula gönderen, lakin bu sefer de dini öne sürüp tesettür diye tutturup eğitimden uzak kalan insanımızla, töre ve dini en son planda tutan diğer ülke ve milletler önlerindeki yüzyıllara hazırlanırken, bizler daha nice yüzyıllar olduğumuz yerde sayıklayıp duracağız. Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 NTV de ki bugünkü (13.08.2007) seçim sonuçları değerlendirmesinde seçmen bilincinin tahlili şöyle değerlendirildi. Partilere göre siyasi sorulara hiç cevap veremeyenlerin oranı: CHP :%10 MHP :%12 AKP :%25 Başka nasıl olacaktıki ? Alıntı
Φ xprensesx Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 herkes adaletden bahseder ama herkes adaletden aynı şeyi anlamaz. 1.adalet bir bayan ismi değildir ;2. adalet mülkün temelidir...... istediğini anlamak serbest Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2007 Evet öğrenmek için biraz forumu taramak gerekiyor sevgili gül....... Gerçekten istersen açabilirimde.... evet ben forumu taradim bu ülkeyi Akp yönettikce darbe gelmez bu bir şaka degil.. bu yazi ilgimi cektigi icin arastirmaya deger buldum. Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.