Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRK HALKININ SEÇİM ANLAYIŞI.. (10 kere Demirel, mavi gözlü diye Dalanı, Ağzı bozuk diye Tayyibi, poystar Semra hanım, firdevs, Bayhanı, NELER NELER)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sen iste elbet bir yol bulunur...

Sen iste her şey çok güzel oluuuuuur...

Nanay... nanay... :whistling:

Cumhurbaşkanlığını Jüri Seçecek

Referanduma giderse öyle gözüküyor...

Seçer efendim... Niye seçmesin...

Bu halk eurovizyon da Ali Riza Binboğa’yı seçmedi mi?

Cumhurbaşkanını da seçer elbet...

Popstar yarışmalarında Bayhan'ı haftalarca oyları ile bir numaraya taşımadımı?

Taşıdı...

Karpuzun iyisini hoplatarak, zıplatarak ve şapşaplıyarak pıt diye anlayan sevgili halkım, yıl boyunca kelek karpuz yese de seçmesini iyi bilir kardeşim...

Buz dansı yarışmasında Hülya Avşar junior olarak aynı ses tonu ile hayatımıza duhul eden Tuba kardeşimize oy yağdırmadılar mı?

Cumhurbaşkanına da oy yağdırırlar elbet...

Tamam, düğüm atılmış iple oy kullanan yegane demokrasi olma şerefini taşıyor olabiliriz...

(sistem şöyle çalışıyor : okuma yazma bilmeyen sevgili demokrasi aşığı vatandaşım, parti programlarını ve adayları incelemiştir ve sıra oy atmaya gelmiştir. Ama sandık başında oy pusulasında nereye evet mührünü basacaktı? işte düğüm atılmış ip bu sırada yardıma yetişir. Önceden aşiret reisi veya yerel parti temsilcisi tarafından düğüm atılmış iptir bu... Eğer ipin ucunu oy pusulasının sonuna denk getirirseniz düğüm oy pusulasında malum partinin tam üzerine gelmektedir. Demokrasi tutkunu vatandaşım büyük bir özgüvenle basar, evet mührünü düğümüm hizasına denk gelen partinin evet hanesine...)

İpli demokrasi olur mu demeyin...

Bana seçkin aydın ayakları yapmayın, yemem...

Meydanlarda ip kavgası yapınca demokrasi oluyor da iş mührü ipe göre basmaya gelince mi demokrasi sorgulanıyor.

Boşanmaların yüzde kırkları geçtiği ülkemizde eşini doğru seçen halkım, cumhurbaşkanını da iyisini seçer kardeşim...

On kere üst üste Demirel’i seçmedi mi?

Sonra cuma aynı sene Demirel’e yasak getiren anayasayı da seçmedi mi?

Firdevs'i seçti yahu Firdevs'i...

Bosna için toplanan yardım parasının veremeyen Erbakan'ı...

Mavi gözlü diye Dalanı,

doktor diye Sözen'i,

ağzı bozuk diye Tayyip'i seçmedi mi?

Semra hanım'ı da seçti bu halk unutmayın...

Rahmetli oğlunu da...

Bittabi Reha Muhtar'ı seçti senelerce...

En seksi erkek olarak Ahmet Mete Işıkara'yı seçtiği gibi cumhurbaşkanını da seçer elbet...

Banker kastelliyi bir numara yaptığı gibi,

tan gazetesine milyonlar sattırdığı gibi,

Manukyanı vergi rekortmeni yaptığı gibi,

Murat 124 arabası en çok satan araba yaptığı gibi seçer Evvelallah...

Benim halkım seçmesini bilir çok şükür...

Onlara güvenim tam...

Cumhurbaşkanı Orduya başkomutanlık yapacaksa da gider en doğru ismi bulur getirir oraya...

Mehmet Ali Ağca da olur,

Uzan'ın babası da olur,

Fatih Ürek de olur...

Yok deve demeyin, burası Türkiye...

Sen iste her şey çok güzel oluuuuuur... :)

c170101wv4.jpg

Gani Müjde / Penguen / 12 temmuz 2007

Gönderi tarihi:

Evet seçeneklere bakınca neleri göz ardı ettikleri ortada,sorunlarımızı:Magazin bir numara,her gün bir kanal dünya para harcayıp yayın yapıyor,********* diz boyu.Açlığı önemseme geç,kimin umrunda çöpten yemek toplayan,marketteki çürümüş sebzeyi alan.İşsizlik;kim nasıl kazanırsa kazansın yolu önemli değil,eğitim mi bak sen şu işe;öğrenci tercih yapcak olmadı;sil baştan eksikler var.sen dur biraz daha bekle bakalım biz düzeltcez.insanı caydırıcı ne var başka süper kredi kartları ekonomiye bak,adamcağız alıyor 500-600 lira sen ona 1000 liralık limit ver sen kredi kartına,bırak borçlansın bilinçsiz tüketim ve harcamalar ne oldu,çözemedik sorunları.Sıkacağımız kemer de kalmadı o da borçtan gitti.Yapılanlar ise ülkeyi toprak kaybı misali eritmekte,belki yakında yaşayacağımız küçük bir ada kalır koca Türkiyemiz' e

Artık gözlere far çekilmesin biraz da sorunlar yansıtılsın.Ekonomi,işsizlik,borçlar daha neler neler hadi buyrun malzemeleriniz de var,artık bunları izletin

saygılar

sevgili arkadaşım,paylaşım için teşekkür ederim :clover:

Gönderi tarihi:
bu ne kibir ya

bu kadar mi bir millet *********

yazikkk cok yazik

Yazık olan ne..

Bunlar bu toplumun gerçekleri..

Ve alabildiğine yaşam biçimi, kültür...

Bunu ne zaman anlayacağız..

Önce aynaya bakmamızın zamanı gelmedimi....

Kaç kitap okuyor bu toplum...

Kişi başına okunan gazete sayısı nedir..

Yıllardır karabasın gibi kimleri seçiyor başımıza..

Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde böyle birşeyler göremezsiniz...

Muz cumhuriyeti gibi, afrika ülkeleri gibi, arap ülkeleri gibi değerlendiriliyor olduk...

Yazık olan..

Bu gerçekleri görüp birşeyler yapmayanlara,

Bunlara sessiz kalanlara,

Bütü bu yapıyı olduğu gibi kabul doğruymuş gibi lanse edip edip öbür dünyacı yaklaşanlara..

Asıl bunlara yazık...

Gönderi tarihi:

Amerikan Halkı Bush'u seçmişti hatırlatırım...Hangi gelişmiş ülke demişsiniz...

Şimdi acaba şunu mu diyorsunuz. Halkın sadece iyi eğitim almış kısmı oy versin.

Ya da ne demeye çalışıyorsunuz...Oy kişiye bağlı vazgeçilmez bir hak...İstediğine verir. Böyle yaparak verdiği oyu mu değersizleştirmeye çalışıyorsunuz yoksa halkı mı? Buradaki amaç nedir?

Akıllı adam, başkalarına amacın nedir diye sormayandır diyordu biri...

Oylar CHP'ye verilseydi bu yönlere, halkın oy vermeyi bilmediğine, yanlış yapmakta mahir olduğuna değinilmeyecekti...Halk her zamanki gibi yanlış yaptı ve AKP'yi seçti...Böylece oy vermeyi bilmeyen, oyun anlamını bilmeyen sürü oldukları ortaya çıktı: Bu mudur yani...

Pekiyi ben şöyle bir tablo koysam ortaya: Halk, askeri vesayet rejimini övenlere bu seçimlere yok daha neler dedi.

Halk, Cumhurbaşkanı seçtirtmeyenlere madem sine-i millet diyordunuz millet sizi ezer dedi

Halk, Gece yarıları demokrasiye ayar çekenlere size de ben ayar çekiyorum sandıkla dedi

AKP'nin oyunun %25'lere düşmesi gerekiyordu. Ancak, Anayasa Mahkemesinin 367 ile ilgili kararı, Meclise girmeyen partilerin bu tavırları (M.Ağar'ın açıklamasını hatırlayın), gece yarısı ekspresi pardon bildirileri...AKP %46'yı herkes AKP'ye karşı olduğu için almıştır. Halk illaki demokrasi illaki meclis demiştir. Bana kalırsa da Türk Halkı 28 Şubat süreciyle kazanmış olduğu demokrasi bilinci dünyanın en ileri ülkelerinden daha fazladır.

Zira bir tek Türkiye'de bu kadar darbe, bu kadar oligark var ve Halk en fazla bu konuda büyük bir bilince sahip...15 yıl evvel demokrasi dediğinizde bunu majezik'in bir türü sanan halk gitmiş ve köylerde dahi demokrasi nedir öğrenilmiştir. Globazizasyonun gözü kör olsun herkes her şeyi rahatlıkla öğrenebiliyor artık...

ÖRNEK: Hemen hepimiz Rain Man filmini seyretmişizdir. Otistik bir kardeşin enterasan bilgisi...Şifre Merkür'ü hatırlayanlarda vardır. Yani filmlerden bildiğimiz otizmin enterasan bir yönü vardı. Neydi. İnsan birçok şeyi birbirinden ayırdedemesine rağmen bazı konularda inanılmaz yetenekli olabiliyordu. Bizim toplumumuz başka birçok şeyi geri olabilir ama siyaset konusunda hayli geliştiğini gösteren inanılmaz emareler var. Gidip de Tayyip Erdoğan'ın uzun boyuna oy verdim diyen adamlar aslında gerçeği bazen bilerek, bazen de utandığından kamufle ederek söyleyenlerdir. Bu da yazarlarımıza küpe olsun. Halkımız da siyaset arenasında siyasetçiden daha tehlikelidir. Oyunu gizlemenin, niye oy verdiğini gizlemenin bir yolunu hep bulur...

Gönderi tarihi:
Muz cumhuriyeti gibi, afrika ülkeleri gibi, arap ülkeleri gibi değerlendiriliyor olduk...

sanki önceden erik cumhuriyetiydi.

:)

üç beş senede muz cumhuriyeti olmuş muş.

bilmem kaç yıldır arap askeri rejimleri gibi, afrika diktatörlükleri gibi degerlendiriliyordu zaten Türkiye, yeni mi ögrendin.?

sorun, adı geçen mevcut sistemi degiştirme meselesi.

Gönderi tarihi:

Gelişmiş Ülkelerin kriterlerini öngörmezsiniz ancak gelişmiş Ülkelerden misaL vermeye bayılırsınız..

Sayın DİPNOT Muz cumhuriyetlerinde sadece ASKER söz sahibi bunu nasıL izah edeceksiniz..

Öbür dünyacılara laf yetiştireceğinize , TEK DÜNYALI yaşamaya devam ediniz.. Size tek dünyalı olduğunuz için ithamda bulunulsa ne yaparsınız..

peki BU HALK değilmidir?

ÇANAKKALE de destan yazan..

SAKARYADA destan yazan..

CİHAN HARbinde destan yazan...

NAsıL Oluyor da Bir Mirasçi olarak DİPNOT bu Kahraman halkı karalamaya ****** ****** ...

****** ****** ****...

SayGıLar..

Gönderi tarihi:

Bosna için toplanan yardım parasının veremeyen Erbakan'ı...

Mavi gözlü diye Dalanı,

doktor diye Sözen'i,

ağzı bozuk diye Tayyip'i seçmedi mi?

Semra hanım'ı da seçti bu halk unutmayın...

Rahmetli oğlunu da...

Bittabi Reha Muhtar'ı seçti senelerce...

En seksi erkek olarak Ahmet Mete Işıkara'yı seçtiği gibi cumhurbaşkanını da seçer elbet...

tokatçı Banker kastelliyi bir numara yaptığı gibi,

tan gazetesine milyonlar sattırdığı gibi,

Manukyanı vergi rekortmeni yaptığı gibi,

Murat 124 arabası en çok satan araba yaptığı gibi seçer Evvelallah...

çok doğru teşhis

Gönderi tarihi:
peki BU HALK değilmidir?

ÇANAKKALE de destan yazan..

SAKARYADA destan yazan..

CİHAN HARbinde destan yazan...

NAsıL Oluyor da Bir Mirasçi olarak DİPNOT bu Kahraman halkı karalamaya ****** ****** ...

****** ****** ****...

SayGıLar..

O destanları ülkeyi bugün bu hale getirilmek için yapılmadı jhonywalker...

Asıl destanlar bilgiyle, bilimle, kültürle, sanatla, Teknolojiyle, başarılarla, ilerlemelerle, gelişmelerle, buluşlarla, icatlarla, toplum mühendisliğini hedef seçmiş yapılanmayla olur...

Evet Türk toplumu muz Cumhuriyeti tabiki değil ama ılımlı islam modeliyle, medeniyete sırt çevirmiş arap benzerliğiyle, sömürülen değerlerimizle, oynanan oyunlara alet olan politikacı ve satılmışlarların desteği ile, BİR MUZ CUMHURİYETİNE ÇEVRİLİYOR...

Evet insan kendisiyle yüzleşir,

Ama toplumda kendisiyle yüzleşmeli artık..

Yukarıda başlıklarda sayılanlar yalanmı..

Seçim yapmaya zorlanan kişiler bu toplum için ne kadar yarar sağladı..

Bu toplumu yoksullaştırdıkça, sömürüldükçe, eğitimden uzaklaştırılıp doğma zincirine mecburmuş gibi gösterdikçe topic başlığı aldında sayılanların hangi birini yalanlayabilirsiniz...

Destan yazıldı evet...

Ama iliklerimize kadar ABD'ye bağlanmak için değil,

AB güdümlü politikalar için değil,

Tam bağımzıs Türkiye için yazıldı,

Çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak için yazıldı..

Birazda bu güzle bakamazmısınız...

Tabiki doğrularımız var ama Dünya geneline baktığımız zaman ne kadar az değilmi?... Bu nedenle bana herşeyimiz doğruymuş gibi bana birşeyleri savunmaya kalkmayınız lütfen...

Yanlışlarımızla yüzleşerek ve onları bir bir yok ederek ancak doğruları buluruz...

Bu doğruları toplumca benimseyerek, özümseyerek, idrak ederek, eğitilerek, inanarak, kuralları halk yararına ve halk adına kullanarak yapacağız...

Biraz olsun anlaşıldığımı umuyorum...

Saygılar..

Gönderi tarihi:

DİPNOT arkadaşim ILIMLI İSLAM Diye bir Ş yoktur..KOca bir yalandır..

İSLAM tek''dir ,,Birdir Kuralları bellidir En Ufak Bir esneklik kabul etmez..Hiç duymadım ILIMLI HRİSTİYANLIK,,ILIMLI YAHUDİLİK..ILIMLI ATEİSTLİK,ILIMLI BUDİSTLİK vs vs İnanç değerlerimizi bu şekilde tahrip ediyorlar..

DİLİ GüzeL PEygamberimizin dediği üzere İSLAM BİR ELBİSEDİR..Dar geliyorsa şişmanlayacaksın...BoL geliyorsa Kilo alacaksın...Bİzler uyacaz İSLAM bize yaşayışimıza UYmayacak..

Baba bana bir masal anlat diye bir şarkı vardı..N GüzeL ifade ediyor durumu vaziyeti yazılarını..

Bahsettiğiniz yapılanma kusura bakmayınız bu ülkede mevcut...

Medeniyet dediğinizin biizim İSTİKLAL MARŞİMİZ DA TEK DİŞİ kalmiştir..HATTA CAnavara benzetilmiştir..

Bu Binlerde kez yineledim tekrar yineliyorum ANADOLU halkı kasten yoksul bırakılmiştir..SAndıkta OY olarak Görülmüştür..Bunda Bu güne kadar ki tüm hükümetlerin suçu var..

Oysa bu günümüz de doğuda ki okullara Bilgisayar yollanıyor..

Bazı iyileşmeler var üLkem de bu konuda bana birşeyleri savunmaya kalkmayınız..

Ayrıca bir soru sormuştum maalesef yanıt aalamadım..Yineleyeyim sorumu..

MUZ CUMHURiyetlerin de ASKER söz sahibi bunu nasıL izah edeceksiniz demiştim..

DEmek Oluyor Ki uygarlık medeniyet ilerleme bilim vs vs ASKER den icazet almadan olmuyor..

Fikir çatişmalarından hakikat doğar..

Anlaşildiğim beklentileri içinde değilim..Zıt Kutuplar olduğunun farkındayım düşüncelerimizin..

SayGıLar..

Gönderi tarihi:
Anlaşildiğim beklentileri içinde değilim..Zıt Kutuplar olduğunun farkındayım düşüncelerimizin..

SayGıLar..

İyi güzel..

Boşa kürek çekmeyiz bizde...

Size bol şans..

Gönderi tarihi:

Neden düşüncelerinizi benimsemediğim içinmidir bu tutumunuz..

BU tutumunuzdan tavrınızdan ötürüdür ki Düşüncelerinizi benimsetmeye çalişiyorsunuz fikri hasıl oldu Nacizane bu Garibin Zihninde..

Hür doğdum Hür yaşarım Kimene Kİmene Diyor Ses SAnatçimiz...

SaygıLar..

Gönderi tarihi:

Türk halkının sosyoekonomik konumunu anlamadan söylenen her söz aslında boşlukta dolaşıyor.

Sayın walker ve dipnot.Yazdıklarınızdan bir uzlaşma çıkaramıyacağınız düşüncesini algılamıyorum.

Düşüncelerimizi özgür bir ortamda tartışırsak daha yararlı olacağını düşünüyorum..

Bu imkanda şimdi var.Öyleyse tüm benliğinizle kendinize ait doğruları dillendirinki bizde buradan

bir feyz alalım.Yoksa yazılar yazılıp unutulacak yazıktır....

Gönderi tarihi:

Sen iste her şey çok güzel oluuuuuur...

Nanay... nanay... :whistling:

Cumhurbaşkanı Orduya başkomutanlık yapacaksa da gider en doğru ismi bulur getirir oraya...

Mehmet Ali Ağca da olur,

Uzan'ın babası da olur,

Fatih Ürek de olur...

Yok deve demeyin, burası Türkiye...

Sen iste her şey çok güzel oluuuuuur... :)

c170101wv4.jpg

Gani Müjde / Penguen / 12 temmuz 2007

:clover:

burda halkımız küçük görülüyormuş gibi gözükebilir görmek istemeyen gözlere ama tespitler ne acı ve ne kadar doğru...

yok tepki oylarıymış yok demokrasi kazanmış..

mışmış muşmuş..

bu duruma ne denir bilemem ama yazık oldu..

hemde çok yazık oldu ülkeme...

o destanları yazanlar bizleri görseler gururmu duyarlardı sanıyorsunuz bu halkla..

hiç sanmıyorum..

neyi savunduğunuzun ve kimleri savunduğunuzun belki birgün farkına varırsınız ama ..

yazık oldu ülkeme..

buyrun sonu nereye gittiği belli olan yolunuza devam edin..

Gönderi tarihi:

burda halkımız küçük görülüyormuş gibi gözükebilir görmek istemeyen gözlere ama tespitler ne acı ve ne kadar doğru...

yok tepki oylarıymış yok demokrasi kazanmış..

mışmış muşmuş..

bu duruma ne denir bilemem ama yazık oldu..

hemde çok yazık oldu ülkeme...

o destanları yazanlar bizleri görseler gururmu duyarlardı sanıyorsunuz bu halkla..

hiç sanmıyorum..

neyi savunduğunuzun ve kimleri savunduğunuzun belki birgün farkına varırsınız ama ..

yazık oldu ülkeme..

buyrun sonu nereye gittiği belli olan yolunuza devam edin..

Sevgili frozen...

Ne yazıkki ülkemizin birçok insanı neyi, ne için ve ne amaçla istedikleri gayet açık ortada...

Onların azmedemediği gerçek başka...

Amaç Mustafa Kemal ATATATÜRK ve devrimleri...

Yapılan bu aydınlanmaya düşman ve istedikleri alabildiğini bunun altını oymak ve kafa karıştırmak bence...

Emperyalizminde, Arap zihniyiteninde istediği bu ve ne kadar çok düşmanı olduğu gayet açık ortada...

Hala bunu göremeyen Ulema zihniyeti....

Ne kadar bu düşünceye uzak gibi görünselerde biliçsizce ülkemizi götürmek istedikleri karanlık yön bu...

Bakın Unutulmasın ki bu ülke Atatürkçü düşünceyle "ulema" lardan kurtulup bilim yolunda yol almaya başlamıştır...

Çok gördük, Atatürk'ün önünde "devrimci" yken, onun ölümünden sonra karşıdevrimci olan zihniyeti...

Ne yazık ki uzun zamandır güneşe, aya göre yön değiştiren "Cumhuriyet öncesi Türk insanı" maalesef 21. yüzyıla ramak kalındığı bu günlerde bile bilim insanından "ulema" lığa dönüş sancıları yaşatılmaktadır. Çok yazık! Çok...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Birhalk Kömizmmi nasıl benimser:

Bizdeki bilim adamlarımız kömist sisteme geçmenin yolunun halkı fakır bırakarak olacağını saptamışlardır.

Çok fakir bırakıldığı zamanlar olmuştur, genede beklenen ilgiyi halk kominizme göstermemişti.

Şimdilerde ise zenlik isteyen halk düşündüğüne ve inandığına oy vermiştir.

Şu bizim 68 li kuşak koministlerin halktan intikamını ve kinini bu şekilde aşağılalayar dile getirmeye çalışmaktadır.

Gönderi tarihi:
DİPNOT arkadaşim ILIMLI İSLAM Diye bir Ş yoktur..KOca bir yalandır..

İSLAM tek''dir ,,Birdir Kuralları bellidir En Ufak Bir esneklik kabul etmez..Hiç duymadım ILIMLI HRİSTİYANLIK,,ILIMLI YAHUDİLİK..ILIMLI ATEİSTLİK,ILIMLI BUDİSTLİK vs vs İnanç değerlerimizi bu şekilde tahrip ediyorlar..

DİLİ GüzeL PEygamberimizin dediği üzere İSLAM BİR ELBİSEDİR..Dar geliyorsa şişmanlayacaksın...BoL geliyorsa Kilo alacaksın...Bİzler uyacaz İSLAM bize yaşayışimıza UYmayacak..

Baba bana bir masal anlat diye bir şarkı vardı..N GüzeL ifade ediyor durumu vaziyeti yazılarını..

Bahsettiğiniz yapılanma kusura bakmayınız bu ülkede mevcut...

Medeniyet dediğinizin biizim İSTİKLAL MARŞİMİZ DA TEK DİŞİ kalmiştir..HATTA CAnavara benzetilmiştir..

Bu Binlerde kez yineledim tekrar yineliyorum ANADOLU halkı kasten yoksul bırakılmiştir..SAndıkta OY olarak Görülmüştür..Bunda Bu güne kadar ki tüm hükümetlerin suçu var..

Oysa bu günümüz de doğuda ki okullara Bilgisayar yollanıyor..

Bazı iyileşmeler var üLkem de bu konuda bana birşeyleri savunmaya kalkmayınız..

Ayrıca bir soru sormuştum maalesef yanıt aalamadım..Yineleyeyim sorumu..

MUZ CUMHURiyetlerin de ASKER söz sahibi bunu nasıL izah edeceksiniz demiştim..

DEmek Oluyor Ki uygarlık medeniyet ilerleme bilim vs vs ASKER den icazet almadan olmuyor..

Fikir çatişmalarından hakikat doğar..

SayGıLar..

islam tekdir ama yorumu tek değildir.çünkü islam aleminde yaşayan insanların ihtiyaçları yaşam tarzları farklı farkldıır.arap müsllümanıyla, sibiryada yaşayan türki topluluğun ya da uygur türkü ile makedonya türkünün yaşam tarzının farklı olduğu gibi.

bu yaşam tarzındaki ve ihtiyaçlardaki farklardan dolayı da islamın yorumu her yerde farklıdır.yorum farklı olduğu için mezhepleşme oluşmuş,o da yetmemiş tarikatlaşmalar oluşmuş. hespsi yorum farkındandır. bu inancın özü değişmez ama uygulama her yerde farklı olur.gerçekçi olmak lazım. katı muhafazakarlıkla islam aleimin nereye geldiği ortada.değişim kelimesini duymaya bile tahammülü olmadığı için kendini geliştirmediği için geri islam alemi.

türkiye 1918 de mondrosla birlikte işgale uğradı. istanbul bile tam 5 yıl işgal altında kaldı.o işgalden kurtulduğumuz anda sanki muz cumhuriyeti değil miydik.halkın kaçta kaçı okuma yazma biliyordu.osmanlı savaş ekonomisiyle yaşayan bir devlet olduğundan tabi ki en okumuş, eğitimli kitle asker, doktor ve mühendisleriydi.o kesimin dediği olmasaydı bugun hala padişahlıkla yönetilen bir arap ülkesiydik. 1946dan beri bir adım bile ileri gidilmedi.halk gene traikat ve aşiretlere sırtını dayayıp çıkar sağlama peşinde.ne rejim umurunda ne de uygarlık.aç adamın kafası iyi çalışmaz zaten.

hatta o ordu muz cumhuriyetelrindeki gibi 10 kere müdahale etmese, çoktaaaan padişahlığa geri dönmüştük.adamlar daha cumhurbaşkanını seçmeden anayasadan atatürk ilkelerini çıkarmaya hazırlanıyorlar.çünkü dertleri osman oğulları hanedanının en yaşlı üyesini getirip kafasına kapalı çarşı malı bir fes geçirip dolmabahçe sarayında tahta oturtmak.

halifeliği geri getirmek. saıyorlar ki biz bu yolla islam alemine lider olucaz avrupaya kafa tutucaz. çünkü kafaları hala 1500 lerde kalmış.

Gönderi tarihi:

Rasim Özdenören

Avuntu

Mağlubun eline avunacağı bir tutamak bırakmamak fazla mı zalimce olur? Geleceğine ilişkin bir umuda emek vermek istemesi onun ruh dengesine şifa yerine geçmez mi dersiniz?

En çelimsiz bir yarışçı bile gelecek sefere daha iyi olacağına ilişkin bir umudu bileyler kalbinin derinliklerinde.

Koşmaya meraklı bir arkadaşımız vardı okul sıralarında. Hafta sonları kendisi gibi meraklı arkadaşlarıyla yarışırlardı. Pazartesi günü arkadaşımızla karşılaştığımızda sorardık: “Ali, nasıl geçti yarış?”

“Çok iyi” derdi Ali.

“Kaçıncı geldin?”

Ali övünerek avuç içleriyle göğsünü sıvazlar:

“Üçüncü…” derdi.

“Ali, yarışmaya kaç kişi katıldı?”

Ali'nin gülümseyen gözlerinde sevinç parıltıları okunurdu:

“Üç kişiydik” diye cevaplandırırdı sorumuzu.

“Gelecek sefere birinci gelirsin inşallah Ali” derdik.

“İnşallah” derdi o da.

Ve ertesi hafta gene sorardık Ali'ye:

“Ali kaçıncısın?”

“Bu hafta birinci geldim” derdi Ali. Hiç eksilmeyen mutluluğu yanaklarında yapışık dururdu.

“Bu hafta kaç kişi katıldı yarışmaya?”

“Bir tek ben…” derdi Ali.

Bütün arkadaşlar Ali'nin birinciliğini kutlardık. O da tebriklerimizi tevazu ile kabul ederdi.

Yahya Kemal'in Atik Valde'den İnen Sokak şiirinde, biraz yüceltilmiş tonda bir avuntuya sığınılır. Bir Ramazan akşamı o sokaktan geçmekte olan şair, benizlerin solgunluğundan, hareketlerin yavaşlamışlığından herkesin oruçlu olduğu fikrine kapılır, kendisinin oruçlu olmadığını düşünerek hüzünlenir. Şair işte bu hüzünden bir avuntu payı çıkartır: “İyi ki, halimden hüzünlenebiliyorum, ya bir de hüzünlenmeyecek kadar vurdumduymaz olaydım!” düşüncesine dalar. Durumu hazindir elbet.

Türklerle Avrupalılar arasında spor yarışmaları sonunda sporculara yapılan muamele bakımından calibi dikkat bir farklılık yaşanır. Bizde, ilgi, daima yenilene dönük olur. Mağlup sırtı sıvazlanarak teselli edilir. “Galip olur bu yolda mağlup” sözü, tam da burada söylenir. Batı dünyasındaysa ilgi galibe yöneltilir. Onun eli havaya kaldırılır. Yerde yatan mağluba ulaşabilse bir tekme de seyirciden gelir. Bizdeki davranışın asaleti ile Batı dünyasının yozluğu arasındaki hamiyet farkına dikkat etmek gerekiyor.

Ne ki, burada şu incelik göz ardı edilmemeli. Avuntu, seyirciden yarışmacıya uzatılıyor. Yoksa yarışmacının kendi yenilgisinde avuntu araması aptalca olur.

Hayır, bizim Ali, birinci veya üçüncü geldiği yarışmadan kendine bir avuntu payı çıkartmıyordu. O, içtenlikle birinci veya ikinci geldiğini düşünüyordu.

Oysa Yahya Kemal'in terennüm ettiği avuntudaki bungunluk insana iç karartıcı bir hüzün veriyor.

Ancak kendisine avuntu sunulmak istenen mağlup bir yandan mağlubiyetinin sebebini seyircide arayıp vebali onun boynuna yüklemeye çalışırken, bir yandan da iki kolunu birden havayı kaldırıp kendini galip ilân etmeye çaba gösterirse, bir kısım seyirci de onun bu yüzsüzlüğüne alkış tutmaya yeltenirse, burada bir sakatlık ortaya çıkar. **************

Gönderi tarihi:
Rasim Özdenören

Avuntu

Mağlubun eline avunacağı bir tutamak bırakmamak fazla mı zalimce olur? Geleceğine ilişkin bir umuda emek vermek istemesi onun ruh dengesine şifa yerine geçmez mi dersiniz?

En çelimsiz bir yarışçı bile gelecek sefere daha iyi olacağına ilişkin bir umudu bileyler kalbinin derinliklerinde.

Ancak kendisine avuntu sunulmak istenen mağlup bir yandan mağlubiyetinin sebebini seyircide arayıp vebali onun boynuna yüklemeye çalışırken, bir yandan da iki kolunu birden havayı kaldırıp kendini galip ilân etmeye çaba gösterirse, bir kısım seyirci de onun bu yüzsüzlüğüne alkış tutmaya yeltenirse, burada bir sakatlık ortaya çıkar. **************…

nasıl duygulandım ve nasıl dokundu bu yazı bana :D ..yani pesssssss

demek bir savaş varmışta haberimiz yokmuş..ve tabi mağluplarıda biz..

peki adama sormazlarmı biz mağlupsak..siz ne kazandınız...

esas kazanan zaten kazanmaya devam ederken..

siz ne kazandınız...

anlamadığınız nokta şu avuntu arayan yok..çünkü bizi avutamaz hiçbirşey..bunca gerçek arasında...

ve anlamadığınız bir nokta daha halk halk diyip duruyorsunuzda...

nerde bu halkın diğer yarısı..

onlar galiba..yazıda dendiği gibi şirretlik ve ******** yapmaya gittiler..

dönerler...sakin olun..

halkı savunanlara bakın ya..

ayrıca bu yazıyı ben akp ye oy veren tüm ezilmiş ve mağlup severlere ithaf ediyorum...yeri orası çünkü..

Gönderi tarihi:

köksüz, ruhsuz, dahası gayesiz bir toplum yarattılar, birde kalkmış bundan yakınıyorlar.

sırf ellerindeki iktidarı kaybetme korkusundan, yoksa sokaktaki vatandaşı düşündüklerinden felan degil.

yozlaşmanın bir fiil sebebi olanların yakınmalarına aldanmayın.

bu kadar pespaye elitleri olan bir halk yıgınından başka ne bekleyeceksiniz.

yoook, bizim '***** halk' emin olun bu sözde okumuş yazmış takımından çok daha feraset sahibidir.

kendi vatandaşlarının vakti zamanında ki degerlerine alabildigine yabancı olan elit, anca karga mesabesindedir bu toplum için.

yıllarca, vazifeleri geregi bu topluma deli gömlegi giydirmek için ugraştılar, bunda yer yer başarılıda oldular, ne zaman ki halk bu gömlegi çıkarmak için mücadele etse türlü bahanelerle yolu kesilmek istendi.

tabiki bu bahaneleri dogru lafların ardına gizlenerek gerçekleştirmek istediler, süslü cümlelerle despot sistemlerini devam ettirmek istediler.

neymiş, 'vatan içinmiş', 'millet içinmiş'. vs. vs. laflarla gayri insani ve gayri ahlaki düzenlerini devam ettirmek için ugraşıyorlar, ugraşacaklar.

elli yıllık demokrasi oyununa bilmem kaç darbe ve muhtıra sıgdırdılar.

ne için, tabiki halk için... halkın refahı, sistemin adilligi, sokagın ahlakı onları hep yalanladı. külüstür, demode, miadı çokdan dolmuş bir düzende insanları bir oraya bir buraya koşup durdular. hala bu istiyor azgın azınlık.

onu bunu boşverin, bu bir iktidar mücadelesidir, kendisini sistemin sahibi olarak görenler ne kadar haklıysa, bunların karşısında olanlar da kendi açılarından o kadar haklı. ne yani, sistem sahipleri Allah'dan vahiy almışda öylemi konuşuyor?

kim? nerede? ne yapıyor?

tek bir şeye bakmak lazım; 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'...

selametler.

Gönderi tarihi:
kim? nerede? ne yapıyor?

tek bir şeye bakmak lazım; 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'...

selametler.

ya ne güzel söylemiş atalarımız..

ama dememişler ki atalarımız..iş ne olursa olsun..değilmi?...yapılan iş ne?..

işte orda kopuyor bağlarımız..

siz ak işler..

biz tehlikeli işler diyoruz..

diyoruzda bir türlü anlatamıyoruz.. :D

ne güzeldir atasözlerimiz değilmi..

ben en çok ''anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az''sözünü severim..

bide ne vardı..hah''körler sağırlar birbirini ağırlar'' :D

gerçek bir tane sayın aslan34

onuda tarih sorgular bizden sonra

ve derki birde..

hiç bir ülke içten ve dıştan bu kadar ihanete dayanamazdı zaten..

Gönderi tarihi:
ya ne güzel söylemiş atalarımız..

ama dememişler ki atalarımız..iş ne olursa olsun..değilmi?...yapılan iş ne?..

işte orda kopuyor bağlarımız..

siz ak işler..

biz tehlikeli işler diyoruz..

diyoruzda bir türlü anlatamıyoruz.. :D

ne güzeldir atasözlerimiz değilmi..

ben en çok ''anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az''sözünü severim..

bide ne vardı..hah''körler sağırlar birbirini ağırlar'' :D

gerçek bir tane sayın aslan34

onuda tarih sorgular bizden sonra

ve derki birde..

hiç bir ülke içten ve dıştan bu kadar ihanete dayanamazdı zaten..

'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' sözünü ben herhangi bir partinin icraatları için söylemedim.

sadece, yozlaşmış bir sistemi kim, neden? savunur..söylemek istedigim buydu. yani akp öncesi savunulacak neyi vardı ki..

Ak partinin her yaptıgını dogru olarak savunmak zaten söz konusu olamaz benim için, lakin ak partiyi kendi kişisel çıkarları ve iktidarları için mevzu bahis edenler, sakın olaki bundan önceki Türkiye'nin çok iyi yönetildigini iddia etmesinler. millet, vatan, bayrak ayaklarına yatmasınlar.

eger bu kadar içten çok ihanet varsa bu ülkede, bu, mevcut rejimin bir millet tırnak içinde bir ulus yaratamadıgının kanıtı olsa gerek. bu sistem iflas etti, bakmayın siz darbelerle ayakda durdurulmaya çalışıldıgına...hayat akıp gidiyor arkadaş.

evet, gerçek bir tanedir.

asıl sorun gerçegin algılanması sorunu olsa gerekdir.

selametler.

Gönderi tarihi:
evet, gerçek bir tanedir.

asıl sorun gerçegin algılanması sorunu olsa gerekdir.

Neymiş bu gerçek ve gerçeğin algılanma sorunu...

Biraz açabilirmisiniz...

Gönderi tarihi:
Neymiş bu gerçek ve gerçeğin algılanma sorunu...

Biraz açabilirmisiniz...

herkes adaletden bahseder ama herkes adaletden aynı şeyi anlamaz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.