Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 18 yıl Bahçeli: 367 problemi yok MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclisin bütün çalışmalarına katılacaklarını belirterek, "367 problemi yok. Hangi konuda olursa olsun, Meclis'e gireceğiz" dedi. MHP İl Başkanları toplantısı sona erdi. MHP Genel Merkezi'nde yapılan ve yaklaşık 1 saat süren toplantıda 22 Temmuz seçimleri değerlendirildi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim sonuçlarına ilişkin başkanlardan rapor istediği, sonuçları MHP açısından başarılı bulduğu ve bütün il başkanlarına teşekkür ettiği öğrenildi. Bahçeli'nin, bütün olumsuz şartlara karşın muhalefet partileri içinde oylarını yükselten tek partinin MHP olduğunu söylediği bildirildi. Bahçeli'nin toplantıda il başkalarından tek başına iktidar hedefinden sapmamalarını istediği kaydedildi. Edinilen bilgilere göre Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis'in diğer çalışmaları konusunda ise şu değerlendirmeleri yaptı: "367 şartını artık ortadan kaldırdık. Hangi konuda olursa olsun Meclis'e gireceğiz. Artık 367 problemi yok. Krizden beslenen parti olmayacağız." Meclise giren DTP'li bağımsız milletvekillerine değinen Bahçeli'nin "Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarla problemimiz yok. Bizim bölücülerle problemimiz var. Bölücülük yapmak isterlerse gereken tavrı gösteririz" şeklinde değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi. Öte yandan Bahçeli, MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmama konusunda takınılacak tavrı öğleden sonra yapılacak MYK toplantısında ele alacak. ............................... ............. Hedef Uygarlıksa İlke Edin
Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 18 yıl "367 şartını artık ortadan kaldırdık. Hangi konuda olursa olsun Meclis'e gireceğiz. Artık 367 problemi yok. Krizden beslenen parti olmayacağız." Alkışlıyorum kendisini... Seçim sonucunu iyi değerlendirmişler...
Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 18 yıl MHP'nin bu çıkışı vatandaştan olumlu tepki alacakdır. Ak partinin adayına olumlu oy verip vermemesi hiç önemli degil. önemli olan meclisin çalıştırılması ve meclis dışı dayatmalara karşı olmasıdır. merkezin iradesi dogrultusunda degil, çevrenin iradesi dogrultusunda siyaset oluştururlarsa, bunda öncelik kendileri kazanırlar.
Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 18 yıl AKP-DTP-MHP bu ücü nekadar birbirine yakisiyor degilmi.Iste Türk devletinin temel yapisina karsi olan üc parti.AKP<yi isiramiyacagini anlayip ona vyaranmaya calisan bir Bahceli.!! Ben burada bu vesile ile medeni cesaret sahibi ve onurlu Sayin Mehmet Agar'i bir defa daha kutluyorum.Baraji asmis olan bir DP bu ******** asla göstermezdi. saygilarla
Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 18 yıl MHP aynı dansa devam. Meclis dışındayken, esip gürleme. Meclise girince kuzu. Tamam, saygı duyulası bir karardır. Olgun bir karardır. Ancak yahu devlet amca. Hani erdoğan pkk lıların yoldaşıydı. Hani bu hükümet, ülkeyi satmıştı. Hani bunlar terörle mücadelenin önündeki engeldi. Hani sen bunlar dünyanın neresine kaçarsa kaçsın yakalayıp ihanetten dolayı hesap soracaktın. E şimdi ne oldu ? Yine kuzu oldun. Sözümüz oylamaya katılmana değil haşa. Sözümüz vatan haini, terorist yoldaşı dediğin adamların cumhurbaşkanı seçmesine yardımcı olmak. Anlamadıkki biz seni. o zaman önce özeleştiri yap. Ben hata yaptım şunları şunları söyledim de.
Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 18 yıl MHP sadece meclisi açık tutmak istiyor. Ak parti adayına destek vermiyor, vermeyecek tabi. ama siyaset dışı odaklara yaslanmamak MHP için daha önem arz ediyor, bunu anlıyoruz. dogru bir okuma ..
Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2007 18 yıl MHP aynı dansa devam. Meclis dışındayken, esip gürleme. Meclise girince kuzu. Tamam, saygı duyulası bir karardır. Olgun bir karardır. Ancak yahu devlet amca. Hani erdoğan pkk lıların yoldaşıydı. Hani bu hükümet, ülkeyi satmıştı. Hani bunlar terörle mücadelenin önündeki engeldi. Hani sen bunlar dünyanın neresine kaçarsa kaçsın yakalayıp ihanetten dolayı hesap soracaktın. E şimdi ne oldu ? Yine kuzu oldun. Sözümüz oylamaya katılmana değil haşa. Sözümüz vatan haini, terorist yoldaşı dediğin adamların cumhurbaşkanı seçmesine yardımcı olmak. Anlamadıkki biz seni. o zaman önce özeleştiri yap. Ben hata yaptım şunları şunları söyledim de. bende bahçelinin bu kararını destekliyorum,yoksa chp nin yaptığı gibi geri tepe bilir...o nedenle doğru bir karardır. meclise gelince kuzu diyorsunda sevgili cyrano adam açık,açık söylüyor, bölücülük yapmasınlar yeter, bizim kimseyle sorunumuz yok. cumhur başkanı seçimi ile söylediklerinin ne alakası var? ne zaman söyledi meclise gitmem diye...ben hatırlamıyorum Aksi chp'yi eleştirdiler,cumhurbaşkanı'nı kendiniz seçmesiniz,halkın seçmesine karşı gelirsiniz????daha siz ne istiyorsunuz?Diye açıklaması olmuştu. saygılar
Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 18 yıl bende bahçelinin bu kararını destekliyorum,yoksa chp nin yaptığı gibi geri tepe bilir...o nedenle doğru bir karardır.meclise gelince kuzu diyorsunda sevgili cyrano adam açık,açık söylüyor, bölücülük yapmasınlar yeter, bizim kimseyle sorunumuz yok. cumhur başkanı seçimi ile söylediklerinin ne alakası var? ne zaman söyledi meclise gitmem diye...ben hatırlamıyorum Aksi chp'yi eleştirdiler,cumhurbaşkanı'nı kendiniz seçmesiniz,halkın seçmesine karşı gelirsiniz????daha siz ne istiyorsunuz?Diye açıklaması olmuştu. saygılar Sayin Kaplan 200 beni gercekten sasirtiyorsunuz.*Bölücülük yapmasinlar yeter*demis Devlet Bahceli!peki kardesim bölücülük yapmasinlar yeter diyen bir adam nasil olurda bölücülük yapan bir partinin Cumhurbaskani adayini destekler veya secilsin diye imkan tanir.Varmi böyle bise,bu nedemektir,bu ******* ******* anlamina gelir.Devlet Bahceli bana asla Türkiyenin üniter yapisini savundugunu ispatlayamaz.Ve ileri sürülen MHP-DTP ittifaki iddiasi ise bence gerceklesmek üzeredir.Heralde Bahceli kendisini Erdogan'a affettirebilmek icin böyle davranmayi uygun görmüstür,vardir bir bildigi elbet ama kendilerini Türk milliyetcileri olarak empoze etmesinler.Simdi daha iyi anlasiliyor Abdullah Öcalanin neden idam edilmedigi ve bu karara MHP nin iktidari kaybetmemek ugruna evet dedigi. saygilarla
Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 18 yıl Arkadaslar malesef meclise sayin Ufuk Aras disinda AKP'ye karsi hicbir mualefet girmedi. CHP olsun, MHP olsun veya diger kürt milletvekilleri olsun aslin da hepsi sonucta AKP ile ayni saflardalar. Ondan dolayi halk MHP ve CHP ye fazla oy vermedi cünki AKP'ni alternativi degiller. Onlar sadece sehitler üzerinden politika yaparlar, Apoyu kendileri yakalar ama asmazlar ve sonra baska hükümeti Apoyu asmiyor diye elestirirler. anlasilir degil vallahi. Siyaset ve cözüm üretecekleri yerde taslama ve yalan üretiyorlar. Bana göre Apocularla millietciler ortak calisiyorlar, cünki her ikiside terörden medet umarak oy topluyorlar. Biraksinlar artik bu ortakligida cözüm üretsinler. 26 yildan beri bu olaylar bitmiyorsa ve secim döneminde birden bir artis gösteriyorsa terör olaylari benim bir normal secmen olarak böyle düsünmem normal. Yok ortak calismiyorlarsa kanitlasinlar bize bunu. Sadece kahrolsun PKK demekle olmuyor cenaze törenlerinde. Olan sehit olan genc askerlerimize oluyor. Yazik artik bu vatan evlatlarina. kendi siyasi emellerini ugruna bu güzel insanlarimizi öldürmeyin artik. Arti herkes herhangi biri üzerinden politika yapmayi birakip cözüm üretsinler. Bakiyorsun bazilari Atatürk üzerinden, bazilari sehitler üzerinden, bazilari kürtler üzerinden ve bazilarida din üzerinden oy toplamaya calisiyor. Bunun neresi kalkinmislik anlamiyorum. Ve soruyorum neden 26 yildan beri bu terör olaylari bitmiyor ve dönem dönem artiyor? Askeri gücümüzmü zayif yoksa birileri bu olaylarin bitmesini istemiyormu?
Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 18 yıl Sayin Kaplan 200 beni gercekten sasirtiyorsunuz.*Bölücülük yapmasinlar yeter*demis Devlet Bahceli!peki kardesim bölücülük yapmasinlar yeter diyen bir adam nasil olurda bölücülük yapan bir partinin Cumhurbaskani adayini destekler veya secilsin diye imkan tanir.Varmi böyle bise,bu nedemektir,bu ******* ******* anlamina gelir.Devlet Bahceli bana asla Türkiyenin üniter yapisini savundugunu ispatlayamaz.Ve ileri sürülen MHP-DTP ittifaki iddiasi ise bence gerceklesmek üzeredir.Heralde Bahceli kendisini Erdogan'a affettirebilmek icin böyle davranmayi uygun görmüstür,vardir bir bildigi elbet ama kendilerini Türk milliyetcileri olarak empoze etmesinler.Simdi daha iyi anlasiliyor Abdullah Öcalanin neden idam edilmedigi ve bu karara MHP nin iktidari kaybetmemek ugruna evet dedigi.saygilarla Sevgili politika Meclis kendi yapısını kurduktan ve gündemini belirledikten sonra cumhurbaşkanı seçimi ilk gündem maddesi olacağından, Cumhur başkanlığı gündeme geldiğinde MHP konuyu kendi kurullarında değerlendirecek,daha sonra nasıl davranacağını ve izleyeceği politikayı belirleyerek, ama bu mutlaka sağduyulu olacağını ve Mutlaka sorumluluk ahlakı içinde olacağı, Ülkemizin ve milletimizin faydası yönünde hareket edeceği açıklmasında bulunmuşlardır. bu nedenle mhp kurallarını kendilerine göre sağduyulu bir şrkilde değerlendirip ona göre karar verceklerini söylemektedir. ona göre politaka izleyeceğini söylemişlerdir. yine ortada birşey yokken karalama politası başlamış.. mhp'nin açıklamalarında belirtiği gibi mhp nin bu tavrı kutuplaşma yaratmayacağı gibi ,diğer partiler gibi kutuplaşmadan nemalanmyacağı kanısındayım. Aslında birileri mhp nin de chp gibi bu kutuplaşmadan nemalanacağını düşündü ama adamlar farklı polita uyguluyor. yoksa mhp'de chp gibi dibe vuracaktır... saygılar
Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 18 yıl Türkiye Cumhuriyetine en büyük zararlari sözlerinde durmayan yönetimler meclise kapagi atabilmek ugruna halka yalan vaadlerde bulunan partiler vermislerdir.Bunlarin dile getirilmesi karalama kampanyasi olarak adlandirildigi sürece gercekler asla ortaya cikmayacaktir.secimlerden önce*Sehitlerin hesabini soracagiz*diyenler bugün halk icin anlasma bahanesini öne sürmekte daha dün meydanlarda AKP ye meydan okuyanlar bugün onlarin eteklerinde gezinmektedirler.Böyle siyaset olmaz,bu siyaset degildir bu resmen bir öyle bir böyle olmaktir. saygilarla
Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 18 yıl başlık:Devlet Bahçeli nereye koşuyor? devlet bahçeli koşuyor mu? elinde ipi yürüyor bir yerlere.....
Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 18 yıl Bu Topic beni yıllar öncesine götürdü...AH FErgan MirkeLam Bu soruya bir tek sen cevap verebilirsin.. SaygıLar..
Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 18 yıl mhp dediğimiz parti zaten türk-islam sentezi olan bir devlet istemektedir. sonuna kadar ırkçı sonuna kadar anti laik bir devlet istediklerini anlatır bu tanımlama. ee hani türkiyenin laikliği ? onların da laiklik gibi bir problemleri yok ki. onlar dünden razı islam devletine aksini iddia edenin aklından şüphe ederim vallahi. biz mhp nin vatana sahip çıkması açısından destklenmesini istedik. yoksa islam devleti gibi bir hedefleri olduğunu unutmuş değiliz. akp ile islam devleti konusunda her türlü şeyi yapacaktır mhp. hani tayyip erdoğan demişti ya chp ve mhp konusunda : " al birini vur ötekine " diye. islam konusunda da ben akp ve mhp için şunu diyorum : " al birini vur ötekine "
Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 18 yıl tek bır cevap yeter dıye yola cıktılar ılk gunden cevabı cok guzel verdıler.tayyıp erdogan ıcın hesap sormassam namerdım dedı daha ılk gunden tayyıp erdoganın yanında oluverdı.abd ıle en ıyı muttefıkı ben yaparım dıyen devlet bahcelı yarın bır gun gıder eyalet sıstemını gundeme getıren dtp lı mılletvekıllerının de yanında olur
Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 18 yıl tek bır cevap yeter dıye yola cıktılar ılk gunden cevabı cok guzel verdıler.tayyıp erdogan ıcın hesap sormassam namerdım dedı daha ılk gunden tayyıp erdoganın yanında oluverdı.abd ıle en ıyı muttefıkı ben yaparım dıyen devlet bahcelı yarın bır gun gıder eyalet sıstemını gundeme getıren dtp lı mılletvekıllerının de yanında olur vallahi yapar. ben ondan böyle birşey beklerim. çünkü kendisi akp ye demediğini bırakmadı ama hemen çark etti. mhp dediğimiz parti her zaman çıkarı neyse onu yapan partidir ve belki bundan büyük bir çıkarları olursa kürdistan eyaletinin de kurulmasına destek verirler. neden olmasın ? olmaz demeyin, olmaz olmaz !!!
Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 18 yıl vala bundan yaklasık 1 sene once bıse solemıstım.daha dogrusu bu komplo teorısıydı.abd mhp yı meclıse sokup dıyarbakırla kerkugu kafa kafaya degıs tokus yaptırabılırler ve hatta mhp de bundan buyuk memnunıyet duyar demıstım.umarım gerceklesmez bole bısey.zaten gundemde henuz boyle bısey yok ama eger gundeme gelırse hıc sasırmam .
Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 17 yıl mhp dediğimiz parti zaten türk-islam sentezi olan bir devlet istemektedir. sonuna kadar ırkçı sonuna kadar anti laik bir devlet istediklerini anlatır bu tanımlama. ee hani türkiyenin laikliği ? onların da laiklik gibi bir problemleri yok ki. onlar dünden razı islam devletine aksini iddia edenin aklından şüphe ederim vallahi. biz mhp nin vatana sahip çıkması açısından destklenmesini istedik. yoksa islam devleti gibi bir hedefleri olduğunu unutmuş değiliz. akp ile islam devleti konusunda her türlü şeyi yapacaktır mhp. hani tayyip erdoğan demişti ya chp ve mhp konusunda : " al birini vur ötekine " diye. islam konusunda da ben akp ve mhp için şunu diyorum : " al birini vur ötekine " Ne bekliyordunuz?MHP'de CHP gibi kutuplaşma yaratmasınımı?akp ve dtp nin birleşmesinimi?dtp akp yi kedine muhtaç olacağını düşünüyordu mhp'nin bu tutumu dtp'lileri rahatsız ettiği gibi burada bazı arkadaşlarıda rahatsız ediyor ama politaka arkadaşım gibi arkadaşlarımın bu durumu nasıl görmüyorlar anlamıyorum. MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimine girmediğini düşünelim ne olacak? 1)dtp2ye yakın olacak ve dtp'ye taviz vercek (olmadı farzedelim) 2)cumhur başkanı yine seçilemeyecek ne olacak?referandum 3)halk ne yapacak bu sefer 0/080'i akp nin istediğini seçecek. yaptığın yanına kar kalacak,yani mantıken kurtuluş yok,mantıklı politika uygulamak gerek. saygılar..
Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 17 yıl MHP'liler neden kavga etsinler? TBMM’ye “PKK’ya terör örgütü diyemem”, “PKK’yla tabanımız aynı” diyen bağımsız bir gurup girdi. Gurubun içinde PKK’ya üye olmaktan cezaevine girmişken seçilerek TBMM’ye gelenler var. PKK adlı bölücü, katil ve terörist örgütle ilişkili ya da bu örgütün sözcüsü gibi davranan bir takım insanlar, artık dokunulmazlık zırhına bürünmüş durumda. “Türkçe” yi yabancı dil olarak niteleyen bu insanlar, DTP adı altında TBMM’de bir de gurup kurdu. AKP ise bu ülkede her iki kişiden neredeyse birisinin oyunu alarak TBMM’ye 341 milletvekili soktu. İktidarlarında değil ama seçim sürecinde “Tek vatan, tek millet, tek bayrak” vurgusunu yaptıkları gibi “Kurban olam ayına yıldızına” sloganını içeren afişleri Ankara sokaklarına da AKP’liler astı. Şimdi onlar tekrar iktidarlar. CHP, ikinci en fazla oyu olan parti olarak TBMM’ye girdi. Seçim sırasında CHP, Cumhuriyeti kuran iradeyle, devletin bütünlük ve bekasına en fazla vurgu yapan parti oldu. MHP, 71 milletvekili, yüzde 14.5 oyla TBMM’ye üçüncü büyüklükte bir gurupla girdi. Bunlar 22 Temmuz seçiminin sonuçlarıdır. Seçim kampanyası sırasında ilginç tavırlar sergilendi. Başbakan Erdoğan, “Mecliste bunlara selam bile verilmez” sözünü, PKK bağlantılı DTP’liler için değil MHP’liler için kullandı. Bu sözlerden daha vahimi yaratılan beklentiler oluşturdu. Son zamanlarda birileri kenara çekilmiş ellerini ovuşturarak MHP’lilerle DTP’liler arasında çıkacak kavgayı bekliyor. Görsel ve yazılı basında sürekli MHP’lilerin DTP’lilere yönelik tavırları ne olacak, acaba MHP’lilerle DTP’liler ne zaman kavga edecek? acaba birbirlerine ne diyecekler diye birileri büyük beklenti içindeler. Mehmetçik katili PKK çetesine “terörist” dahi diyemeyen bu insanlara karşı AKP’nin, CHP’nin, DSP’nin tavrını kimse merak etmiyor? Varsa yoksa MHP’lilerin bölücülere karşı neler yapacağı gündeme getiriliyor! Acaba neden? Milletin bölünmesi, devletin yıkılması için faaliyet gösterenlere karşı gerekeni yapmak, herkesten önce seçimler vesilesiyle de olsa “tek vatan, tek millet, tek devlet” diyen AKP’nin görevi değil midir? Niye AKP ya da CHP ile DTP’liler arasında olabilecek kavgadan kimse söz etmiyor da, sürekli MHP’liler ile DTP’liler arasında olabilecek kavgadan bahsediliyor? Neden MHP ile DTP’nin kavga edeceği düşünülüyor da, bu ülkenin diğer siyasi partilerinin DTP’lilerle kavga etme ihtimalleri, malum çevrelerin aklına bile gelmiyor. Sorun DTP’lilerle MHP arasında mı? Yoksa DTP’lilerle Türkiye’nin bütünlüğü, milletin birliği ve devletin bekası arasında mı? Vatanın bölünmez bütünlüğü yalnızca MHP’nin sorunu mudur? Acaba DTP ile MHP’liler arasında yalnız birilerinin bildiği, kamuoyunun bilmediği bir şey mi var? Örneğin; MHP’lilerle DTP’liler arasında çıkar çatışması, tarla davası ya da namus davası mı var? MHP’liler olmasa AKP’liler ile DTP’liler, TBMM’de gül gibi geçinip gidecekler mi? Başbakan Erdoğan seçim sırasında “MHP’liler TBMM’ye girerse DTP’lilerle kavga ederler” derken, aslında “biz DTP ile kavga etmeyiz, kol kola geçinip gideriz” de demeye getirmiş olmuyor mu? Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, varlığını savunmak ve korumak herkesin görevi değil midir? O halde birliğe, bütünlüğe, kundaktaki bebeğe kurşun sıkanlara karşı herkesin ve her kesimin aynı duyarlılık içinde olması gerekmez mi? Bu ülke bölünürse, bundan yalnızca MHP’liler mi zarar görecek? Bu ülke, üzerinde yaşayan herkesin değil midir? O halde MHP’nin milliyetçiliğini beğenmeyenler; “Gerçek milliyetçi biziz” diyenler nerede? Vatana kastetmiş, vatan evlatlarını katletmiş, vatanı bölmeyi hedeflemiş bir terör örgütünün uzantısı gibi davrananlara karşı, neden yalnızca MHP’lilerin karşı çıkacağı düşünülüyor? MHP’lileri nasıl hâlâ birileri, mahallenin namusundan sorumlu bıçkın delikanlı sanmaya devam edebiliyorlar? Birileri, ülkenin kaymağını ve nimetlerini nefes nefese son bir hamleyle mülkiyetlerine geçirmeye çalışırken, MHP’lilerin payına ülke için kavga, çile ve külfet mi düştüğünü sanıyor? Yine bu ülkede birileri, milliyetçilerin payına her zaman döküntü, ayrıntı ve kırıntılarla kavga etmek düştüğünü mü sanıyor? Hani bu ülke hepimizindi! ÖZCAN YENİÇERİ YENİÇAĞ
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.