Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kürtlerle ilgili önyargılara cevap


Misafir tartismaci

Önerilen İletiler

ve onca kinini kazandiginiz insanlarin karsisinda olsaniz sizleri o zaman görmek isterdim. bakalim ne kadar ötebiliyorsunuz o zaman. ama hepiniz kiviracaksiniz bunu cok iyi biliyorum cünkü su anda yaptiginiz teksey güclü olan taraftan olma stratejisi. yarin hepiniz kürdüm derse sasirmam.ha tamam siz demiyeceksiniz de cocuklariniz ama onlar görecek ve sizlerin o zamani görmeyeceginize üzülüyorum.

 

imonly gibi tiplerin nasıl bir öfke kustuğunu görüyorsunuz değil mi. adamdaki rüyaya bak. bizim çocuklarımız yarın korkudan "kürdüm" diyecekmiş.

bunlar böyle böyle bu halkı provoke etmeye çalışırlar, böyle böyle halklar arasında düşmanlık tohumları ekmeye çalışırlar. Ne yazık ki bunların gerzekçe ajitasyonlarına inanıp, PKK ya katılanlara.

 

"bunlar engerekler ve çiyanlardır. bunlar ekmeğimize, aşımıza göz koyanlardır , tanı bunları tanı da büyü"

 

Ahmed Arif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili BlackWhite verilecek cevabin yoktuysa hic yazmayaydin be güzelim.

Kürtce sarki söylenseydi, kürtce konusulsaydi hic bir sey kaybetmezdi bu memleket! Mesele bu diildi!

 

Daga cikmayi herkes ister, ama yapamaz demissin, yani bu marifetmidir senin gözünde, ve bu davetin sacmaliginin farkindayim, cünkü daga cikmak sacma bi defa, bunu anlatmaya calistim ;)

Pkk nin hedefini bilmek icin militan mi olmak gerekio ? ilginc!

 

ve son cümleme verdigin yaniti anlamadim, yani sence savasi, terörü aciklayan bi mantik varmidir ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sana pkk nin amacini söylim mi? burada bir kac kisiye birlikte cevap vermis oluyorum CYRANO sende dinlede birseyler ögren.

HATIRLADIGIM BIR OLAYI ANLATIM. OLAY ANADOLUDA BIR ILDE GECTI. ADAMIN BIRININ BUTUN AILESINI ALIP KARAKOLA GOTURDULER. SEBEP PKK YA YANDASLIKMIS. NEYSE ADAMIN GOZU ONUNDE KARISI VE KIZ COCUGUNA TECAVUZ EDILDI. SIZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ?? BUNA CEVAP VERIN NE YAPARDINIZ? ICINIZDE ERKEK OLAN VARMI. NE YAPARDI BIR ERKEK BÖYLE BIR DURUMDA BEN SÖYLIM SIZLER GIDER MAHKEMEYE BASVURURDUNUZ. SONRA NE OLACAKTI BEN SOYLIM YINE. ARADAN 5 SENE GECECEKTI SONRA BI BAKMISSIN AAAA NE OLDU DAVA ZAMAN ASIMI:)) NE KOMIK DIMI... AMA ZAMAN ASIMI. O INSANDAN NE BEKLERSIN ARTIK. GIDIP OLURDE DAGA DA CIKTI CIKAR.SAKIN BIRI CIKIP BANA BU ULKEDE BOYLE DAVALAR ZAMAN ASIMI OLMAZ DEMESIN TEPEM ATAR.SALAKLIGA TAHAMMUL EDEMIYORUM. BIR ERDEMLI DAVRANIS DAHA. DOGUDA BI COK KOYDE OY KULLANMAK BILDIGINIZ YONTEMLERLE OLMUYOR. YADA SIZE YANLIS SOYLENIYOR. OY NASIL KULLANILIR DEMOKRATIK BIR ULKEDE! KAPALI BIR ALANDA KIMSE GORMEZ KIMSE MUDAHALA ETMEZ SEKILDE DIMI? O ZAMAN TURKIYEDEKI NE VE TURKIYENIN YONETIM SEKLI NE MERAK EDIYORUM. SECIM GUNU SANDIGIN BASINDA BIR KARAKOL GOREVLISI OY KULLANIRKEN SIZI DENETLER:) BUDA KOMIK KIMSE BUNA LAF ETMESIN BUNUDA COK IYI BILIYORUM. HAYATINDA HOC DOGUYA GITMEMIS BIR INSANLA BUNLARI TARTISMAK NE KADAR ACI. CUNKU ANLAMAZSINIZ SILAH SESLERI ALTINDA UYUMAYI. GECELER NASIL GECER DOGU KOYLERINDE ICINIZDE BILENINIZ VAR MI? RAHAT YATAKLARINIZDA UYURKEN KIMIN UMRUNDA TABI. NEYSE RAHATINIZI BOZMIM CUNKU HIC BIRSEY DEGISMICEK. BIDE CYRANO sen pkk nin kendi kendine olustugunu ve hepsi salak surusu oldugunu düsünüyorsun helal sana. tebrik ediyorum. bir seye üzülüyorum tek birseye. acaba bir elli yil sonra neler olacak bunlari görebiliyormusunuz. ve onca kinini kazandiginiz insanlarin karsisinda olsaniz sizleri o zaman görmek isterdim. bakalim ne kadar ötebiliyorsunuz o zaman. ama hepiniz kiviracaksiniz bunu cok iyi biliyorum cünkü su anda yaptiginiz teksey güclü olan taraftan olma stratejisi. yarin hepiniz kürdüm derse sasirmam.ha tamam siz demiyeceksiniz de cocuklariniz ama onlar görecek ve sizlerin o zamani görmeyeceginize üzülüyorum. ben o gün erken gelsede yazacagim birgün birisi sizi türkce konusmamaya yazmamaya zorlarsa bunun üstünede yazarim elestiririm. cünkü bir insanin en dogal haklari allah tarafindan verilir sadece.

 

ne mutlu size bu günüde kazasiz belasiz atlattiysaniz.

saygilar,

tüm insanliga tatli rüyalar.

 

 

ortada PKK gibi bir TERÖR örgütü olmasaydi insanlarda yandaslikla suclanamazdi!

 

Yapilan haksizliksa kesinlikle yanlis, insanlar eziliosa, ikinci sinif muamelesi görüyosa bu kesinlikle yanlis!

ben PKK ya karsiysam, metodlarina karsiyim!

Bu yazdiklarina karsit bende kuzenim anilarini anlatabilirim, dogu da görev esnasinda gözünün önünde hamile bir kadinin karnina ates edilip kadinin yere serilmesinden bahsedebilirim....

ülkende, ki TR de senin ülken, 30 seneden beri esen teröre neden cözüm aramiosun?

 

 

Devletin yanlislarinida kiniorum, eziklik büzüklük bahanesiyle terör estiren mantigida.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ortada PKK gibi bir TERÖR örgütü olmasaydi insanlarda yandaslikla suclanamazdi!

 

Yapilan haksizliksa kesinlikle yanlis, insanlar eziliosa, ikinci sinif muamelesi görüyosa bu kesinlikle yanlis!

ben PKK ya karsiysam, metodlarina karsiyim!

Bu yazdiklarina karsit bende kuzenim anilarini anlatabilirim, dogu da görev esnasinda gözünün önünde hamile bir kadinin karnina ates edilip kadinin yere serilmesinden bahsedebilirim....

ülkende, ki TR de senin ülken, 30 seneden beri esen teröre neden cözüm aramiosun?

Devletin yanlislarinida kiniorum, eziklik büzüklük bahanesiyle terör estiren mantigida.

alaturka kardesim yazmicaktim ama akillica yaziyorsun. bak ben daha önceki yazilarimda pkk nin cikis nedenleri üzerinde durdum ve nasil bitebilir bunun üstüne konusmak isterdim gercekten bundan en fazla zariri yine bizler görüyoruz bundan zarar görmüyorum diyen varsa yalan olur. bu ülkede maaslar bir yabanciyla kiyaslanmayacak kadar azsa. maasimizi söylemeye utaniyorsak o zaman hepmizin sorunu bu. cünkü ülke bir yerlere götürülüyor. bizim kavgalarimiz kendi icimizde olmamali bu sorunu yaitirip masaya kalici cözümler üretip ve artik dis dünyayla yarismaliyiz. aksi halde hep geriden takipe ederiz. aksi halde maasimizi sorana söyleyemeyiz aksi halde bize barbar denilince boyunumuzu bükmekten baska caremiz kalmaz. uyutuluyoruz ya göz göre göre gündemde konu olmayinca pkk ve kürtler bu biter sag sol bu biter din bu biter baska bisey. ya artik önümüze bakalim artik disariyla yarisalim. 1 hafta önce arkdaslarimla oturup biraz kagit oynadik sonra onlar oturup yatacaklardi ben uyumucam dedim. uyumamaliydim cünkü bugun hic calismadim ve disarda insanlar calisiyor. onlara calismam gerektigini söyledim ama derslerime degil bir program üzerinde ugrasiyorum. ve edindigim bilgiler hep disardaki insanlardan onlarla yarisiyorum onlar neler yapmis daha iyisini yapmak icin ugrasiyorum. baska caremiz yok böyle düsünmeliyiz.

 

pkk ve kürtlere gelince biz bu sorunu cözmeliyiz. sorun pkk degil kimse anlamiyor pkk zihinlerdeeeeeeeeeeeeeeeeee...... bir örgüt degil asla deegil. bu devlete karsi küsmüs olan insanalrin olusturdugu bir birliktelik. mantikli düsünelim lütfen. eger hala bir örgüt diyorsanizda apdullah öcalana kötü muamele yapildigi gerekceseyle olan yürüyüste bulunmaniz gerekliydi. pkk burada devlet nereede diye insanlar bagiriyordu. bir avuc degil o insanlar. emin olun degil. ben savunmuyorum bunu bitirmek cok kolay gercekten ama zorbalikla asla bitmez bu. pkk nin nelerle beslendigine bakacasiniz o nedenleri yok edince bitecek bu kadar bu olay. köprü kitaibini okuyan vardir belki icinizde orda yazdigi gibi pkkli bir üst düzey yöneticinin sözler. cümlesinin sonunda, iste o zaman biz biteriz... diyordu. ama türkiye bunlari biliyor neden yapmiyor.yoksa devletin isine mi geliyor?bir kac ucuz kahraman cikarmak. kimin umrunda orda ok kadar sehit verilmis. ve sehit demek icin bile bin sahit lazim. atada sehit diyordu annesi. sehitlik kavraminin bi tanimina bakarsak insanlarimizin pisi pisine öldügünü anlarsiniz. elimizi tasin altina sokmaliyiz bu biraz acitir tas agirdir ama güzel günlere ancak böyle kavusulur.

 

ben umut etmek istiyorum türkiye icinde güzel günlerin yakinda olacagini.

ama bu forumda yazilanlari gördükce icim ciz ediyor:(

her farkli fikirde bir kopus ve ayriliklar zordur.

parcalaniyoruz nereye kadar

önce fikirle:(

umarim kötü senaryo olarak kalir bütün tespitlerim. cünkü bunu bu ülke kaldiramaz kardes kavgasi kolay degil. bunu yasayanlar bilir. örnek amerika.

saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili ImonlyBen, insanlar birseylere bas kaldiriosa bunun elbette bir sebebi vardir. Bu devlete küsgünlük, kirginlik varsa bunun sebebini TR kendinde de aramali mutlaka.

Biraz öz elestiri sart, fakat TR de TR yi elestirmeye gör, hemen vatan hainisindir, oysaki her elestiri insani ileriye götürmeli!

Kürtlere karsi yanlis yapilmistir bundan hic süphem yok, isyanlarini da anliorum bir yere kadar, fakat benim anlamadigim ne biliomusun?

TR de haksizliklar, yanlislar diz boyu,say say bitmez, ama nie baska bir millet kalkip bu sekilde cözüm aramio, nie TR bayragini yakmio, nie nefretle kinle beslenmio? Benim takildigim nokta bu?

 

Ve olay dedigin gibi Kürt Türk veya PKK sorunu ile de bitmio.

 

Yine kendi cevremi ele alirsam, Kürt ve sünni, Kürt ve alevi, Türk ve sünni, Türk ve alevi olanlari var, kim kime karsi, kim kimi sevmio ben anlayamiorum.

 

Kürt ve alevi olan arkadasim, ben milliyeticiyim dio, ve hic Türk yok cevresinde, ben haric.

Türk alevi arkadasim, kürt olmadiklarinin israrla üstüne basiolar,

Kürt ve sünni olani, ben bildigin kürtlerden diilim dio,

ve cogunlugu Türk ve sünni olan arkadaslarim ise hic bu konulara girmezler, yani önemi yoktur bizim icin...

 

ve bakiorumda benim kücücük arkadas cevremde bu kadar farkli insanin fikirlerini bir araya getirmek zorken, kos koca TR napsin?

Ki dedigim gibi, TR farkli kültürleri, ve farkli milleyetleri barindiran bir memleket, ama bunlarin herbiri devlete karsi cikarsa, bu isin icinden cikilmazki, ve TR de bu milletlerin kimiklerini bastirmaya calisirsada isyanla karsilasir tabiki.

 

Herkes kendi kimligini yasasin, dilini konussun, ama bu topraklari benimsesin, bayragi yakmasin!

 

Benimde memleketim icin hayalim bu!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili ImonlyBen, insanlar birseylere bas kaldiriosa bunun elbette bir sebebi vardir. Bu devlete küsgünlük, kirginlik varsa bunun sebebini TR kendinde de aramali mutlaka.

Biraz öz elestiri sart, fakat TR de TR yi elestirmeye gör, hemen vatan hainisindir, oysaki her elestiri insani ileriye götürmeli!

Kürtlere karsi yanlis yapilmistir bundan hic süphem yok, isyanlarini da anliorum bir yere kadar, fakat benim anlamadigim ne biliomusun?

TR de haksizliklar, yanlislar diz boyu,say say bitmez, ama nie baska bir millet kalkip bu sekilde cözüm aramio, nie TR bayragini yakmio, nie nefretle kinle beslenmio? Benim takildigim nokta bu?

 

Ve olay dedigin gibi Kürt Türk veya PKK sorunu ile de bitmio.

 

Yine kendi cevremi ele alirsam, Kürt ve sünni, Kürt ve alevi, Türk ve sünni, Türk ve alevi olanlari var, kim kime karsi, kim kimi sevmio ben anlayamiorum.

 

Kürt ve alevi olan arkadasim, ben milliyeticiyim dio, ve hic Türk yok cevresinde, ben haric.

Türk alevi arkadasim, kürt olmadiklarinin israrla üstüne basiolar,

Kürt ve sünni olani, ben bildigin kürtlerden diilim dio,

ve cogunlugu Türk ve sünni olan arkadaslarim ise hic bu konulara girmezler, yani önemi yoktur bizim icin...

 

ve bakiorumda benim kücücük arkadas cevremde bu kadar farkli insanin fikirlerini bir araya getirmek zorken, kos koca TR napsin?

Ki dedigim gibi, TR farkli kültürleri, ve farkli milleyetleri barindiran bir memleket, ama bunlarin herbiri devlete karsi cikarsa, bu isin icinden cikilmazki, ve TR de bu milletlerin kimiklerini bastirmaya calisirsada isyanla karsilasir tabiki.

 

Herkes kendi kimligini yasasin, dilini konussun, ama bu topraklari benimsesin, bayragi yakmasin!

 

Benimde memleketim icin hayalim bu!

Sayin Alaturka artik yazmamaya karar vermisken ve bir cok seyden ümidi kesmisken sizinle tanismak yazilarinizi okumak gercekten sevindirdi beni.

 

"TR de haksizliklar, yanlislar diz boyu,say say bitmez, ama nie baska bir millet kalkip bu sekilde cözüm aramio, nie TR bayragini yakmio, nie nefretle kinle beslenmio? Benim takildigim nokta bu?" bu cümlelerine bende katiliyorum tabiki savasla silahla bisey cözülmez. devletinde bunu anlamasi lazim ama. ben gidip orda bilmem ne kadar pkk liyi öldürürüm biter demekle olmuyor. oturulup masaya yatirilmali ve neden ciktigi üzerine kafa yorulup cözümler üretilmeli. bu kadar basit.

umarim kendi sorunlarimizi kendimiz cözebilecegimiz günleri görebbilirim.

saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle :

1- Çalışıyorum . İş ve yorgunluğu günümün önemli bir bölümünü alıyor .

2- Bu forumda yazmak dışında uğraşmak zorunda olduğum başka şeyler de var ,

3- Cyrano ` nun güncel konular forumundaki , “ Şemdinli ile ilgili bir analiz kendimce bir analiz ” isimli başlık yazısına anlamlı ve havada kalmayan ( olabildiğince , kaynak gösteren ve somut temeller içeren ) bir yanıt yazmak için araştırma yapmak zorundayım . En azından yeniden bir kaynak taraması yapmak zorundayım . ADLS bağlantımda yaşadığım sorun da beni iyice zor duruma sokuyor .

Ancak , bu polemik benim için ( eminim okuyucular için de ) amacı aştı . Okuyucuların affına sığınarak , bu kişiye son bir yanıt yazmak istiyorum , 19 aralık tarihli yazısına yani . Daha sonra açtığım başlıkla ilgili düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım . Ve bu yazılarım da şimdi ( 25 . 12 . 2005 . Saat : 21 : 33 ) hazır . Bunları düzenleyip peş – peşe gönderiyorum … Hatta , amacımız açısından şu anda okuduğunuz bu yazıyı , amacımız açısından ( çün ki bu yazı daha çok Cyrano ile kişisel bir hesaplaşmadır ) , okumadan da aşağıdaki diğer yazılarıma geçebilirsiniz .

Şimdiii,

Başlık yazımda ( Bkz . “ kürtlere karşı önyargılara cevap ” isimli başlık açan yazımda doğrudan Cyrano ` ya yönelik son satır dışında , Cyrano şöyle demiş , Cyrano böyle demiş gibi ifadeler zaten yok . O yazıda doğrudan Machiavelli ` ye yönelik paragrafa cevap yazmayabilir . Ancak yazının bu paragraf dışındaki tümünü yoksaymış .

Tartismaci rumuzlu 19 aralık tarihli yanıtımda bunu O ` na hatırlattım :

CYRANO sana karşı nasıl bir tutum takınacağımı inan ki şaşırmış durumdayım…

İlk yazıma ( bkz. “ tartismaci ” rumuzlu , 12 aralık tarihli , “Kürtlere karşı önyargılara cevap” başlığı ) bir yanıt yazdın ( bkz. “ cyrano ” rumuzlu . 12 aralık 2005 tarihli ileti ) , fakat yazımın bir bölümünü Türklere karşı benim bir önyargım olarak yorumlamışsın ve doğrudan sana yönelik yazılan paragrafı yanıtlamışsın . Kürtlere karşı önyargılar ve cevaplarla ilgili kocaman bölüme yanıt vermemişsin . “ Bakın sizin hakkınızda da şöyle şöyle düşünenler var ve eminim ki bunlardan da siz hoşnut değilsinizdir . Hal böyleyken siz niye Kürtlerle ilgili böyle düşünüyorsunuz ve çevrenizdeki ; gerçekte sizinle aynı haklara sahip olması gereken uluslara karşı saldırgan bir tutum takınıyorsunuz ; takındığınız tutumun tüm bir Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasını kana bulayacağını ve kendi ulusunuza da çok ciddi zarar vereceğinizi görmüyor musunuz ” demiştim . Söylediklerimi hiç üzerine alınmamişsınve hiçbir yanıt vermemişsin .

Madem cevap veriyorsun , bunlara ilişkin birşeyler de yazılmalıydı , değilmi .

Doğrudan sen söylememiş olsan da ( zaten “ bunları sen söyledin ” de demedim ) Türk toplumunda Ermenilere , Rumlara , Araplara , Kürtlere ilişkin çok çirkin sıfatlar kullanıldığını yazmıştım . Bunlara katılıp katılmadığınla ilgili bir ifaden cevaplarında yok .

Başlık başlatan yazımda :

Modern toplumu modern toplum yapan muazzam teknoloji ve bilgi birikiminde hiçbir katkıları yoktur . İnsanlık ailesine hiçbir şey kazandırmamışlardır . Bırakın yüksek teknolojiyi günlük yaşamın en basit parçalarına bakalım …

Tuvalette kullanılan tuvalet kağıdının bilgi ve teknolojisini mi üretmişlerdir . Yoksa tuvaletten sonra kullanılan sabunun mu bilgi ve teknolojisini üretmişlerdir . Deterjanına kadar hangi temizlik maddesini üretmişlerdir , çalı süpürgesini saymazsak . Bebeleri öldüren bugünün en basit hastalıklarına karşı bir aşı mı bulmuşlardır . Hangi dermansız hastalığın yenilmesine bir pırtık katkıları oldu. Zeytinyağıyla Anadoluda tanışmış , yapımını Anadolunun o zamanki yerli halkından öğrenmişlerdir . Margarini olsun Türkler mi bulmuştur . Bu margarinin bugünkü bilgi ve içeriğine bir katkıları mı olmuştur . Çatal ile kaşığın seri üretiminin teknolojisine , bunun bilgisine mi bir katkınız oldu. Bugün kullandığımız en temel en basit nesnelerden bir tanesinin bilgi ve teknolojisine katkınız oldu mu? Kim çıkıp ta kardeşim insanlığa bir katkımız oldu , YEL DEĞİRMENİNİ biz bulduk , YEL DEĞİRMENİNİ diyebilir ki . Bunu bile söyleyemedikten sonra siz çıkıp insanlara , diğer uluslara hakaret edersiniz . Yok Yunan tohumu , yok Ermeni tohumu , yok cahil Kürtler , yok pis Araplar , yok ölürüz yok öldürürüz , kendi milleti için bile başka bir şey yapmayı bilmeyen faşist sürülerine söylüyorum . Bu kadar pişkinliğe pes doğrusu , insanda biraz utanma olur ,biraz onur gurur olur. Mafyacı dizilerinde de bunların onurundan gururundan geçilmez , başka ne bilirsiniz ki… Bu yüzden önce insan olun.İnsanlığa katkıda bulunamıyorsanız bari asıp kesmekten vazgeçin .SUSUN...

SUSUN ve diğer ulusların da sizinle aynı haklara sahip olduğunu kabullenin.Buna uygun ve buna uygun oldukça barışçı olabilecek çözümler üretin . Savaş ve karşıdakini yoketme politikasından vazgeçin.Yoksa , yukarda dediğim gibi ne siz , ne kürtler , ne de araplar büyük güçlerin oyuncağı olmaktan kurtulamayacaksınız. Ve Anadolu ve Ortadoğu coğrafyası kan gölüne dönecek . Türk milletini de yokedeceksiniz

Bana cevap veriyorsan , bu yazdıklarım çok mu önemsiz ki hiçbir şey söylememişsin...

Bu bölümde üzerine alınacak ve öyle düşünmüş olmaktan rahatsız olacağın hiçbir şey yok mu ?

Bunlara yanıt vermiyorsun da , sadece doğrudan sana yönelik satırlara yanıt veriyorsun da 11 aralık tarihli yanıtında bana neden :

şimdi kim utanacak ?

ha bu arada iyi güzel kürtlere karşı gösterilen ön yargıalrı okuyunca forumda "insanlığından utanmışsında" . " çirlin türkler, tarihi mühendislerce yapılan türkler,***** türkler, ************ türkler" yakıştırmalrını okuyunca forumda niye utanmadın insanlığından ?. nedense bu forumda çok görüyorum bunu. iyi şovenizm kötü şovenizm ayrımını.

diyorsun...

Üstelik , 12 aralık tarihli yanıtımda aşağıdaki satırlarımı sana hatırlattmışken :

Bense o yargının Avrupalıların bir ÖNYARGISI olduğunu söyleyerek söze başlamışım ve o bölümün başında şunları yazmışım.

19 aralık tarihli yanıtımdaki şu satırlar yanlış mı yani :

İş bununla da kalmıyor .. Beni “ Kürtlere karşı önyargılara isyan ederken Türklere karşı çirkin önyargılar beslemekle ” suçlamıştın ve “ asıl utanması gerekenin ben olduğumu ” söylemiştin . Halbuki ben yazdığımın Avrupalıların Türklerle ilgili bir önyargısı olduğunu açıkça yazmıştım . Önyargılara karşı olduğumu da söylemiştim (1) . Bunu sana hatırlattım ; ancak sen duymazdan geldin . Hatanı kabullendiğine ilişkin bir tek kelime bile göremedim bir sonraki yazında.

12 aralık tarihli yanıtımda senin “tarihi mühendislerce yapılan türkler ” ifadeni kastederek :

"tarihi mühendislerce yapılan türkler"

Ne demek .

Bir şey anladıysam sana benzeyeyim

demiştim .

14 aralık tarihli yanıtında :

birde

 

"Ne demek .

Bir şey anladıysam sana benzeyeyim"

 

bu ne? yapmak istediğin şey ağız dalaşı falansa, açıkça söyle boşuna günlerce karşıt tezler üretmeye falan burada kimse sana gel zorla bizimle tartış demiyor. tartışam niyetlisiyse, öcne tartışma adabıan uygun davranamyı öğren

demişsin.

Bu durumda 19 aralıktaki yanıtımda söylediğim şu sözler :

Kurnazlığın bununla da bitmiyor . Seninle ilgili iğneli olabilecek bölümü de keserek almışsın ve öylece yanıtlamışsın . Böylece yanlışını kabullenmeden ve de iğneyi yemeden aradan sıyrılmaya çalışmışsın . Hem de beni tartışma adabına uygun davranmaya davet etmişsin

yanlış mı yani ???????

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Düşüncelerimi anlatmaya devam edeyim …

Şimdi bir Rus kalkıp ta konuşsa :

“ Çeçen meçen yoktur kardeşim . Onların atlarının ayakları dağda bayırda taşlara çarpıp “ çan– çun ” diye sesler çıkardığı için zaman içinde onlara Çeçen denmesine yolaçmış . Aslında onlar dağ Rusları ` dır . Şurda Rus Rus yaşıyoruz , bizim tepemizi attırmayın şimdi . Hem Çeçenler kimmiş yahu . Rusya diyoruz Rusistan demiyoruz zaten . Rusya sınırları içinde yaşayan herkes Rusya cumhuriyetinin eşit bir vatandaşıdır. Kendi diliniz kendi kültürünüz ne demek . Rusça Rusya sınırları içinde yaşayan herkesin dilidir . Şimdi kendi isimlerimizi isteriz ne demek . Alfabemize yabancı harfler katabileceğinizi mi sanıyorsunuz . Çeçen kökenli olanlara seçme seçilme hakkı da verdik , yüksek mevkilere bile gelebilirsiniz. Ama öyle ulusal hak mulusal hak ne demek . Bunları ağzınıza almayın , içinde yaşadığınız devletin yüce çıkarları için çalışın , size en yüksek mevkiler bile açık . Ama kendi ulusal haklarınız falan dinlemeyiz . Büyük Rus şovenizmine , ülküsüne sadık olun . Onun için yaşayın . Hem Çeçenler kimmiş yahu , nüfusları nedir bunların . Koca Rusyada 72 millet yaşıyor ; şimdi biz hepsine dil-mil versek ortada Rusya filan mı kalır .Ne demek biz önce Rusların çıkarını gözetiyormuşuz ... Sizin topraklarınızı işgal etmişiz de , sizin kendinizi yönetme hakkınızı gaspetmişiz de . Bölücülük yapmayın , ülkemizin toprak ve ulusal bütünlüğünü parçalayamazsınız . Zaten Çeçenlerin çoğu bunu istemiyor , üç – beş çapulcunun yaptıkları da yanlarına kalmayacaktır . Görüyorsunuz Rusyanın içlerine kadar girip kan döküyorlar bunlar . Bir sürü masum Rus ` u rehin aldı , öldürdü bunlar . Hele hele , askerimize kurşun sıkmak ne demek , şimdi kan beynime çıkacak . Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak . Sizi kaçıp saklandığınız ininize kadar kovalar , orda yokederiz . Terörist sürüleri sizi .Ulan terörister sizi ...... ulan ”

dese , ona ne cevap vereceğiz .

Türkiyede Çeçenlerle dayanışma komiteleri , dernekleri kuruldu , Çeçen savaşçılara silah ve cephane için paralar toplandı , açık açık hem de . Türkiyeden gönüllüler örgütlenip Çeçenlerle birlikte Ruslara karşı savaşmaya gönderildi . Bütün bunları da devletin gizli örgütlerinin organize ettiği söylenmiyor mu ? MİT ` in
CIA
ile birlikte Çeçen savaşçıları eğittiği , onlara silah ve para sağladığı da Rusya tarafından sürekli ileri sürülüyor . Ve bu Rusya ve Türkiye arasında sürekli bir gerginlik kaynağıdır . Bunları bilmiyor musunuz .

Ayrıca ; Çeçenler koca bir Rusyada denizde bir körfezdirler , en fazlasından . Şimdi bu küçüçük topluluğun ulusal hakları oluyor da , kocaman bir halkın ulusal hakları neden olmuyor . Çeçenlerin kendi devletlerini kurmak istemeleri Rusyayı bölüp parçalamak olmuyor da , Kürtlerin kendi topraklarında kendi devletlerini kurmak istemeleri neden “ ********* bölücülük ” oluyor . Çeçenlerin kanlı eylemleri ulusal mücadele oluyor da , Kürtlerin silahlı mücadeleleri niye “ terörizm ” sayılıyor .

Çeçenlerin liderleri , efsanevi kahramanlara dönüştürülüyor da ; Kürtlerin önderi niye en aşağılık , ağza alınamayacak sıfatlarla nitelenen “ bölücübaşı , terörist başı ” oluyor . Bu konularda içine düştüğünüz çifte standart , etnik kökeninizi diğer etnisitelerden ( diğer etnik yapılardan , Kürtlerden vs.. ) üstün tutmanızla ilgili degil mi ? Bu durum ise hiçbir şekilde ırkçılıkla ilişkilendirilemez , öyle mi ? Siz öyle diyorsanız öyledir ha .

Kardeşim ben zaten Çeçenleri onaylamıyorum diyen Atatürkçüler de olabilir ve Çeçenler ile ilgili kurduğum benzetmeye , herkes katılmayabilir .

O zaman şöyle bir analoji kuralım :

Varsayalım ki , birinci dünya savaşı ve sonrasındaki tarihsel süreç farklı gelişmiş olsun . Ve Arap toprakları Türk devletinin sınırları içinde kalmış olsaydı ; bu gün Türklerden farklı bir ulus oldukları tartışılamaz bir gerçek olan Araplara , yukardaki Rusun Çeçenlere söylediklerini mi söyleyecektiniz . Ulusal bağımsızlıkları için savaşacak olan Araplara “ vatanın varlığını birliğini parçalamaya çalışan ” , aşağılık “ bölücüler ” mi diyecektiniz . Araplar , sizin işgalinizden kurtulma mücadelelerinde , Amerikalıların , İngilizlerin desteğini arasalardı Araplara emperyalist uşağı diyebilecek miydiniz . Yani ,
sen kendin Arabın sırtından inmeye yanaşmadığın halde
, o başkasına göz kırptı diye
emperyalist uşağı
mı olacaktı . Önce kendinin Arabın sırtından inmen gerekmeyecek miydi ?

Peki , bütün bunları söylediğinde sen
haklı
olabilecek miydiniz ?

Peki , Kürtlerin Araplardan neyi eksiktir . Tek fark Kürtlerin bugüne kadar kendi devletlerini kuramamış olmalarıdır . Onun için de sizin gözünüze sanki Kürtler diye bir ulus yokmuş gibi geliyor . Onların ulusal hakları yokmuş gibi geliyor .

YA DA
, tam tersi olsaydı . Bugün Türklerin üzerinde yaşadığı batı bölgesindeki topraklar , diyelim ki Ermenilerin ya da Arapların , ya da Kürtlerin , ya da Rumların elinde kalmış olsaydı :

SİZ
, bağımsızlığınız için savaşmayacak mıydınız . Kuracağınız yeni Kuvayi Milleyeler “ bölücü bozuntusu ” , “ kan içici eşkiyalar ” mı olacaktı . Arabın , Ermeninin veya Rumun ülkelerini bölüp – parçalmaya çalışmaktan utanmayacak mıydınız .

Peki
PKK
niye “ utanması gereken , erdemsiz , onursuz bir örgüt ” bir örgüt oluyor . Arkadaşlar lütfen elimizi vicdanımıza koyup , biraz tarafsız düşünmeye çalışalım .

Şimdi bu ; ulus , ulusal hak meselesini biraz daha irdelemek gerekiyor , diye düşünüyorum :

Bence , kendi topraklarında bir bütün olarak yaşayan bir etnik grup varsa , Çerkezler de dahil , bu etnik grup ne kadar küçük olursa olsun , eğer onlar kendi kendilerine kendi devletlerini kurarak yaşamak istiyorlarsa , bunu istemek ve gerçekleştirmek onların vazgeçilmez ve en temel hakkıdır . Kendi devletlerini kurmak , bunun onlar için daha olumsuz olacağını düşünsek bile ( yani kendi ekonomilerini geliştiremeyecek , yaşatamayacak kadar güçsüz olsa , refah yerine yoksulluğa sürükleneceklerini düşünsek ve bu doğru bile olsa ) . Neden ? Çünki zorla güzellik olmaz , zorla olan baskı olur , karşındaki üstünde egemenlik kurmak olur . Biz onların ana- babası değiliz . Onların kendi yapıları ve bizden ayrı bir varlıkları ve bireysellikleri var , kişilikleri var . Onların özgür iradelerine saygı duymak zorundayız .Ana-babalar bile çocuklarının özgür iradelerine saygı duymalıdırlar ; degil mi .Baskı tek tek bireylerin ve ulusların ruhsal yapılarını parçalar , onların kişiliklerini yokeder . Baskı neyi amaçlarsa amaçlasın karşısındakine zarar vermekten başka bir şeye yolaçmaz. Kendimizin özgür iradesi kadar , karşımızdakinin de özgür iradesine saygı duymak zorundayız . Zorla güzellik , birliktelik ,eşitlik olmaz . Olay uluslar arasında yaşandığında bu kadarla da kalmaz . Ulusal sorun bir
SÖMÜRGECİLİK
sorunudur . Zalimin , mazluma zulmüdür .

Biz onlara ne zaman karşı çıkabiliriz , ne zaman onlara karşı çıkmak hakkımız olur ? Biz onların özgür iradelerine saygı duyarak , onların kendi kendilerine ve kendi istedikleri gibi yaşamalarına yolverdikten sonra ; eğer bu kez onlar bizim özgür irademize ipotek koymaya kalkışırlar , bizim üstümüzde baskı kurmaya çalışırlarsa , bizim topraklarımızı işgal etmeye kalkarlarsa , ancak ve ancak o zaman . İşte ancak ve ancak o zaman onlara karşı çıkmaya , onlara karşı savaşmaya hakkımız olur . O zaman savaşımız
haklı bir savaş
olur ...

Şimdi :

Beşeri coğrafyaya önyargısız ve tarafsız bakarsak ne görürüz : Anadolu ve Ortadoğuda , farklı uluslarca parçalanmış ve bölünmüş te olsa , hatırı sayılır bir toprak parçasında , çevrelerindeki etnik kimliklerden ( uluslardan , yani Türklerden , Araplardan ve Farslardan farklı ) , adına Kürt denen bir etnik kimliğin yaşadığını görebiliriz . Türkiye , Irak , İran , Suriye devletlerinin sınırları içinde kalan birbirine komşu topraklarda büyük bir yoğunlukla Kürtlerin yaşadığını görebiliriz . Bu dört devletin sınırlarıyla parçalanmış ve üzerinde yaşayan Kürt halkına ait bir
ÜLKE
`nin varlığını görebiliriz orada . Azıcık tarafsızca düşünebilirsek bu apaçık bir gerçekliktir .

Ve şu anda , Kürtlerin içinde bulundukları duruma ( topraklarının başka devletlerce parçalanıp , el konmuş olmasına ) isyan ettikleri bir dönemde yaşıyoruz . İranlı Farsların , Suriyeli ve Iraklı Arapların ve Türklerin önünde iki seçenek olduğunu da görebiliriz :

Ya Kürtlerin kendi devletlerini kurma hakkına ( bu en temel ulusal hakka ) saygı gösterir ve onlarla barış içinde yaşamanın yollarını arayacaklar .

Ya da Kürtlerin bu istemlerine şimdi olduğu gibi savaşla , kan dökerek cevap verecekler , böylece de kendilerinin ve Kürtlerin dünyadaki büyük emperyalist güçlerin oyuncağı olmasına , daha da kötüsü sonuçta bütün bir Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasının kan gölüne dönüşmesine yolaçacaklar . Savaş politikası , bu dört ulusun da birbirine üstün gelebilmek için dünyanın büyük emperyalist devletlerinin yardım ve desteğine başvurmalarına ve bu da onlara taviz üstüne taviz vermelerine yol açacak . O üstüne o kadar titrediğiniz “ ulusal egemenliğiniz ” ellerinde istedikleri gibi evirip çevirdikleri bir topaça dönecek . Bu ; bütün bizi Türk , Kürt , Arap ve Farsları bekleyen gerçek bir tehlikedir .

Şimdi , Cyrano :

“ Ben diğer uluslar hakkında çirkin sıfatlar kullanmadım , ben ırkçı değilim aksine böyle tutumlara en başta karşı çıkanlardan biriyim . Ben
PKK
` yi itham ettim Kürt halkını değil ” anlamında birşeyler söylüyorsun . Zaten ben sana “ sen Kürtlere ve diğer uluslara hakaret ediyorsun ” demedim . Aşağılayıcı sıfatlar kullananlar bunu üstlerine alınsınlar . Ancak başlık açan yazımın ilgili bölümünde öfkeyle ( kötülüğe karşı çıkanların son derece haklı öfkesiyle ) suçladığım tavır sadece bu değil ki .

Başka bir ulusun , ulusal haklarını yok saymak ( kendinizin sahip olduğu ve uğruna ölümü göze alacağınızı söylediğiniz ulusal egemenlik , kendi kendini yönetmek , kültürünü ve dilini kullanmak ve yaşatmak gibi haklardan sözediyorum ) tutumunun ırkçılıkla hiçbir ilgisi yok mu yahu .

Bu başka ulusun , ulusal hak mücadelesini “ terör ” diye niteleyip bu “ teröre karşı ” devletin haksız ve en kirli yöntemlerle yürüttüğü savaşı doğru bulmak ırkçılıkla ilgisizdir öylemi . Bu “ terörle mücade ” sırasında binlerce köyün boşaltılması yüzbinlerin sefaletin dibine itilmesini mübah görmek ırkçılıkla ilişkilendirilemez yani . Bu “ teröre karşı mücade ” sırasında Kürt dağlarında bomba düşmedik bir metrekarelik alan , kurşun isabet etmemiş bir Kürt evi kalmadı , bilmiyor musun ? Yine bu “terörle mücadele ” sırasında binlerce faili meçhul cinayet işlendi , Kürt milletvekili bile güpegündüz ( polise , askere çarpmadan yürümenin neredeyse imkansız olduğu Kürt şehrinde ) kim vurduya gitmedi mi ? Bu “ terörle mücadele ” döneminde canını yitiren 40 bin kişiden sadece 5 bini Türk , geri kalan 35 bin kişi Kürt ; bunları bilmiyor musun? Köylülere ********* bile yedirdiler ; hatırlamıyor musun ? Çıkmasında hangi tarafın haklı , hangi tarafın haksız olduğunun ayırt edilemediği
savaşlarda bile
kurallar vardır ; bırak öldürmeyi , göçe zorlamayı ; sivillere ve esirlere kötü muamele bile savaş suçu sayılıyor . Ve bu bir
insanlık değeridir
; bilmiyor musun ?

Her türlü ulusal hak talebi
“ bölücülük ”
sayılıp Türk Ceza Kanunundaki en ağır cezalara çarptırılıyor . Kürtlere , ulusal istemlerini içeren siyaset yasaktır yasak ; bilmiyor musun ? Çoktan Türkleşmiş , kendi ve aşiretinin çıkarları uğruna sizin uşağınız olan , kendi ulusunun gaspedilmiş ulusal hakları umurlarında olmayan , bu konuda ağzından bir tek kelime çıkmayan “Kürt kökenli ” milletevekilleri , devlet büyükleri Kürt ulusunu mu temsil ediyor yani .Kanları , canları pahasına verdikleri mücadeleyle meclise girebilen , Kürtlerin ulusal haklarını savunan ( bunu yapmayanlar kendilerini seçen ulusun temsilcileri sayılmazlar , değil mi ) Kürt milletvekilleri düzmece , derme çatma senaryolarla meclis kapısından yaka paça cezaevine gönderildiler bilmiyor musunuz ? Peki , bütün bu koşullarda Kürtlere ulusal hakları mücadelesinde tek bir yol kalmıyor mu : Silahlı mücadele . Bu ise en aşağılayıcı sıfatları yüklediğiniz “ terör ” oluyor . Bu “ teröre karşı ” her türlü yol mübah sayılıyor .

Kendi ulusunuzu ve ulusal çıkarınızı , diğer ulustan ve onun çıkarlarından üstün görmüyorsanız Kürtlere karşı bunları niye yapıyorsunuz . Yoksa Kürtler sizin ulusal haklarınızı , toprağınızı gaspetmiş te bu yüzden onlara karşı “terörle mücadele ” uyguluyorsunuz . Bütün bunlar ırkçılıkla nitelendirilemez öyle mi ?

Kendi sınırlarınıza kattığınız , gaspettiğiniz Kürt toprakları yetmiyormuş gibi , Irak devleti sınırları içinde kalan ( Arapların gaspetmiş olduğu ) Kürt topraklarında Kürtlerin elde etmiş olduğu ulusal kazanımlarına tehdit yağdırmıyor musunuz ? Onları lanetlemiyor musunuz ? Orada , kendi topraklarında bir Kürt devletini savaş nedeni saymıyor musunuz . Kendi sınırlırınıza kattığınız , gaspettiğiniz Kürt topraklarındaki Kürtlerin kendi devletlerini kurabileceği düşüncesi sizin kabusunuz değil mi ? Yani bunlar ırkçılıkla nitelendirilemez , öyle mi ?

Kardeşim ,
kendi topraklarında kendi ulusal egemenliklerini kurmak herhangi bir ulusun en doğal hakkı değil midir ?
Değilse Avrupalıların en küçük bir uyarısında dahi “ ulusal egemenliğimiz , ulusal egemenliğimiz ” diyerek niye hop oturup – hop kalkıyorsunuzki . Bu durumda , başka bir ulusa ulusal egemenliğini yasaklamak ve en kirli yöntemlerle savaş yürütmek ırkçılıkla nitelendilemez öyle mi ? Peki ozaman bu
“ ırkçılık ”
dedikleri nemenem bir şeydir . Nedir , nasıl bir şeydir ; yenir mi , yoksa içilir mi ?

Ulus , ulusal hak konusuna , forum okurlarından itirazlar olursa ; sözlerimde anlaşılmayan veya düşüncelerimde eksik yönler olduğunu söyleyenler çıkarsa yeniden , bıkmadan usanmadan yeniden dönebilirim . Kendi görüşlerimi ve onların görüşlerini yeniden ve yeniden gözden geçirmeye açık ve hazırım ....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu yazı Cyrano ` ya yanıt gibi başlasa da , amacı çok daha ötededir . Son derece önemli konularda

düşüncelerimi anlatıyor . Lütfen okumaya devam edin …

Cyranonun , benim bu başlığı başlattığım yazımın son paragrafında eleştirdiğim bir yazısı var . Güncel

konular formunda , “ Şemdinli Analizi kendimce bir analiz ” adlı başlığı başlatan yazısı .

Şimdi , bu yazıda Cyrano neler diyor . Bir bakalım :

Kendimce Bir Analiz

 

şimdi şemdinlide meydana gelen olayı hepimiz biliyoru. ne yapıldı nasıl yapıldı.

 

insanların aklına gelen temel soru şu bunu yapan "Derin Devlet" mi ?. JİTEM mi ? ya da başka bir "derin devlet" örgütü mü?

 

bu ilk akla gelen soruyu biraz inceleyelim. bunun için yapılan bu eylemin amacının ne olduğunu bir düşünelim. Eğer ana amaç o Pkk üyesini ve Pkk nın ilk militanlarından olduğu için uzun süre hapis yatmış şahsın öldürülmesi olsaydı. birincisi bunun için Kitabevi ne bomba atmaya gerek yoktu. şahıs başka bir noktada vurualbilir ya da en kötü ihtimalle, kitabevine giren bir kimse tarafından susturuculu ya da susturucusuz bir silahla öldürülebilirdi. basit tarafıyla evine ya da işine giderken yolda vurulabilirdi neticede yanında korumayla gezen bir kimse değil.bir kimseyi öldürmek için işsyerine bomba koymaktan çok daha kaly yüzlerce yol vardır demek ki eylemi yapanların hedef şahsın yok edilmesinin yanında birde ses getirme amaçları var. bu amacı bir kenara not edelim şimdilik.

 

 

eylemin yapılış biçimine bakalım. bir kişi bombayı bırakıyor mekandan çıkıyor cep teelfonuyla ortaklarını arayıp "bombayı bıraktım neredesiniz gelin alın beni" diyor.

 

vatandaşlar bu kimseyi yaka paça yakalıyor ve polise teslim ediyor.

 

başka bir kimsenin aracının etrafını sarıyorlar ve araçtaki şahsı yaka paça yakalıyorlar. aracın içinden silahlar, krokiler, şahsın fotoğrafları, hakkında bilgi vs çıkıyor. yani suçla ilgili bütün deliller bir aracın bagajından çıkıyor.

 

bomba patladıktan on dakika sonra otobüslerle olay yerine gelmiş ve organize olmuş bir kalabalık düzenli bir protesto gösterisine başlıyor.

 

şimdi bu kaba taslak panoramanın verdikleriyle bir amatör analiz yapalım.

 

"derin devlet" dediğimiz şey bu kadar amatör olabilir mi. kontrgerilla nın komutanları, savaş çatışma, sabotaj konularında uzmanlaşmış kimselerden seçilir. ve işlerini profesyonelce iz bırakmıyacak şekilde yaparlar. zira kontrgerilla faaliyetlerini çözmek amacıyla yola çıkanlar bile ancak çok ama çok uzun uğraşlar sonucunda bazı delillere ulaşabilirler. kontrgerilla böylesine gürültülü patırtılı ayan beyan saldırılar yapmaz. genelde şahısları ya kaçırır ya da nokta atışlı suikastlele , ya da arabasına bomba yerleştirerek öldürür. elle çizilmiş krokiler, çalakalem fotokopili resimlerin altına yazılmış hedef bilgileriyle değil. simulasyonlarla brifinglerle bilgi alır. hedefin yerini bulmak için bagajında taşıyacağı haritalara gerek yoktur. çünkü hedefin olduğu yerde daha önce keşifler yapılmıştır.

eylem yapıldıktna sonra oaly yerinin nasıl tahliye edileceği planlanmış olur. yani yaka paça çevredekiler taraafından yakalanmaz. ya da cep telefonuyla arayıp işi yaptım gelin bnei alın denmez. çok sıkışırsa gözcüleri ya da kendisi halkı korkutacak şekilde havaya yada çevreye ateş açar ve kaçar. kaçış şeması ve yöntemi belirlenmiş olur.

eylemle ilgili dökümanları,i silahları, planları ve krokileri bir arabanın bagajında taşımaz. zira trafik kazası olabilir ne bielyim başka bir şey olabilir.

 

anlatmak istediğim bu eylem oldukça amatör ve bir istihbarati yada kontrgerilla tarzı profesyonellik ve disiplinden çok uzak bir eylemdir.

dahası sanki gelin herşeyi anlayın der gibi tüm deliller bir arabanın bagajından çıkmaktadır. bir hırsız bile soyguna giderken kimliğini yanına almaz, ne olur ne olmaz belki olay yerinde düşürürüm diye. öğrenciler bile basın açıklamasına protesto gösterisine giderken. nüfus kağıtları dışında hiç bir belgeyi yanlarıan almazlar, polise düşersek ev adresi, okulu vs bilinmesin diye. oysa burada sanki bu adamların hiç bir ofisi , üssü yokmuşta herşeyi o arabada planlamışlar gibi herşey bagajdadır.

birde hiç bir derin devlet kuruluşu savcının üstüne ve onu koruyan polislere ateş açmaz.

birde protesto. on dakika içinde kimse yüzlerce kişiyi şehrin çeşitli semtleridnen topalyıp otobüslerle organize bir halde bombanın patladığı yere getiremez. mümkün değil. oysa bomba patladıktan on dakika sonra otobüslerle şehrin her yerinden toplanmış yüzlerce kişi kortejler halidne protesto gösterisine başlamıştır. bayraklarla pankartlarla. bu kimseler bombanın patlyıacağını müneccin gibi tahmin etmiş olamazlar ya.

Yukarıya aynen aldığım analizinde , süper zeki insan , büyük analist , adı tarihe “ Büyük Şemdinli Analisti ” olarak geçecek Cyrano nasıl bir “ analiz ” yapmış ? İnceleyelim :

Cyrano gizli devlet örgütlerinin nasıl çalışacağına , çalıştığına ilişkin bir sürü ahkam kesmiş , adam bu tür

örgütlerin , yaptıklarının açığa çıkmaması için son derece eğitimli kişilerden oluşturulduğunu ve maksimum gizlilik kurallarına göre çalıştığını anlatmış , uzun uzadıya …Adam mantık silsilesi kurmuş , MANTIK silsilesi …

İyi de kardeşim burası , bu tür olaylar açığa çıktığında yerin yerinden oynayacağı , kitlelerin sokağa

döküleceği ; demokrasilerdeki diğer güçlerin ( yasamanın , yargının , basının , kamuoyunun ) böyle bir eylemi yapanların yanlarına asla ve asla bırakmayacağı kadar demokratik bir ülke veya bir Avrupa ülkesi değil ki … BURASI TÜRKİYE kardeşim , burası TÜRKİYE … ( Bu satırların önemi yazımın devamında çok daha iyi açığa çıkacaktır ) .

Sonra devam etmiş :

tüm bunlar insanın kafasında tek bir senaryoyu canlandırmaktadır. birileri o eylemin ses getirmesini, ve o arabanın bagajından çıkanlarla bunun derin devlete yorulmasını, bunu bahane ederek birilerinin düğmeye basma tarzıyla harekete geçmesini planlamıştır. protestoları tertipleyenlerin bobmaların patlıyacağından haberi vardır ve tüm hazırlıkları tamamdır.

ve bu notkada bence en mantıklı tahmini Melih Aşık yapmaktadır

 

"
cia
ve türevleri türk ordusundaki bir kaç alt rütbeli subayı satın almış ve bu tarz eylemlere sevk etmiş olamazlar mı?"

Bu satırları okuduğunda insan ne diyeceğini şaşırıyor . Ben milliyet gazetesinin kasım 10 ` dan sonraki

arşivinden , somut olarak olayla ilgili haberleri ( köşe yazarlarının yorumlarını değil ) okudum . . En azından bölgeden haberi veren muhabirlerin , böyle bir , “ Bombaların patlayacağından önceden haberli olanların düzenleyebileceği ” türden bir “ yoğun kalabalık ” ile ilgili bir tek satırına rastlamadım . Bu böyle biline …

Şimdi ,biz de “ kendimizce ” bir analiz üretelim ; karşıt bir analiz ; ve bu muhterem şahsiyetin , büyük

analistin , mantık silsilesi kuracağım derken içine düştüğü MANTIKSAL TUTARSIZLIĞA bakalım …

Söylediğine göre
CIA
ve
PKK
devleti zor durumda bırakmak için bu olayları tezgahlamışlar . Yani
PKK
,
CIA

ile anlaşarak , halkı devlete düşman edecek ve kendi halk desteğini artıracak bir eylem yapmışlar , bir “PROVAKASYON ”tertiplemişlerdir .

“Provakosyon ” u tertipleyenlerden , Cyranonun sözünü ettiği “ son derece organize ” gösteriyi örgütleyen

militan – ajanlar kimlerdir , nerededir bunlar . Dışardan mı getirilmişlerdir , yoksa yıllardır Şemdinli ` de yaşayan kişiler mi dir ? Orada yaşayan halkın yıllardır tanıdığı , bildiği , ahbaplığının olduğu kişiler değilseler o kadar insanı nasıl organize edebilmişlerdir . O kadar insan, çıkacak kargaşada , güvenlik güçlerinin uyarı ateşi ile bile olsa ölebileceklerini , yakalanıp hapse atılabileceklerini bile - bile bu tanımadıkları üç – beş insanın sözlerine uyarak mı kalkışmışlardır bu son derece gözükara ve şiddetli bir öfke içeren bu gösteriye .

Peki … Açığa çıktığında , bırakın orada yaşayanları , tüm Kürtlerin ( buna İran , Irak ve Suriyede yaşayan

Kürtler de dahil ) gözünde
PKK
` yı sıfıra indirecek ,
ABD
` nin Kürtler nezdinde tüm itibarını yerlebir edecek bu PROVAKASYONU tertiplemeye cüret edenler hangi gizlilik ilkelerini uygulamışlardır . Devletin , Şemdinli halkından oldukları açık olan bu kişilere ulaşabileceği , bu provakasyonu açığa çıkarabileceği ihtimali hiç mi yoktur yani . Peki ,
CIA
ve
PKK
bu kişileri Şemdinliden kaçırmış mıdır ; ya da öldürerek susturmuş mudur ? Basında bu kişilerin kaçtığına ya da öldürüldüğüne dair bir haber basında yeralmış mıdır ?
CIA
, satın aldığı söylenen askerleri ( itirafçı ile 3 JITEM mensubu asker) konuşabileceklerini bile bile devletin elinde nasıl sağ bırakmıştır . Cyranonun hayalindeki gizli devlet örgütleri maksimum gizlilik kurallarını bilir de ,
PKK
ve hele hele
CIA
bizim burada düşündüklerimizi düşünemiyorlar öyle mi ? ÇOK KOMİK , ÇOOK ÇOK !

Süper zeki insan , büyük analist , Şemdinli Analisti Cyrano bey ; yeryüzündeki hiçbir kimsenin akıl

edemeyeceği ve de kendisinden başka hiçbir kimsenin yanıtlayamayacağı sorular da sormuştur ( 1 ) :

Vay efendim , olayı gerçekleştirenler maksimum gizlilik kurallarına niye uymamışlardır, vay efendim , bu

kişiler neden bu kadar rahat davranmışlardır davranabilmişlerdir ? …

Alkışlar lütfen , alkışlar ... Göreyim alkışlarınızı …

İlk elden verilecek cevap bu kişilerin yakalanmayacaklarından emin olduklarıdır .

JİTEM , özel tim vs … elemanı olduklarını gösteren kimlik kartlarıyla etraftaki güvenlik duvarını , arama

noktasını ellerini - kollarını sallaya sallaya geçeceklerdir . Güvenlik görevlileri ( asker , polis onları durdurmayacak , aramayacaktır , vs ...vs … Değil mi ?

Onları tek yakalayabilecek olan , kendilerine karşı bu kanlı eylemi gerçekleştirdikleri halk olacaktır . Ve

aslında bu da çok nadir olur . Üzerinde konuştuğumuz , o bölgede son üç ay içinde gerçekleştirilen 17 ` ci bombalama olayıdır . Halkta büyük bir gerginlik ve korku hakimdir . Ve de büyük bir öfke . İşte bu olay , bardağın taştığı andır . Öfke , korkuyu yenmiş ve bendinden taşmıştır . Yine de bunu sağlayan , dükkanına bombanın atıldığı kişidir . Seferi Yılmaz ` ın ölümü göze alarak bombacıyı kovalaması , buna cesaret edebilmesidir . O buna cesaret edemeseydi , belki yine herkes korkusundan köşesine çekilecekti . Neyse , bu tür durumlar kitle psikolojisinin alanına girer .

Peki … Bu tür eylemleri yapanlar kazara yakalanabildiklerinde , olay yargıya intikal edebildiğinde ne olur

.Olayın devamı Türkiye ` de nasıl gelişir ? Halk tarafından yakalanarak veya mağdurların ve avukatlarının çabalarıyla veya kendilerinden birilerinin ( JITEM elemanı olan asker veya itirafçı ) itirafları sonucu olay yargıya intikal edebilmişse bile : Soruşturma ve yargılama işlemi gerektiği gibi gerçekleşebilecek mi dir ? Savcı ve hakim dürüst bir hukuk adamı olsa ve olayı gerçekten açığa çıkarmak istese bile karartılmamış delillere ulaşabilecek mi dir . . Delilleri yine güvenlik güçleri toplayacak ve deliller yine onların elinde olacaktır . Deliller karartılmadan yargıya ulaşabilecek mi dir ? Savcı ve hakim , tanık veya sanık güvenlik görevlilerini ( JİTEM elemanı , asker , polis , itirafçı , korucu , üst düzey yetkili , komutan vs. ) gerektiği gibi sorgulayabilecek mi dir ? (2)

Ve en önemlisi ; devlet , bu tür işlere niye girişmişir ?

Bu soruları doğru yanıtlayabilmek Kürt topraklarında yaşananın ne olduğuna ve Kürtler sözkonusu

olduğunda devletin neler yapabildiğini , yaptığını , şu ana kadar neler yaşandığını , somut olayları ve devletin bu olaylar karşısında aldığı tutumu ; halkın ve mağdur ve mağdur yakınlarının iddiaları konusunda sorgulama – yargılama süreçlerinin nasıl yaşandığını somut olarak incelemek gerekiyor . Yaşanmış olanı incelemek gerekiyor …

Kürtler artık , Türk devletinin egemenliğinde yaşamaya , topraklarının Türk devletinin işgali altında olmasına

, ülkeleri ve kendileri ile ilgili her kararı Türk devletinin veriyor olmasına isyan etmişlerdir . Kendi kaderlerini kendi ellerine almak , kendilerini kendileri yönetmek istiyorlar . Kürtlere bu ulusal hakları için sivil siyaset yapmak ta yasaktır . Ulusal hakları için siyaset yapmak , “ bölücülük ” sayılarak , ceza kanunundaki en ağır maddelerle yargılanıyor . Ölümü göze alarak sivil siyaset yapmaya kalktıklarında da ; milletvekilleri , gazetecileri , parti üyeleri güpegündüz sokak ortasında öldürülüyor , gazete ve parti binaları bombalanıyor . Seçtikleri vekiller meclis kürsüsünden yaka – paça zindana gönderiliyorlar . Kürtlere , ulusal haklarını elde etmek için tek yol kalmıştı : Silahlı mücadele .

Devlet bu durumda da , onların ulusal haklarını kendilerine iade ederek , sorunu barışçı yollardan

çözebileceği halde , işgali altında bulunan Kürt topraklarını kaybetmemek için , yasal kısıtlamaları açık şiddete dönüştürdü .

Kürtlerin ulusal hak istemlerini , haksız ve de bütün insanlık değerlerini ve kazanımlarını hiçe sayarak en kirli

yöntemleri kullandığı bir savaşla yanıtladı . Sokaklarında asker – polise çarpmadan yürümenin , neredeyse imkansız olduğu bu topraklarda , sayısız , faili meçhul kalmış cinayet işlenmiştir , bu gün hala 1000 civarında kişi kayıptır , mezarları bile bulunamamıştır . Devlet bölgede ; Hizbullahın cinayetlerine göz yummuş , hatta iddialara göre JITEM onlara askeri eğitim vermiştir . Devletle olan yakın ilişki Hizbullah içinde sorun yarattı ve Hizbullah bölündü . İş buraya kadar vardı . Dahası da var tabii … JITEM , bizzat kendisi itirafçılar eliyle sayısız cinayet işledi . Yine , özel tim ve jandarma halka yapmadığını bırakmadı , iş köylülere insan pisliği yedirilmesine kadar vardırıldı . Sayısız köy yakılıp – yıkılarak boşaltıldı , yüzbinlerce insan sefalet ve ölümün kucağına itildi ( 3 ) . Bunların çoğu güpegündüz , göstere – göstere yapılmıştır . Çün ki amaç , Kürt halkı üzerinde tarif edilemeyecek bir yılgınlık yaratmak ve Kürtleri bölgeden kaçırmaktır . Öyle ki bir daha başkaldıramasınlar . İş
PKK
` yi yenmekle bitmiyor . İşgalin olduğu yerde yeni – yeni
PKK
` lerin çıkması kaçınılmazdır .

İşte , söz konusu ettiğimiz olaylar bu bölgede oluyor .

Bunlardan , somut oluşum ve olaylardan bihaber olarak veya bihabermiş gibi davranarak kendi

sayıklamalarını analiz diye sunmak , çocukça bir cahillik içinde olmanın yanı sıra ve de çok - çok daha kötüsü ; Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasında yaşayan Türk , Kürt , Arap , Fars milyonlarca insanının varolmasını – yokolmasını belirleyecek derecede önemli sorunlarda insanlara yalan söylemek ONURLA , İNSAN OLMAKLA bağdaştırılamaz . Sorunu adil bir barışla çözmek yerine , baskı ve imha politikasını savunmak ve yürütmek ; Türklerin kendi yaşadıkları batıdaki topraklar da dahil ; üzerinde yaşadığımız bu koskoca coğrafyayı kana bulama tehlikesini içinde taşımaktadır . İşte bu nedenle de ; bu tutum Türk milletini sevmekle de bağdaştırılamaz . Bu tutumu gerçek boyutlarıyla niteleyebilecek bir sıfat yok. Sana ne diyeyim ki …

DİPNOTLAR :

( 1 ) Aslında Şemdinli ` de olanları açıklamak için böyle cafcaflı analizlere de gerek yok . Ben milliyet

gazetesinin arşivinden 10 kasımdan başlayarak olayı izledim . Olay aslında olanca sadeliği içinde gerçekleşmiştir . Bir itirafçı ve 3 JITEM elemanı bombalama olayını gerçekleştirmiş . Ancak olayın kontrollerinden çıkması sonucu , halk tarafından kıskıvrak yakalanmışlardır . Savcının soruşturması , mahkemeye sunduğu dosya , bölgeye giden milletvekillerinin araştırmaları , halkın anlatımları vs… hepsi bu yöndedir . Siz de okuyun bu arşivi . Göreceksiniz .

Ha , hiç mi analiz yapılmamalıdır ? Yapılır da , o bölgede 1980 ` den beri yaşananları göz ardı ederek

yapılmaz . Ve zaten , bölgede yaşayanlar ve yaşananları bilenler için bu olaylar son derece açıktır . Bölgede yaşayanlar neler yaşadılar , neler … Onlar , kimin ne yapabileceğinin de ötesinde kimin neler yaptığını biliyorlar zaten .

(2 ) Şemdinli olayının sanığı JITEM mensubu iki asker koruma altına alınarak savcıdan kaçırılmışlar ve ancak

iki- üç gün sonra savcı tarafından sorgulanabilmişlerdir . Bu da ancak ; olayların kontrolden çıkmasıyla , iddiaların ayyuka varmasıyla ve de devlet içinde hükümetle asker arasındaki çatışma yaşanması ( hükümetin askeri köşeyi sıkıştırma çabasının varolması sonucunda ) gerçekleşebilmiştir . Üstelik ortada çok ciddi bir suç olduğu halde ve de bu kişiler krokiler , listeler , silahlar ve bombalarla yakalandıkları halde savcı bu kişileri tutuklamadı , gözaltına almadı bile , ifadelerini alıp serbest bıraktı . Bu olayda , birkaç adım ilerlenebilmişse , bu ; bugünkü hükümetin askeri köşeye sıkıştırmak için bir fırsat bulmuş olmasından ve tepkilerin ayyuka çıkmasıyladır ki ancak günlerce tutuklu olarak yargılama gündeme gelebildi .

Birgün gazetesinin 19 aralık sayısında , yakın tarihte yaşadığımız , F tipi cezaevlerinin uygulamaya konması

çabası ve akabindeki ölüm oruçları ve devletin , bütün insanlık değerleriyle alay edercesine “ Hayata Dönüş ” adını verdiği , kanlı cezaevi operasyonu ile ilgili bir yazı dizisi başladı . Türkiyede devletin neler yapabildiğini ve Türkiyede sorgulama – yargılama sürecinin nasıl işlediğini ; Türkiyede sorgulama – yargılama sürecinin nemenem bir şey olduğunu , burada kendi gözlerinizle görebilirsiniz . Fazla söze gerek yok …

(

3 ) Bu konularda bilgi edinmek isteyenler , internette arama motorlarını kullanabilirler . “ JITEM , Kutlu

Savaş Raporu , Susurluk raporu , faili mechul cinayetler , Hizbullah , itirafcılar , Mahmut yıldırım , alaattin kanat , kahraman bilgiç , abdulkadir aygan , cem ersever , Teoman koman , veli küçük , Tarık ümit , korkut eken , Mutkili ali , topal cinayeti , Abdullah çatlı , İbrahim şahin , Ayhan akça , köy boşaltmalar ” ifadelerinden birini , ya da sizin konuyla ilgili olduğunu düşüneceğiniz yüzlerce ifadeden herhangi birini girerseniz , arama motorlarında binlerce – binlerce , şaşkınlıktan küçük dilinizi yutabileceğiniz kadar çok sayıda yanıtla karşılaşacaksınız . Devletin uyuşturucu trafiğinin nasıl da içinde olduğunu bile görebilirsiniz …

.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu yazı da Cyrano ` yanıt vermekten daha ötede bir amaç için yazıldı . Önemli bulduğum bir konuda düşüncelerimi anlatıyor …

Cyrano analizine kanıt olarak aşağıdaki yazıyı göndermiş . Yazının tümünü mutlaka okuyun , lütfen …

.

Şemdinli'de 9 Kasım'da yaşanan bombalama eyleminde "yabancı gizli servis parmağı" olmasından şüpheleniliyor. Irak'ın kuzeyinde Kürt devleti kurulması girişimlerine paralel olarak Türkiye'nin güneydoğusunda da başta CIA ve MOSSAD olmak üzere onlarca ülkenin ajanının adeta "cirit attığı" bir süredir kulaktan kulağa yayılıyordu. Jandarma Genel Komutanlığı'nın hazırlayarak hükümete sunduğu öğrenilen raporda da bu konuya işaret edildi. Raporda Şemdinli'de 1 Kasım'da meydana gelen 67 işyerinin tahrip olduğu bombalamaya ve 2 astsubayın tutuklandığı 9 Kasım'daki Umut Kitapevi olayına yer verildi. Kitapevinin sahibi Seferi Yılmaz'ın PKK'ya yakın bir kişi olduğunun belirtildiği raporda, kitapevinin "örgütün haberleşme merkezi" gibi kullanıldığı ifade edildi. Bombalama eylemi şöyle anlatıldı... Olayın meydana geldiği gün, bölücü örgüt mensubu bir kuryenin kitapevine geleceği ve beraberinde önemli dokümanlar bulunacağı istihbaratı alındı. Bu istihbaratın alınmasında yabancı bir ülkenin de yardımı oldu. Olaylarda adı geçen astsubaylar o gün kitapevinde gerçekleşecek buluşma ve sonrasında da gelen kuryeyi ele geçirmek için bölgeye gittiler. Zaten araçlarında silahların bulunma nedeni de budur. Ancak kitapevinde anlaşılmayan bir nedenle patlama oldu. Olay sonrasında bölgede bulunanlar

aniden astsubayların bulunduğu aracı hedef aldılar. Ayrıca bölücü yayınlar yapan Roj TV bombalama olayından birkaç dakika sonra bölgeden naklen yayına başladı. Bunlar bize kitapevine gelecek kurye ile ilgili istihbaratı veren servisin, aynı bilgiyi örgüte de sızdırdığı izlenimi vermektedir. Raporda 1 Kasım'daki bombalama eylemini de PKK'nın gerçekleştirdiği ve bunun örgütün telsiz konuşmalarıyla belgelendiği vurgulandı

07/12/2005 VATAN GAZETESİ

İmdiii… Vatan gazetesindeki bu yazıya nasıl cevap verelim … Yazının iler – tutar bir yanı var mı ? Bir bakalım :

Jandarma Genel Komutanlığının hükümete sunduğu raporda , 1 kasımda Şemdinli ` de , üzerinde tartıştığımız bombalamadan bir hafta önce meydana gelen ve 67 işyerinin tahrip olduğu , çok daha büyük bombalama eyleminin
PKK
tarafından gerçekleştirildiği bunu da
PKK
` lıların telsiz konuşmasıyla belgelediklerini söylemiş .

Kanıta bak , kanıta . Kardeşim ( Jandarma Genel Komutanlığına diyorum ) , sen bu bölgede üç ay içinde gerçekleştirilen 17 bombalama olayında iddialarla da olsa zan altındaki şüphelilerinden biri değil misin ? Zaten diğer tek zanlı olan
PKK
` nin , zanlı olmasını sağlayan , sadece ve sadece senin “ bombaları
PKK
attı ” demen değil mi ?
PKK
` yi suçlayabilecek bir kanıt yok.
Emniyetin ve senin
iddialarınızdan başka sunduğunuz başka bir kanıt yok…

Senin “ bombaları
PKK
attı ” demen ve “ elimde telsiz konuşmaları var ” demen seni aklamaya ve
PKK
` yi suçlamaya yeter mi ? Varsa elinde anlamlı , yeterli bir kanıt onu sun kamuoyuna , biz de ve herkes de bilsin ,
değil mi ?

Bende telsiz konuşmaları var
demen ne ifade eder
kriminolojide
.

Son bombalama olayı ile ilgili olarak söylediklerine de bakalım :

Ülkeniz
her tarafından DÜŞMANLA çevriliyken
sen istihbarat bilgilerini
hangi dost ülkenin istihbarat servisinden
aldın … Anlamlı bir istihbarat ağı olan ve de senin sorun yaşamadığın bir ülke var mı çevrende , sen Cyranodan ve benden daha mı safsin ki …
CIA
, MOSSAD
` dan veya Avrupa ülkelerinin bir istihbarat örgütlerinden mi aldın o istihbaratı . Hani , Türkiyede insanların çoğu bu istihbarat örgütlerinin
PKK
` ye çalıştığını iddia edip , bunun üzerinden
derin analizler
yapıyorlar da … Hani , bu nedenle sordum ;
bir bilgim , bir görgüm olsun
istedim … Gerçek neymiş ,
biz de bilelim istedim
de ,
ondan yani

Hani , uğrunda öleceğin bu millete de yalan söylemezsin diye düşünüyorum da , hani bu millet için varsın da , ondan yani …

NOT :

Eğer ordu Şemdinlide yukarda sözü edilen tuzağa düşmüşse (
PKK
ve o adını vermediğiniz istihbarat örgütünün oyununa gelmişse ) : Cyranonun analizine verdiğim yanıttaki gibi ,
PKK
ve o istihbarat örgütünün , protestoyu organize eden kişileri , ( elinize geçirdiğinizde provakasyonu deşifre edebileceğinizi bildiği için ) kaçırması ya da yok etmesi gerekmiyor muydu ?

Şu ana kadar bölgeden böyle bir haber çıkmadı da . Yoksa onlar da mı sizin kadar safiyaneler ?

Peki sizi , buradaki
korkunç oyuna
getiren , sizi
vatandaş katili
konumuna düşüren bu
dost istihbarat servisiyle
ilgili olarak , o servisin devleti ve hükümeti nezdinde ne gibi girişimlerde bulundunuz . Ve de önemlisi ,
hangi devlet
bizleri bu oyuna getirmiştir .
Vatandaşlarımızın bunları bilmeye hakkı yok mu ?
Böyle korkunç bir durumda ,
vatandaşlarınıza ikna edici
( ama laf değil , gerçekten anlamlı )
açıklamalar yapmanız gerek miyor mu
? Yoksa ,
söyledikleriniz mi gerçek değil
?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ÖNEMLİ NOT :
Bu yazım az yukarda Jandarma Genel Komutanlığının açıklaması hakkındaki yazımdan bir önceki yazımın formatının düzeltilmiş halidir . Sadece ve sadece birkaç satırda değişiklik yaptım ( yanlış yorumlanabilecek olmanın önüne geçebilmek için ). Programı tam olarak kullanamamam sonucunda yaptığım bu hata için forum okurlarından özür dilerim .

 

Bu yazı Cyrano ` ya yanıt gibi başlasa da , amacı çok daha ötededir . Son derece önemli konularda düşüncelerimi anlatıyor . Lütfen okumaya devam edin …

 

Cyranonun , benim bu başlığı başlattığım yazımın son paragrafında eleştirdiğim bir yazısı var . Güncel konular formunda , “ Şemdinli Analizi kendimce bir analiz ” adlı başlığı başlatan yazısı .

Şimdi , bu yazıda Cyrano neler diyor . Bir bakalım :

Kendimce Bir Analiz

 

şimdi şemdinlide meydana gelen olayı hepimiz biliyoru. ne yapıldı nasıl yapıldı.

 

insanların aklına gelen temel soru şu bunu yapan "Derin Devlet" mi ?. JİTEM mi ? ya da başka bir "derin devlet" örgütü mü?

 

bu ilk akla gelen soruyu biraz inceleyelim. bunun için yapılan bu eylemin amacının ne olduğunu bir düşünelim. Eğer ana amaç o Pkk üyesini ve Pkk nın ilk militanlarından olduğu için uzun süre hapis yatmış şahsın öldürülmesi olsaydı. birincisi bunun için Kitabevi ne bomba atmaya gerek yoktu. şahıs başka bir noktada vurualbilir ya da en kötü ihtimalle, kitabevine giren bir kimse tarafından susturuculu ya da susturucusuz bir silahla öldürülebilirdi. basit tarafıyla evine ya da işine giderken yolda vurulabilirdi neticede yanında korumayla gezen bir kimse değil.bir kimseyi öldürmek için işsyerine bomba koymaktan çok daha kaly yüzlerce yol vardır demek ki eylemi yapanların hedef şahsın yok edilmesinin yanında birde ses getirme amaçları var. bu amacı bir kenara not edelim şimdilik.

 

 

eylemin yapılış biçimine bakalım. bir kişi bombayı bırakıyor mekandan çıkıyor cep teelfonuyla ortaklarını arayıp "bombayı bıraktım neredesiniz gelin alın beni" diyor.

 

vatandaşlar bu kimseyi yaka paça yakalıyor ve polise teslim ediyor.

 

başka bir kimsenin aracının etrafını sarıyorlar ve araçtaki şahsı yaka paça yakalıyorlar. aracın içinden silahlar, krokiler, şahsın fotoğrafları, hakkında bilgi vs çıkıyor. yani suçla ilgili bütün deliller bir aracın bagajından çıkıyor.

 

bomba patladıktan on dakika sonra otobüslerle olay yerine gelmiş ve organize olmuş bir kalabalık düzenli bir protesto gösterisine başlıyor.

 

şimdi bu kaba taslak panoramanın verdikleriyle bir amatör analiz yapalım.

 

"derin devlet" dediğimiz şey bu kadar amatör olabilir mi. kontrgerilla nın komutanları, savaş çatışma, sabotaj konularında uzmanlaşmış kimselerden seçilir. ve işlerini profesyonelce iz bırakmıyacak şekilde yaparlar. zira kontrgerilla faaliyetlerini çözmek amacıyla yola çıkanlar bile ancak çok ama çok uzun uğraşlar sonucunda bazı delillere ulaşabilirler. kontrgerilla böylesine gürültülü patırtılı ayan beyan saldırılar yapmaz. genelde şahısları ya kaçırır ya da nokta atışlı suikastlele , ya da arabasına bomba yerleştirerek öldürür. elle çizilmiş krokiler, çalakalem fotokopili resimlerin altına yazılmış hedef bilgileriyle değil. simulasyonlarla brifinglerle bilgi alır. hedefin yerini bulmak için bagajında taşıyacağı haritalara gerek yoktur. çünkü hedefin olduğu yerde daha önce keşifler yapılmıştır.

eylem yapıldıktna sonra oaly yerinin nasıl tahliye edileceği planlanmış olur. yani yaka paça çevredekiler taraafından yakalanmaz. ya da cep telefonuyla arayıp işi yaptım gelin bnei alın denmez. çok sıkışırsa gözcüleri ya da kendisi halkı korkutacak şekilde havaya yada çevreye ateş açar ve kaçar. kaçış şeması ve yöntemi belirlenmiş olur.

eylemle ilgili dökümanları,i silahları, planları ve krokileri bir arabanın bagajında taşımaz. zira trafik kazası olabilir ne bielyim başka bir şey olabilir.

 

anlatmak istediğim bu eylem oldukça amatör ve bir istihbarati yada kontrgerilla tarzı profesyonellik ve disiplinden çok uzak bir eylemdir.

dahası sanki gelin herşeyi anlayın der gibi tüm deliller bir arabanın bagajından çıkmaktadır. bir hırsız bile soyguna giderken kimliğini yanına almaz, ne olur ne olmaz belki olay yerinde düşürürüm diye. öğrenciler bile basın açıklamasına protesto gösterisine giderken. nüfus kağıtları dışında hiç bir belgeyi yanlarıan almazlar, polise düşersek ev adresi, okulu vs bilinmesin diye. oysa burada sanki bu adamların hiç bir ofisi , üssü yokmuşta herşeyi o arabada planlamışlar gibi herşey bagajdadır.

birde hiç bir derin devlet kuruluşu savcının üstüne ve onu koruyan polislere ateş açmaz.

birde protesto. on dakika içinde kimse yüzlerce kişiyi şehrin çeşitli semtleridnen topalyıp otobüslerle organize bir halde bombanın patladığı yere getiremez. mümkün değil. oysa bomba patladıktan on dakika sonra otobüslerle şehrin her yerinden toplanmış yüzlerce kişi kortejler halidne protesto gösterisine başlamıştır. bayraklarla pankartlarla. bu kimseler bombanın patlyıacağını müneccin gibi tahmin etmiş olamazlar ya.

 

Yukarıya aynen aldığım analizinde , süper zeki insan , büyük analist , adı tarihe “ Büyük Şemdinli Analisti ” olarak geçecek Cyrano nasıl bir “ analiz ” yapmış ? İnceleyelim :

Cyrano gizli devlet örgütlerinin nasıl çalışacağına , çalıştığına ilişkin bir sürü ahkam kesmiş , adam bu tür örgütlerin , yaptıklarının açığa çıkmaması için son derece eğitimli kişilerden oluşturulduğunu ve maksimum gizlilik kurallarına göre çalıştığını anlatmış , uzun uzadıya …
Adam mantık silsilesi kurmuş , MANTIK silsilesi …

İyi de kardeşim burası , bu tür olaylar açığa çıktığında yerin yerinden oynayacağı , kitlelerin sokağa döküleceği ; demokrasilerdeki diğer güçlerin ( yasamanın , yargının , basının , kamuoyunun ) böyle bir eylemi yapanların yanlarına asla ve asla bırakmayacağı kadar demokratik bir ülke veya bir Avrupa ülkesi değil ki …
BURASI TÜRKİYE
kardeşim ,
burası TÜRKİYE
… ( Bu satırların önemi yazımın devamında çok daha iyi açığa çıkacaktır ) .

Sonra devam etmiş :

tüm bunlar insanın kafasında tek bir senaryoyu canlandırmaktadır. birileri o eylemin ses getirmesini, ve o arabanın bagajından çıkanlarla bunun derin devlete yorulmasını, bunu bahane ederek birilerinin düğmeye basma tarzıyla harekete geçmesini planlamıştır. protestoları tertipleyenlerin bobmaların patlıyacağından haberi vardır ve tüm hazırlıkları tamamdır.

ve bu notkada bence en mantıklı tahmini Melih Aşık yapmaktadır

" cia ve türevleri türk ordusundaki bir kaç alt rütbeli subayı satın almış ve bu tarz eylemlere sevk etmiş olamazlar mı?"

Bu satırları okuduğunda insan ne diyeceğini şaşırıyor . Ben milliyet gazetesinin kasım 10 ` dan sonraki arşivinden , somut olarak olayla ilgili haberleri ( köşe yazarlarının yorumlarını değil ) okudum . . En azından bölgeden haberi veren muhabirlerin , böyle bir , “ Bombaların patlayacağından önceden haberli olanların düzenleyebileceği ” türden bir “ yoğun kalabalık ” ile ilgili bir tek satırına rastlamadım . Bu böyle biline …

Şimdi ,biz de “ kendimizce ” bir analiz üretelim ; karşıt bir analiz ; ve bu muhterem şahsiyetin , büyük analistin , mantık silsilesi kuracağım derken içine düştüğü
MANTIKSAL TUTARSIZLIĞA
bakalım …

Söylediğine göre
CIA
ve
PKK
devleti zor durumda bırakmak için bu olayları tezgahlamışlar . Yani
PKK
,
CIA
ile anlaşarak , halkı devlete düşman edecek ve kendi halk desteğini artıracak bir eylem yapmışlar , bir “PROVAKASYON ”tertiplemişlerdir .

“Provakosyon ” u tertipleyenlerden , Cyranonun sözünü ettiği “ son derece organize ” gösteriyi örgütleyen militan – ajanlar kimlerdir , nerededir bunlar . Dışardan mı getirilmişlerdir , yoksa yıllardır Şemdinli ` de yaşayan kişiler mi dir ? Orada yaşayan halkın yıllardır tanıdığı , bildiği , ahbaplığının olduğu kişiler değilseler o kadar insanı nasıl organize edebilmişlerdir . O kadar insan, çıkacak kargaşada , güvenlik güçlerinin uyarı ateşi ile bile olsa ölebileceklerini , yakalanıp hapse atılabileceklerini bile - bile bu tanımadıkları üç – beş insanın sözlerine uyarak mı kalkışmışlardır bu son derece gözükara ve şiddetli bir öfke içeren bu gösteriye .

Peki … Açığa çıktığında , bırakın orada yaşayanları , tüm Kürtlerin ( buna İran , Irak ve Suriyede yaşayan Kürtler de dahil ) gözünde
PKK
` yı sıfıra indirecek ,
ABD
` nin Kürtler nezdinde tüm itibarını yerlebir edecek bu PROVAKASYONU tertiplemeye cüret edenler hangi gizlilik ilkelerini uygulamışlardır . Devletin , Şemdinli halkından oldukları açık olan bu kişilere ulaşabileceği , bu provakasyonu açığa çıkarabileceği ihtimali hiç mi yoktur yani . Peki ,
CIA
ve
PKK
bu kişileri Şemdinliden kaçırmış mıdır ; ya da öldürerek susturmuş mudur ? Basında bu kişilerin kaçtığına ya da öldürüldüğüne dair bir haber basında yeralmış mıdır ?
CIA
, satın aldığı söylenen askerleri ( itirafçı ile 3 JITEM mensubu asker) konuşabileceklerini bile bile devletin elinde nasıl sağ bırakmıştır . Cyranonun hayalindeki gizli devlet örgütleri maksimum gizlilik kurallarını bilir de ,
PKK
ve hele hele
CIA
bizim burada düşündüklerimizi düşünemiyorlar öyle mi ?
ÇOK KOMİK , ÇOOK ÇOK !

Süper zeki insan , büyük analist , Şemdinli Analisti Cyrano bey ; yeryüzündeki hiçbir kimsenin akıl edemeyeceği ve de kendisinden başka hiçbir kimsenin yanıtlayamayacağı sorular da sormuştur ( 1 ) :

Vay efendim , olayı gerçekleştirenler maksimum gizlilik kurallarına niye uymamışlardır, vay efendim , bu kişiler neden bu kadar rahat davranmışlardır davranabilmişlerdir ? …

Alkışlar lütfen , alkışlar ... Göreyim alkışlarınızı …

İlk elden verilecek cevap bu kişilerin yakalanmayacaklarından emin olduklarıdır .

JİTEM , özel tim vs … elemanı olduklarını gösteren kimlik kartlarıyla etraftaki güvenlik duvarını , arama noktasını ellerini - kollarını sallaya sallaya geçeceklerdir . Güvenlik görevlileri ( asker , polis onları durdurmayacak , aramayacaktır , vs ...vs … Değil mi ?

Onları tek yakalayabilecek olan , kendilerine karşı bu kanlı eylemi gerçekleştirdikleri halk olacaktır . Ve aslında bu da çok nadir olur . Üzerinde konuştuğumuz ,
o bölgede son üç ay içinde gerçekleştirilen 17 ` ci bombalama olayıdır
. Halkta büyük bir
gerginlik ve korku
hakimdir . Ve de
büyük bir öfke
. İşte bu olay , bardağın taştığı andır . Öfke , korkuyu yenmiş ve bendinden taşmıştır . Yine de bunu sağlayan , dükkanına bombanın atıldığı kişidir . Seferi Yılmaz ` ın ölümü göze alarak bombacıyı kovalaması , buna cesaret edebilmesidir .
O buna cesaret edemeseydi , belki yine herkes korkusundan köşesine çekilecekti .
Neyse , bu tür durumlar kitle psikolojisinin alanına girer .

Peki … Bu tür eylemleri yapanlar kazara yakalanabildiklerinde , olay yargıya intikal edebildiğinde ne olur .Olayın devamı Türkiye ` de nasıl gelişir ? Halk tarafından yakalanarak veya mağdurların ve avukatlarının çabalarıyla veya kendilerinden birilerinin ( JITEM elemanı olan asker veya itirafçı ) itirafları sonucu olay yargıya intikal edebilmişse bile : Soruşturma ve yargılama işlemi gerektiği gibi gerçekleşebilecek mi dir ? Savcı ve hakim dürüst bir hukuk adamı olsa ve olayı gerçekten açığa çıkarmak istese bile karartılmamış delillere ulaşabilecek mi dir . . Delilleri yine güvenlik güçleri toplayacak ve deliller yine onların elinde olacaktır . Deliller karartılmadan yargıya ulaşabilecek mi dir ? Savcı ve hakim , tanık veya sanık güvenlik görevlilerini ( JİTEM elemanı , asker , polis , itirafçı , korucu , üst düzey yetkili , komutan vs. ) gerektiği gibi sorgulayabilecek mi dir ? (2)

Ve en önemlisi ; devlet , bu tür işlere niye girişmişir ?

Bu soruları doğru yanıtlayabilmek
Kürt topraklarında yaşananların ne olduğuna
ve devletle Kürtlerin neden kavgalı olduğuna bakmak gerek .
Kürtler sözkonusu olduğunda devletin neler yapabildiğini , yaptığını , şu ana kadar neler yaşandığını , somut olayları ve devletin bu olaylar karşısında aldığı tutumu ; halkın ve mağdur ve mağdur yakınlarının iddiaları konusunda sorgulama – yargılama süreçlerinin nasıl yaşandığını somut olarak incelemek gerekiyor . Yaşanmış olanı incelemek gerekiyor …

Kürtler artık , Türk devletinin egemenliğinde yaşamaya , topraklarının Türk devletinin işgali altında olmasına , ülkeleri ve kendileri ile ilgili her kararı Türk devletinin veriyor olmasına isyan etmişlerdir . Kendi kaderlerini kendi ellerine almak , kendilerini kendileri yönetmek istiyorlar . Kürtlere bu ulusal hakları için sivil siyaset yapmak ta yasaktır . Ulusal hakları için siyaset yapmak , “ bölücülük ” sayılarak , ceza kanunundaki en ağır maddelerle yargılanıyor . Ölümü göze alarak sivil siyaset yapmaya kalktıklarında da ; milletvekilleri , gazetecileri , parti üyeleri güpegündüz sokak ortasında öldürülüyor , gazete ve parti binaları bombalanıyor . Seçtikleri vekiller meclis kürsüsünden yaka – paça zindana gönderiliyorlar . Kürtlere , ulusal haklarını elde etmek için ,cumhuriyetin kuruluşundan bu güne dek, tek yol bırakıldı : Silahlı mücadele .

Devlet bu durumda da , onların ulusal haklarını kendilerine iade ederek , sorunu barışçı yollardan çözebileceği halde , işgali altında bulunan Kürt topraklarını kaybetmemek için , yasal kısıtlamaları açık şiddete dönüştürdü .

Kürtlerin ulusal hak istemlerini , haksız ve de bütün insanlık değerlerini ve kazanımlarını hiçe sayarak en kirli yöntemleri kullandığı bir savaşla yanıtladı . Sokaklarında asker – polise çarpmadan yürümenin , neredeyse imkansız olduğu bu topraklarda , sayısız , faili meçhul kalmış cinayet işlenmiştir , bu gün hala 1000 civarında kişi kayıptır , mezarları bile bulunamamıştır . Devlet bölgede ; Hizbullahın cinayetlerine göz yummuş , hatta iddialara göre JITEM onlara askeri eğitim vermiştir . Devletle olan yakın ilişki Hizbullah içinde sorun yarattı ve Hizbullah bölündü . İş buraya kadar vardı . Dahası da var tabii … JITEM , bizzat kendisi itirafçılar eliyle sayısız cinayet işledi . Yine , özel tim ve jandarma halka yapmadığını bırakmadı , iş köylülere insan pisliği yedirilmesine kadar vardırıldı . Sayısız köy yakılıp – yıkılarak boşaltıldı , yüzbinlerce insan sefalet ve ölümün kucağına itildi ( 3 ) . Bunların çoğu güpegündüz , göstere – göstere yapılmıştır . Çün ki iş
PKK
` yi yenmekle bitmiyor ki . İşgalin olduğu yerde yeni – yeni
PKK
` lerin ( yeni-yeni mücadele örgütlerinin ) çıkması kaçınılmazdır . Amaç , Kürt halkı üzerinde tarif edilemeyecek bir yılgınlık yaratmak ve Kürtleri bölgeden kaçırmaktır . Öyle ki bir daha başkaldıramasınlar . Yeni
PKK
` ler ( yeni mücadele örgütleri çıkamasın ) .

İşte , söz konusu ettiğimiz olaylar bu bölgede oluyor .

Bunlardan ,
somut oluşum ve olaylardan bihaber
olarak veya bihabermiş gibi davranarak
kendi sayıklamalarını analiz diye sunmak , çocukça bir cahillik
içinde olmanın yanı sıra ve de çok - çok daha kötüsü ; Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasında yaşayan
Türk , Kürt , Arap , Fars milyonlarca insanının varolmasını – yokolmasını belirleyecek derecede önemli sorunlarda insanlara yalan söylemek ONURLA , İNSAN OLMAKLA bağdaştırılamaz . Sorunu adil bir barışla çözmek yerine , baskı ve imha politikasını savunmak ve yürütmek ; Türklerin kendi yaşadıkları batıdaki topraklar da dahil ; üzerinde yaşadığımız bu koskoca coğrafyayı kana bulama tehlikesini içinde taşımaktadır . İşte bu nedenle de ; bu tutum Türk milletini sevmekle de bağdaştırılamaz .
Bu tutumu gerçek boyutlarıyla niteleyebilecek bir sıfat yok. Sana ne diyeyim ki …

DİPNOTLAR :

( 1 )
Aslında Şemdinli ` de olanları açıklamak için böyle cafcaflı analizlere de gerek yok . Ben milliyet gazetesinin arşivinden 10 kasımdan başlayarak olayı izledim . Olay aslında olanca sadeliği içinde gerçekleşmiştir . Bir itirafçı ve 3 JITEM elemanı bombalama olayını gerçekleştirmiş . Ancak olayın kontrollerinden çıkması sonucu , halk tarafından kıskıvrak yakalanmışlardır . Savcının soruşturması , mahkemeye sunduğu dosya , bölgeye giden milletvekillerinin araştırmaları , halkın anlatımları vs… hepsi bu yöndedir . Ve zaten , bölgede yaşayanlar ve yaşananları bilenler için bu olaylar son derece açıktır . Bölgede yaşayanlar neler yaşadılar , neler … Onlar , kimin ne yapabileceğinin de ötesinde kimin neler yaptığını biliyorlar zaten . Siz de okuyun bu arşivi . Göreceksiniz .

Ha , hiç mi analiz yapılmamalıdır ? Yapılır da , o bölgede 1980 ` den beri yaşananları göz ardı ederek yapılmaz . Yoksa herkes kendi minaresine bir kılıf üretebilir .

( 2 )
Şemdinli olayının sanığı JITEM mensubu iki asker koruma altına alınarak savcıdan kaçırılmışlar ve ancak iki- üç gün sonra savcı tarafından sorgulanabilmişlerdir . Bu da ancak ; olayların kontrolden çıkmasıyla , iddiaların ayyuka varmasıyla ve de devlet içinde hükümetle asker arasındaki çatışma yaşanması ( hükümetin askeri köşeyi sıkıştırma çabasının varolması sonucunda ) gerçekleşebilmiştir . Üstelik ortada çok ciddi bir suç olduğu halde ve de bu kişiler krokiler , listeler , silahlar ve bombalarla yakalandıkları halde savcı bu kişileri tutuklamadı , gözaltına almadı bile , ifadelerini alıp serbest bıraktı . Bu olayda , birkaç adım ilerlenebilmişse , bu ; bugünkü hükümetin askeri köşeye sıkıştırmak için bir fırsat bulmuş olmasından ve tepkilerin ayyuka çıkmasıyladır ki ancak günlerce sonra bu " zanlıların " tutuklu olarak yargılanması gündeme gelebildi . Mahkeme , olaydan günlerce sonra , onları tutuklu olarak yargılamaya karar verdi

Birgün gazetesinin 19 aralık sayısında , yakın tarihte yaşadığımız , F tipi cezaevlerinin uygulamaya konması çabası ve akabindeki ölüm oruçları ve devletin , bütün insanlık değerleriyle alay edercesine “ Hayata Dönüş ” adını verdiği , kanlı cezaevi operasyonu ile ilgili bir yazı dizisi başladı . Türkiyede devletin neler yapabildiğini ve Türkiyede sorgulama – yargılama sürecinin nasıl işlediğini ; Türkiyede sorgulama – yargılama sürecinin nemenem bir şey olduğunu , burada kendi gözlerinizle görebilirsiniz . Fazla söze gerek yok …

( 3 )
Bu konularda bilgi edinmek isteyenler , internette arama motorlarını kullanabilirler . “ JITEM , Kutlu Savaş Raporu , Susurluk raporu , faili mechul cinayetler , Hizbullah , itirafcılar , Mahmut yıldırım , alaattin kanat , kahraman bilgiç , abdulkadir aygan , cem ersever , Teoman koman , veli küçük , Tarık ümit , korkut eken , Mutkili ali , topal cinayeti , Abdullah çatlı , İbrahim şahin , Ayhan akça , köy boşaltmalar ” ifadelerinden birini , ya da sizin konuyla ilgili olduğunu düşüneceğiniz yüzlerce ifadeden herhangi birini girerseniz , arama motorlarında binlerce – binlerce , şaşkınlıktan küçük dilinizi yutabileceğiniz kadar çok sayıda yanıtla karşılaşacaksınız . Devletin uyuşturucu trafiğinin nasıl da içinde olduğunu bile görebilirsiniz …

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tartışmacı, önce yazılarınızı okudugumda ortaya koyacagınız ''adil, barışçıl çözüm önerinizi'' cidden merak etmiştim, ancak sizin söylediğiniz tek şey; bugüne kadar hiç olmamış bir devlete topraklarını iade edin...bu mu ortaya koydugunuz barışçıl, adil çözüm...ayrıca çeçenlerle kürtleri bir tutmanıza şaşırdım...kafkasyada yaşananlar hiç kurulmamış bir devletin kavgası değil, yüzyıllardan beri devam eden bir savaşdır...kafksayada yaşananlarla, u ülkede yaşanan olayların şartları çok farklıdır ve kendi zeminlerinde değerlendirilmelidirler diye düşünüyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

öncelikle bu tartışmacı, beni onun yazdıklarının tümüne cevap vermekle mükellef falan görüyor herhalde. oysa defalarca belirttim. ben gerzekler için hazılranmış PKK ajitasyonalrını tartışmıyorum :)

 

şimdi şu "incilere" bir bakalım.

 

“ Çeçen meçen yoktur kardeşim . Onların atlarının ayakları dağda bayırda taşlara çarpıp “ çan– çun ” diye sesler çıkardığı için zaman içinde onlara Çeçen denmesine yolaçmış . Aslında onlar dağ Rusları ` dır . Şurda Rus Rus yaşıyoruz , bizim tepemizi attırmayın şimdi . Hem Çeçenler kimmiş yahu . Rusya diyoruz Rusistan demiyoruz zaten . Rusya sınırları içinde yaşayan herkes Rusya cumhuriyetinin eşit bir vatandaşıdır. Kendi diliniz kendi kültürünüz ne demek . Rusça Rusya sınırları içinde yaşayan herkesin dilidir . Şimdi kendi isimlerimizi isteriz ne demek . Alfabemize yabancı harfler katabileceğinizi mi sanıyorsunuz . Çeçen kökenli olanlara seçme seçilme hakkı da verdik , yüksek mevkilere bile gelebilirsiniz. Ama öyle ulusal hak mulusal hak ne demek . Bunları ağzınıza almayın , içinde yaşadığınız devletin yüce çıkarları için çalışın , size en yüksek mevkiler bile açık . Ama kendi ulusal haklarınız falan dinlemeyiz . Büyük Rus şovenizmine , ülküsüne sadık olun . Onun için yaşayın . Hem Çeçenler kimmiş yahu , nüfusları nedir bunların . Koca Rusyada 72 millet yaşıyor ; şimdi biz hepsine dil-mil versek ortada Rusya filan mı kalır .Ne demek biz önce Rusların çıkarını gözetiyormuşuz ... Sizin topraklarınızı işgal etmişiz de , sizin kendinizi yönetme hakkınızı gaspetmişiz de . Bölücülük yapmayın , ülkemizin toprak ve ulusal bütünlüğünü parçalayamazsınız . Zaten Çeçenlerin çoğu bunu istemiyor , üç – beş çapulcunun yaptıkları da yanlarına kalmayacaktır . Görüyorsunuz Rusyanın içlerine kadar girip kan döküyorlar bunlar . Bir sürü masum Rus ` u rehin aldı , öldürdü bunlar . Hele hele , askerimize kurşun sıkmak ne demek , şimdi kan beynime çıkacak . Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak . Sizi kaçıp saklandığınız ininize kadar kovalar , orda yokederiz . Terörist sürüleri sizi .Ulan terörister sizi ...... ulan ”

 

 

dese , ona ne cevap vereceğiz .

 

aklınca nasıl çeçenler bağımsızlık istiyorsa kürtlerde istiyor demek istiyor. hımm peki birisi buna, bu gün de Çeçenistan ve Rusya'nın iki ayrı devlet olduğunu, Çeçenistan'ın seçimle devlet başkanı seçtiğini, Çeçenlerin talebinin "bağımsızlık" değil zira zaten bağımsızdırlar, Rus işgaline son vermek olduğunu söylememiş mi?

 

kafkasyada çeçenlerin, diğer etnik unsurların rusya varolmadan önce devlet olduklarını, rusya kurulduktna sonra bu devletlerinde var olduğunu. ve rus çarlığının bu toprakları işgal ettiğini söylememiş mi. hadi kisme ciddiye alıp söylemedi de. hayatında kafkasya nedir diye bir şey okumamışmı. Paki anadoluda ne zaman kürtelr ve türkler ayrı iki devlet olarak var olmuşlar tarih boyunca. kafkaslar, çeçenelr ve kürtler arasında ne gibibir benzerlik bulmuş bu. kafkaslar, İskit, Saka devletinden beri o toprakların halkıdır, devletleri vardır, çar4lık rusya tarafından işgale uğrayıncaya kadar. Peki doğu anadoluda, güney doğu anaduda, türkler girmeden öcne kürt devletleri mi vardı. o topraklar ya ermeni krallığının, ya perslerin, ya da yunanlılarındı. Bağımsız bir kürt devleti vardıda gelip selçuklu onu yıkıp işgal etti oraları. komikleşme.

 

sabit devam ediyor " cia ve mit çeçen militanları eğitim rusyaya gönderdi." bu sabit Çeçenlerin büyük komutanı Cevher Dudayev'İn başbakan Erbakan'ın Mit müsteşarı Şenkal Atasagun aracılığıyla gönderdi uydu telefonun, ABD ye verilen IME numarasaıyla yerinin tespiti ve bu notkanın ruslara bildirilmesi sonucu öldürüldüğünü bilmiyormuda. kafasına göre senaryo yazıyor.

 

bu sabit hala, geçmişte bağımsız bir kürt devleti vardıda, türkler gelip o devleti yıktıalr topraklarını işgal ettiler mi sanıyor.

 

"Kürtler ayrılmak istiyormuş" hangi kürtler bunlar. PKK=Kürtler dimi vardığınız nokta bu. Sanki memlekette Kürtler tekmil PKK'nın arkasında, hepsi Apo'Nun peşinden koşuyor. vay be :)

 

10 milyon kürt seçmenden 2 milyonu dehapa oy vermiş. o da deha'a . snaki dehapa oy verenlerin hepsi PKK yı onaylıyor. Geriye kalan 8 milyon kürdün ne istediği öenmli değil dimi.

 

senin mantığınla bile yalnız kürt oylarının %20 sini alabilen bir parti. nasıl oluyorda "kürtlerin temsilcisi" oluyor. Mesela diyarbakır, toplam seçmen sayısı 667 bin peki dehapın dahil olduğu blok kaç oy almış 175.000. vay be gerçekten "kürtlerin temsilcisi" olan partiye bak. Diyarbakır gibi bir ilde aldığı oy %25 falan.

 

Ne kadar çırpınırsanız çırpının, hangi yönteme başvurusanız başvurun. Türkiye'de türkler ve kürtler artık et ve tırnak gibi olmuşlardır. sizin o çarpık beiynelrin ürünü kürt şovenizminizde. kafatasçıalrın türk şovenizmide. bu iki halkı ayıracak güçte değildir. zaten Kürtlerde sizin gibilere prim vermezler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla. Kuzey Irak'ta çapulcu barzani ve talabaninin kitlesini birbirine karıştırmayın. kafanıza göre kuzey ırak rüyaları görmeyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya bir şeyi merak ediyorum, siz bu söylediklerinize inanan var sanıyor musunuz. hangi tarihte kürtçe konuşuyor diye insanlar aralarında yakalanmışlar bilmem ne olmuş. var mı böyle bir vaka. Ya ne zaman bu ülkede Kürtçe kasetler satılamamışta engellenmiş, Şivan Perwer in kasetleri hangi kasetçide satılmamış. ben bildim bilelim bırak insananları sokak ta kaset çalanalr avaz avaz kürtçe kasetler takarlardı. Her türlü kürtçe müzik yapanın kasetleride alenen satılırdı. hangi ülkeden bahsediyorsunuz siz ya ? bir isnan gelsin bana desin ben kürtçe müzik dinlemek istedim kaset bulamadım plak bulamadım cd bulamadım. var mı bunu söyleyebilecek birisi. 1980 li yıllarda insanlar aralarında kürtçe konuştu diye yakalanıyordu he, kürtçe kaset dinleniyor diye evlere baskın düzenleniyordu he. :). ya siz inanıyormusunuz bunlara gerçekten.

açık açık söyleyeyim benim PKK'ya ön yargım yok .direkt ve derin yargım var. bir şovenist insanlık düşmanı, emperyalist uşağı bir örgütü haklı çıkarmak için daha akıl ve mantığa uygun mazeretler arayın. belki bir gün bulursunuz.

 

rezalete bak. yok ermeni soykırımı olmuş, ermenilerde intikam almak için PKK içinde savaşıyorlarmış bize karşı.

 

tüh ya bak biz PKK ya boşuna laf söylüyormuşuz adamların nede haklı gerekçeleri varmış bak ya yazık etmişiz günahını almışız :)

 

halen en de güzel anyı mantık. PKK teşhir edince neden bunu Kürtlere hakaret olarak algılıyorsunuz, tüm kürtler PKK'lı mı diye soruyoruz. "PKK olamadan kürtleri düşünebilirmisin" diye cevap alıyoruz. Şimdi ırkçılık nedir ve bunun adı nedir.

 

bunu ben kendım yasadıgım ıcın ben dıyorum eger tanıdıgın bırılerı doguda görev yapmışsa g örduklerını sana anlatırsa sanırım senı aydınlatır bu bı gercek pkk kendı varlıgını göster dıgı gunden bu yana kürtce konuşulmaya başlanmış ve bazı yasaklar kaldırılmış

 

ögrenmen ve ögrenmek gereken seylerı neden ögrenmek ıstemıyorsun neden var oldugunu ınkar edıyorsun kı ateş olmayan yerden duman cıkarmıı bu ermenı soykırımı batı da olmadıgı ıcın bunu bılmenende dogrudur kürtce kasetlerın yasak oldugunuda bılmemen dogru buda batıda ve senın yasadıgın sehırde olmadıgı ıcın bi ahmet kaya kalkıp ben kürtce sarkı cıkaracam dedıgı zaman bırakmadıgınız sey kalmadı surgune keyfı ıcınmı gıtııı nice ahmet kaya gıbı ınsanlar surgunde

sevgılerlee

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bak bak bak :) eskiden isnanalr kürtçe konuşuyotr diye aralarında yakalnıyormuş polis tarafından. ama PKK 'nın gücü sayesinde bu yasak kalkmış öyle mi. bre bre bre köroğullarıan bak :) ya arkadaş artık bunun ajitasyonu mu yapılıyor. hadi bu ajitasyonu yapanı geçtim buna inanan var mı ya.

kim kürtçe konuştu diye arkadaşıyla yakalanmış ya da kim kürtçe kaset dinlemek istemişte bulamamış, bırakın ya. belki bunlara avrupalıalr falan inanır. vatandaşlık alabilmek için, kendi ülkesini nazi almanyası gibi anlatan sefil göçmenler var sığıntılar. ama bu ülkede yaşayan bir tek kimse bile inanmaz bunlara.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bak bak bak :) eskiden isnanalr kürtçe konuşuyotr diye aralarında yakalnıyormuş polis tarafından. ama PKK 'nın gücü sayesinde bu yasak kalkmış öyle mi. bre bre bre köroğullarıan bak :) ya arkadaş artık bunun ajitasyonu mu yapılıyor. hadi bu ajitasyonu yapanı geçtim buna inanan var mı ya.

kim kürtçe konuştu diye arkadaşıyla yakalanmış ya da kim kürtçe kaset dinlemek istemişte bulamamış, bırakın ya. belki bunlara avrupalıalr falan inanır. vatandaşlık alabilmek için, kendi ülkesini nazi almanyası gibi anlatan sefil göçmenler var sığıntılar. ama bu ülkede yaşayan bir tek kimse bile inanmaz bunlara.

Sana cevap yazmak haddime degil pek ama mecbur gördüm,bir konuya aciklik getirmek istedim.kim inanir diyorsun bunlara, herkes inanir. sadece sen inanmazsin cünkü sen doguda yasamadin orda olanlari görmedin. arkdaslarin dedigi gibi kürtce kaset dinlemek yasakti, birakin doguda batida da bir cok yerde kürtce kaset dinlediginizde gelip sizi uyaran bir polis evinizin önünde her zaman hazir beklerdi. simdi sana soruyorum hangi bilgiye dayanarak diyorsun ki böyle bisey yok komik insanlar güler buna??? pkk varligini desteklemiyorum cünkü kimseye faydasi yok insan öldürmenin ama kürt halkinin kazandigi haklarda payi büyük. kimse bosa demesin avrupa birligine giriyoruz diye bunlar oluyor falan gibi uydurmalarda bulunmasin. eger kürtler sessiz kalsaydi önüne verilenle yetinselerdi. sen türksün dediklerinde ok öyleyim deseydi o zaman bu haklarin hic biri verilmeyecekti. avrupada o zaman bir cözüm arayisina girmeyecekti cünkü sorun olmamis olacakti bu konuda. siz kabullenmek istemezsenizde ates olmayan yerden duman cikmaz ne zaman kürtler yapilanlarin yanlis oldugunu haykirdilar o zaman türk hükümetide taviz vermeye basladi burda tabi avrupa ve insan haklari devreye girdi öyle olmasida gerekiyordu.

tartismaci arkadasimiz cok dogru tespitlerde bulunmus evet kürtlerinde devletinin olmasini istemesi cok dogal bir haklari. bunu sayin crayono siz belirleyemezsiniz eger dikkat edersen türkiyenin kurulmasinda amerikaninda büyük destegi var hani su ulusal devletler kurulmasi cabasi. wilson ilkeleri.

ayrica tartismadi arkadasimla farkli düsündüügüm konularda var misal devlet kurmak meselesi.(bunu kürtlerin hak ettigi konusunda hic bir süphem yok bu tartisilamaz bile bence) ama su an bu imkansiz gibi bisey cünkü ic ice gecmisiz kimi nerden nasil ayiracagiz bu cok zor imkansiz gibi. parcalanmak yerine birlesip daha güclü olalim bence bu daha mantikli. ve buda ancak türk devletininde bazi tavizlerle ve cabalariyla olur. herkes birseylerden vazgececek bu vatanin bütünlügü icin. eger siz hala diretirseniz kürtlerin topragi yok yok ülkeleri olmamis hak etmiyor kürtler devleti. bu gibi yorumlar halki kine tesvik eder ve kürtler birgün madem öyle ok devlet kurmaya calisacagiz derler ve o zaman o senin söyledigin 10 milyon secmen önüne 10 milyon pkk li yada militan asker olarak cikar. bunu göze alamaz kimse sanirim dimi? ondan sende attigin adimlara dikkat et. dogrulara haklisin denilir kürtlerin böyle bir haklari var ama yapilirsa dogru mu olur dogru olmaz mi?bunu tartisabiliriz. ve buna bir cok iyi olmaz diyebilir. ama senin kafandaki düsünceden dolayi degil hicbir kürt senin gibi düsünmez.. sen öyle düsündükce ve insanlar o yazilarini okudukca her okuyan bir pkk olur aklinda olsun.

kafami karistiran bir nokta daha ajitasyon kelimesinden baska kelime bulamiyormusun? bu kadar mi kelime hazinen? kurdugun bütün cümleler tipki digeri farkli degil. bir seyleri ispatlama gayretinde bulun bence körü körüne bir seyleri saplanti yaparak elestirme. yoksa bazi insanlar birseylerden süphe ederler:)))

burda cecenlerle kürtleri kiyaslamisiz ve bakiyorumda bir avuc ceceni kürtlerden daha fazla önemsemek gibi bir hataya düsülmüs. tarihte hemen hemen hicbir rolü olmayan bir avuc cecen ve karsi tarafta koskoca milyonluk bir toplum bence bir daha düsünsün herkes.

bir cümledede kimse sizin gibi düsünmüyor demissin kürtler hakkinda. eger 10 milyon secmenden 2 milyon tek dehap a veriyorsa ve diger partilere gidiyorsa oy o zaman o insanlari alkislamalisiniz. cünkü 1- milliyetcilik yapmiyorlara bu sartlarda dahi kimseye kin öfke kusmuyorlar.

2- demek ki bu ülkeyi bu ülkede yasayan bir cok insandan daha fazla düsünüyorlar daha dehaptan daha iyi yönetecek olanlarin olduguna inandiklari icin vermiyorlar kaldiki haklilar dehap hükümet kursa bu ülkeyi yönetecek kadroya sahip mi ki?

3- burdan da anlasilacagi gibi akillica düsünen bir toplum.

umarim anlatabilmisimdir cünkü türkiye yol ayriminda ya birlikte ya yanliz.

 

kürtler eskisi gibi degil, kimse kardesiz yok arkdasiz arkdaslarim var diye kendini kandirmasin. hersey yalan toplumlarda kardeslik arkdaslik gibi bir kavram olmaz hersey cikar meselesidir. senin kürt tanidigin iyi gecindigin insanlar varsa o bireysel bir olaydir. ki zamaninda gördük bu ülke kardes kavgalarida gördü , kardesim diyipte öldürülen insanlari da.

 

not: daha önce gülmek istiyorum cünkü bir yanit olacak burda bana oda CYRANO.nun pkk ajitasyonlari bunlar sözü:)))))))))))))))))))))))))))

allahin bize yardim etmesi dilegiyle ( tekrar bizim aramizdakileri cözmemiz icin bir elci olabilir! :) )

saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yanılıyorsan düzeltin,

 

birkaç ay önceydi sanırım

 

Mersin de bir hemzemin geçitte

 

bir minibüs trenin altında kaldı.

 

kazada sanıyorum 11 kişi hayatını kaybetti.

 

yaralananlar da var.

 

ölenler bir Türk patronun işine giden

 

Kürt işçilerdi.

 

Yaralı kurtulan birinin ifadesine göre

 

işe daha erken gitmek için, biraz daha

 

fazla çalıştırılmak için böyle bir kazaya sebep olunmuştu.

 

Bu haberle ilgili gazetelerde vs. kaynak bulunabilir.

 

İnsanlar ekmekleri için ölüyorken, canlarını yitiriyorken

 

bir devlet kurmak ya da varolan devleti korumak

 

ne kadar anlamlı, bunu siz takdir edin.

 

Bugün Türk Patron için Mersin de ölen işçiler

 

yarın Erbil'de ya da Diyarbakır'da Kürt patron için ölürse

 

bir devletleri olsa ne olacak, olmasa ne olacak.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ya da

 

Kürtlerin ulusal haklarından ve her iki kesimin de

 

bir şekilde bunların arkasına sakladıkları milliyetçilikten de

 

daha önemli olan şey tam da gözümüzün önünde durmuyor mu

 

ÇIRILÇIPLAK YOKSULLUK

 

Kürt - Türk ayırdetmeksizin yaşamımızı kuşatan

 

bu yoksulluk, ulusal haklar ve benzer argümanlar kadar

 

önem taşımıyormu sizce.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu yazı da Cyrano ` yanıt vermekten daha ötede bir amaç için yazıldı . Önemli bulduğum bir konuda düşüncelerimi anlatıyor …

.

 

.

 

Peki sizi , buradaki
korkunç oyuna
getiren , sizi
vatandaş katili
konumuna düşüren bu
dost istihbarat servisiyle
ilgili olarak , o servisin devleti ve hükümeti nezdinde ne gibi girişimlerde bulundunuz . Ve de önemlisi ,
hangi devlet
bizleri bu oyuna getirmiştir .
Vatandaşlarımızın bunları bilmeye hakkı yok mu ?
Böyle korkunç bir durumda ,
vatandaşlarınıza ikna edici
( ama laf değil , gerçekten anlamlı )
açıklamalar yapmanız gerek miyor mu
? Yoksa ,
söyledikleriniz mi gerçek değil
?

 

 

sen bunu boş ver semdilide savcı olay yeri ınceleme yerine gidiyor ve olay yeri inceleme yerinde bi uzman cavuşun halkın üzerine ateş edip bi kusunun ölümüne sebep olmuş bı uzman cavusun savcı önünde bunu yapması sizce nasıl bişey

ha orada pkk mi vardı yoksa halk mı vardı

kabullenmiyorsun demi halenn kürtlere yapılan bastıyı görmüyorsunuz demii

haa bide

Jandarma Genel Komutanlığının hükümete sunduğu raporda , 1 kasımda Şemdinli ` de , üzerinde tartıştığımız bombalamadan bir hafta önce meydana gelen ve 67 işyerinin tahrip olduğu , çok daha büyük bombalama eyleminin PKK tarafından gerçekleştirildiği bunu da PKK ` lıların telsiz konuşmasıyla belgelediklerini söylemiş

bu konuşmayı dınlıyorsunuz ve bu kadar olay oluyor ve bu olayların yapılmasını mı beklıyordunuz halkın bu olayı cözmesinimi kime inandırıcı geldiyse söylesin lütfen

:clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

öncelikle bu tartışmacı, beni onun yazdıklarının tümüne cevap vermekle mükellef falan görüyor herhalde. oysa defalarca belirttim. ben gerzekler için hazılranmış PKK ajitasyonalrını tartışmıyorum

Şimdiii … Bu sözleri biraz inceleyelim .

Sen kahvenin ortasına çıkıp , “ ben ırkçı değilim , ben ırkçı değilim , ben ırkçı değilim ” şarkısını söyleyerek danset ; ordan birisi de kalkıp , mükemmel olmasa da kesinlikle burun kıvrılamayacak
açıklamalarla sana “ ırkçı ” desin
;

Sen , kahvenin ortasına çıkıp , işkembe-i kübradan analizler yap ; ordan birisi kalkıp , senin analizinle ilgili , hiçbir insanın cevap vermeden rahat edemeyeceği ,
kolay - kolay hazmedilemeyecek
laflar etsin ,
senin analizini çürütsün
;

Sen , kahvenin ortasına çıkıp , ülkenin en ciddi kurumlarından birisi olması gereken bir kurumunun ,
gerzekler için yapılmış
açıklamasını bağıra - bağıra okuyarak
ajitasyon
çek ; ordan birisi de kalkıp ,
bu açıklamayı rezil etsin
;

Sen , “ bunlara yanıt vermekle mükellef değilim ” deyip , kahvenin ortasında
sırıta-sırıta , pişkin – pişkin
dolaşmaya devam et . Senin bu yaşadığını , başkası yaşasa , o kahveye bir daha adım atmaz be .

Senin kendine hiç mi saygın yok ; güzel kardeşim …

Evet , Çeçenler ile ilgili yaptığım benzetmede hatalar var tabii …Bunun için forum okurlarından özür diliyorum ; bu , boynumun borcudur .

Ancak , bu hatalar , sorunun özü ve çözüm yoluyla ilgili değildir .

Şöyle ki :

Devlet , bir ulusun
yönetim organıdır
; devletin bağımsızlığı dendiğinde de anlaşılması gereken , o topraklarda yaşayan ulusun kendi , bağımsız yönetim organını kurma imkanına kavuşmuş olmasıdır . Devletin bağımsızlığı ,
o topraklarda yaşayan ulusun bağımsızlığı
demektir . “ Hiç olmamış bir devlet ” , “ devletleri yoktu / yok ” demek ise bu ulus kendi bağımsız yönetim organını ( devletini ) kurma imkanına kavuşamamış ; toprakları (
bu ulusun toprakları ) hala ve hala
çevrelerindeki diğer ulusların devletlerinin işgali altında demektir .

Peki doğu anadoluda, güney doğu anaduda, türkler girmeden öcne kürt devletleri mi vardı. o topraklar ya ermeni krallığının, ya perslerin, ya da yunanlılarındı.

Dediğinde sen ; farkında olmasan da , “ Oraları Ermeniler , yunanlılar , persler işgal etmişti . Biz bunları savaşta yenerek ,
Kürtlerin üzerinde yaşadığı toprakları biz kendi işgalimize aldık
” demiş oluyorsun ; bilmem farkında mısın .

İşgal
, sözkonusu oldukta ise , silahını alıp dağa çıkmak
meşrudur , vatanseverliktir . İşgale karşı çıkmak
; bu uğurda dağda-bayırda , medeniyetin insanlara sunduğu her türlü imkandan mahrum bir yaşamı seçmek ve dahi ölümü göze almak ;
erdemliliktir , pek tabii ki
. Sayıya , orana bakılmaz . Hele ki bu insanlar ; kendi ulusundan yüzbinlerce kişinin gönlünü fethetmiş , desteğini kazanmışlarsa . Desteği küçümsemeyin , dağdakine destek vermek te zindanda çürümeyi ve ölümü göze almaktır , biliyorsunuz . Onlara destek verenler , senin çan-çunlarının tüm nüfusundan fazla be …

Seçim sonuçlarına gelince :

Kazın ayağı öyle değil .

2004 yerel seçim sonuçlarına göre :

Diyarbakır ` da ; seçmen sayısı 629.000 . Fakat , geçerli oy : 425 . 000 . Bunun içinden aldıkları oy 175 . 000 . Oranı ise % 41.8 .
AKP
` nin aldığı oy 129. 394 , oranı ise % 30.79 . Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ` in oy oranı ise %58.60 .

2002 genel seçim sonuçlarına göre ise :

Geçerli oy 400.000 küsur . DEHAP ` ın aldığı oy 236.689 ; oranı ise % 56 .
AKP
` nin oyu 67.298 ve oranı %15.

Kullanılmayan veya geçersiz sayılan oy 200.000 ` den fazla .

Seçim sonuçlarının değerlendirilmesi aslında , ciddi bir araştırma isteyen son derece zor bir iştir . Türkiyedeki seçim barajının , seçim sonuçlarını nasıl kuşa çevirdiğini kendiniz de bilirsiniz. Üstelik seçim barajı sadece oy verildikten sonra ortaya çıkan dağılımı belirlemez . Vatandaşı oy verme öncesinde de ve hatta sandığa gidip – gitmeme konusunda da ciddi ikilemlere sokar . Ve bu seçim barajı sadece bir örnektir . Seçim öncesi , ülkenin , bölgenin içinde bulunduğu sosyo – politik konjonktür , seçim atmosferi denen şey de seçim sonuçlarını , vatandaşların kendi gönüllerindeki tercihlerinden fazla belirler . Burada son derece karmaşık bir etkileşim vardır .

Bölgede , seçim sonuçlarını etkileyecek sosyo – politik konjonktür nedir ? Ben sadece birkaç saptamada bulunmak isterim . Bir kere , bölgedeki köyler , kasabalar , ilçeler , mahalleler seçim öncesi , devletin güvenlik (!) organları tarafından uyarılır , tehdit edilirler . Devlet politikalarına muhalif olanlar , seçim kampanyaları sırasında binbir engelle karşılaşır ve ötesi , devletin açık şiddetiyle karşı karşıyadır . Bölgede DEHAP ` ta politik faaliyet yürütenler , ona oy verenler ; başlarına gelecek binbir türlü tehlikeyi göze alarak , cesaretleri sayesinde politik tercihlerini ortaya koymaktadırlar . Bölgede yapılan seçimler öyle sanıldığı gibi “ serbest seçim ” filan değildir . Son 20 yıldır , Azrail görevini bu bölgede icra ediyor . Yoksa hala duymadınız mı ? Hala duymamış olanlara , duymak istemeyecekleri kadar veri sunabilirim .

Bölgede DEHAP ` a oy vermeyenler de
AKP
` ye oy vermişlerdir . Devlete değil . Bunların hepsinin
PKK
` ye düşman olduklarını söyleyebilir misiniz ?
AKP
` ye oy verenler de , bir kısmı dini inançları dolayısıyla ; bir kısmı
AKP
` nin AB yanlısı tutumuyla , isteklerini çatışma yaşamaksızın peyderpey karşılayabileceklerini düşünerek ; bir kısmı , devletin ve hükümetin belediyelere uyguladıkları tahsisat kıskacını gevşetebilmek için oy veriyorlar .

Öyle , senin yaptığın gibi “ ben , hazır kimse de bakmıyorken , kuyuya taşı atayım , kenara çekilip pis – pis güleyim ” tutumuyla seçim sonuçları değerlendirilemez .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

YAPMA KARDESIM YAPMA ARAMIZDA

HIC MI DOGUDA BUYUYEN YOK.

HIC MI ETRAFINDA TURKCE BILEN YOK

OLDUGU ICIN KURTCE OGRENEN YOK.

EGER KURTCE KONUSMAK.... KURTCE

YAPILAN DEVLET DUSMANLIGI DEGIL...

YASAK OLSAYDI SIMDIKI DOGULU,

GUNEYDOGULU GENCLER KURTCE

BILIRLERMIYDI. YAPMAYIN YAPMAYIN

VATAN HAINLERINE BEYNINIZI YIKATMAYIN. COK YAKINDA BIZI

KURDISTANDAN GETIRDI SATTI

DIYECEKSINIZ YANI........BIRAZ

DUSUNUN TURKIYEDE TURK VATANDASI OLARAK VERIMLI BIR

SEKILDE YASAMAK HERHALDE ILERIDE

ISRAEL SOMURGESI OLMAKTAN IYIDIR.

INANMASAN GIT FILISTINE SOR.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

YAPMA KARDESIM YAPMA ARAMIZDA

HIC MI DOGUDA BUYUYEN YOK.

HIC MI ETRAFINDA TURKCE BILEN YOK

OLDUGU ICIN KURTCE OGRENEN YOK.

EGER KURTCE KONUSMAK.... KURTCE

YAPILAN DEVLET DUSMANLIGI DEGIL...

YASAK OLSAYDI SIMDIKI DOGULU,

GUNEYDOGULU GENCLER KURTCE

BILIRLERMIYDI. YAPMAYIN YAPMAYIN

VATAN HAINLERINE BEYNINIZI YIKATMAYIN. COK YAKINDA BIZI

KURDISTANDAN GETIRDI SATTI

DIYECEKSINIZ YANI........BIRAZ

DUSUNUN TURKIYEDE TURK VATANDASI OLARAK VERIMLI BIR

SEKILDE YASAMAK HERHALDE ILERIDE

ISRAEL SOMURGESI OLMAKTAN IYIDIR.

INANMASAN GIT FILISTINE SOR.

 

türk vatandasi kavramina katilmiyorum.turkiye cumhuriyeti vatandasi olmaliydi birincisi bu. ve diger bir konu verimli bir sekilde yasamaktan bahsediyorsun! hangi verimliliktir bu söylermisin? egitim gitmedigi icin cocuklarin iyi donanimli olmamasi ve büyüdüklerinde de kendine güvenlerinin kalmamasi( zira doguda yapilan zulumler yüzünden) bu mu verimlilik her gittigii kapida is verilmemesi asagilanmasi. verimlilik nedir? kac tane dogu genci üniversite okuyabiliyor?hic bir arastirma yapmadim ama sanirim filistinde okuma yazma orani doguya göre daha yüksektir. bir iddia ve öyleyse sen cikip kabul edebilecekmisin verimli bir yasam yok aslinda doguda. haksizlik oldugunu kabul edebilecekmisin?

keske bazi seyler daha farkli olsaydi yinede ben birlikte daha dik durmaktan yanayim.

saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazık bunecip milletin paralarıyla okuyun büyüyün bumillete hainlik edenlerin sözcülüğünü yapın hemde bütün bölge halkının temsilcisiymiş gibi siz kürt falan deyilsiniz kürt olsanız 1980 sonrası bölgede kundaktaki böbeleri öldürerek köyleri yakarak faliyete başlamış malesef devletin tam güvenlik tedbirleri oluşturamaması sonucu halk üzerinde tahakküm kurmayı başarmış bebek katillerini desteklemessiniz. dersenizki biz onlardanız, bölge fakirdi devlet bize ikinci sinıf vatandaş muamelesi yaptı gibi duygu sömürülerini bırakın deyinki bizim yaşamtarzımızbu biz pkk yı benimsiyoruz deyin, yok 30 milyonuz yok çoğunluk olacaz bunlar safsata yok siz azınlık olun safsatalarını bırakın pkk bu memlekette 1980 sonrası ülkenin birinci sinif beyinlerini sokaklarda ikinci sınıf beyinlerini mapuslarda yitirdiği dönemsonrası,asala terörünün sonlanmasıyla birlikte emperyalist devletlerin sahneye koydukları kara dıram dır. ermeni terörünün devamı niteliğindedir. ermeni apo ve gürühu cia mossad beslemesi asalaklardır zira bolgede songelişmelerde göstermektedirki arzumebuda giden yolda yahudi barzani yönetiminde paravan birdevlet gereklidir. paravan devletin oluşması için bölgede hertürlü faliyet mubahtır apoda onların beslemesidir kaldıki yakalandığında devlete hizmet edebilirim, anam türk, ben türkleri severim gibi söylemlerde bulundu,90 dakikalık çekimin 7 dakikasında söyledikleri bunlar sizce türk devletine nasıl hizmet etti apo öttü herşey devlette.

 

 

ekmeğini yediği millete kurşun sıkan

ekmek yediği elden ******** yer

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdiii Bu sözleri biraz inceleyelim .

tutumuyla seçim sonuçları değerlendirilemez .[/indent]

BİRGÜN MERTLİĞİN UĞRARSA KAHBE BİR HINCA !

BİR EL VURUR SENİ ARKADAN KADINCA

İŞTE OZAMAN SİLAHINI ALIP ÇIKARSIN YURDUNUN DAĞLARINA

 

Mertsen ağa dedeni bobanı maraba olarak kullandığında çıksaydındağa .şefkatli türk devletine karşı gelmek kolay deyilmi enkötü ihtimalle mapusda besler. tabi budevlet hakedene hakettiği cezayı vermesse olacağıda budur. bak samimiyetimle söylüyorum buda geçicidir devlet hepböyle sabırlı davranmaz bir tokat atar tam 21 yıllık ve 30 bin insanımızın topunun intikamını alacak cinsten olur ,buda yakındır artık bölgemizde bütün olaylar yavaş yavaş yolayrımına gelmekte sizi bölge halkının başına bela eden abilerinizin gerçek niyetleri günbe gün ortaya çıkacak bumillet sabır şerbeti içmeyi sonlandıracak ağabobalarınız cia ve mossad ile birlikte tarihdeki yerinizi alacaksınız.tabi aranızda fark aolacak onlar milliyet ve inançlarının gereğini yapmış kurum ve insanlar, siz kullanılan ,oyuna gelen,vs.

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu forumdaki yazılarda Kürtler ile ilgili aşağılayıcı önyargılardan ve hakaretten geçilmiyor.Önyargı sözlükte bir toplumbilim terimi .

.

.

.

Ve sen ******* aşık cyrano bey Okudun mu gazete arşivlerini ? Sayıklamalarını analiz diye yutturmaya çalışan supper zeki insan , büyük analist adın tarihe Şemdinli Analisti olarak geçecek biliyor musun? Senin uydurduğun , Şemdinli olaylarında CIA-PKK parmağı olduğuna ilişkin varsayımı çağrıştıracak bir tek olsun gerçek bulabilir misin bu gazete arşivlerinde . Utanmadan da sayfalar döktürmüş . ölmüş öldürmüşsün yazılarında

YOK BİZİM TÜRK MİLLETİ OLARAK TEKNOLOJİYE DAIR HİÇBİR ÜRETGENLİĞİMİZ YOK BİZ TÜRKLER SON YÜZ YILDIR BESLEMELERİMİZLE UĞRAŞIYORUZ ASİLBİR MİLLETİZ ASALETİMİZDEN İNSANLIK FUKARASI EMBESİLLERE VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

19 MAYIS 1919 LİDERİMİZGELDİ DEDİKİ EVLATLARIM ASALET ÇARŞIDA PAZARDA SATILMAZ ASALET KANDADIR DEDİ BUNU HERKEZE ANLATTI BİR SÜRE ANLADIK KENDİ UÇAK FABRİKAMIZI KURDUK... ŞEKER FABRİKALARI KURDUK YAVAŞ YAVAŞ TOPARLANIYORDUK GÜLBEKYAN ASLAĞININ SATTIĞI TOPRAKLARA DOĞRU FALİYETLERDE BULUNU YORDUK SENNEYAPIYORSUN DEDİ İNGİLİZ DÜŞMANLARIMIZ SAİT SEN ÇIKORTAYA ANLI ŞANLI ŞEYH DE DERİZSANA BUNLAR MUSUL DİYOR KERKÜK DİYOR NEYSEKİ LİDERİMİZ HAKEDENE HAKKINI VEREN BİRLİDER BUKONU UZUN ZAMAN AÇILMAYACAK ŞEKİKDEKAPANDI.

DÜNYA FANİ LİDERİMİZ ÖLDÜ ÖLMEDEN DEDİKİ EY MİLLETİM DEVLETİN YÖNETİMİNE GETİRECEĞİNİZ İNSAN LARIN MİLLİYETİNİ ASALETİNİ ARAŞTIRMAKTAN İBTİNA ETMEYİN

YA TARTIŞMACI EFENDİ DİYER KONULARDA OLDUĞU GİBİ BİZ MALESEF BUKONUDADA ATAYI DİNLEMEDİK VE ONU ANLAYAN KİMSEYİ DEVLET YÖNETİMİNE GETİRMEDİK...

ZAMAN YAKIN SENVE SENİN GİBİ GÜRÜHUN BU MEMLEKETTE EBBET MÜDDED SESİ KESİLECEK ÇÜNKÜ O ÇOK GÜVEN DİĞİNİZ EMPERYALİSTLERİN SONU GELDİ. SENİN BUKADAR GENİŞ KONUŞA BİLMENİN SEBEBİ, BİZ ÖNCELİKLE ŞAHI ALIRIZ PİYONLAR KENDİLİĞİNDEN ARADAN ÇIKAR

YİNEDE KANLI ELLERİNE VE DİLİNE SAHİPÇIK......

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

YOK BİZİM TÜRK MİLLETİ OLARAK TEKNOLOJİYE DAIR HİÇBİR ÜRETGENLİĞİMİZ YOK BİZ TÜRKLER SON YÜZ YILDIR BESLEMELERİMİZLE UĞRAŞIYORUZ ASİLBİR MİLLETİZ ASALETİMİZDEN İNSANLIK FUKARASI EMBESİLLERE VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

bu yanitim herkeze. bu ülkenin parasiyla okuyormusum(suz) buna gülüm bari. bu ülkenin benden aldiklari karsisinda hafif kalir bence. bu ülkeye verigiyi de benim annem babam amcam dayim akrabalarim veriyor. senin babanin vergisiyle ben okumuyorum. kimden vergi aliyor türkiye söylermisiniz? bu yazilari yazan kac arkdas diyebilir ki benim ailem vergiden kacirmiyor? kaciniz diyebilirsiniz ki devletin icindeki tanidiklarim usulsuzluk yapmiyor? aslinda benim paralarim gidiyor benim emegim harcaniyor burda. ben calisiyorum gece gündüz bu ülkeyi bir adim da olsa ileri götürebilmek icin hemde sabahlara kadar.

bir söz vardir hepiniz bilirsiniz. ben hep anlatmaya calistim birilerinin anlamasini istedim, her zaman olaylarin nedenleri üzerinde durdum. simdiye kadar ki tek sorunumuz buydu. ve bakiyorum simdi durum icler acisi. kendini begenmis insan sürüsüyle ugrasiyormusum. söz aynen söyle. "akilsiz basin cezasini ayaklar cekermis"

benden bu kadar, bu tartismayi actigi icin tartismaci arkadasa tesekkur ediyorum kendisine hayran kaldim. yine simdi burdan yanlis bisey cikaracak arkdaslar. hayran kalmak onun görüslerine tamamen katilmak degil:)

kalin saglicakla herkeze saygilar,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.