Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 Aforizma, çeşitli konularda kesinlikle bilinmesi gereken kural ve özellikleri birkaç kelime ile öz ve âhenkli olarak anlatan cümle, bir çeşit vecize veya bir slogandır. Kelime anlamı özdeyiştir günümüzde geniş zamanla çekilen tv dizilerinde ve köşe yazarlarının ortaya attığı her derin anlamlı cümle aforizma muamelesi gormektedir aforizma derin anlamı olan geniş duygu ve anlatıların tek ve sloganımsı cümle şeklini almış halidir yani derin duygu tasvirleri ve onlarca kelimeyle ifade edilmeye calışılanın tek solukta çıkmasıdır. "Damarlarımdaki kan gibisin varlığını her an hissetmiyorum ama yokluğunda yasayamam." (J.Saramago) (sayetunlu edebiyatçıların kitaplarındaki kahramanların ağzında yazılanları yazarların fikri kabul etmek yorum yapmak olur ve sık sık ozellikle Oscar Wilde için bu hataya düşülür) aslında aforizmanın tanımını da yine aforizmaları ile de ses getiren F.Wilhelm Nietzsche yapmıştır :"Benim arzum başkalarının bir kitapta anlattığı şeyi,on cumlede anlatmaktır." Zaten bu aforizmanın üstüne de aforizma hakkında bir şey söylemek gevezelik etmek olur sözcüğün kokeni Latincedeki "aphorismus" sözcüğüdür."aphorismus" sözcüğüdür. Sizi, Benliğinizi, Kimliğinizi, Kişiliğinizi, Psikolojinizi tanımlayan kendi aforizmanızı yazın... "Kim Olduğunuzu" tek bir cümle ile yazın... Bakalım kimmişsiniz, anlamaya çalışacağım... Ama dürüst olun ve anlaşılır kılın kendinizi... Tabi birden fazla aforizma'da yazabilirsiniz farklı zamanlarda... Saygılarımla... Alıntı
Φ yesilsu Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 kendimi tanımlayamıyorum! Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 Sevgili yesilsu ben sana kendini tanımlayayımmı...Sen son derce dürüst,içinde asla art niyet olmayan insanlara ve hayata saygı duyan bir güzel insansın.İşte sen busun ve hep bu güzelliğini içinde yaşa.. saygılarımla Alıntı
Φ yesilsu Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 sağol canım arkadaşım Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Sevgili yesilsu ben sana kendini tanımlayayımmı...Sen son derce dürüst,içinde asla art niyet olmayaninsanlara ve hayata saygı duyan bir güzel insansın.İşte sen busun ve hep bu güzelliğini içinde yaşa.. saygılarımla Sayın Markus... Kendinizi tanımlamanızı da rica etsem Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 aforizmaları severim dostum..güzel bi başlık açmışsın..madem öyle sana kendi aforizmalarımdan bi kaçtane yazam..farklı zaman ve yıllarda dillendirmiştim.. --havada , karada ve denizde hep büyükler küçükleri yutar.. --tanıdıkça insanları ve girdikçe zihinlere kendimi zavallı hissediyorum... --bazen insanın yakındıkları aslında tapındıklarıdır... --güzeli çirkin , masumu suçlu cezbeder.. --hiç bir iyilik cezasız kalmaz.. --varolmadığında ekolojik sistemi bozmayacak tek canlı insandır.. --sevgiye aralanan kapı..şeytanın yeryüzündeki insan silüetiyle karşılaşmanı gerektirebilir.. --bazen en mükemmel olan en aldatıcı olandır.. --birilerinin senden nefret etmesi için ona zarar vermen gerekmez..artıların yeter.. --yok hıçkırarak ağlayanı sevmek, derinlik sessizce ağlayandadır.. --hakikat yanılgılarla katledilendir.. --doğru ve yanlışı sonuçlar belirler.. --bir maymunun tövbesi muzu görünceye kadardır.. *** aklıma gelenleri yazdım..görüşmek üzree.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 --güzeli çirkin , masumu suçlu cezbeder.. Bu çok doğru bir söz biliyor musun? Psikolojik olarak olağan ve bir açıklaması var bence... --hiç bir iyilik cezasız kalmaz.. Bu da çok ironik ve güzel Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 İnsanları düşünmeli, korkmalı incitmekten. Ne kadar olsamda kendimle kavgalı, kendime ziyan..." Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2007 ''Sürüden ayrılan koyuna geridekiler hayretle bakarlar. Uzaklaşan koyun ardına bile bakmaz. Bir çobanın peşine düşeceğini ama yakalansa da nasıl olsa yeniden deneyeceğini bilir çünkü bir kere yalnızlık duygusu ve isyankarlık tohumu ekilmiştir yüreğine.'' derim sürüden çoktan ayrılmış ve bide üstüne kaybolmuş bir koyun olaraktan Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2007 Kalabalıklar içerisinde yalnızlık yaşıyorum ve hep birşey eksik hayatımda ne olduğu bilmediğim ve bilmediğim için tamamlayamadığım..... Merhamet duygum o kadar çok gelişmiş ki bazen ciddi anlamda sömürülüyorum bunun farkında olanlar tarafından... Karşımdaki kim olursa olsun doğru bildiğimi söylemekten gocunmam deli cesaretine sahibim biraz... Bir kelime dedin ama çok oldu galiba.... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Sayın Markus...Kendinizi tanımlamanızı da rica etsem Tabiki güzel arkadaşım hayhay.. Hayat bir mozaiktir.Acıları ve mutlulukarıyla yaşanması gereken... Her acıdan ve her mutluluktan bir yaşama tutunma amacı yaratabiliyorsak eğer., İşte biz sanatçıyız,yaratıcıyız,üreticiyiz.Hayata yeniden şekil verebilen yaşam mimarlarıyız.. Biz coşkuyuz biz hayatız..Biz varız ve dünyada var... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Hayat bir mozaiktir.Acıları ve mutlulukarıyla yaşanması gereken...Her acıdan ve her mutluluktan bir yaşama tutunma amacı yaratabiliyorsak eğer., İşte biz sanatçıyız,yaratıcıyız,üreticiyiz.Hayata yeniden şekil verebilen yaşam mimarlarıyız.. Biz coşkuyuz biz hayatız..Biz varız ve dünyada var... Vay be... Sizden hakikaten güzel bir aforizma bekliyordum, Beklentimin hakkını verdiniz doğrusu... Teşekkürler... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2007 Hayat zora yonelmektir bence.....Kendi dogrularimizi yaratmak ve bunun sonucunda pismanlik duymamak.... Asla ''Keske'' dememek... Kendi kendimize varolmayi basarip,butun zorluklara gogus gerip bunun huzurunu yasamak... butun bunlarin sonunda bu masumlugu sonuna kadar yasayip kalptekini yuze vurmaktir... Kisacasi cocuk olarak kalabilmek..... dogrumu yaptim acaba? Değilmi gül,kolay olanı herkez yapabilir.Önemli olan zoru başarmaktır. Örneğin seni eleştirenlere göğüs gerebilmektir.Ben istiyorum ve böyle oldu diyebilmektir birazda hayat.Hayat kendini yeniden yaratan bir başkaldırıdr. Bir tür meydan okumadır zamana ve mekana........ Alıntı
Φ restpektif Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2007 Hayat dort seyle kaimdir derdi babam; su ve ates ve toprak ve ruzgar Buna kendimi sonradan ben ekledim. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2007 Hayat dort seyle kaimdir derdi babam; su ve ates ve toprak ve ruzgar Buna kendimi sonradan ben ekledim. Çok güzel arkadaşım Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 İnsanın, İnanmak istediklerine inandığı Ve duymak istediklerini duyduğu sürece Ortaya koyduğu "Ben"liği; Kendi gerçekliğinin ve benliğinin bile farkına varamayan, Belki de aşamayacağı, Aslında aşmaya yanaşmayacak kadar da korktuğu Ve bir o kadarda muazzam büyük (büyütülmüş) Ancak bir o kadarda basit bir "Hiç"ten başka bir şey değildir. "Sahte"dir... "Kopuk"tur... Gerçekliğe ancak ve ancak "İlişik"tir, "Gerçeğin Kendisi" değildir... Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 İnsanın,İnanmak istediklerine inandığı Ve duymak istediklerini duyduğu sürece Ortaya koyduğu "Ben"liği; Kendi gerçekliğinin ve benliğinin bile farkına varamayan, Belki de aşamayacağı, Aslında aşmaya yanaşmayacak kadar da korktuğu Ve bir o kadarda muazzam büyük (büyütülmüş) Ancak bir o kadarda basit bir "Hiç"ten başka bir şey değildir. ""Sahte"dir... "Kopuk"tur... Gerçekliğe ancak ve ancak "İlişik"tir, "Gerçeğin Kendisi" değildir... tarz oruç aruobayı andırdı.. örneğin; yasamin, birseyleri yitirmenin sureci olacak - sonradan da, bu yitirdiklerini aslinda yitirmemis oldugunu ogrenmenin sureci... yasadiklarin, yitmeyecekler - yasayacaklar. birseyleri yasamissan, gercekten yasamissan, onlari yitiremezsin artik-istesen bile istemesen bile, yasar artik onlar.. yasadiklarinsin... yasamin, butun yasadiklarini yitirip, yeniden kazanmanin sureci olacak - hep yeniden yitirip, hep yeniden kazanmanin sureci.... gibi... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 tarz oruç aruobayı andırdı.. örneğin; yasamin, birseyleri yitirmenin sureci olacak - sonradan da, bu yitirdiklerini aslinda yitirmemis oldugunu ogrenmenin sureci... yasadiklarin, yitmeyecekler - yasayacaklar. birseyleri yasamissan, gercekten yasamissan, onlari yitiremezsin artik-istesen bile istemesen bile, yasar artik onlar.. yasadiklarinsin... yasamin, butun yasadiklarini yitirip, yeniden kazanmanin sureci olacak - hep yeniden yitirip, hep yeniden kazanmanin sureci.... gibi... Sayın Biko... Bana son derece kendi tarzım gibi geldi... Oruç Aruoba'yı hiç okumadım ama yakın zamanda bir arkadaşım okursam seveceğimi salık vermişti. Sanırım sizin bu yorumunuzu okuduktan sonra da Oruç Aruoba'yı kesinlikle okuyacağım... Neyse; Sizden, size ait bir aforizma alalım mı? Saygılarımla... Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Sayın Biko...Bana son derece kendi tarzım gibi geldi... -------------- Neyse; Sizden, size ait bir aforizma alalım mı? Saygılarımla... kendi tarzınız olduğuna şüphe yok,ben sadece benzettiğimi söyledimki bu sizi sevindirmeli diye düşünüyorum.. bana ait bir aforizmaya gelince; ııııhhh,yok bugün aforizma şeeedecek durumda değilim anlaşılan,düşün düşün birşey çıkmadı,gerildim... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2007 kendi tarzınız olduğuna şüphe yok,ben sadece benzettiğimi söyledimki bu sizi sevindirmeli diye düşünüyorum.. bana ait bir aforizmaya gelince; ııııhhh,yok bugün aforizma şeeedecek durumda değilim anlaşılan,düşün düşün birşey çıkmadı,gerildim... Sevindirmedi değil ki Sayın Biko... Ama yani birine benzeyipte o kimseyi hiç okumamış olmanın eksikliğini hissettim sadece... Ayrıca aforizmanız çok ironik olmuş :D Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2007 Geldim, geldiğimi bilemedim, Gittim, gittiğimi bilemedim, Tek bildiğim, gelmem ile gitmem arasındakilerdir. Tengeriin, ilham geldi yazdım, beğenmediysen sen yaz. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2007 Geldim, geldiğimi bilemedim,Gittim, gittiğimi bilemedim, Tek bildiğim, gelmem ile gitmem arasındakilerdir. Tengeriin, ilham geldi yazdım, beğenmediysen sen yaz. Niye yaa, gayet anlamlı bence... Ama bana şu an ilham gelmiyor ne yazık ki Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 hayatın zor olmadığını mükemmel olmaya çalışmaktan vazgeçince anladım...ve anladım ki hayat böyle daha mükemmel yaşanıyormuş... Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2007 biraz daha sadeleştireyim.. hayatı ,mükemmellik çabasından vazgeçince anladım....ve anladım ki hayat böyle daha mükemmel... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.