Φ muki Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Birileri; Müslüman olsun çamurdan olsun..., derken Birileri; Merhametten bahsederken... Birileri; Ramazan ayında gündüzleri aç gezip, iftar vakti sofralarında bir tek kuş sütü eksikken... Birileri; Kesem dolsun, gerisinden bana ne derken... Bir de diğer tarafa bakın Ah çocuk, öyle bir dünyaya doğdun ki... Daha yaşam nedir bilmeden, tanımadan, Umut denen şey, gözyaşların oldu. Ah çocuk, insanlık senin yarınını çaldı... Bir lokma et yemeden sen, Akbabalar etrafını sardı. Ah çocuk, sana verebilecek o kadar çok şey var ki... Ama yürekler taştan oldu, Vakit, senin için ölümü bekler oldu. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Birileri; Müslüman olsun çamurdan olsun..., derkenBirileri; Merhametten bahsederken... Birileri; Ramazan ayında gündüzleri aç gezip, iftar vakti sofralarında bir tek kuş sütü eksikken... Birileri; Kesem dolsun, gerisinden bana ne derken... . . Ah çocuk, öyle bir dünyaya doğdun ki... Daha yaşam nedir bilmeden, tanımadan, Umut denen şey, gözyaşların oldu. Saygilar muki Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Bir de diğer tarafa bakın Bir diger tarafta Güncel Konular = Siyaset....... Dini konular agir basar ise.. ki herzaman böyle olmusdur sunu anladim .. istedigim kadar ugrasayim..tek basina olmuyor üstü kapatiliyor.. umarim anlatabilmisimdir saygilar Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 Bir diger tarafta Güncel Konular = Siyaset....... Dini konular agir basar ise.. ki herzaman böyle olmusdur sunu anladim .. istedigim kadar ugrasayim..tek basina olmuyor üstü kapatiliyor.. umarim anlatabilmisimdir saygilar Birce, olay nedir biliyor musunuz? Türkiye'de insanların yararlı işlere/uğraşlara ayırdıkları zaman hemen hemen hiç yok. Nerede düğün orada bayram mantığı ile yaşıyoruz. Gönüllü olarak yararlı olabileceğimiz o kadar çok uğraş var ki aslında. Ramazan ayında verilen, senede bir defaya ait fitre ile vicdanımızı rahatlatıyoruz. Ama bizler bu vicdan rahatlatma olayını aşıp, senenin diğer günlerinde nasıl yararlı olabilirim diye düşünmemiz lazım. Şu da var ki, diğer insanları sevindirmek sadece para demek değildir. Devletimiz de bu gönüllü kurum/kuruluşlara parasal yardımda bulunmayı bırakın, bu kuruluşların isimlerinden dahi haberleri yoktur sanırım. Olsa bile 'onlar kendi yağlarında kavrulsunlar' mantığı ağır basıyor herhalde. O yüzdendir ki, açılan yardım kurum/kuruluşları hem devletten, hem de özel kişilerden gelmeyen maddi ve manevi yardımlarla dökülüyorlar ve sonunda pes edip kapılarını kapatıyorlar. Tabii 'bir elin nesi var, iki elin sesi var'dır. Düşünsenize, bir de bu eller çok fazla olunca kaç ses çıkacak. Misal olarak benim yaşadığım Rotterdam şehrinden bir çok örneğin içinden iki örnek vereyim: Gilde diye belediye destekli bir gönüllü yardım kuruluşu var. Ben buraya üyeyim. Bunların her sene çıkan bir tanıtım broşürleri var ve bu broşürler okullara, üniversitelere, kütüphanelere, diğer yardım kuruluşlarına postalanır ve oralarda insanlar bu gibi bir yardım kuruluşunun varlığından haberdar edilir veya kulaktan kulağa duyurulur. Bu broşürde kimin hangi ugraş ile gönüllü olarak yardımda bulunmak istediği yazar. Benim broşürde üç ayrı dilde ders verebileceğim kayıtlıdır. Bir başkası bir el becerisi ile, bir başkası yaşadığı savaş anılarını anlatarak, bir başkası kendi kültürünü tanıtmak için okullarda, yaşlılar evlerinde ve gruplara tanıtım yapar, bir başkası gene isteyen 8-88 yaş arası gruplara dünya literatüründen masallar okur, bir başkası dünya denizlerindeki zenginliklerinin dia ve resimlerini paylaşır, vs. vs. vs. Ve bu insanlar bununla övünmez, dile dahi getirilmez çünkü senin ders verdiğin bir insan da muhakkak başka bir gönüllü işi ile meşguldür. Müzikte de aynen böyle. Sadece Rotterdam'da 40 tane koro var. İnsanlar bir araya gelerek tek veya çok sesli müzik eserlerini seslendirirler. Fakat bunun için haftanın bir günü kiralanmış bir salona provaya giderler. Altı ay, veya bir senenin sonunda gene kiralanmış bir klisede veya konser salonunda o bir sene boyunca prova ettikleri eserleri sahneye koyarlar. Maliyet yani, kiralanan salon, seslendirilen eserde müzik aletleri gerekiyorsa bunları çalanların ücretleri, veya dışarıdan tutulan soprano ve/veya tenorun ücretleri hesaplanır ve giriş ücreti buna göre ayarlanır. Koroda şarkı söyleyenler sadece provalar için kiralanan salonun ve koro şefinin ücretlerini öderler. Ve sonunda koronun eserini dinlemek isteyen insanlar pek fazla bir ücret ödemeden salonu doldurur ve güzel bir kaç eser dinlemiş olur. Bu da insanlara bir hizmettir. İnsanın insan için var olması güzel bir duygu. Ve bu var olmak bir başka insanın mutluluğu ve memnuniyeti ile ilgili ise var olmak daha başka bir anlam kazanıyor. Karşımdaki kişiyi tanımasam da ne konuda olursa olsun 'ben senin için varım' mesajını vermek insana yakışan bir özelliktir diye düşünüyorum. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 İnsanın insan için var olması güzel bir duygu. Ve bu var olmak bir başka insanın mutluluğu ve memnuniyeti ile ilgili ise var olmak daha başka bir anlam kazanıyor. Karşımdaki kişiyi tanımasam da ne konuda olursa olsun 'ben senin için varım' mesajını vermek insana yakışan bir özelliktir diye düşünüyorum. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ silinmis... canin sagolsun ne diyeyim ama dün bunu yapmak zorun da kaldim, baska da care bulamadim..özür dilerim. ~~~~~ Selam muki, Tabii 'bir elin nesi var, iki elin sesi var'dır. Düşünsenize, bir de bu eller çok fazla olunca kaç ses çıkacak. bu cümlenizse katliyorum dün bu basligi actiginiz vakitler Sayin muki..yaklaşık 348 üye bulunmaktay di ne zaman Son tiklamaya göre tiklasam....Güncel Konular, Politika, Din...bunlarin altindaki basliklar yogun bir halde okunmaktaydi. ve tabi ki yazildi da..bu yüzdendir ki sadece bu baslik gözüksün diye..kita kita alinti yaparak yazinizdan, her defasin da Güncel konulara yazildigi an ..ana sayfaya getirebildim silinmis ama deydi enson dün 39 üye okudugunu ve görünteledigini görebildim o ara eller birsey yapmadi ise de, gözler gördü buna da sükretmem yada etmemiz gerekiyor sagilar Alıntı
Misafir Sands Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Mesele yorum farkı; Gördüklerimiz yaşadıklarımızdır,asla mavi kanatlar üzerinde uçamayacağız ama hayaller hep onun çevresinde,şarkılar ütopya şiirler ütopya gülücükler ütopya o zaman neden bu yaşlar.Elbet yeller alır gider bunları gün gelir birini hatırlamak için bir maç skorunu hatırlamakta ki zorluğu çekmeyiz,tümden gelip tümevaran insanlar olur çıkarız,sadece rolümüzü oynar gerisine bakmayız ve belkide mavi kanatlarda o zaman uçarız,bölünsün fikirlerimiz ve uçuşsun mavi kanatlar. Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Biyere kadar haklısın hemde cok... bu aclıgın sebebi terkedilmisiligin ölümlerin nasılda İslamla bagdastırdıgını hic anlamadım... Bunun sebebini sen benden daha ii bilirsin emperyalistlerin sömürdügü ülkeler... Örnegin ABD de küpek mamalarına verilen parayla Afrikanın tamamı doyrulabilirnir bu örnekleri verecegine İslamın muslumanları asaglaman cok garip... Ki İslam ülkelerinin coguda aynı durumda sebebimi İslamı bırakıp dunya şehvetiyle birbirlerine girmeleri ölümleri... Ama İslamın yaptırdıgını ispatlayamassın Hem verdigin örnekler bile samimi olmayan muslumanların sadece muslumanım diyenlerin ama her olayda İslamı kütülemen cok garip ve kasıtlı.... saygılarımla.... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Biyere kadar haklısın hemde cok... bu aclıgın sebebi terkedilmisiligin ölümlerin nasılda İslamla bagdastırdıgını hic anlamadım... Bunun sebebini sen benden daha ii bilirsin emperyalistlerin sömürdügü ülkeler...Örnegin ABD de küpek mamalarına verilen parayla Afrikanın tamamı doyrulabilirnir bu örnekleri verecegine İslamın muslumanları asaglaman cok garip... Ki İslam ülkelerinin coguda aynı durumda sebebimi İslamı bırakıp dunya şehvetiyle birbirlerine girmeleri ölümleri... Ama İslamın yaptırdıgını ispatlayamassın Hem verdigin örnekler bile samimi olmayan muslumanların sadece muslumanım diyenlerin ama her olayda İslamı kütülemen cok garip ve kasıtlı.... saygılarımla.... Sayın zedan, biz Türkiye denen bir ülkede yaşıyoruz. ABD'nin AB'nin köpek mamalarına ne kadar harcadığı veya kime ne yardımda bulunduğu veya bulunmadığı bizleri ilgilendirmez. Biz kendi işimize bakalım ve yatağa yattığımızda vicdanımıza 'bugün bir insan için ne yaptım' diye soralım. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Bir diger tarafta Güncel Konular = Siyaset....... Dini konular agir basar ise.. ki herzaman böyle olmusdur sunu anladim .. istedigim kadar ugrasayim..tek basina olmuyor üstü kapatiliyor.. umarim anlatabilmisimdir Sevgili Birce lütfen umudunu yitirme.Benim de bu forumda bu tip konularda bazı tatsızlıklar başıma geldi.Umudumu kaybeder gibi oldum ama sonra düşününce gördüm ki,insanlığını kaybetmemek için direnen insanlar bir biçimde kim ne derse desin yardım eli uzatacak birilerini bulabiliyor.Burada aslında yazılanlara bile ihtiyaç yok duyarlı olan her insan zaten çabalıyor ve etrafında ama az ama çok bu işe gönül verecek insanları bulabiliyor.Ve sevgili muki size de çok teşekkür ediyorum bunları tekrar tekrar insanlara hatırlattığınız için .Bir kişi bile etkilense insanlık için kardır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.