Misafir Marcus Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Birilerinin cumhurbaşkanı olmak için..Bir takım kolluk güçlerinin seçici olması yeterli... Sanki o zaman herkezin cumhurbaşkanı oluyor. Komik ama aşılacak.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Birilerinin cumhurbaşkanı olmak için..Bir takım kolluk güçlerinin seçici olması yeterli...Sanki o zaman herkezin cumhurbaşkanı oluyor. Komik ama aşılacak.... Zorla ve sadece Cumhurbaskani olmak köske cikmak ve bir ilki gerceklestirmek ugruna takiyye yaparak ben Laik oldum herkese saygi gösterecegim hekesi kucaklayacagim demek ne kadar ikiyüzlülükse öyle birisininTürkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaskani olmasida bu ülkeye bir hakarettir.Yine ayni seyi yazacagim ve adam gibi adamlarin Cumhurbaskani olmasi gerekir,konulari saptirip türbana endekslemeyin Abdullah Gül'ün istenmemesini.Büyük ihtimalle Cankayada o oturacaktir bu gidisle,ve istenmeden gelmis olmanin buruklugunu ve kompleksini bile yasamadan orada oturacaktirBurukluk ve kompleks haysiyet isteyen özelliklerdir.Nekadar aciki bir kisi ugruna ülkenin bütün milli degerlerine saldirilmaktadirOmakamda oturacak olan kisi kisilik sahibi olmalidir,o makam inatlasma makami degildir o makam serefli bir makamdir inatla o makami elde etmeye calisanlar art niyetli olanlardir. saygilarla Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 cumhurbaskanlıgı devletın en yuksek makamıdır.ama sevınmesın abdullah gul en yuksege cıkıyorum dıye.ne kadar yuksege cıkarlarsa o yukseklıktende tepe taklak ındırılecektır.cumhurbaskanlaırnın dokunulmazlıkları yok ve cıktıgı zaman o makamdan ındırılıp vatana ıhanet sucundan yargılanacaktır.(kendı adına abd ıle yapmıs oldugu gızlı anlasmadan basedıyorum bunu ben soylemıyorum abdullah gulun kendısı soyluyor) Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 amerika ve israilin şahinleri de Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını istemiyor. chp ve onun gibi düşünen yüzde 20 lik bir kesimde istemiyor. ve bunların karşı oluşları hemen hemen aynı gerekçelere dayanıyor. ilginç bir tasadüf. bir yazar kalksa, '' falanca genelkurmay başkanı benim genelkurmay başkanım olamaz'' dese acaba ne olurdu. diyebilirmiydi, hiç sanmıyorum. apoletli medyanın esir aldıgı bir yerde zaten dogal olarak kimse böyle birşey diyemezdi. yüzde 50 yakın oy almış bir partinin adayına bu hakaretler niye, bu kinin sebebi ne olabilir. tahammül sınırlarını aşan edepsizliklerin, aş...la...ların gerekçesi ne olabilir. başbakanın kullandıgı ifadeler dogrumu?, hayır kesinlikle yanlış.. ipin ucu baştan kaçmış arkadaş, hani derler ya biz adam olmayız diye.. ama kılavuzu bu medya olanın hikayesi gibin bişi işte....... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Önce edepsizlik lafini iade etmeyle baslayalim ve basbakanin söyledigi sözlerin dogru oldugunuherzamanki giib bilipte inkar etmenizin amacini aciklamasinida sanirim bizahmet yaparsiniz. Abdullah Gül yüzde 50 ile gelmedi önce bunu düzeltelim secim sonuclari ve oylarin sayilmasi konusunda onlarca saibe var ortada ikincisi medya apoletli degil maalsef yesil bayrakli ve yesil bayrak sempatizanlaridir.Yani AKP den maddi cikarlari olan ve haysiyetten kendilerini soyutlamis tröst medyadir. Yine carpitma ve konulari degistirme taktigi,*Bu general benim generalim degildir* Generalleri partiler ssectirmiyor,ve sirasi gelende gidiyor.Generalin görevi rejimi korumaktir bunun icin yemin ederler.Cumhurbaskani ulusu temsil eder yüzde 47 nin adami ancak yüzde 47 nin Cumhurbaskani olabilir,onu ancak o kitle cumhurbaskani olarak kabul edebilir veya etmeyabilir,karsi kitle ise ya bu adam ne yapalim oldu iste diyip sineye ceker veyahutta ben bu adama saygi duyamam beni temsil etme hakki yoktur diyerek medeni hakkini kullanir ki savundugunuz ve hep kendinize yonttugunuz demokrasi ilkelerinden biride budur,yani bana hic kimse sevmedigim bir adamin beni temsil edemiyecegini söylememden dolayi vatandasliktan cik deme hakkina sahip degildir böyle insanlar hadlerini bilmek zorundadirlar.Basbakanlik ko.ltugu ilkokul degildirki aman ne yapalim iste daha cocuktur diyipte hos görelim cocukluk devri bitmistir ve basbakanlik koltugu ciddi bir koltuktur,potamia köyü muhtarligina benzemez. saygilarla Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 kimse zorla bir şeyi kabul etmek zorunda degil. sadece yasalar geregi saygı duyacaksın arkadaş. başbakan yanlış yapmışdır ama başbakan oldugu için. gereksiz bir muhatap alışdır. bekir ve benzerlerine haksız bir deger kazandırır bu çıkış, hiç gerek yokdu. bu türden yazarlar toplumun genelini degil ancak üç beş kişiye hitap edebilir, bırakacaksın kendi haline, sen kervanına bakacaksın. inanın hiç ciddiye alınacak kimseler degil neznimde, bakıp okuma lüksüne bile sahip degilim . yüzde elli demedim ama yakın dedim. şaibe varsa itiraz etsinler yenilensin seçimler. (acaba niye düşünemediler ki, tüh). ne yani hala her iki kişiden birinin oyunu almış bir parti degilde yüzde 20 alan bir partinin mi dedigi olacak. chp nin dışında meclisi boykot eden olmadı. her ne gevelenirse gevelensin bal gibide meşru bir cumhurbaşkanı olacak olan Abdullah Gül'e saygı duyacaksınız ve bu yasalar geregi olacak, Abdullah Gül için degil. kabul etmeyenler medeni ! haklarını kullansınlar.. her neyse bu medeni haklar... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 kimse zorla bir şeyi kabul etmek zorunda degil.sadece yasalar geregi saygı duyacaksın arkadaş. başbakan yanlış yapmışdır ama başbakan oldugu için. gereksiz bir muhatap alışdır. bekir ve benzerlerine haksız bir deger kazandırır bu çıkış, hiç gerek yokdu. bu türden yazarlar toplumun genelini degil ancak üç beş kişiye hitap edebilir, bırakacaksın kendi haline, sen kervanına bakacaksın. inanın hiç ciddiye alınacak kimseler degil neznimde, bakıp okuma lüksüne bile sahip degilim . yüzde elli demedim ama yakın dedim. şaibe varsa itiraz etsinler yenilensin seçimler. (acaba niye düşünemediler ki, tüh). ne yani hala her iki kişiden birinin oyunu almış bir parti degilde yüzde 20 alan bir partinin mi dedigi olacak. chp nin dışında meclisi boykot eden olmadı. her ne gevelenirse gevelensin bal gibide meşru bir cumhurbaşkanı olacak olan Abdullah Gül'e saygı duyacaksınız ve bu yasalar geregi olacak, Abdullah Gül için degil. kabul etmeyenler medeni ! haklarını kullansınlar.. her neyse bu medeni haklar... Ben bu adam saygi duymuyorum hicbir yasa yoktur beni bu adama saygi duymaya mecbur eden.Benim o adamla ism olmaz arkadas isi olan cikari olan varsin duysun saygisini.Benim icin bu adam Türkiye Cumhuriyetinin karsisinda olan bir ismdir.takiyyelerle adam olunmuyor adamlikla adam olunuyor.Bu adam hakkinda söylenecek cok sey vardir fakat söylenmeyecek tek sey ise onun özüyle sözünün bir olmadigidir.Burada Bekir Coskun tartismasi yapilmiyor,Bekir Coskunu kimlerin sevmedigini bizler cok iyi bilmekteyiz burada Bekir COskunu ücbes kis ile sinirlarsaniz buda sizi baglar cünkü Bekir Coskunun ücbes degil belkide 3-5 milyon okuru vardi,birsey söylerken düsünerek söyleyinki inandirici olsun.Dinci medya icin Laiklik ve Atatürk düsmanlari icin tabiiki Bekir Coskun adam sayilmazdi.Ama dinci medya cook Bekir Coskunlarla dolu,bunun farkinda degilsiniz sanirim.Normaldir sag tarafta yogun sis oldugu icin pek görülmüyor oralar.Sizler icin örnegin BARAN'da yazanlar veya SIZINTI da yazanlar kaliteli yazarlardir cünkü onlar Türkiye Cumhuriyetine karsidirlarda ondan.Isterseniz hic uzatmayalim yeteri kadar acikladim görüsümü ve tekrar ediyorum Abdullah Göl benim Cumhurbaskanim olamaz o ancak AKP ve terör örgütü pkk yandaslarinin Ibda-c cilerin Cumhurbaskani olabilir bu nedenle benden saygiyi haketmiyor. saygilarla Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Kimsenin zoruna gitmesin, %53 daha da ileri gidecektir. Potansiyel cumhurbaşkanı Gül'ü meydanlarda yuhlayacaklardır. Siz cumhurbaşkanının yuhalandığı bir miting gördünüz mü? Ben gördüm, kendi ülkemde hem de çok yakın geçmişte. Sonra miting lideri çıkıp "durun,yapmayın" diyecek ve ayıp geçiştirilecektir. Olayın senaryosu böyledir. Bu hareketlerin müsebbipleri bundan hiç rahatsız olmasınlar, rüzgar eken fırtına biçer. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Kimsenin zoruna gitmesin, %53 daha da ileri gidecektir. Potansiyel cumhurbaşkanı Gül'ü meydanlarda yuhlayacaklardır. Siz cumhurbaşkanının yuhalandığı bir miting gördünüz mü? Ben gördüm, kendi ülkemde hem de çok yakın geçmişte. Sonra miting lideri çıkıp "durun,yapmayın" diyecek ve ayıp geçiştirilecektir. Olayın senaryosu böyledir. Bu hareketlerin müsebbipleri bundan hiç rahatsız olmasınlar, rüzgar eken fırtına biçer. Sayin Taylan Abi,tam isabet,secimlerde bile Sayin Sezeri kullanip ona camur atarak onu din düsmani göstererek yuhalattilar,aynisinida haketmis oldular.Ve bu ergec olacaktir olmalidirda. saygilarla Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Ben bu adam saygi duymuyorum hicbir yasa yoktur beni bu adama saygi duymaya mecbur eden.Benim o adamla ism olmaz arkadas isi olan cikari olan varsin duysun saygisini.Benim icin bu adam Türkiye Cumhuriyetinin karsisinda olan bir ismdir. o zaman ne söylenip duruyorsunuz Bekir çoşkun gibi, gidin bir savcılıga olsun bitsin. not; Bekir için daha fazla yazmaya, fikir beyan etmeye gerek görmüyorum. benim neznimde bu lüks kaçar. selametler. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Kimsenin zoruna gitmesin, %53 daha da ileri gidecektir. Potansiyel cumhurbaşkanı Gül'ü meydanlarda yuhlayacaklardır. Siz cumhurbaşkanının yuhalandığı bir miting gördünüz mü? Ben gördüm, kendi ülkemde hem de çok yakın geçmişte. Sonra miting lideri çıkıp "durun,yapmayın" diyecek ve ayıp geçiştirilecektir. Olayın senaryosu böyledir. Bu hareketlerin müsebbipleri bundan hiç rahatsız olmasınlar, rüzgar eken fırtına biçer. yüzde 53 adına konuşma hakkını siz nereden buluyorsunuz. mhp meclise girerek seçim öncesi senaryoları çöpe yolladı. meclisin şu an temsil yüzdesi kaç ve cumhurbaşkanlıgı seçiminde meclis dışı kalanların yüzdesi kaç.? en azından bunları bilerek konuşmak gerekir. akp meclisde, mhp meclisde, dtp meclisde, dsp meclisde, bagımsızlar meclisde, emin ki chp de iş serbest bırakılsa en az yarısı meclis çatısı altına girer. chp den başkasını kriz tutmuyor ama siz hala yüzde 53 adına konuşuyorsunuz. tamam, yüzde 20 adına söz hakkınız mantıklı olabilir ama yalnız bu kadar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 yüzde 53 adına konuşma hakkını siz nereden buluyorsunuz.mhp meclise girerek seçim öncesi senaryoları çöpe yolladı. meclisin şu an temsil yüzdesi kaç ve cumhurbaşkanlıgı seçiminde meclis dışı kalanların yüzdesi kaç.? en azından bunları bilerek konuşmak gerekir. akp meclisde, mhp meclisde, dtp meclisde, dsp meclisde, bagımsızlar meclisde, emin ki chp de iş serbest bırakılsa en az yarısı meclis çatısı altına girer. chp den başkasını kriz tutmuyor ama siz hala yüzde 53 adına konuşuyorsunuz. tamam, yüzde 20 adına söz hakkınız mantıklı olabilir ama yalnız bu kadar. Devlet ve ulus düsmanlarini tabiiki kriz tutmaz onlarin amclari zaten buydu.MHP dedinizde Mhp ikinci defadir halki aldatiyor ,secimden önce MHP hakkinda yapilan iddialara gülüp gecmistik ama maalesef terör örgütü ile iliskileri oldugunu cok kisa zamanda kendileri ispat ettiler.DTP yi zaten adamdan sayan yok o ancak AKP ve MHP ile isbirligi yapabilir.cünkü hepsininde amaci ayni yerde kesisiyor. saygilarla Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 yüzde 53 adına konuşma hakkını siz nereden buluyorsunuz.mhp meclise girerek seçim öncesi senaryoları çöpe yolladı. meclisin şu an temsil yüzdesi kaç ve cumhurbaşkanlıgı seçiminde meclis dışı kalanların yüzdesi kaç.? en azından bunları bilerek konuşmak gerekir. akp meclisde, mhp meclisde, dtp meclisde, dsp meclisde, bagımsızlar meclisde, emin ki chp de iş serbest bırakılsa en az yarısı meclis çatısı altına girer. chp den başkasını kriz tutmuyor ama siz hala yüzde 53 adına konuşuyorsunuz. tamam, yüzde 20 adına söz hakkınız mantıklı olabilir ama yalnız bu kadar. 20 olmuş, 53 olmuş, 47 olmuş bunlar hikaye. Siz özünde ne dediğimi anlayınız. Potansiyel cumhurbaşkanı Gül'ü meydanlarda yuhlayacaklardır. Siz cumhurbaşkanının yuhalandığı bir miting gördünüz mü? Ben gördüm, kendi ülkemde hem de çok yakın geçmişte. Sonra miting lideri çıkıp "durun,yapmayın" diyecek ve ayıp geçiştirilecektir. Olayın senaryosu böyledir. Bu hareketlerin müsebbipleri bundan hiç rahatsız olmasınlar, rüzgar eken fırtına biçer; Demiştim. Sizi tekrar muhatap almazdım ama forum arkadaşlarım için yazıyorum. Üzerinize alınmayınız. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Bencede yuhalanmaya deger,cünkü demokrasiler herkes icindir,benim Cumhurbaskanimi yuhalayanlara bende onlarin Cumhurbaskanlarini yuhalayarak karsilik verebilmeliyim,kistas budur,esitlik budur. saygilarla Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 20 olmuş, 53 olmuş, 47 olmuş bunlar hikaye. Siz özünde ne dediğimi anlayınız. Potansiyel cumhurbaşkanı Gül'ü meydanlarda yuhlayacaklardır. Siz cumhurbaşkanının yuhalandığı bir miting gördünüz mü? Ben gördüm, kendi ülkemde hem de çok yakın geçmişte. Sonra miting lideri çıkıp "durun,yapmayın" diyecek ve ayıp geçiştirilecektir. Olayın senaryosu böyledir. Bu hareketlerin müsebbipleri bundan hiç rahatsız olmasınlar, rüzgar eken fırtına biçer; Demiştim. Sizi tekrar muhatap almazdım ama forum arkadaşlarım için yazıyorum. Üzerinize alınmayınız. valla bende sizi muhatap almazdım ama yazdıklarınızı ya kendi adınıza ya da kendi cemaatinize göre yorumlayın. yüzde 53 adına konuşmak sizin hakkınız degil. yuhalama meselesi için ise, Türkiye büyük degişim geçiriyor, öyle böyle degil yaklaşık 100 yıla dayanan bir yönetim anlayışı büyük bir eksensel kaymaya dogru gidiyor. bunun temel parametrelerinden biri cumhurbaşkanlıgı seçimi. bu süreç sancılı bir süreç, ne ekersen onu biçersin.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Devlet ve ulus düsmanlarini tabiiki kriz tutmaz onlarin amclari zaten buydu.MHP dedinizde Mhp ikinci defadir halki aldatiyor ,secimden önce MHP hakkinda yapilan iddialara gülüp gecmistik ama maalesef terör örgütü ile iliskileri oldugunu cok kisa zamanda kendileri ispat ettiler.DTP yi zaten adamdan sayan yok o ancak AKP ve MHP ile isbirligi yapabilir.cünkü hepsininde amaci ayni yerde kesisiyor. saygilarla ne kaldı senin kafandaki Türkiye'de geriye. mhp halkı aldatıyor!! dtp zaten belli !! bagımsızlar kim ola ki !! dsp de sukoyverdi zaten!! akp ise hepten belli !! (bırakalım o zaman meclise bile girmekden utanan! chp ülkeyi yönetsin.) .. ............. işte bu zihniyet bu topraklarda miadını doldurdu. bu zihin ancak ataları gibi varolanı da böler. bu ülkeye bu saatden sonra krizden başka verebilecegi hiç birşey yokdur bu mantıgın ey dostlar..... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 valla bende sizi muhatap almazdım ama yazdıklarınızı ya kendi adınıza ya da kendi cemaatinize göre yorumlayın.yüzde 53 adına konuşmak sizin hakkınız degil. yuhalama meselesi için ise, Türkiye büyük degişim geçiriyor, öyle böyle degil yaklaşık 100 yıla dayanan bir yönetim anlayışı büyük bir eksensel kaymaya dogru gidiyor. bunun temel parametrelerinden biri cumhurbaşkanlıgı seçimi. bu süreç sancılı bir süreç, ne ekersen onu biçersin.. Şimdi bu kırmızı işaretli kelimeler üzerine 2 çift laf etmek icap eder. İlk olarak cemaatler, tarikatler devri ancak sizin mantık dünyanızın ürünüdür. Ben ümmetçi, cemaatçi, tarikatçi vb ortaçağ kültürlerinin adamı değilim, sadece kendimi bilirim bu da bana yeter. İkincisi; kimin adına konuştuğum ise sizi hiç bağlamaz. Size karşı söylenen sözün özüne önem vermektense, hedefi saptırıp antin kuntin detaylarla uğraşmaktasınız. Yüzde yüz hakkında bile yeri gelir konuşurum, kimse de çıkıp birşey diyemez. Cevabınız yoksa, sayılarla oynamayacaksınız. Son kırmızı kelimemiz eksenel kayma. Eksenel kayma dediğiniz şey şeriatın ta kendisi. Cumhuriyetin temel değerleri savunduğunuz fikrin elinde oyuncak olmuştur, siz buna eksenel kayma diyin, ben şeriatın ta kendisi diyeyim. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Fahri Korutürk isminde bir cumhurbaşkanımız vardı... Sonrasında Kenan Evren gibi cuntacı bir cumhurbaşkanımız. Bunlar şerefli ve namuslu insanlardı elbette.Ancak yazılara bakınca ne kadar yakın tarihden mahrum olduğunuzu görüyorum.Amigoluk yerine araştırıcı olmanız size bir çıkış yolu gösterecektir.Ancak işin kolayına kaçıp kendimizi değilde başkalırının bakış açısından bakınca işte ortaya böyle garip gibi görünen bir tavır çıkıveriyor... Nedesek herkez bildiğini okuyacak...Eğer demokrasi inancını içinizde taşıyorsanız,bu tarz yakıştırmalara ve korkulara yer yoktur.Çoğulcu demokrasi her türlü tehlikeye karşı hazırlıklıdır.Yeterki diktatörlük olmasın... Birgün sizinde kanıksayacağınız bir cumhurbaşkanınız olur...Enseyi karartmayın... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 BAVULLARI HAZIRLAYIN "Hepimiz Ermeniyiz..." Alkış. "Hepimiz Türküz..." Nazi. * Evet, Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın lafları yakışıksız da... Öbürü şık mıydı? * Kürt milliyetçiliği yapıp, Türklüğü reddedenin Ahmet Türk olması, ayrı bir dram tabii... * Bakın, çıkıyor ağızdaki baklalar tek tek... "Herkesi kucaklayacağım" diyen Başbakan, bi anda karakucağa daldı, "benim seçtiğimi cumhurbaşkanı olarak tanımayan, vatandaşlıktan çıksın" deyiverdi... Neden? Ananı da al git, kesmedi. Defol git'e geldi sıra. Ondan. * Sezer'i yuhlamak, serbest... Gül'e itiraz, vatana ihanet! * Ben size söyleyeyim... Tayyip Erdoğan "ya sev, ya terk et" dediği için, oyu en az 5 puan artmıştır... Atatürk Türkiyesi, kendi halkı tarafından inkár edildi çünkü. * Böyle bundan sonra... Tarikatlar iktidar. Türkler azınlık. Hem Türk, hem laiksen, çare yok, tası tarağı toplayıp gideceksin bu topraklardan. * Peki, yolculuk ne zaman? İki küçük pürüz halledilir halledilmez... * Anayasa, madde 66. "Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür." Anayasa, madde 23. "Vatandaş sınır dışı edilemez ve yurda girme hakkından yoksun bırakılamaz." * Niye harıl harıl "sivil" anayasa hazırladıklarını zannediyorsunuz... Belli ki, bu iki madde burundaki "sivilce..." Sıkıp attıklarında, tamamdır! Y.ÖZDİL,24.08.2007 Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Cumhurbaşkanlarını seçecekler artık sayılı günler kaldı. Ancak kapılar arkasında hummalı bir çalışma sürdürülüyor, bilirsiniz canım şu adı "sivil" ama kendisi Atatürk düşmanı anayasa çalışması. Sivilleştirdiklerini söyledikleri anayasayı kişiselleştiriyorlar da üstelik. Nasıl mı? Şöyle ki; ABDullah Gül'ün cumhurbaşkanı olduktan sonra "kayıp trilyon" davasından yargılanmasının önüne geçmek için 1924 anayasasından apartılmış bir bölüm ekleniyor "sivil" anayasaya. Ne diyor bu apartılmış bölüm? "Reisicumhur’un hususat-ı şahsiyesinden dolayı mes’uliyeti lazım geldikte iş bu Teşkilat-ı Esasiyye Kanunu’nun masuniyet-i teşriiyeye taalluk eden 17. maddesi mucibince (mebus dokunulmazlığı) hareket edilir." Ohh, suyundan da koy. Bekleyen fezlekesi vardı Gül'ünüzün, tam kapak oldu bu üstüne. Sivil anayasa mıydı bunun adı? Seçim öncesi milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ısrarcı olan partilere hep karşı çıktı ampuller. Şimdi işi daha da ileri götürüp, 550 kişiye tanınan hakkın cumhurbaşkanlarından esirgendiği düşünülemez diyorlar. İndirmeye yürek yok, bi de kaldırmaya çalışıyorlar iyice. Dokunulmazlıkların kalkması için cesaretiniz ve dürüst bir geçmişiniz yok işte sizin. Kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz siz yav? Sivilmiş. Hadi ordan! Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Şimdi bu kırmızı işaretli kelimeler üzerine 2 çift laf etmek icap eder. İlk olarak cemaatler, tarikatler devri ancak sizin mantık dünyanızın ürünüdür. Ben ümmetçi, cemaatçi, tarikatçi vb ortaçağ kültürlerinin adamı değilim, sadece kendimi bilirim bu da bana yeter.İkincisi; kimin adına konuştuğum ise sizi hiç bağlamaz. Size karşı söylenen sözün özüne önem vermektense, hedefi saptırıp antin kuntin detaylarla uğraşmaktasınız. Yüzde yüz hakkında bile yeri gelir konuşurum, kimse de çıkıp birşey diyemez. Cevabınız yoksa, sayılarla oynamayacaksınız. Son kırmızı kelimemiz eksenel kayma. Eksenel kayma dediğiniz şey şeriatın ta kendisi. Cumhuriyetin temel değerleri savunduğunuz fikrin elinde oyuncak olmuştur, siz buna eksenel kayma diyin, ben şeriatın ta kendisi diyeyim. buradaki cemaatin dinsel bir anlamı yok. bunuda mı anlamadınız.? pes yani. sosyolojik anlamında düşünecekdin. eksensek kayma, mevcut rejimin miadını doldurdugunu ifade ediyor, demode ve külüstür askeri vesayet sistemi yerini normalleşmeye bırakıyor, yani biraz daha fazla demokrasi demek bu.. neyse uzatmanın anlamı yok. hadi selametler. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 BAVULLARI HAZIRLAYIN Ben size söyleyeyim... Tayyip Erdoğan "ya sev, ya terk et" dediği için, oyu en az 5 puan artmıştır... Atatürk Türkiyesi, kendi halkı tarafından inkár edildi çünkü. * [/b]Y.ÖZDİL,24.08.2007[/color] işte sırf bu yüzden hiç bir şey söyliyesim yok.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Dün had bildirenlerin bugünkü hassasiyeti! Müslümanlara yönelik birçok hakaretlere ses çıkarmayan, hatta bizzat hakarette bulunan kartel medyası ve kimi kalemşörleri Başbakan Erdoğan?ın Bekir Coşkun?la polemiğine veryansın etti. Vakit"in haberi: Hürriyet yazarı Bekir Coşkun'un densizce ifadelerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, kartel gazetelerine çöreklenen "yargısız infaz çetesi"nin linç girişimlerine maruz kaldı. Bu ülkede yıllarca Müslümanlar için "Mollalar İran"a" sloganları atıldı. Tarafsız olması gereken cumhurbaşkanı, okumak isteyen başörtülü kızlara yer olarak Suudi Arabistan"ı gösterdi. Katsayı adaletsizliğiyle milyonlarca genç mağdur edildi. Binlerce genç kız Müslüman kimliklerinden dolayı, yurtdışında okumak zorunda bırakıldı. Müslümanlar öz vatanlarından sürgün edilirken kılını kıpırdatmayanların, şimdi veryansın etmesi, ?timsah gözyaşları? olarak değerlendirildi. SÜRGÜNÜ BİZ YAŞIYORUZ Ayrımcılığa Karşı Kadın Derneği (AK-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Refia Kızılhan ?Bu vatan sevdalısı binlerce genç kız, okumak için başka ülkelere gidiyor, bu mağduriyet niye karteli ilgilendirmiyor.? dedi. Ben ve birçok arkadaşım başörtüsü nedeniyle kendi ülkemizde okuyamadık sevdiklerimizi ailemizi arkamızda bırakarak, yurtdışına gitmek zorunda kaldık? diyen Kızılhan, ?Ama bizim çektiğimiz acılar hep görmezden gelindi, bize ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapanlar şimdi timsah gözyaşları döküyor? dedi. Halen okumak için ülke dışına çıkmak zorunda kalan genç kızların olduğunu belirten Kızılhan, ?Kartel neden bu sorunu gündemine taşımıyor?? dedi. MÜSLÜMANLARA YAPILANLARI UNUTMADIK Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı (AKDAV) kurucularından ve Mütevellit Heyeti üyelerinden Davut Güler de ?Müslümanları bu ülkeden kapı dışarı edenlerin, söyleyecek sözü olmaması gerektiğini düşünüyorum? dedi. Müslümanları rencide eden ve her fırsatta aşağılayan çevrelerin kopardığı fırtınanın arkasında başka şeylerin olduğunun altını çizen Güler, ?Müslümanları yıllarca parya olarak gördüler, gelinen noktayı içlerine sindiremiyorlar? dedi. Müslümanlara yapılan hakaretleri, hâlâ hafızamızda diyen Güler, ?Onlar unutmuş olabilir ama, biz bu ülkede Müslümanların nasıl ve ne şekilde linç edilmek istendiğini unutmadık? dedi. MEDYA İŞİNE GELDİĞİ GİBİ YAZIYOR Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu da, ?Herkes düşünmeden konuşuyor. Demirel"in başörtülüler hakkında söylediklerini çabuk unuttular, binlerce genç kız okumak için yurtdışına giderken, akılları neredeydi? dedi. Medyanın işine geldiği gibi yazdığını söyleyen Başoğlu, ?Bu ülkenin aydını, medyası yıllardır tek tip insan yetiştirmek istiyor ve kendisi gibi olmayana hayat hakkı tanımıyor? şimdi de bize demokrasi dersi veriyorlar dedi. İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Yusuf Ziya Sula ise, medyada süren tartışmalara dikkat çekerek ?Bu ülkenin öz evlatları dünyanın dört bir yanına savrulurken neredeydiniz? dedi. Bu ülkenin kayıp yıllarından Süleyman Demirel"in sorumlu olduğunun altını çizen Sula, ?Demirel ile aynı zihin yapısına sahip çevrelerin ruh halini anlamak zor değil? dedi. KavakçI"ya demedİklerİnİ bIrakmadIlar Bugün, Gül"ün cumhurbaşkanlığını kabul etmeyeceklerini söyleyenlere ?o zaman vatandaşlıktan çıkın? diye cevap veren Başbakan Erdoğan"ın bu tavrının ?demokrasiye, ifade özgürlüğüne ve uygarlığa sığmadığını? savunan çevreler, dün, başörtüsü mağduru Merve Kavakçı"yı Türkiye"yi terk etmeye zorluyorlardı. DSP'liler, milletin oyuyla seçilmiş ve "Milli iradenin tecelligâhı" olan Meclis'e gelen Merve Kavakçı'yı alkışlarla protesto edip, "dışarı, dışarı" diye tempo tutmuşlar, Ecevit de, "bu hanıma haddini bildirin" diye höykürmüştü!.. KENDİLERİ DEYİNCE İYİ Bekir Coşkun, 8 Mayıs 1999 tarihli Hürriyet"teki ?Küflü karanlık?? başlıklı yazısında ?Merve Kavakçı"nın Türkiye"den gitmesini? istiyordu. Coşkun"un yoldaşı Emin Çölaşan da aynı günkü yazısında ?Go Home MERVE? başlığı altında ?Go home canım, go home!? diyordu. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de, katıldığı bir televizyon programında, başörtülü üniversite öğrencileri için ?Suudi Arabistan"a gidip okusunlar? demişti. ÇYDD, ADD gibi dernek ve kurumların düzenlediği ?Cumhuriyet Mitingleri?nde de yine inançlı kesime yönelik ?İran"a gidin!.. Mollalar İran'a? sloganları atılmıştı. BAŞBAKANLIK SÖZCÜSÜ BEKİ'NİN AÇIKLAMASI Bu arada; Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin tartışmalarda dile getirilen bazı görüşleri eleştirdiğini hatırlattı. Erdoğan'ın bunu kişiselleştirmeden ''bir anlayışın eleştirisi'' şeklinde yaptığını kaydeden Beki, ''Sayın Başbakanımızın kişiselleştirmemesine, herhangi bir şahsı işaret etmeyen çoğul özne kullanmış olmasına rağmen, Sayın Bekir Coşkun'u bizzat yazarı olduğu Hürriyet gazetesi bu eleştirilerin hedefi haline getirmiştir'' dedi. Beki, Başbakan Erdoğan'ın ''Ya sev, ya terk et'' anlayışını hiç bir zaman tasvip etmediği gibi bugün de şiddetle reddettiğini ifade etti. Beki, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Sayın Başbakanımız; seçilmiş bir cumhurbaşkanını reddetmenin vatandaşlık hukuku bakımından mümkün olmadığı, saygı göstermenin de demokratik ve yasal bir zorunluluk olduğu gerçeğini hatırlatmıştır... Sayın Başbakanımız, 'Benim Cumhurbaşkanım değil' sözünün vatandaşlık hukuku bakımından anlamsızlığını ortaya koymuştur." not; klavuzunuz bu medya ve çok yüzlü sözde yazarları olmasın. panige gerek yok. bunların çıgırtkanlıkları bir devrin sonunu algıladıkları için. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.