Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

fuko

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    37
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler gönderen: fuko

  1. Vay be inananları bozdun helal olsun sana!Sana cevap versem ne olacak ki kardeşim?Gözün kapalı gidiyorsun

     

    e ben gözüm kapalı gidiyorsam... sen şu anda ve burda napıyorsın ?

     

    Bakara 35 : "Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik"

     

    drumert sorum gayet açık ve net sanırım...

     

    bu soruya net bir yanıt ver ki ben de konuyu kapatayım...

  2. :D Vay be inananları bozdun helal olsun sana!Sana cevap versem ne olacak ki kardeşim?Gözün kapalı gidiyorsun!

     

    İkincisi de bir müslüman bir meseleye tam olarak hakim olamayabilir.Hemen bu konudan fırsat bilip inananlar cevap veremiyorsunuz diye bir genelleme yapma istersen.Buna kurnazlık derler ki senin inandığın ahlak anlayışına da ters düşer.

     

    Son olarak şunu unutma:Müslümanlık salt akılla anlaşılacak bir düşünce sistemi değildir!Kimi konular aklın sınırlarını zorlar ve tam bu noktada iman devreye girer.Biz de burda seninle ayrılırız işte!

     

    :)

     

    iyi de hala cevabın yok farkında mısın ?

  3. Bakara 35 : "Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik"

     

    -Yani tanrı aslında bizi istemiyordu.....biz "kendine kötülük eden zalimler (adem ve havva) yüzünden varız... doğru mu?

     

    bir tek cevap bile gelmedi... gelse şaşardım zaten...

  4. Bakara 35 : "Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik"

     

    -Yani tanrı aslında bizi istemiyordu.....biz "kendine kötülük eden zalimler (adem ve havva) yüzünden varız... doğru mu?

  5. Âdem Aleyhisselâm “Cennetten kovulma” şeklinde, bir ceza olarak dünyaya gönderilmemiş, yaratılış gayesine uygun olarak cennetten indirilmiştir.Allah ademin o meyveyi yiyeceğini bilmiyormuydu?Biliyordu.Ama ayette insanlara, bakın Adem yasağı çiğnedi kötülerden oldu.Siz de onun gibi yasakları çiğnemeyin ki kötülerden olmayın deniliyor.

     

    kötülerden olan birine neden "aleyhisselam" diyosun o halde

  6. Âdem Aleyhisselâm “Cennetten kovulma” şeklinde, bir ceza olarak dünyaya gönderilmemiş, yaratılış gayesine uygun olarak cennetten indirilmiştir.Allah ademin o meyveyi yiyeceğini bilmiyormuydu?Biliyordu.Ama ayette insanlara, bakın Adem yasağı çiğnedi kötülerden oldu.Siz de onun gibi yasakları çiğnemeyin ki kötülerden olmayın deniliyor.

     

    kötülerden olan birine neden "aleyhisselam" diyosun o halde ?

  7. Bu ayette Allah insanlara yasak kavramından bahsediyor.Yoksa Onlar meyveyi yemese yine insanoğlu var olacaktı.Onlara bütün Cennet nimetleri serbest bırakıldı; yalnız bir ağaç hariç. Tek bir ağaç. Bu ağaç belki de insanın yeryüzündeki hayatında mutlaka yer alacak olan "yasak" kavramını sembolize eder. Çünkü yasak kavramı olmaksızın irade ortaya çıkmaz; irade sahibi insanla, güdülen hayvan birbirinden ayırd edilemez. İnsanın ahdine bağlı kalıp kalmadığı, kendisine koşulan şartlara uyup uymadığı deneyden geçirilemez.

    Artı böyle bir ayeti iki ayeti yanlış yorumlayarak tanrı varlığını inkar ediyorsun.Bu çok basit değil mi?

     

    o hariç olan (yalnız bir "ağacı") kim yarattı ve neden?

  8. Bu ayette Allah insanlara yasak kavramından bahsediyor.Yoksa Onlar meyveyi yemese yine insanoğlu var olacaktı.Onlara bütün Cennet nimetleri serbest bırakıldı; yalnız bir ağaç hariç. Tek bir ağaç. Bu ağaç belki de insanın yeryüzündeki hayatında mutlaka yer alacak olan "yasak" kavramını sembolize eder. Çünkü yasak kavramı olmaksızın irade ortaya çıkmaz; irade sahibi insanla, güdülen hayvan birbirinden ayırd edilemez. İnsanın ahdine bağlı kalıp kalmadığı, kendisine koşulan şartlara uyup uymadığı deneyden geçirilemez.

    Artı böyle bir ayeti iki ayeti yanlış yorumlayarak tanrı varlığını inkar ediyorsun.Bu çok basit değil mi?

     

    güzel kardeşim ... eğer adem bu yasağa uysaydı havvayla çiftleşmeyecekti.. e biz nasıl olacaktık o zaman... sen haklıysan "bakara 35" in anlamı ne ??????

  9. senin su anda dunyada olmanin tek sebebi var o da seytandir. seni cennetten alikoyan ve dunyada bu sinava tabii olmanin ve ancak bu sinavin sonunda cennete yani evine donebilme sansini elinden alan seytandir.

     

    insanda hur irade vardir ve adem(a.s) da hur iradesiyle hatayi yapmistir sen dua et ki o hatadan sonra onun ve soyu cehennemde kalmadilar tevbeleri kabul olundu.eger zaten allah yarattiklarina hur irade vermeseydi seytan adem(a.s)a secde etmeyecegim diye diretemezdi. sen hatayi adem (a.s) da degil onu aldatan seytan da ara.ve sende babanin yaptigi hatayi yapma

     

    şeytanı kim yarattı?

  10. senin su anda dunyada olmanin tek sebebi var o da seytandir. seni cennetten alikoyan ve dunyada bu sinava tabii olmanin ve ancak bu sinavin sonunda cennete yani evine donebilme sansini elinden alan seytandir.

     

    insanda hur irade vardir ve adem(a.s) da hur iradesiyle hatayi yapmistir sen dua et ki o hatadan sonra onun ve soyu cehennemde kalmadilar tevbeleri kabul olundu.eger zaten allah yarattiklarina hur irade vermeseydi seytan adem(a.s)a secde etmeyecegim diye diretemezdi. sen hatayi adem (a.s) da degil onu aldatan seytan da ara.ve sende babanin yaptigi hatayi yapma

     

    -Bakara 35 : "Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik"

     

    -Yani tanrı aslında bizi istemiyordu.....biz "kendine kötülük eden zalimler (adem ve havva) yüzünden varız... doğru mu?

     

     

    iyi de soruma cevap vermiyorsun...

    tanrı aslında insanlığın oluşmasını istemiyordu.. benim var olmamın tek sebebi "ademin allahın emrine karşı gelmesidir .... doğru mu?

  11. -Bakara 35 : "Biz: Ey Âdem! Sen ve eşin (Havva) beraberce cennete yerleşin; orada kolaylıkla istediğiniz zaman her yerde cennet nimetlerinden yeyin; sadece şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz her ikiniz de kendine kötülük eden zalimlerden olursunuz, dedik"

     

    -Yani tanrı aslında bizi istemiyordu.....biz "kendine kötülük eden zalimler (adem ve havva) yüzünden varız... doğru mu?

    - yasak ağacın meyvesini yiyeceğini "bile bile" (öyle ya tanrı herşeyi bilir) ademi neden gönderdi ?

    -insanlığın oluşmasında tanrının "hiçbir" etkisi yok o halde... (ki zaten istemiyordu da...)

    -tüm insanlık binlerce yıldır tanrının aslında istemediği, sadece ademin ufacık bir zaafı yüzünden var ve milyarlarcası şu anda farklı farklı birçok şeye inanmakla, dua etmekle ve ibadetle uğraşıyor, sırf aslında tanrının "istemediği" birşey yüzünden hem de...

    -yani tanrı sadece iki insan yarattı, adem (adam) ve havva (eve)...

    -oysa adem şu an itibarı ile yaklaşık 7 milyar (+şu ana kadar ölenler) insanın varlığından sorumlu

    -hangisi daha "kudretli" karar sizin...

    -tanrının asıl amacı insanlığın meydana gelmesi değildi (elma yasak olduğuna göre) sadece adem ve havvanın (sevişmeden) dünyada kardeş kardeş yaşamalarıydı asıl istediği...

    -çoğalmalarını istemiyorsa yapması gereken çok basit bişeydi, hatta yaptığı bişeyi (onlara cinsel organ vermek) yapmaması bile yeterliydi

     

    sonuç: tanrı imkansızdır !!!

  12. neden yaratmış?

    ALINTI(merve. @ 02-14-2008, 01:56)

    birde inanmayan arkadaşlar için söylüyorum internet elinizin altında bakın bir araştırın bakalım bize sorduğunuz soruların cevaplarını araştırın Allah bizi neden yaratmış ne yapmamız içinmiş okuyun.. inanın!!!! var.. hepimiz ölüpte Allahın karşısına çıkacağız en azından inanmıyorsanız susunda karşısında duracak yüzünüz olsun!!!!!

     

    arkadaşım anlamıyosun sanırım... biz var olan birşeye inanmıyor değiliz....yani tanrı var da biz ona inanmıyor değiliz... tam tersi sizin olmayan birşeye inanıyor olduğunuzu düşünüyoruz...

  13. birde inanmayan arkadaşlar için söylüyorum internet elinizin altında bakın bir araştırın bakalım bize sorduğunuz soruların cevaplarını araştırın Allah bizi neden yaratmış ne yapmamız içinmiş okuyun.. inanın!!!! var.. hepimiz ölüpte Allahın karşısına çıkacağız en azından inanmıyorsanız susunda karşısında duracak yüzünüz olsun!!!!!

     

    neden yaratmış?

  14. Zina kuralı dünyada geçerli.

    Kadınlara neler sunulacağıyla alakalı birsürü ayet var aslında iletileri okursan görürsün bunları.Yine de birini yazayım:İnanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandırıldıklarında: "Bu daha önce de rızıklandığımız şeydir" derler ve o rızık birbirinin benzeri olmak üzere, kendilerine sunulacak. Orada çok temiz ZEVCELER de onların. Hem onlar orada ebedî kalacaklar. (BAKARA/25)

     

    1.- zina kuralı neden sadece dünyada geçerli, ahretten başka bir yaratıcı mı sorumlu?

    2.- erkeklere nelerin sunulacağı (biz onları parlak,iri gözlü hurilerle eşleştirmişizdir.(Tur-20) Cibinliklerde gizlenip duran huriler.. (Rahman-72) açıkça belirtilmişken kadınlara nelerin sunulacağı (iri ..... li huriler olabilir örneğin) neden belirtilmemiş...

  15. Fuzuli'nin dediği gibi; Söylesem fayda etmez,sussam gönül razı değil.

    Evet arkadaşım.Cennette zina,hırsızlık,adam öldürme vs. kötü kavramlar olmayacak.Bu yüzden için rahat olsun.

     

    İşte böyle! Onları iri gözlü hurilerle de eşleştirmişizdir.(Duhan-54)

    -"Ve biz onları parlak,iri gözlü hurilerle eşleştirmişizdir.(Tur-20)

    -Cibinliklerde gizlenip duran huriler.. (Rahman-72)

    -İri gözlü huriler… Titizlikle korunan inciler misali;yaptıklarına karşılık olarak. (Vakıa-22-24)

    Evet cevabınız nedir..

     

    "drumert" zina bildiğim kadarıyla evli olmayan (islam inancı gereği) iki insanın cinsel ilişkisi.... diyorsun ki cennette zina, hırsızlık, adam öldürme vs. kötü kavramlar olmayacak ... e benim eşim cennette başka bir erkekle birlikte olursa bunun adı (islam inancı gereği) ne olacak ?

     

    ayrıca yukarıda cennette erkeklere neler sunulacağı açıkça belirtilmiş (yazan arkadaşa teşekkürler), kadınlara neler sunulacağına ilişkin bir tek "cümle" alabilir miyiz?

  16. Kadınlaradüşen huriler diyosun.Bak şu ayete:İnanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandırıldıklarında: "Bu daha önce de rızıklandığımız şeydir" derler ve o rızık birbirinin benzeri olmak üzere, kendilerine sunulacak. Orada çok temiz ZEVCELER de onların. Hem onlar orada ebedî kalacaklar. (BAKARA/25)

    Zevceler diyor Allah.Ne demek zevce?Eş demek değil mi.Yani kadınlara da temiz eşler vadediyor Allah.

     

    cevap bekliyorum ???

  17. Kadınlaradüşen huriler diyosun.Bak şu ayete:İnanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandırıldıklarında: "Bu daha önce de rızıklandığımız şeydir" derler ve o rızık birbirinin benzeri olmak üzere, kendilerine sunulacak. Orada çok temiz ZEVCELER de onların. Hem onlar orada ebedî kalacaklar. (BAKARA/25)

    Zevceler diyor Allah.Ne demek zevce?Eş demek değil mi.Yani kadınlara da temiz eşler vadediyor Allah.

     

    yani benim şu anki eşim cennette başka erkeklerle mi birlikte olacak?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.