Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

monurce

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    2
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler gönderen: monurce

  1. müslümanlar, mantıklı düşünebilenlerdir. Ateistler de, bir yere kadar inanmamış, inanmayı düşünen ama bunu gururlarına yediremeyen kişilerdir. Bilimin bulduklarını bize sunuyorlar ve Allah'ın olmadığının bir delili olarak gösteriyorlar , iyi de zaten Allah, hiç bir şeyin sebepsiz oluşmadığını bildirmektedir.

     

    kişilik kavramını düşünün , bu kişiliği size bu doğa nasıl verebilir? siz eğer burda olmasaydınız , ve 20 yıl sonra doğsaydınız , şu an neden ben doğmadım diye düşünebilecek miydiniz? kime derdinizi anlatacaktınız ya da en kısadan , dünyada var olmadığınızı düşünebilecek miydiniz?

     

    her şeyi maddesel olarak düşünüyorsunuz, o zaman aklı, düşünceyi, kişiliği bana gösterin. bunlar hangi verilerle tutuluyor bana söyleyin , buna cevap olarak bilimsel makaleleri okuyun deyip kolaya kaçmayın , zira zaten ben okuyorum ve henüz hiç bir delil yok.

     

    arkadaşım aksini bana ispatla demişsin, kimseyi müslüman yapmaya zorlamıyorum , müslüman yapmak şu şekildedir;

     

    - önüne seçenekleri sunarsın

    - merak ettiklerini anlatırsın

    - kesinlikle inanması için uğraşmazsın , onun bileceği iştir

     

    ayrıca kalp gözünü biraz açık tutup, biraz mantıklı düşünsen sen de inanırsın.

     

    bilim, ilk tetiği kimin yaptığını asla bulamayacaktır. atom diyorsunuz da , o atom nasıl oluştu? , o atomun patlaması için gereken koşulu kim sağladı , ve ya o mekanı yaratan kimdi

     

    bu soruların cevabı , doğanın olağan üstü bir varlık olduğuna götürecektir sizleri , ki bu da doğanın bir tanrı olduğunu düşünmenize yol açacaktır.

     

    Allah var, hisseden hissediyor , kimse o namazları kılıp , o oruçları boşu boşuna tutmuyor. demekki bizi alıp götüren birşeyler var , ama bunu hiç bir ateist kayle almıyor , çünkü inanmıyor.

     

    gerçekten içinizden gelerek tövbe edin , yalvarın , dua edin. ibadetleri yapın derim. içinizi kaplayan huzurun , insanın sadece kendini kandırması olmadığını göreceksiniz.

     

    çok ta merak ediyorsanız , hacı , hocalara baş vurun derim.

     

    mantıklı olun lütfen

  2. ateistlere sorularım; hepsi için cevap beklerim bay ateistler!!!

     

     

    1- Etrafımızdaki canlı ve cansız tüm varlıklar yapılabilenin en mükemmelidir. Olaylar ve tabiat kanunu denilen kanunlar ince hesaplara bağlıdır . Bir düzen ve denge içindeki bu sistemler kör bir tesadüf müdür ?

     

    2- Kâinat kendi kendine mi oluşmuştur ? Mevcud olmayan şey , nasıl vücud verebilir ?

     

    3- Boş , gayesiz , lüzumsuz hiçbir yaratığın olmaması ; kâinatta kesinlikle israf olmaması tesadüf müdür ?

     

    4- Tesadüfün yaratıcılık vasfı var mıdır ? Neden yeni dünyalar , yeni yıldızlar ve canlılar oluşmuyor ?

     

    5- Bir madde ; hem maddeden hem de ruhtan oluşan bir varlık meydana getirebilir mi ?

     

    6- Kâinatın , hareket halindeki sayısız atom veya zerrenin şuursuzca birleşmesinden oluştuğunu , madde ve enerjinin ezeli olduğunu

    söylüyorsanız :

     

    a-Deney ile bilinenden başka hiçbir şeye inanmadığınız halde , kâinatın yaratılışı teziniz deney ve görmeye dayalı mıdır ?

    b-Atom ve enerji daima dönüşür . Sürekli değişen atom nasıl ilk sebep olur ?

    c-Sebepsiz hiçbir şeyin olmadığını kabul ettiğiniz halde , nasıl olur da madde ve enerji kendiliğinden oluşur ?

    d-Sonsuz bir boşlukta , sonsuz sayıda zerrelerin dengesini bozan nedir ki , birbirleriyle birleşerek kâinatı oluşturdular ? İlk hareket ve enerjiyi veren kimdir ?

    e-Atom ; elektron , proton ve nötronlardan ibarettir . Atomda enerji varsa da , akıl ve şuur yoktur . Eseri yapan akıldan yoksun ise , eser mükemmel , akıl ve irade sahibi olabilir mi ?

    f-Madde erkeklik ve dişiliği sağlayabilir mi ?

    g-Her şey madde ise ; akıl , şuur , ruh nasıl oluşmuştur ?

    h-Tabiat yarattı dediğinizde , sizi bir ağacın , taşın , toprağın , çiçeğin veya bulutun yarattığını kabul etmiş olmuyor musunuz ? Kendinizi bu kadar küçük düşürmeyi nasıl yapabilirsiniz ?

    i-Kâinatta kendi kendini yaratan bir madde var mıdır ? Kâinatın kendi kendini yarattığı kabul edilirse , bizzat kâinat tanrı yerine konmuş olmaz mı ?

     

    7- Allah ‘ ın yokluğunu gösteren akli ve ilmi bir deliliniz var mı ? Allah madde olmadığı için delil istemeniz yersiz değil mi ? O ‘ nu yanlış yerde aramıyor musunuz ? Ressam hiç resmin içinde aranır mı ?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.