Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İvithie Lons

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    5
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler gönderen: İvithie Lons

  1. ANLAYIS KITLIGINIZI TEBRIK EDIYORUM.

     

    BILIM SOFTA KAFALI YOBAZ ALLAHCI BIYOLOGLARI DA KURTARMISTIRKARANLIGIN ICINDEN BILIYOR MUSUNUZ? BIRI DE DARWIN DIR.

    CÜNKÜ DARWIN DE 7 YIL PAPAZLIK EGITIMI DAHI GÖRMÜSTÜR.

     

    SIMDI SIZE, alfabeye uygun anlatiyorum:?

     

    (zira yasamda ögrendiginz ve nerede kullanilacagini bilmediginiz bir tek paradox sözcügü oldugunu da ögrenmis oldum.

    Be mahlukat kafali softalar diyorum ben bu gün cumhuriyet düsmani, politik ayak yapan bilim düsmanlarina :D Hem de egitimli olanlari daha makbule geciyor :D

     

    Ilk önce koca bir agaca tapardin. Yildirima, simsege, yüksek daglara, atese, suya vs tapardin.

     

    Bilgisizlikten ve en cok ta korkudan kaynaklanan sacma sapan seylere inanma aliskanliklarindan insanligi, her yüz yil bilim adamlari kurtarmistir (softa kafalilari da tabi).

     

    NASIL? HER DÖNEM OLAYLARI BILEN, INCELEYEN BILIM KAHRAMANLARI OLDUGUNDAN, BU ADAMLAR CIKIP ( BE KARDESIM, DELI MISIN SEN! O TAPTIGIN DAG TOPRAKTIR. NE TAPARSIN: HADI GEL TEPESINE CIKIP FETHEDELIM GÖRÜRSÜN.) GIBI.

     

    BAKINIZ; NASIL CÖZÜLÜYOR PARADOXLARINIZ :D

     

    AGAC, YILDIRIM, SU, ATES, NEHIR, AY VE GÜNES GIBI TÜM TAPINILAN NESNELERDEN, INSANOGLUNU KURTARAN BILIM OLMUSTUR.

    Bu, ayni zamanda dinlerin bu günlere gelisinin de tarihidir.

     

    YANI;BILIM, AYNI ZAMANDA ISTER ISTEMEZ DIN KURTARICILIGI ROLÜ ÜSLENMIS, YENILERININ ORTAYA CIKMASINA DA ÖN AYAK OLMUSTUR.

     

    BASKA DEYISLE, BILIM; ARASTIRMALARIYLA BIR YANDAN DINLERI YIKIYOR, ÖTE YANDAN INSANLIK, HEMEN SARILACAK BASKA BIR SEY BULUYOR NE HIKMETSE.:-)

     

    BILIM, BU ISI KASTEN YA DA DIN DÜSMANLIGI NIYETIYLE YAPMAMISTIR. BILIMIN GÖREVI CÜNKÜ. KAFALAR NEREDE BOGULUYORSA, HEMEN ORAYI ACIYOR, AYDINLATIYOR. HEPSI BU.

    abd AYA BAYRAK DIKMESEYDI, HUBL TELESKOBU AY DEDEYI YANIMIZA GETIRMESEYDI, BELKI BU GÜN SIZ DE AYA INANANLARDAN BIRI OLABILIRDINIZ :D:D:D

     

    SIMDI KONUYU SÖYLE SAKIN BIR KOLTUGA OTURUP ÍRDELEYIN. SAKA BIR YANA,

    CAYINIZ VARSA, SIGARA DA ICIYORSANIZ, BENCE DAHA UYGUN OLABILIR :D

     

    BILIM, SU SAYDIGIM KONULARIN HANGISINDE DIN ILE UGRASMISTIR?

    MIZIKCILIK YAPMADAN CEVAP VERIN. BANA DEGIL HAA. KENDINIZE.

     

    BILIM, YÜZYILLARDAN BU YANA INSANLARIN INANDIKLARI SEYLERIN NE OLDUKLARINI BIR BIR ACIKLAMIS, ISPATLAMIS; SIZIN GIBILER DE YÜZYILLARDAN BERI HA BIRE DIN VE TANRI DEGISTIRE DEGISTIRE BU GÜNLERE GELMISSINIZ;

     

    SIMDI DE HIC GÖRÜNMEYEN BIRI TANRI sahneye ATIP; BU DA ALLAHTIR, HADI CÖZSENE DIYE BIR PARANOYA ORTAYA CIKMISTIR.

     

    TASAVVUF AYAKLARIYLA TANRICILIK OYNAMAYIN LÜTFEN.

     

    INANCLARINIZI ICINIZDE SAKLAYIN, ZIRA PERGAMBERINIZIN DE VASIYETI BUDUR. INANCIN EN GIZLISI, EN MAKBUL OLANIDIR DER.

     

    SIMDI SANA BALYOZ GIBI BIR SORU GELIYOR??hemen yanitlamayabilirsin.

     

    SIMDI SEN; sözüm ona, GÜNESE TAPIYORSUN DIYE; BILIM GÜNESIN NE OLDUGUNU ARASTIRMAYACAK MI DOSTUM ???

    VE EGER COK INANDIGIN GÜNESIN, TANRI DEGIL DE BIR YILDIZ OLDUGUNU ORTAYA KOYUNCA; BILIM DIN DÜSMANLIGI MI YAPIYOR SIZCE????

     

    YA DA O ZAMAN GÜNESI BIRAKIP BASKA BIR TANRI MI ARAMAYA KOYULURSNUZ :D

     

    O halde Bilim şu an islam dininde saplantı üzerinde xD peki o halde bana samimi bir cevap vermenizi istiyorum siz bu yazıları yazarken edebi ve empozeye dayalı olarakmı yapıyorsunuz yoksa gerçek bir araştırmacı kişiliğiniz varda bizmi fark edemiyoruz.

     

    fikirler eylemlerin aynasıdır.

     

    Son bir soru yaşamını yitirmiş bir abimiz bir büyüğümüz olan merhum Cem KARACA fikir ve potansiyel bakımından empozesiz kendi fikir ve düşünce çıtasında 50 yıl bilemedik 60 yıl gittiği halde onu etkileyen neydi +onu islama sürükleyen neydi Bazıları şu an senin düşünce sisteminde empoze etmek istediğin gibi, inanç saçmalık gibi bilim ufuğunda insanlara hizmetten çıkmış dinlerle uğraşıyor tablosu çizmek gibi ifadeler ve bu ifade bütünlüğü içinde bilimdeki koltuğu ve kariyeri uğruna özbenliğini yitirmiş aslını inançlarını satmış insanlardan bahsetmek biraz ilginç bence önemli olan sadaakattir.Kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş ve konuyu burada bağlamak istiyorum bu abimizin islama ilk adımı atmadan önce çoğu materyalist düşünce sahibi ve hesapta bilim adına insanlık adına gelişme kaydetmeye çalışan çoğu dostu vardı ve bu dostları bu abimize saygı duyuyorlardı neden hamlelerinin değişikliği yüzünden ucube gibi istediğin gibi buna yaşlılık nedeniyle bunama dediler. Çünki saplantılı bir düşünce sisteminden empozesiz nasıl 60 yıl kendi fikirleri üzerinde yoğunlaşarak son anda farklı bir yörünge bulan bu abimiz son hamlesinde de empozesiz ne hacı nede hocasız bu erişime ulaştı peki nasıl ulaştı dediğim gibi merhum Cem abimizin Empozesiz ve ahlak fikir düşünce sisteminde adımlarını tek başına atmasıydı başkalarının düşünce ve fikir sisteminde köle kalmamasıydı araştırmacı ve çok sağlam bir karakteristlik sahibiydi kendisini 23 yıl takip ettim yazılarını okudum makaleleri ve küçük skeçleri !

     

    çevremde çoğu sayıda materyalist ve çeşitli misyon kuruluşlarından arkadaşlar mevcut o yüzden şöyle bir tablo önzileme yapmak istiyorum

    bir gece bara gittik ve o gece baya bir uzun geçti çıkışında otomobile bindik ve otobanda hareket halindeyken bir aracın bize doğru yaklaştığını gördük sol tarafımızda ise ne garip hiç görmediğimiz bir kamyon bizi sarmalamıştı ve daha sonra emliyet şeridine geçemey karar verdim çok fazla alkol almamıştım diğer arkadaşlarım.Yeterince alkol almışlardı ve otoban şeridinde hızla yol alırken emniyet şeridine giremedim daha sonrası duramayacağımı anladım ve frene basmam için bulunduğum şeridi değiştirmem gerkiyordu çünki arkamdan süratli gelen araçlar frene bastığım takdirde üzerimizden geçecekti korna basıyordum fakat kamyon şöförünün umrunda bile değildi orta şeride geçtim balatalarımdan duman çıkana kadar frene asıldım ve şu önzillemeyi yaptım yanımdaki materyalist düşünce sahibi insan çeşitli bilim adına sempozyumlara katılmış ve çeşitli resepsiyonlarda elinde renkli kadehlerle Tanrıyı inkar eden bu dostum bir an frene bastığımda aman Allhım lütfen yardım et dediğini kullağımla işittim.

     

    ve Rahatlama süreci herşey oldu ve bitti 10 gün sonrası aynı tas aynı hamam değişen birşey yok

     

     

    burda demek istediğim seninde böyle ölüme 2 adımlık yakınlaşma sürecinde seninde maneviyat boyutuna gireceğine şerefim üzerine yemin edebilirm. ne kadarda burada bu kadar cümle sarf etsen ölümden sonra ne olduğunu ne sen nede ben biliyoruz. kurtuluşumuz için ikimizde ölüme 2 adım varken hep Allah kelamını istekle veya istek dışı kullanacağımızı biliyoruz bu bizim sırf manevi değil kişisel karakterimizide gösteriyor.

     

     

    Her Şey Amaç ve Hedeftir ve Sadaakatten ibarettir nasıl et tırnaktan ayrılmıyorsa bu üç unsurda birbirinden ayrılmaz ayrılamaz !Bütün Foruma Saygılarımla !

  2. cesaret bu yaptığın nedir şimdi fikirlerini paylaşmak ve konuşmak mı yoksa tek taraflı bir feveran mı ben bir şey anlamadım bir fikrin bir düşüncen veya bilgin varsa yada iddiaların aksini somut verilerle sunabilme kapasiten varsa bunu değerlendir.Kimsenin sayın Atatürk'ü kötülemek gibi bir çabası yok en azından benim açımdan öyle bir çok arkadaşta farklı değil bu konunun esas amacı ancak Sayın Atatürk'ü daha eldeki bilgiler ışığında daha iyi tanıma olabilir bilgilerimizi sınamak olabilir.Yoksa bir insanın neye inanıp inanmadığı bir yerde şahsi problemidir.Sonuçta bunu değerlendirecek yüce Allah'tır.Naçizane niyetim tüm gerçeklerin bütün çıplaklığıyla bilinmesidir.Tabi ki gerçeklerde maalesef tek olmasına rağmen insana göre değişmekte bu dünya görüşünüz ve inancınıza yada fıtratınıza göre değişsebilmekte başka bir ifadeyle aslında siyah olan bir şeyi kimisi bembeyaz kimisi gri kimisi de flu görebiliyor ve gördüklerini doğru sanabiliyor bizim amacımız gerçeklerin arkasındaki perdeyi aralayıp ne kadar kötü olursa olsun onunla yüzleşmek burada gerçek şudur veya budur gibi bir çaba yok sen neye inanmak istersen ona inan ama önce konuşmayı ve saygı duymayı öğren Sayın Atatürk o dönemin şartları içerisinde tıpkı bir çok paşamızın olduğu gibi vatan için hizmette bulunmuştur tarih öyle diyor ama elmayla armudu karıştırma bu bambaşka bir şey bir insanın farzı misal hristiyan olması suçmudur iyi insan olmasını engellermi engellemez ancak ahirete intikal ettiğinde sadece kendisine zarar verir Mühim olan yaptıkları!!! dır icraatlarıdır onda da problem yoksa eğer sen neyin çabasına giripte fitne sokuyorsun tartışmayı beceremiyorsan neden illaki bir yorumda bulunuyorsun senin düşündüklerin ve fikrin doğru diye bir şey mi var herkes istediğini düşünebilir.Kimse sana niye böyle düşünüyorsun diye sormuyorsa sende soramazsın.

     

    Evet haklı olabilirsin! fakat yapılandırmaya giren düşünce ve fikirler bir Ulusun ahlaki çıtasına uymuyor ve bildiğim kadarıyla müslümanlar yaşamlarını yitirmiş insanları eleştirmek ve kötü sözlere mutabık vurgular kayıt etmekten kaçarlar. İsterseniz bizler yaşamını yitirmiş insanları bırakıp özbenliğini yitirmiş ulusumuzdan ve milletimizden bahsetsek daha çarpıcı olmazmı

  3. Fransa dan kovulan Tapınakçılar özellikle İngiltere ve İskoçya da kendilerine yer bulmuşlardır...

     

    Bu olaydan sonra masonların arasına sızmışlardır...

     

    Ve...

     

    Bugünkü haliyle masonların tapınakçılardan farkı çok değildir...

    Bu arada

     

    Modern bankacılık sisteminin temelini atmışlardır...

     

    :zorro:

     

    Tapınak Şovalyeleri Fransadan kovulmadılar. 2 nci büyük locası şu an hala Fransada Yetersiz bilgi !

    ibare(Bugünkü haliyle masonların tapınakçılardan farkı çok değildir...) Masonlar Paraya Tapınak Şovalyeleri ise Bilgiye Taparlar :)

  4. Benim bir arkadasım dindar olduğunu savunuyor ve Atatürk hakkında çok kötü şeyler söylüyor ben de müslüman biriyim ama Atatürk hakkındaki bu tarz konuşmalar bence çok tehlikeli.Bu insanlara bence dikkat etmeliyiz.Dini kullanıyor olabilirler.Ama dinlerini yaşayıp da Atatürk ü seven insanlar da mevcut.

    Bir de size Yozgat'ın gelişememe nedeni Atatürk mü? Yine bu arkadasımın iddası

    Yozgatlılar Atatürk'ü karşılamaya gitmemişler Atatürk de onlara 80 yıl destek vermeme cezası vermiş.

    Bu doğru mu?

     

    Bildiğim kadarıyla Müslümanlar hayatını yitirmiş insanlar hakkında yorum yapmazlar bir zamanlar Bir kaç arkadaşım vardı bir takım aramızdaki dialoglarda bu konu gündeme geldiği zaman ölmüşün arkasından konuşulmaz gibi cevaplar verip gündemdeki konuyu sona erdiriyorlardı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.