Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

FAUST

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    76
  • Katılım

  • Son Ziyaret

İletiler gönderen: FAUST

  1. Abd arka sokakları perişan yaşayan halka örülü,dengesız bir ekonomık dağılımı olan,hep güzel tarafı gösterılmeye çalışılan şişirilmiş balondur.

    Her süper güç çökmeye mahkumdur,bu nedenle etrafa saldırıyor sonu gelmiş ***** gibi.Çökmesini büyük şaşaayla izleyeceğiz. B)

  2. Hayatı hep yanlış anlattılar,hep sunulan hayatları yaşamak zorunda kaldık.İnsanlar kural koydu uyguladık,insanlar yadırgadı çekindik,insanlar bişe der dedik sınırlandık.Hep başkalarının dediği oldu..

    Kendimiz olmaya korkar olduk,an geldi kendimizi unuttuk..Bir anda içimizden bişey yapmak geldi bı kem göz engel oldu.İçimizdeki hep orada kaldı.Hayat içimizde sakladığımız kelimelerle geçti. -_-

  3. Tarihsel bir belge aktaramıyorsan, neye dayanarak benim verdiğim belgeleri yok sayıyorsun? İşine gelmediği için olmasın?Ayrıca o sözünü ettiğin kişilerin muhammed hakkında böyle bir tesbiti yok.Tamamı uydurma.

     

     

    Bakın verdiğim isimler İslam bilimcilerıdır ve bilimi savunanlar sizlerdiniz?Bu insanlar otorıtedır ve ben onların kaynaklarından aktarma yaptım kesinlikle uydurma değildir eğerki Almancanız varsa kitaplarını okuyun ve seminerlerini,yada Almancası olan birinden çevırı isteyın.

    Ben uydurma birşeyi okumam ve yazmam

    saygılar

  4. Ahlaki kavramlar insanların birbiriyle olan ilişkilerinden yola çıkar, yani kesinlikle deneylenerek tecrübe edinilmiştir.

     

    Bir çocuk yolda çırılçıplak dolaşabilir utanmadan sıkılmadan, neden ? duyu organlarıyla dış ortamdan aldığı maddesel verilere dayanan muhakeme yeteneği henüz gelişmemiştir, dış ortamı yaşadıkça çıplak dolaşmasının ahlaka aykırılığını görecektir, çünkü dış ortamdan baskı görecektir ve yaptığının yaşadığı topluma göre yanlış olduğu güdüsünü kazanacaktır.

     

     

     

    İyilik madde değildir, maddenin sonucudur, duyu organlarımızla aldığınız veriyi ve yaşamı muhakeme ederek, eylemlerin, bize ve yaşadığımız ortama uygun (iyi) yada uygun değil (kötü) kavramını tecrübe etmiş olacağız.

     

    Madde ötesi hiçbir varlık belirtisi yoktur.

     

     

    saygılar.

     

    Sayın tarafsız öncelikle şunu dıyeyım,ünlü bilgi fılozofu Kant bile ahlaki bilgi konsusuna gelınce durur,çünkü ahlaki bilginin deneyi olmaz maddesı olmaz olamaz..Çünkü iyi dediğimiz ''şey''(felsefede şey tabırı kullanılır) madde değildir,maddenın ürünüdür dıyorsunuz.Bir elma için dünyanın heryerınde aynı bilgiyi verebılıyorsunuz tatlı,sylu yeşil vs.Ama iyi kavramı için heryerde aynı genellemeyı yapamıyorsunuz.Çünkü genel geçer bir iyi kavramı yoktur.Çünkü iyi denilen ''şey''madde değildir,deneyi yapılmaz duyu organları ile algılanmaz.

    Dış ortamda çıplak gezen afrıkalı kadınalr için ne dıyeceksınız peki,onların muhakeme yeteneği gelişmişdir.Nasıl maddenın sonucu olabilir iyilik dediğiniz şey.İyilik hisle alakalıdır çünkü,size yapılan iyi bir davranış sonucunda bir hoş duygu hıssedersınız,eğer madde ise bu hisde herkesde aynı his olması gerekmez mıydı?

    Sizinle yazışmak zevklı oluyor,ama bıraz daha aynı noktaya varalım ve bilginin kaynağına inerken fılıozf görüşlerınden de hareket edelım işimiz kolaylaşır

    saygılar..

  5. Tarih okuyan insan bunları bilmeli haa!

    tarih mi biliyorsunuz siz.

    ne kadar okuyorsunuz

    tarih bilginiz nedir?

     

    demek fitne devletleri yıkar; bravo bravo...

    kim fitnecilik yapıyor bugün?

    dün kimler yaptı?

    araştırdınız mı?

     

    demek fitne devletleri yıkar

    demek ülkede çatışma var

    söyleyin bakalım sayın çok bilenler

    kimmiş bu fitneciler?

     

    demek insanlar gözünü açsın istiyorsunuz ha! bak bak bak!

    kimlerin gözleri kapalı?

     

    cevabı bekleyeceğim.

    Ben size yönelik bir yazı yazmadım neden üstünüze alınıyorsunuz ve sert bır uslup kullanıyorsunuz :)

    Yok canım hayatım boyunca mağarada yaşadım bilmem tarıh felan,ne yapalım Hardvard vardı da biz mi okumadık :)

  6. Ne komik ya,Beyfendi bahsedilen yerler otobusun ici ve okul...Okulun heralde amaclarinida biliyorsunuz....Okul din ogretilen bir kurumda degildir...Yasalara gore Belediye baskanin ibadet yeri acmasi gibi bir yetkisi olmamali...

     

     

    Ulkemizde Okuldan cok cami vardir...Her is yerinin yaninda mutlaka cami vardir en fazla 10 dakika yurumekte kimseye zor gelmez bence.

     

    Madem konuyu Hristiyanlardan actiniz Mesela Hristiyan ulkelerinde Din Bilgisi diye bir ders yok...Ama bizde var...

    Kimliklerde dinide yazmaz.Ama bizde dogar dogmaz damgalarlar..

    Eger cocugun din okusun dersen dini okullar vardir gonderirsin...

    Ve dugunlere gelince sizin imam nikahiniz yok mu?

    Sizin imam nikahiniza karisan var mi?

    Ozaman bence ozenmeden once muslumanlik ve Hristiyanlik arasindaki ucurumlari karsilastirin derim....

     

    Bakin Ibadette yerinde olmali ole okul koselerinde otobus ustunde yapilacak is degil...Ne Muhammed'in devrinde yasiyoruz nede savas devrinde..Elimizde her turlu ikanda var...Camilere giren para mi odemekde?Hayir...

     

     

    Oncelikle Kultursuz genclige gelelim,Gelisen birey gelisen toplumdur...Kisinin kisiliginin sekillenmesi onun icinde yasadigi toplumla dogrudan alakalidir...Televizyonda izledim gecen gun koyde okul yok adam ikinci camiyi yaptiriyor....Simdi bu cocuklar yarin oburgun egitimsiz olunca kimin sucu?Ulkemizde Okuldan cok cami var....BU BIR AYIP!!!!!!Ve dincilerin yaptigi en guzel soru kacirma olayida budur..Dinin kusuru bulunduysa hemen baska kusurlari kotulemek,irdelemek.....Gencligi beyenmiyorsunuz bellli,ama avrupada Iki dinin iki kulturun arasinda kalan genclik mi size gore masum yoksa Allah'in surekli tutturamayip din degistirmesiyle degisen kulturlermi...Bati kulturu diyosunuz ya o nerden gelmekte....Gelenekler gorenekler dine dayanir..Dunyada varon savasin siddetin ilk kaynagi dindir...Bu acik ve nettir...

     

    Okul din öğretılen bir yerdır demıyoruz,ama din hayatın içinde vardır neden öğretılmesın.

    Cami var dıyorsunuz,abdest almak ve namaz kılmak için 10 dklık tenefus yetmez.Tenefüste namazını kılması bir insanın suç mudur?

    İnsanları cami yaptırıyorlar dıye suçluyorsunuz,nerden biliyorsunuz dmüslümanların eğitime katkıda bulunmadıklarını,benım uye olduğum yardım dernekleri var eğitim adına.Bence kendınız neler yapıyorsunuz onuda bır ölçün.

    Hrıstıyanların kımlıklerınde yazmaz ama resmi dinleri olarak geçer bu bence fazlasıyla kayda değer.Ülkelerı incelediğinizde resmi dinlerı yazar.

    Gelenek ve görenekler dine dayanır demişsiniz açıklayın beklıyorum,hangi gelenek hangi dinden gelıyor.O halde ahlakda dine dayanıyor.Dünya tarıhınde etkın olmuş çok fazla sayıda düşünür,yazar ve fılozof vardır ve bu insanlar çeşitli düşünce akımları oluşturarak insanları bir din kadar etkılemişdir.Örneğin Nietschze,K.Marx,Hegel,Aristo.Siz diyemezsınız ki kötülüğün şiddetın kaynağı sadece dindir.Gelmiş geçmiş birçok düşünür şiddetın ve kötülüğün kaynağı hakkında değişik fikirler öne sürmüşdür ve şiddetın bırçok kaynağı vardır.Ama siz dünya tarıhını ezbere biliyor ve bu konuda ıhtısas sahıbı imiş gibi tek cümleyle kestırıyorsunuz.

    Geleneklerin oluşmasın da bırçok neden vardır,coğrafya,kıtlık,hayat koşuları,bölgenın dağlık veya ormanlık oluşu.Bir yörenın iklimi toplumsal öğeleri çok değiştirebılır,insan arası ilişkilerı,sosyal olgu ve normları.Sosyal roller,normlar çoğu yerde coğrafi şartlara dayanır.Bir Karadeniz ile bir Ege insanının geleneklerinin frklı olması da bundandır.Sonuçta ıkısı de müslüman,ama geleneklerine baktığınızda ve toplumsal statu ve normlara çok farklılık göreceksiniz.Organık ve mekanik hayat farklılığı da dinden gelmez.Lütfen birşey yazarken geniş alanda tartışın.Tek cümle ile koca tarıhı kımse yargılayamaz

    saygılar

  7. böyle şeylere tepki gösterenler zaten ya ateistler yada dini inancı zayıf olanlar onun için fazla önemsemiyorum...dünyanın her ülkesinde okullarda ibadet etmek,türbanla girmek serbest, mecliste yemin ederken kutsal kitaplarına el basarak yemin ediyorlar...bunlar ülkemizde olmudu cumhuriyet elden gitti diye dini zayıf yada hiç olmayan kimseler ayaklanıyorlar :) okullarda neler oluyor neler tuvaletlerde sınıflarda çekilen po*no görüntüler internetlerde dolaşıyordu...o görüntülerdeki öğrenciler hepimizin tanıdığı olabilir değilmi...ama dediğim gibi dini inancı olmayanlar için o olayların olması normal bişey çünkü namus din örf adet kavramı yok nasıl olsa genç dimi istediği şeyi yapar... :)

    :clover:

     

    Geçen yıl Kraliçe Elizabeth sarayında çalışan bir müslüman görevli için mescit açtırdı.Galiba İngiltere ırtıca tehlıkesi altında :) Tehlıke gelıyo kraliçeyı uyaralım :)

    Ülkemizdeki laiklik gerçek anlamda uygulansaydı şuan bu başlık olmayacaktı,kımse kımsenin ıbadetine laf atmıyacaktı..Laiklik kavramı altında laisizm yapılıyor başka bişe değil..

  8.  

    Şunu anlatamıyoruz bazı insanlara:Bilim her şeyi açıklayan gerçeklere ulaşamaz;ulaşabilseydi bilim bilimlikten çıkar yerini ideolojilere kesin olarak bırakırdı;insan hayatı da sınırlı olacağından olabildiğince hayatımızı anlamlı ve doğru kılmak için çok yönlü olabilmek ve hissiyatı da her zaman göz önünde bulundurmak gerekir...

     

    :zorro:

     

    İşte bu arkadaşım ;) ,insan ne kadar geniş ufka bakarsa o kadar şey görür,insan baktığı kadar görür çünkü :clover:

  9. okulda açılan mesçitin yanında,hristiyanlar ve museviler içinde odalar tahsil edilmeli,ayrıca talep ederlerse aleviler için cem odası,ayrıca budistler,konfiçyus,çuları pek tabiiki şaman dinine inananlar içinde aynı şekilde.ibadet yerleri unutulmamalı.(ateistler için kantin tahsis edilebilir) :D ibadet özel alanlarda yada dini tesislerde yapılmalı.dini sembollerin taşınması veya ibadet dier inanç sahiplerini özendirmek,yada empoze etmek için veya sadece ibadet olarak devlet binalarında yapılması bunlar için yer tahsis edilmesi başka inanç sistemine inanan kişilere ayrımcılık oluşturur. bu durumda laikliğe tamamen aykırıdır. ayrıca bu dincilik merakı nedir bu kadar bi anlayabilsem.

     

    Bu tepkinizi anlayamadım bende.Sonuçta bir lise öğrencisi namaz vaktı gelmişdir ve namazını kılmışdır,ki bu kesin bir izinle olmuşdur.Çünkü okularda öğrenci izinsiz bunu yapamaz ve eminim tenefus saatıdır.Çünkü hiçbir müdür buna izin vermez,çünkü onlar da denetım altında çalışıyorlar.

    Evet laik bir ülke,insanların namaz kıldığı için dinci ilan edildiği bir ülke.Unutmayın ki atalarınız Osmanlıydı,bizler Osmanlı torunuyuz.Ve benım ülkemde kımse namaz kıldığı için yargılanamaz.Böyle yaparak müslüman halkın daha çok tepkısı çekılıyor ve dinci,şucu bucu dıyerek insanları iyice bölüyorsunuz.

    Dinci ne demek,bu şeker satanın şekerci olması mı,yada futbol cu gibi futbol mesleğimi.

    Kavramınız ne ıfade edıyor anlayamadım,meslek mi,izm mi?yoksa din satan kimse mi?Dincilik merakı?evet bu moda sanırım liselıler arasında,sırf iş olsun dıye çocuk namaz kılıyor,oysa ki yakındaki bir barda uyuşturucu çekmek varken,vah vah :)

  10. Muhammed neden zengin değildi sorusuna cevap burada işte

     

    Fakir fukara edebiyatı herzaman işe yarar

     

     

    Burada sözumun ıspatı istendi ve ben bilimcilerin sözünü yazdım.Farkındaysanız karakteri hakkında da iyi olduğu şeklinde kabul ediliyor.

    Size ne desek boş zaten değil mi,inanmak gönül işidir,fakat yiğidin hakkını da vermek lazım değil mi?

    BenİM Karl Marx' ın fikirlerini kabul etmemem ayrıdır;Marx için kötü İnsandı yalancıydı demem ayrıdır.Bir insanın yaptıklarını kabul etmemeniz onaylamamamız onu kötülememiz hakkını kimseye vermez.

    bir insan ne kadar çok geniş ufuklara bakarsa o kadar çok şey görür..

    saygılar

    (neden Marx'ı örnek verdiğimi siz düşünün,fakir fukara edebıyatı onu çağrıştırdı)

  11. Çünkü; içki geri kalmış ülkelerde çağdaşlığın bir sembolüdür.

     

    çünkü; içki içmek ( ama azcık, sosyal içici olarak) saygınlığın ve ilericiliğin bir sembolüdür.

     

    çünkü; içki içmeyen eğer yalnızca yeşilaycı olarak içmiyorsa hoş bir yeşilliktir, ama kendini dinen buna bağlı olarak içki içmiyorsa, gerici, yobaz ve çağdışıdır.

     

    yani burada mühim olan kötü bir şeyi yapmamak değil kötü bir şeyi yalnızca istenilen amaç doğrultusunda yapmamaktır.

    yani kötü bir şey eğer istenilen amaç doğrultusunda ise yapıla-da-bilir. yeterki çağdaşça olsun!!

     

    Ve yani yok olsun alkolizm yaşasın azıcık içkili yaşamdır, zira bütün olarak içmemek, gericiliğe kayacak ayaklara sahip olmaktır.

     

    bozan

     

    Evet tam üstüne bastınız,malum şişede durduğu gibi durmuyor :)

  12. Bu kadar kesin konuştuğunuza göre...

     

    Zengin bir hayat sürmediğine dair bilgi,kaynak ve tarihsel belgeleri bize aktarmak gibi sorumluluğu da yüklenebilirmisiniz?...

     

    Gerçekleri öğrenmek adına merakla bekliyorum...

     

     

    Kulaktan dolma bilgileri yazması kolay,size böyle söylenmiş sizde kolayca yazıyorsunuz...

     

    Bilim dalı, kaynak gibi laflar edip, koskoca tarih yanlış yada siz gibi iddialı konuşmak kolay...

     

    Doğruları, gerçek olan bilgileri içeren kaynak ve belgeleri verebilmek o kadar kolay mı bilemem...

     

    Ama Siz, Ben bana söylenenlere inanır ve iddialı olarak yazar geçerim diyorsanız o başka...

     

    Benim görevım tarıhsel belge aktarmak değildir,bu islam bilimcilerinin görevidir.Onların çalışmasını ben ancak aktarabilirim.

    Bu konuda Prof.Hartmut Bobzin,Bosvorth Smith,prof.Bar:

    ''Muhamed elbetteki fakirdi.''Zaten fakir olduğu için çok insan ona daha çok güvendi''

     

    Ben bıkaçını örnek verdim.Ve bu islam bilimcileri bunun için kaynak da verıyorlar.isterseniz bu isimleri araştırabılırsınız.

    Ben kulaktan dolma bilgi ile en basit bır konuda bile bilgi alışverişi yapmam.saygılar

    Prof. Babzin (erlangen üni) :

     

    '' Hz. Muhammed o bütün güzel niteliklerin hepsinin kendisinde biraraya gerdigi mükemmel insan...''

     

     

  13. Yolda çıplak dolaşan bir insan (madde) görürseniz (duyularınızla) bunun ahlaki boyutunu değerlendirirsiniz (algıladığınız maddesel ortamda, aykırı ve tuhaf olduğunu düşünme olayı)

     

     

    Gördüğünüz gibi herşey madde ve sonucudur. Madde ötesi hiçbir örneğiniz yok !

     

     

    Bakın sayın tarafsız; epistemolojide bilginin imkanı ve sınırı konusunda Kant bile ahlağa gelince durur.Ahlaki bilgi soyut olacağı için bilgi sayılmalı mı,çünkü ahlaki bir kavramın deneyi yoktur.İyi dediğiniz bir varlık yoktur ki alıp inceleyesiniz.İyinin bir maddesel varlığı yoktur.

    Ortak noktadan hareket edersek çok güzel boyutlara ulaşabiliriz sanırım. :clover:

  14. Halkın egemenliğine karşı çıkanlar dün ''Kuzey ırak bataklıktır, girilmez'' derken, bugün girmezsek olmaz diyenlerdir.

     

    Bir aydır kökten laikçi-dinci çatışması çıkaramayan güçler şimdi Türk-Kürt çatışması çıkarmak isyeenlerdir, tıpkı alevi-sünni, sağcı-solcu çatışmalarını çıkardıkları gibi...

     

    Her türlü ayırımcılığa, her türlü anti-demokratik yapılanmaya, baskıcılara, tehlikecilere hayır...

     

    biz Bozan olarak, bu ülkeyi seven her vatan evladı gibi her türlü şiddete ve ayrımcılığa hayır diyoruz.

     

    Yaşasın barış yaşasın kardeşlik...

     

    bozan

    :clover:

    Fitne nasıl bir aile yıkmaya kadırse,koca devletleri de yıkabilir.Tarih okuyan bir insan bunu iyi bilmeli.Hala gözünü açmayıp bütün suyu yanmayan yerleri söndurmeye harcayanlara şaşırıyorum..

  15. Taurusmutıs duyarlılığın için eline sağlık diyorum :clover:

    Benim her zaman düşündüğüm bir konu daha var bunla ilintili.

    Sigara zarar verıyor evet,ve içene daha çok zarar verıyor.Fakat içki ise bır otobus insanın ölümüne neden olabiliyor,düşünün ki içen bir şöfor bır yolcu otobüsüne çarpıyor ve 50 civarı ınsan yanarak ölüyor bıkaç sanıyede.ve içki aile şiddetıne,cınayetlere neden olabiliyor..

    Sigarayı savunma amaçlı yazmadım yazımı,fakat aynı yoğunluğun içki içinde gösterılmesını isterdım.İçki bağımlılığı kişinin sağlığını bozduğu gibi sosyal hayatını da etkıleyebılıyor

    Ve sigaraya yapılan propaganda kadar,içkiye neden yapılmıyor?

    Saygılar

  16. Çoğu bayan zorla çalıştırılıyor,bunları kendilerinden de duyuyoruz.İsteği ile yapanların az olduğunu tahmın edıyorum,çünkü buna dair istatıstıki bır verim yok..

    Ayrıca çok zor şartlarda çeşitli zorlamalarla yaptırıldığı halde neden el konmadığına şaşırıyorum.Genelevlerden zorla kaçıp polıse sığınan çok kadın izledik.

    Devletin buraları yasaklamamasında acaba bazı çevrelerin çıkarının korunması olabilir mi diye düşünüyorum..

    Meslekler sorulur çocukken,ben hiçbir çocuğun büyüyünce hayat kadını olmak istiyorum diyeceğini sanmıyorum..ve bu bir meslek olamaz...

  17. Şuan öyle üzüldüm ki okurken..

    Bir müslümanın farz olan ibadetini yapması için yer ayrılması ve imkan verilmesi suç olarak görülüyor.İbadetinin kimseye bir zararı mı var?Camiler var elbet,fakat işyerine uzak olan biri için mescıt yapılsa kötü mü olur?

    Unutmayın ki,bir Hrıstıyan dini vecibelerini yaparken yadırganmıyor,kilisede yaptıkları düğünlerini her filmlerinde göruyoruz..

    Ama gelgelim ülkemizin insanına,Allah için inancı için birşey yapacağında gerilik oluyor.

    Gerilik namaz kılmakta mıdır?Var mı böyle şeyler gelişmiş toplumda demişsiniz.EVET var.Arkadaşım oruçlu iken yüzme dersınde izinli oluyor Almanya'da.Demek ki gelişmemiş henuz.

    Gelişmemişliği dinde aramayın.Kitap okumayan gençlikte,batının kötü alışkanlıklarını almış,beyoğlunda elınde esrarla gezen gençlerde arayın.Mafya dizilerıyle yetişmiş eli satırlı gençlerde arayın..

    Batının sadece sanatçılarına özenen,Tarkn'ı bildiği kadar bir tane bilim adamını bilmeyen gençler de arayın..

    Dıskodan çıkmayan,Türkçe'sini anadilini ya,oo kal geldi gibi kelımelerden ıbaret sanan,yaşadığı ortamdan bunalıma girip erken yaşta canına kıyan gençlıkte arayın..

    Çünkü onlar geleceğin Türkiye'si.ve gençleri bu duruma iten,uyuşturucu kullandıran din midir? :excl:

  18. Düşünce maddenin sonucudur

     

     

     

    Düşünmek aldılarga oluşuyor, algılamadan düşünce oluşmaz. Algılar ise duyu organlarından gelir.

     

     

     

    Senin düşüncen duyu organlarınla algılanıyor, sen duyularınla dış ortamı algılıyorsun ve bunları değerlendirerek düşünmüş oluyorsun. Madde dışında düşündüğün herşey hayal kurmaktır.

     

     

     

    Olmayan şeyin varlığı nasıl iddia ediliyorsa, olmayan şeyin tanımıda yapılabilir, bunlar hayaldir ve normaldir. Olan bir şeyin tanımı ise rahatlıkla yapılabilir, olan bir şey zaten duyularımızla algılanacağı için senin gerçeğini bizde algılayabiliriz.

     

     

     

    Üzülme olayı doğrudur, soyuttur ama aynısını bizde yaşadığımız için, gerçekliğini anlayabiliyoruz,

     

     

     

    Üzüntünün maddesi beyin

     

    Mıknatısında çekme itme kuvvetini göremiyorsun ama deneyleyerek bunu algılayabiliyoruz.

     

    Mıknatıs olmadan çekme itme kuvveti olur mu ? herşey maddeye bağlıdır, üzüntününde kaynağı maddedir.

     

    madde sonuç ilişkileri bunlar

     

     

    Tek tek cevap vereceğim ama alıntılama yapmayı bilmiyorum..

    Olmayan şeyin tanımı yapılabılır hayaldir demişsiniz..Üzüntünün tanımı yapılıyorsa ve bu tarz kavramların o halde birçok duyguya hayaldır demiş oluyorsunuz..Aynısını bizde yaşadığımız için gerçekliğini algılayabiliyoruz demişsiniz,oysaki bu duygular her insan da farklıdır,aynı yaşadığınızı nerden bilebılıyorsunuz.Somut olmadığı halde duygular nasıl madde olabiliyor,sonuçta duyu organlarımla algılayamam.Ben üzgün olduğumu davranışa dökmediğim sürece bunu anlayamazsınız..

     

    Düşünce maddenin sonucu mudur,değil midir bunu kesin ayıramazsınız..Şizofren bir hasta farklı boyutta yaşar,ve yaşadıklarına inanır.Oysaki bunu sağlayan madde yoktur bu tamamen hayaldir.Demek ki madde olmadan da düşünce oluşabiliyor.

    Şöyle de düşünebiliriz;ahlak gibi metafızık kavramlar herhangibir maddeye bağlı düşünceler değildir,eğerki bilgiyi madde ile sınırlandıracak olursak ahlakı da yadsımamız gerekecektir.Çünkü bir elmayı alıp inceleriz maddesel özellıkleri vardır,fakat ahlak için aynı şeyi söyleyemeyiz.

  19. Madde nedir ?

     

    Duyu organlarımızla algıladığımız herşeye madde denir

     

    bilinen 3 hali vardır, katı, sıvı ve gaz

     

     

    saygılar

     

     

    Düşünce madde midir?

    Ben düşünüyorum ve bu davranışa geçmıyorsa soyuttur,benım düşüncemi duyu organlarınızla algılayamıyosunuz.

    Evrende herşey madde ise madde ötesi yok ise,benim düşüncem de duyu organları ile algılanmıyorsa,düşünce diye birşey de yokdur.

    O halde benim beynimde ki varlıklara ait bilgiler soyuttur,ve bu bilgileri ben beynımle varlığa verdiğim için bilgi de soyuttur..

    Ve olmayan şey in tanımı nasıl yapılabiliyor?

    soyut:elle tutulamayan,gözle görülemeyen varlıklara verilen ad.

    örneğin:üzülme soyut addır.

    Maddesi olmayanı var saymıyorsak neden olmayan şey in tanımı yapılıyor.ve tanımda varlık deniliyor?

    Üzüntünün maddesi yoksa üzülmek de olmamalı.Eğer ki maddesi varsa elle tutup gözle göremıyorum.Eğer madde ise niye soyut deniyor?

  20.  

     

    Bırakın inasanlar istedikleri gibi giyinsinler. Sıka sıka canını çıkarttık zaten insanların.

    Bir taraftan din, diğer taraftan ananeler, namus, yasalar, ekonomi, nedir bu ? presemi sokacağız insanları ?

    İnsanların beyinlerini bırakıp kıyafetleri ile uğraşmak çokmu akıllıca ?

     

     

    Zaten türban takan bir bayan da bunu isteği ile yapar,inancını isteği ile seçmişdir ve bunu kendı ister kımse zorlamaz.Kendınız belırtmişsiniz zaten,evet bırakalım da insanlar seçimlerinde özgür olsunlar.İnsanların bilgisini,kültürünü,derinliğini kıyafetle kimse ölçemez..

    saygılar

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.