Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Olinguito ile tanışın


Smyrna

Batı yarımkürede son 35 yılda bulunan ilk etobur olan hayvana “olinguito” adı verildi. Şirinliğiyle dikkat çeken olinguito, “ev kedisiyle yavru ayı karışımı” olarak tanımlandı. Yeni memeli türünün bulunması, yaklaşık 10 yıl süren bir arayışın ürünü.

MÜZEDE BAŞLAYAN KEŞİF

Zoolog Kristofer Helgen, 10 yıl önce Chicago’daki bir müzede bulduğu kemiklerin bilinmeyen bir canlı türüne ait olduğunu tahmin etti. Bunun üzerine Smithsonian Enstitüsü’nen araştırmacılar, bu yeni memeli türünü aramaya başladı. Hayvan sonunda Ekvador ve Kolombiya’daki dağlık bölgede bulundu. Bilim insanları, yeni memelinin bulunmasını “21’inci yüzyılın en heyecan verici keşiflerinden biri” olarak niteledi. Yeni türün bulunmasına öncülük eden Kristofer Helgen da, “Bu keşif bize keşifler çağının hâlâ tamamlanmadığını gösteriyor” dedi. Etobur olmasına rağmen meyve ağırlıklı beslenen sevimli hayvan, genelde geceleri yiyecek bulmaya çıkıyor ve fazla sosyal değil.

1960’TA ABD'DE GÖRÜLDÜ

Uzmanlara göre bir olinguito, 1960’lı yıllarda bir dönem ABD’deki hayvanat bahçesinde bakılmıştı, ancak o dönem hayvanı kayıtlara geçmemiş bir canlı türü olduğu anlaşılamamıştı.

 

Hürriyet


İçinde Olduğu Dizin:

Fotoğraflı Haberler - Alıntılar

· 191 fotoğraf
  • 191 fotoğraf
  • 55 fotoğraf yorumu

Fotoğraf Detayları


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.