Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Smyrna

Bisiklete binen birçok kişinin küçük- büyük ortak derdi kasklar, dirseklikler ve dizlikler. Şu sonsuz tuhaflıkta hareket çeşitlemelerine sebebiyet veren, insanı bisiklete bindiğine pişman eden o kapaklar. Hani bisiklet tepesindeyken birini selamlama olayına hiç girmemek lazım gelen, düşünce kalkması bir dert, düşmeden binmesi ayrı dert olan….

 

Son zamanlarda dünyanın bazı yerlerinde özellikle şehirlerde bisiklet kullanımının artırılmasına çalışılıyor. Bir sürü insan da bu bisiklet olayını çok ciddiye alıyor. Ama işte insan büyüyor da dertler değişmiyor.

İsveçli 2 endüstriyel tasarımcı Anna Haupt ve Terese Alstin üşenmiyorlar, 7 sene boyunca bu kask olayından nasıl kurtuluruz diye araştırıyorlar. Yüzlerce bisiklet kazası raporu inceleyip bisiklet hareketlerini çalışıyorlar, kafa travması ile ilgili uzmanlarla görüşüyorlar ve ortaya GÖRÜNMEZ KASK çıkıyor.

helmet1-e1385848705496.jpg

Bisikletiniz bir yere çarptığında ya da size çarpıldığında bu kask? arabadaki airbag üslubuyla anında şişiyor ve hem boynunuzu hem kafanızı sarıyor.

Videosunu izlemek için:


İçinde Olduğu Dizin:

Fotoğraflı Haberler - Alıntılar

· 191 fotoğraf
  • 191 fotoğraf
  • 55 fotoğraf yorumu

Fotoğraf Detayları


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.