Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fazıl Say – Say Plays Say konseri

Smyrna
   (0 inceleme )
Etkinlik Takvimi

fsay-300x300.jpg

Say Plays Say, sanatçının dünyanın bir çok farklı coğrafyasında dünya prömiyerlerini gerçekleştirdiği eserlerin yer aldığı bir albüm. Albümün diğer özelliği ise piyanistin yıllar boyunca hazırlıklarını sürdürdüğü ve besteciliğinin ilk ürünü olan eserlerinin de albümde yer alması.

Ülkemizin ve dünyanın, kariyerinin ilk yıllarında piyanist yönü ile alkışladığı Fazıl Say’ın, son yıllardaki yoğun üretim süreci ile kazandığı besteci kimliği, müzik eleştirmeleri tarafından en iyi besteciler arasında gösteriliyor. Say, besteci ve piyanist kimliğinin buluştuğu bu özel albüm hakkındaki duygularını şu şekilde ifade ediyor;

“Hayatım boyunca verdiğim konserlerde seslendirdiğim, bu CD’de dinleyeceğiniz piyano eserlerim, tam anlamıyla bir “piyanistin piyano müziği”dir. Bu müziklerde yoğun bir şekilde Türkiye ve Anadolu esintisi de duyacaksınız. Gençlik yıllarımda ünlü klasik eserlerin caz çeşitlemelerini yapmayı da çok severdim, onlardan da bir demet ekledik bu çalışmaya. Yıllar içinde kimi zaman “bis parçası” kimi zaman “konulu eser” kimi zaman da “uyarlama” olarak bu parçaları konserlerimde hep çaldım. Bu bestelerimin çoğu, zaten beni tanıyan müzikseverler tarafından bilinir.

Tarkovski’nin çok sevdiğim bir sözü vardır: “Dünya mükemmel olmadığı için sanat vardır,” der. Bir hayatı müzikle anlatmaya çalışmanın bazı naçizane örnekleri işte burada; bilinen ve bilinmeyen bu eserlerimi ilk kez bir albümde toparlayıp derlemeyi düşündüm. Beğeneceğinizi umuyorum.”

8 Aralık 2014 20:30

Hakan Çeken Kültür Merkezi, Urla

Biletler: Biletix

Bilet Fiyatları: 1. Kategori – 100.00 TL

2. Kategori – 78.00 TL

3. Kategori – 56.00 TL


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir inceleme bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.