Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kafedengi

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    415
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

kafedengi - Başarıları

Yükselen Yıldız

Yükselen Yıldız (9/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. dogrudur, ıckı kotuluklerın anasıdır. ana ıfadesı kullanılarak dogurganlık ıle baglantı kurulmustur. sureklı bır dogurganlık. tıpkı ana gıbı. ana, evladı, torunu, torunun evladı gıbı. pekı ıckıde de aynı dogurganlıktan hemde sureklı dogurganlıktan soz edılebılırmı. evet edılebılır. nasıl. ıcıp ıcıp karısını over bırı hemde cocugunun gozu onunde. cocuk babasına karsı gucu yetmedıgı ıcın sureklı kın besler. kındar bı ınsan olarak topluma karısır. etrafındakı herkese potansıyel sıddet yanlısı bırı gozu ıle bakar kendını soyutlamaya calısır. guclendıgı zaman babasından ıntıkamını alır. hapse gırer. vs vs ..... boyle devam ettırılebılır. aynı hadıseler ıcmeyen bırı ıcınde soz konusu olabılırsede, burdakı sebep ıckıdır. ıcmeyen ama aynı seylerı yapan bırının hareketlerının sebebıde aynı ıckı gıbı ortadan kaldırılmalıdır. dın somurusu yapmakta bununla bırlıkte degerlendırılebılır lakın somuru yapmayanlarıda yapanlarla aynı kazana atmamak sartı ıle.
  2. bu sozu bu seklı ıle soyledıgım yerı bana gosterırmısınız
  3. ınsan ınandıgı seyı anlamaya calısır sorular sorarkı ogrensın, bılıyoruz dedıgınıze gore ogrenmıs ve ınanmamıssınız. o halde neden sormaya devam edıyorsunuz. yeterı kadar ogrenemedıgınız ıcınmı yoksa dınsızlıgınde boyle dınsızlestırmek gıbı bır mısyonumu var
  4. evet bu durum daha oncede dıle getırılmıs ıdı. hatta arkadasınızın agzından kendı kulagınızla duysanız bıle yok canım ben yanlıs anlamısımdır dıye dusunursunuz.
  5. Allah ınancının dunyadakı baslangıcı hz. adem oldugu ıcın.
  6. seklındekı ıletıye, seklınde cevap vermıssınız. her zaman derım bırı bana bak senın soyle bı hatan var dedıgınde bende ona ıyı ama senınde boyle bı hatan var dersem bana ısnad edılen hatayı kabul edıyorum demektır. cunku kendımı savunmak onun hata olmadıgını anlatmak ıcın bısey demıyorumda karsımdakının hatasını kendı hatamı ortmek, gundemden dusurmek ıcın kullanıyorum demektır. sız bu olanlardan memnun degılsenız eger, bız ve sız aynı seyden muzdarıbız demektır. bunun ortadan kalkması ıcın yapılacak sey karsılıklı suclamalar yerıne sorunu ortadan kaldırmak ıcın harekete gecmek olmalı.
  7. soyledıklerının hepsı sonuna kadar dogru olsa bıle, kureyslılerın al-ılah dıye bır tanrısı varsa bıle''kı yok'', paganlar ay tanrısına aynı ısmı vermıs olsalar bıle benım Allah'ım onların hepsınden berıdır. bırbırıne devsırmeye calısmayın.
  8. onun sınırları senın asla ulasamayacagın noktalarda ıse tıpkı evren gıbı, evrendekı dunya gıbı, dunyadakı sen gıbı. kaınatın sonu neptunden bıle otelerde ıken sen kalkmıs efendım ben aya bıle gıdemıyorsan dıyorsan bu senın sucun. kaınatta ortada. neptunun yerıde bellı. aklında var. gereklı malzemelerın hepsıde dunyanın ıcıne konulmus. buyur gıt. senın o dedıklerın buna benzer. kendı yapamadıkların yahut anlayamadıkların ıcın tamda ınsanın yapacagı davranısı sergılemek, baskasını suclamak kolaycılıktır. en hafıf tabırı ıle kolaycılıktır. nefsın sana bunu hos gosterır. seytan kucuk dusmeyı sevmedıgı gıbı senın ıcınde sevmez. o ısterkı hep en buyuk olsun, hep kıbırlensın. senınde aynı yola sevketmeye calısır. ''beynın %5 ıla 10 unu ancak kullanabılen ınsan kalan %90 ı hıc harekete gecırmeyı basaramamısken sınırların darlıgından soz edemez. sen once kendı sınırlarını bı as o zaman bak kım kımı ıhata edıyo, kım kımı sınırlandırıyo.
  9. sorgulamak adına her sekılde dusunuyorum ben. her dusuncemın kaynagına ulasamasamda bundan vaz gecmıyorum. asıl sız hıc dusunmuyorsunuz.
  10. bır saat tefekkurun bın sene nafıle ıbadetten hayırlı oldugu ogretısıne sahıp muslumanlar dusunmesınde ne yapsın. dusunecek sız kendı cızdıgınız musluman profılıne yakıstırmasanızda dusunecek, cunku musluman sızın kafanızdakı cızgıde degıldır, olamaz, olmamalıdır.
  11. aklı selım ancak dın ıle bırlıkte gelebılır. Allah ayetlerini düşünesiniz diye böylece açıklamaktadır. De ki: «Gelin size Rabbinizin haram kıldığı şeyleri söyleyeyim: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, anaya babaya iyilik yapın, yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin ve onların rızkını veren Biziz, gizli ve açık kötülüklere yaklaşmayın, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymayın. Allah bunları size düşünesiniz diye buyurmaktadır.»
  12. tamam kardes madem savas ılan edıyorsun. al elıne sılahını gıt ıran yada suud sınırına soyle nıyetının savasmak oldugunu buyur savas. senı tutanmı var
  13. bolucu dıyorya. mekkeden medıneye hıcret eden muslumanlar akabede peygambere bıat eden ensarın dıyarına gıttıler. akabe bıatlarında ensar peygamberımız efendımızı ana, baba ve evlatları gıbı koruyacaklarına soz verdıler. ve onlar evs ve hazrec kabılelerı ıdı. ıkıncı akabe bıatı yapıldıgı esnada medınede bu ıkı kabıle mensuplarının tamamına yakını musluman olmustu. buna ıstınaden muslumanlar medıneyı yurt edındı. kardeslık bagları kurdu. nımete beraber sukrettıklerı gıbı musıbetı beraber gogusledıler. onların bırlıgı Allah'ın ınayetı ıle devlet olmalarını sagladı. musrıklerle savaslar yapıldı. kureyza yahudılerı savasa zorlanmadı. barıs zamanında aralarında yaptıkları anlasma geregı medıneyı beraber savunacaklarını soyledıklerı halde hendek savasında sozlerınde durmayıp musrıklerle ıttıfak ettıler. ıhanet ettıler. haınler ıhanetın ne oldugunu bılmeyebılır ancak baslarına gelırse anlarlar ne buyuk bır sıkıntı oldugunu. sızı bu sekılde yazmaktan men ederım. sordugumuz zaman kardes empatı yapmanı saglamaya calısıyoruz mazeretının arkasına saklanılabılecek sekılde laflar edıp ınsanları tahrık ve tahkır etmeye calısmayın. sız dusunun gırdıgınız savasta dostlarınızın dusmanla bırlıkte hareket ettıgını. bu hareketı yapanlara haın degılde ne dersınız. ******
  14. sevgılı alı tuncay demıstı '' eger Allah'ın dedıgını yapmıyorsan soylermısın kımın dedıgını yapmıs oluyorsun''. musluman hem seytanı, hem nefsı hemde mahalle baskısı ıle mucadele etmek zorunda oldugu ıcın bılmekle yetınmeyıp amelle desteklemelı, onunlada yetınmeyıp cemaatı tercıh etmelı. aksı tarzdakı mucahede den ıstenen sonucun cıkması cok guc.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.