Φ mystic river Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) 3-4 adet bostan patlıcanı yarım kilo kuzu veya dana eti (tercihe göre)--kuşbaşı doğranmış 1 adet kuru soğan 2 adet domates salça 2 adet sivri biber sıvı yağ tuz,kekik Bostan patlıcanlarını alaca soyun ikiye (boyuna) kesin ve tatlı kaşığı yardımıyla içini oyun,kase şeklinde kalsın,bol tuzlu suda yarım saat bekletin.düdüklü tencereye biraz sıvı yağı kuşbaşı doğranmış soğanı ekleyin hafif kavurun,ince doğranmış sivri biberi,yemeklik doğranmış domatesi,eti,salçayı yeteri kadar tuzunu,kekiğini ve 1 su bardağı kadar su koyup kısık ateşte 20 dakika pişirin.(suyunun fazla kalmasının sakıncası yok daha sonra kullanacağız..) Patlıcanları kurulayıp önlü arkalı kızartın dikkat edin yağ çekmesin..kızarttığınız patlıcanların fazla yağını alarak fırın tepsisinin içine alın içlerine hazırladığınız içi koyun.üzerine halka domates ve yarım kesilmiş biber koyun etin kalan suyunu üzerine gezdirin,fırına verin..200 derecede 25-30 dk kadar pişirin..afiyet olsun! PÜF NOKTASI:patlıcanları çok kızgın ve bol yağda kızartırsanız daha az yağ çeker.. içini güzel oyun patlıcanlar kalın olmasın.. ÖNERİ:patlıcanları kızartmadan da çiğden yapılabiliyormuş,ben denemedim ama güzel oluyormuş,en kısa zamanda deneyeceğim.. Tarih: 16 Kasım , 2005 Düzenleyen: mystic river Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.