Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İran'dan PKK’ya ağır darbe


muzaffer 1905

Önerilen İletiler

İran’dan PKK’ya ağır darbe

 

 

İran’ın terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı operasyonlar devam ediyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kuzey Irak’taki Kandil Dağı eteklerinde yer alan Mengur bölgesini yaklaşık bir haftadır bombalıyor.

 

Terör örgütüne yakın internet sitelerinde yer alan habere göre çatışmalar, son olarak İran topraklarındaki Merivan kenti yakınlarında çıktı. Çatışmada, 15 yıldan bu yana kanlı eylemlere katılan Bingöl’ün Sancak beldesi nüfusuna kayıtlı 40 yaşındaki Mehmet Ali Algünerhan ile örgüt üyelerinden İranlı İsmail Sucai öldürüldü. Ayrıca saldırılar sırasında terör örgütü PKK çizgisinde yayın yapan Fırat Haber Ajansı'nın muhabiri Şilan Aras öldü.

 

Bu arada Tunceli’nin Pülümür ilçesinde bulunan ilçe emniyet amirliğine saldırı düzenleme hazırlığında bulunan ‘Ruban’ kod adlı terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristin üzerinde 1 adet Kalaşnikof marka silah, 1 adet şarjör, 2 patlayıcı ve 1 tane kazma bulundu. ‘Ruban’ kod adlı teröristin daha önce de asker taşıyan araca saldırı düzenleyen grubun komutanlığını yaptığı öğrenildi. Söz konusu saldırıda 2 asker yaralanmıştı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ise terör örgütü PKK'ya ait sığınak bulundu. Sığınakta PKK'ya ait olduğu tespit edilen 8 kilogram A-4 patlayıcı ile 217 adet 5.56 milimetre çapında M 16 fişeği, 220 infilak fitili, 10 el bombası kılıfı, 4 propaganda içerikli kitap ele geçirildi. Diyarbakır, Ağrı, Cihan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.