Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Akrep Burcu Genel Özellikleri


Misafir hArDaL

Önerilen İletiler

(24 Ekim-22 Kasım)

 

Latince Adı: Scorpio

Grubu: Su

Gezegeni: Venüs

Olumlu Özellikleri: Güçlü duygular, sezgi, kararlılık, cazibe, ince düşünce, sır saklama, becerikli.

Olumsuz Özellikleri: Kıskançlık, kuşku, dikkafalılık, kincilik, gizlilik, inat.

Uygun meslekler: Tıp, askerlik, güvenlik, araştırma alanları, psikiyatrist, dedektiflik, polislik, siyaset..

Vücutta yönettiği kısımlar: Böbrekler, pankreas, sırtın alt kısmı

Uğurlu Taşı: Topaz

Uğurlu Günü: Salı

Uğurlu Sayıları: 8, 9, 53, 783, 6591

Uğurlu Renkleri: Korkırmızısı, siyah

Uğurlu Çiçekleri: Kırmızı karanfil, hanımeli, ateş çiçeği

Ünlüleri: Marie Antoniette, Madam Curie, Indira Gandhi, Prens Charles, Pablo Picasso, Grace Kelly, Rock Hudson, Richard Burton, Lulu, Alain Delon, Alfred Nobel, Burt Lanchester, Charles Bronson, Jody Foster, Katherine Hepburn, Linda Evans, M. Kemal Atatürk..

 

Akrep, su elementi ile sabit nitelik özellikleri taşımaktadır. Su gurubundan olduğu için hassas, duygularını gizleyen bir burçtur. Sabit nitelik taşıdığı için de inatçıdır ve yaptığından vazgeçmez. Akrep, Zodyak'ta genel olarak cinsel duyguları temsil eder. Bunlar biraraya geldiğinde ortaya kıskanç, kuşkucu, kinci, duygulara fazla önem veren, inatçı ve hırslı biri çıkar.

 

Kıskançlık, Akrep insanının elinde olmayan bir duygudur. Güçlü ve yoğun duygulara sahiptir. Bir Akrep'i delici bakışlarından tanıyabilirsiniz. Bakışları düzdür, insanın içine işler. Hiçbir derdi yokmuş gibi sakin görünse de içinde fırtınalar kopmaktadır. Bunu ancak gözlerinden anlayabilirsiniz. Zodyak'ın en ketum burcudur. Tam onu tanıdığınızı sandığınız bir anda, henüz hiçbir şey bilmediğinizi anlamanıza neden olacak bir davranışta bulunabilir. Onunla kırk yıldır evli olsanız bile, sadece onun görmenize izin verdiği yanlarını bilebilirsiniz. Her zaman kendisine sakladığı, sizin asla göremeyeceğiniz, dokunamayacağınız bir şeyler olacaktır.

 

Akrep insanı hakkında emin olacağınız tek şey onun sevdiği şeyleri tam sevdiği, sevmediklerini ise hiç sevmediğidir. Onun için herşey ya siyah ya da beyazdır; ortası yoktur. Onun ilkesi "ya hep ya hiç" tir.

İkide bir herşeyi yıkıp sil baştan başlayabilir. Her zaman uç noktalarda dolaşır, hiçbir şeyi yarım bırakmaz, tam yaşar. Ölçüsü yoktur. Yaşama gücü kadar fiziksel gücü de kuvvetlidir. Her an patlamaya hazır yanardağ gibidir. Akrep insanı iyiyken çok iyi, kötüyken korkunç olabilir. Onu sevebilirsiniz ya da ondan nefret edebilirsiniz, ama ona karşı asla kayıtsız kalamazsınız.

 

Akrep duygularında yanılmaz. İçine doğanlar genellikle doğrudur. Karizması ve çekiciliği, önsezilerini kullanma yeteneğinden kaynaklanır. Sezgileri çok güçlüdür, bu yöne ağırlık verirse, medyum bile olabilir. Kafası çok çalışır, olayları küçük detaylarına kadar inceler ve sezgisini de katarak doğru kararlar verir.

 

Akrep burcu cinsellik, ölüm ve yenilenme burcudur. Cinsellik, yaşamının bir parçasıdır. Oldukça ihtiraslıdır ve sadece aşkta değil her konuda ateşlidir. Duyguları güçlü ve derindir ama cinsel yaşamı doyurucu değilse bu açığı kapatmakta zorlanır. Genelde flörtçü olmasına rağmen gerçekten severse ömür boyu bağlanabilir. Sevdiği kişinin çok dürüst olması gerekmektedir. Karşısındakine güvenebileceğinden emin olduktan sonra bütün tutkusu ile sevebilir. Küçük bir hata bile onu çileden çıkarabilir. Üzüleceğini bile bile sevdiğini yaralayabilir ve sonradan pişman olur.

 

Kaynak: Harabe.net

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.