Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dr Recep Celik

Önerilen İletiler

http://dai.ly/x1ovdp7

 

Çeşitli baş ağrısı sebepleri vardir.Bas ağrısı denince  akla   Cogunlukla  MİGREN  tipi ağrı gelir.Çoğumuz   zaman zaman  bu tip  bas ağrısı cekmişizdir.Migren belirtileri migren agrisini diger baş agrilarindan ayırır.Agrı başın tamamını kaplayabilir.asıl migren belirtileri   ve tipik olanı yarım baş agrısıdır.Bazen   başın yarısını  kaplayan ağrı  Migren  belirtisidir. Migren agrisi ataklarla gelir ,  ağrı araliklari kiminde sık  kiminde  uzun surelidir.Hasta ağrının  gelecegini anlar  kendini ona göre  rahat bir ortama  hazırlar.Ağrı  her yasta ve cinste görülebilir ancak kadınlarda erkeklere göre oran da daha yüksektir. Agrının suresi  uzun olması migren  belirtileridir. Hatta bir ila üç gün  süreyle hastayı rahatsız edebilir  .
 
Migren belirtilerinden   ağrıyı   ışık,  yüksek ısı ,soğuk ,güneş, gürültü, kalabalık ,rüzgar, nem rahatsız eder ve  ağrıyı provake eder.Migren belirtilerinden  bir diğeri  gurültùdür. Bu nedenle hasta kendini  sessiz, karanlık, yalnız bir ortama atar.Migren belirtilerinden bir başkası  bulantı ve kusmadır. Kafa içi basınç artmasına bağlı olarak ,genelde bulantı,kusma ,huzursuzluk eşlik eder. Ağrının şiddeti  hastadan hastaya değişir,bazençok şiddetli  bazende  hafif seyreder,  hastada iştah  azalır.Ağrı  atakları geçtikten sonra  hasta her şey normal olarak hayatına devam eder.   Ancak hasta endişeli ve huzursuz dur,çünkü ağrının tekrar gelecegini bilir ve  düşünür .
Migren tipi baş ağrısı toplumda hiç de azimsinmayacak  kadar fazladır .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.