Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ENGELLİ KARİYER ÇALIŞMASI ÖZRÜMÜZLE ÜRETİYORUZ PROJESİ BÜYÜYOR!


jalemutlu

Önerilen İletiler

Avea’nın 2005 yılından bu yana destek verdiği, Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) himayesinde geliştirilen Türkiye’nin en büyük engelli kariyer çalışması olan “Özrümüzle Üretiyoruz Projesi”, 2534 engellinin özel sektör kuruluşlarında istihdamını sağladı.

 

Proje kapsamında yapılan Özrümüzle Üretiyoruz Projesi Memnuniyet Araştırmasına göre, engellilerin iş ararken yaşadıkları en büyük sıkıntılar işin fiziksel engele uygun olmaması ve kendilerine önyargılı davranılması iken, çalışanların en öncelikli sorunu ise ücret ve sosyal yardımlar...

 

Türkiye’nin geleceğine yatırım yapma vizyonu çerçevesinde engelli vatandaşlarımızın istihdamı, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama entegrasyonu konularında yenilikçi ve sürdürülebilir projeler geliştiren Avea ve Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV)’nın ortaklaşa sürdürdüğü “Özrümüzle Üretiyoruz Projesi”, elde ettiği sonuçlar ile Türkiye’nin gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, projenin 5 yıllık sonuçlarının paylaşıldığı basın toplantısı, Fiziksel Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu, Avea CEO’su Erkan Akdemir ve AKP İstanbul Milletvekili ve FEV Genel Sekreteri Lokman Ayva’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

Engeller, Özrümüzle Üretiyoruz Projesi ile kalkıyor...

 

Avea’nın 2005 yılından bu yana destek verdiği ve Türkiye’nin en büyük engelli kariyer çalışması olan “Özrümüzle Üretiyoruz Projesi” kapsamında; İstanbul’da Türkiye İş Kurumu’na iş başvurusunda bulunmuş 38.758 engelliden 7827’si değerlendirilerek, 6272 engellinin kariyer planlaması gerçekleştirildi ve bunlardan 2534 engellinin özel sektör kuruluşlarında istihdamı gerçekleştirildi.

Basın toplantısında bir konuşma yapan Avea CEO’su Erkan Akdemir; “Avea olarak Türkiye’nin geleceğine yatırım yapma gibi anlamlı ve sorumluluk sahibi bir vizyonu sahipleniyoruz. Önceliği ülkemizin temel sorunları olan istihdam ve işsizlik konularına veriyoruz. Hedefimiz toplumsal sorunlara kalıcı çözümler üretebilmek. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sini engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. Bu oran, engelli vatandaşların aileleri ve yakınları da dikkate alındığında, engellilerin yaşadığı sorunlardan nüfusumuzun çok önemli bir bölümünün doğrudan ya da dolaylı olarak etkilendiği anlamına geliyor. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik olarak özel sektör-sivil toplum işbirliklerinin artması büyük önem taşıyor. Bu noktada Avea - Fiziksel Engelliler Vakfı işbirliğinde sürdürülen ‘Özrümüzle Üretiyoruz Projesi’ güzel bir örnek teşkil ediyor. Proje, 2.534 engelli vatandaşımızın işe kabulünü sağlayarak engellileri kendi kendilerine yeten, sosyal ve ekonomik hayata entegre, tüketen değil üreten bireyler haline getirmeye katkı sağladı” dedi.

 

Avea’nın Türkiye’nin engelli istihdamına yönelik bugüne kadarki en kapsamlı araştırmalarından birinin yapılmasına da katkı sağladığını belirten Erkan Akdemir; “Geçtiğimiz Ağustos ayında FEV işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz “Çalışan & İşveren Memnuniyeti Araştırması”, Türkiye’nin engelli istihdamına yönelik bugüne kadarki en kapsamlı araştırmalarından biri olma özelliğini taşıyor. Bu araştırma önümüzdeki dönemde atılacak adımlar için çok önemli bir kılavuz niteliği taşıyor. Avea olarak önümüzdeki dönemde de topluma fayda sağlayan projelerimizi devam ettireceğiz” dedi.

 

“Engellilerin iş ararken yaşadıkları en büyük sıkıntılar; işin fiziksel engele uygun olmaması ve kendilerine önyargılı davranılması. İşe giren engelli çalışanların en öncelikli sorunu ise ücret ve sosyal yardımlar.”

 

Toplantıda bir konuşma yapan Fiziksel Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu da ülkemizde 8,5 milyon engellinin yaşadığını ve aileleriyle birlikte bu nüfusun 25 milyon gibi önemli bir kitleye dönüştüğünü belirtti. Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu; “Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) olarak 1995 yılında engellileri kendi kendilerine yeten, ekonomik anlamda bağımsız, kültürel ve sosyal anlamda toplumla her bakımdan bütünleşmiş bireyler haline getirmek için yola çıktık. Engellilerimizin istihdam sorununu masaya yatırdık ve 2005 yılında Avea’nın destekleriyle ‘Özrümüzle Üretiyoruz Projesi’ni hayata geçirdik. 5 yıldan bu yana İstanbul’da uygulanan proje kapsamında Türkiye İş Kurumu’na iş başvurusunda bulunmuş 38.758 engelliden bugüne kadar 7827 engelli değerlendiremeye alınmış, 6272 engellinin kariyer planlaması yapılmış ve bunlardan 2534 engellinin özel sektör kuruluşlarında istihdamı gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

 

 

Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu, konuşmasında Avea işbirliği ile gerçekleştirilen Özrümüzle Üretiyoruz Projesi Memnuniyet Araştırması’nın sonuçlarından da bahsetti. Doç. Dr. Kahraman Emmioğlu; “Avea işbirliğinde yaptığımız Özrümüzle Üretiyoruz Projesi Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre bu proje kapsamında işe giren engelli vatandaşlarımın en çok çalıştığı sektör %30 oranı ile finans sektörü. Finans sektörünü %10’luk bir oranla gıda sektörü ve %9’luk bir oranla çağrı merkezi sektörü takip ediyor. Araştırmaya göre engellilerin iş ararken yaşadıkları en büyük sıkıntının işin fiziksel engele uygun olmaması ve kendilerine önyargılı davranılması olduğu ortaya çıkarken, çağrı merkezi ve finans sektöründe çalışan engellilerin çalıştıkları işi kendilerine en uygun bulan gruplar olduğu görülüyor. Ayrıca engelli çalışanların en öncelikli sorunu ücret ve sosyal yardımlar olarak saptanmıştır. Bunu takip eden iyileştirme alanı ise ödüllendirme ve takdir edilme unsurudur. Bununla birlikte, bir önceki işte yaşanan sorunlar arasında da aynı faktörlerin öne çıkıyor olması, bu faktörleri engellilerin genel olarak sorun yaşadığı konular olarak değerlendirebileceğimizi göstermektedir. Araştırma çıktılarını projemizi önümüzdeki dönemde geliştirmek için değerlendireceğiz” dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.