Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

immortaldeist

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    8
  • Katılım

  • Son Ziyaret

immortaldeist - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. azıcık gururu ve onuru olan bir kadın bu ayeti kabullenemez ve islam' dan çıkar. ama bakıyorum da kadınlarımız kabul etmiş, içlerine sindirmiş. aslında çoğu kuran okumamış, bilmiyorlar. inanmak için inanıyorlar.
  2. (4/NİSÂ-24: (Harb esiri olarak) sahip olduğunuz câriyeler hariç, kadınlardan kocası olanlarla evlenmeniz de haram kılındı. Bütün bunlar, Allah'ın size yazarak farz ettiği yasaklardır. Bunlardan başkasını ise, iffetli yaşamak, zinâ etmemek şartıyla mallarınızla istemeniz (mehirlerini verip almanız) size helâl kılındı. Nikah ederek yararlandığınız kadınlara kararlaştırılmış mehirlerini verin. Mehirin takdir edilmesinden sonra, aranızda gönül rızasıyla (yeni miktar üzerinde) anlaşmanızda size bir günah yoktur. Şüphesiz ki Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.) tercüme edim diyorki savaş esiri kadınlar size helal kılındı diyor. bu kadınlara tecavüz edin isteseniz karınız yapın herşey helaldir diyor.. yani siz müslüman kadını iseniz haramdır diyor. tecavüz ama islamı reddeden kim? olursa olsun ona tecaviz etmek o kadınıları köle olarak kullanmak helaldir diyor. şimdi bu ayeti 1 kere anlıyarak okuyan herkes aklı başında biriyse islamı terk ederdi. çünkü benim inandığım evreni yaratan ilah böylesine sapıkça ayetler yazmazı hiç şüphesiz. 1400 yıl önceki insan aklı şimdi peygamberim deseniz. kimse sizi ciddiye almaz. dikkat ederseniz. cahiliye dönemi bittiğinde dinlerde azalmaya başlamıştır.
  3. Ahlak nedir? tanımlıyalım. 1: iyi ahlak. 2: kötü ahlak 3: tanrısal ahlak. 4: biyolojık ahlak ahlak kavramının biyolojık bir kavram oldugunu varsayalım. peki? mutlak dogru ahlak hangi? ahlaktır. 1: kötü ahlak mutlak dogru ahlaktır. 2: mutlak dogru ahlak iyi ahlaktır. bana göre her ikiside yanlış ahlak tanımıdır; gerçek ahlak kavramı hem iyidir hemde kötüdür. biri eksık olursa ahlak kavramıda eksik olur ve anlamsız hale gelır. demekkı ahlak kavramının bir anlam ifade etmedıgını ispatlamış olduk. çünkü ahlak kavramı sonuç elde ettıgınde anlamlı.. hale gelır. iyi ahlak veya kötü ahlak ahlak kavramının bir bütünüyse işte o zaman bireyler kötü ahlaklıda olsa iyi ahlaklıda olsa sonucta..ahlaklı olucaktır. ahlak diye bir kavram sadece biyolojık bir sınırsel akıldır diyebiliriz. yanı anlamsızdır. Ahlak kavramını ele alırken, dikkat! etmemiz gerekenler. 1:cinsel ahlaka göre nasıl? geliştiği(cografi koşullar) 2: toplumsal bir takım adetler ahlakı nasıl? geliştirdiği.(iyi ve kötü ahlak kavramı toplulukların yaşadığı ortamlarda şekillenir? 3: yalnız yaşayanların ahlakı nasıl? geliştiği.(yalnız yaşıyan topluluklarda ahlak kavramı gelişmez.) peki! burdaki herkese soruyorum! şimdi dogru ahlak hangisi? biz nasıl? dogru ahlakın iyi olduğunu ispatlıyabiliriz! belkide doğru ahlak tanımı kötü ahlaktır. aramızda kötü ahlakın aslında doğru ahlak olduğunu düşünen varmı? yada her ikiside doğru ahlakmıdır? kısaca içinizdekı gerçek ahlak nedir? tanımlıyalım. Mutlak ahlak! kavramı zamana ve topluluğa göre değişkenlik gösterip modern ahlak olabiliyorsa o zaman neden? teknolojıden uzak insanlar ahlaksızca ve toplu halde yaşıyor. Yoksa ahlak sadece zihinsel bir tür akılmı? dipnot: biyolojık olarak deistlerin! ahlakı hem iyi hemde kötü olduğunu varsayalım, bu seferde ahlaki değerlerin anlamı olmaz. ve deistler için ahlak tıpkı atheistler gibi anlamsız olur. anlamını yitiren herşey iannçsızlıktır. ve iannçsızlık tabiri. ahlak diuye bir kavramın insan icadı olduğunu çok ama çok net ispatlar.
  4. merhaba atheist arkadaşlar,buğünkü sorumuz gerçekten zor, atheizm herşeyi reddeden dolayısiylede dinleri ve tek tanrılı tüm inanışları reddeden felsefenin olmazsa olmaz inanç betimidir. herşeyin tesadüfen mantıklı bir açıklması olduğuna inanır hatta ispatladığını düşünür. güzel şimdi bende birşey ispatlıyacağım, bunu her zamanki en güçlü silahımı kullanıcam her inanışı en zayıf noktasından vurmak yani nokta atışı yapıcam. başlıyalımmmi? başlıyalım atheizim inancında, tüm dinler ve tüm iannışlar red edildiği için, tüm iyilik ve kötülük kavramlarıda red edilmiştir. ama ne gariptirki? atheistler özellikle bayan atheistler! ahlak konusunda dincilerden bile daha adil ve hassastır!entresam değilmi? biraz daha açalımmı? bir atheist söz konusu konu başlığı adı altında yaptığı yorumların % 100 lük kısmı tamamen iyi ve terbiyeli ahlaka dayalıdır, halbuki iş böyle olunca atheist arkadaşlar alınmasın lütfen! ahlak konusunda dincilerden bile hassastır. güze lbir şey aslında bende aynı mantığa sahibim ben atheist değilim. ben doğruları severim. atheistler ahlaka iannıyorsa ve değer veriyorsa atheist değildir. altını çizelim. ve tekrar edelim. gerçek atheist vicdana inanabilir ama ahlak kavramına inanmalıdır. gerçek bir atheist herşeyi reddediyorsa ahlakıda reddetmek zorundadır. aksi halde atheizm terimi eksik bir terim olucaktır. tesadüfen oluşmuş bir ahlak anlamsızdır gerçek atheistler için. eğer bir atheist size ahlak dersi veriyorsa çok iyi bilinki 6. hislerim bana onu safkan bir atheist olmadığını gösteriyor.yani atheist sonradan olunmaz atheizm doğuştandır. şimdi soru geliyor! atheistler için ahlak kavramı neden? değerlidir? burads sadece atheist arkadaşlar yorum yapsın lütfen, neden? bir atheist inanmadığı bir olguya saygı duyar? atheistler tanrıya saygı duymazlar çünkü inanmazlar ama burda bir paradox vardır. çok ağır bir çelişkı vardır. evet atheistler çok merak ettim bir atheist içindekileri buraya boşaltsın. amazondaki kabileler gerçe katheizmi yaşıyan topluluklardır. avustralyada yaşıyan aborjinlerde gerçek atheizmi yaşıyan topluluklardır. eğer bir atheist ahlaka inanıyorsa atheist değildir. ahlaka inanmak ile ineğe tapmak aynı şeydir. atheizmin gerçek tanımı budur, herşeyi reddetme içinde tüm inanışlar ve tüm olgularda dahildir. ahlalk kavramıda inançla bağdaşır ve atheizimde ahlak yoktur. atheistler ahlaksızdır demiyorum. atheizimin mantığı bu diyorum tanrıya inanmakla ahlaka inanmak aynı şeydir diyorum.
  5. müslümanlar allaha cennete gitmek için inanıyor.iyide bu sahtekarlıktır.iman farklı birşeydır. imanın gerçek anlamı şudur. cennet ve cehennem yoktur. ama yinede müslümanlar allaha inanırlar güvenirler. ama burda her mümının aklındakı tek amac cennette gitmektır. 1: cennette gitmek için namaz kılınr. 2: cennette gitmek için oruç tutulur. 3: cennete gitmek için dua edilir. 4: cennete gitmek için. müslüman olunur. allaha inanmak içi ndeğil. ve böylece tüm müslümanların sahtekar olduğunu ispatlamış olduk.? imandaki kaideler kısaslardır. gerçekten iman demek bir müminin aklı ve mantığını kullanması demektir. bir çıkara dayalı inanç sistemi oluşturması değildir. işte bugün bunu irdelediğimizde : dinlerin temellerinin aslında ne? kadar çürük olduğunuda ispatlamış oluruz. çünkü allahla konuştuğunu iddia eden sahte peygamberler on koşul olarak : allaha inanmanın cennette ödüllendirimesini sart koşmuşlardır. ve ayetleride kendileri yazarak cahil insanları daha kolay etki altına almışlardır. arap yarımadasında. ayrıca ve ayrıca başk bir büyük bir hata daha yapmışlardır. herşey güçü yeten allahın bir ödül vadetmesi ise tam bir çıkmazdır.çünkü her koşulda herşeye gücü yeten allahın tıpkı insanlar davranması ve ödül olarak sizlere 72 huru vericem demesı ve cennetide kerhaneye cevirmesi bana göre tanrının aklı değil. uçkuru kaçmış arap zihniyetinin eseridir. veee sonra deniyorki: efendim allaha iman eden mümin gönülden allaha inanır. cennetle işi olmaz. cennet sadece bir ödüldür iyiya işteee ö ödül olmasaydi . kim? takardı mahooyuuu. belkide 1400 yıl önce bile deli diye başını kesip atarlardı.. sonuç olarak islamda cennet olmasaydı sadece cehennem olsaydı. bir tane müslüman olmazdı..
  6. Evet müslüman arkadaş varsa tartışma istiyorum hodri meydan. şimdi önce ayeti bir inceliyelim. (67/MULK-1: Hükümranlık elinde olan Allah, yücedir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.) / (67/MULK-1: Saltanat, tasarruf ve tedbîr, elinde olan mâbûdun şanı yücedir, münezzehtir ve onun her şeye gücü yeter.) şimdi ayeti incelediğimizde allah olduğu iddia edilen arap tanrısı diyorki: benim gücüm herşeye yeter imkansiza bile pekala o zaman neden? allahınız. 1: islamı yaratırkan peygamberlere. 2: kitaplara. 3: meleklere 4: cinlere. 5: şeytana 6: ve bir evrene ihtiyac duyuyor. herşeye güçü yeten allahınız. bu tarz insancıl ihityaçları olması sizlerede oldukça garip gelmiyormu??? herşeye gücü yeten allahınızın demekki dinleri vermek için herşeye gücü yetmiyor.ki bu tarz eylemlerde bulunuyor. bir kere kendimizi kandırmayalım . beylerr... tanrının herşeye güçü yetseydi.kuranıda kendi yazardı. ve evrenin dışından biz insanlara ışınlardı.kitabı yazdırmak için bir melege ve bir peygambere ihtiyac duyuyorsa tanrının gücü herşey yetmiyorki: arabulucu kullanıyor demektır. hatta ispatıdır. meleklere ihtiyacı olmazdı. abra kadabra der. melek olurdu. abra kadabra der.. cin olurdu yada şeytan olurdu.işte bu örnek islamı çöketmeye yeterde artar bile örnekler çogaltılabilir. ama sanırım bu örnek oldukça etkili olucaktır. şimdi bu güçlü örnekten sonra hala arabın allahına inanıyorsanız acırım sizlere.
  7. özgür irade nedir? tanımını yapalım. bir insanın aklını ve mantığını kullanmasıdır. o zaman şimdi zor soruyu soruyorum. allah neden? her bireyi farklı özgür iradede yaratmıştır. örnegın zuheyla çok zekı bir kız ve aykusu tavan yapmış.bu dogustandır. yanı alalhın bir hıkmeti diyelım. aykusu çok guclu olan zuheyla çok rahat bir yaşam sürücek ve ölücektir. iy ioldugu içinde cennete gidicektır. gelelım faruga allah farugu geri zekalı ve aptal yarattıgı için. faruk çok zort sartlarda yasamını sürdürmuş ve iyi oldugu için oda cennete gitmıştır. şimdi burda anlamamız gereken şudur. özgür irade denılen kavram eşitlık ilkelerini bozan bir akıl ve mantık ise biz bunua köle irade deriz. özgür irade kavramı dogustan itibaren her bireyin aklı mantıgını eşit derecede kullanmasıdır. bana göre özgür iradesini kullanan tek varlık var oda tanrıdır. çünkü yaratılmış bir varlıgın özgür iradesı olmaz köle iradesı olur. özgür iradenin bir sınırı yoktur. ama insanların bir düşünme ve akıl idrakını mantıkla birleştirmede bir sınrlama vardır. eger özgür irademızı tam olarak kullansaydık.ne? olucagını tahmın edın. 1: tanrıyı görürdük. 2: ölümsüz olurduk. 3: kurallara baglı yasamak zorunda kalmazdık.sonucta cennet ve cehenemde olsa ordada belırlı kurallar olucaktır. .yanı bana göre özgür irade demek tanrı demektır..tanrı dısındakı özgür irade olması imkansızdır. lütfen kendimizi kandırmayalım.
  8. Ali İmran Suresi, 19: Allah katında din İslam’dır/Allah’a teslim olmaktır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki azgınlık/haset yüzünden ihtilafa düştüler… Kim Allah’ın ayetlerine nankörlük ederse, Allah hesabı çabucak görecektir. Ali İmran Suresi 85: Kim İslam’dan/Allah’a teslim olmaktan gayrı bir din ararsa artık o, ondan asla kabul edilmeyecektir. Ve o, âhirette hüsrana düşenlerdendir. "Yahudî ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidâyet etmez." (Maide, 5/51) sanırım yorum yapmaya gerek yok.bu ayetler sadece islamın degıl. tüm dinlerin sahte olduğunu ispatıdır. derin duşunun arkadaşlar yahudi ve hrıstiyanları dost edinmeyin diyen bir ayet.sözün bittiği yer burası sanırım.maide 51. yani islamın allahı diyorki:islam dışındaki tüm dinlere inanan yahudiler ve hristiyanlar.cehenneme gidicek işte ayet işte ispat. hemde ibretlik bir ispat. peki şimdi soruyorum islamdan önce yaşamış hristiyanların ve yahudilerin ne? suçu varkı .allah olduğu iddia edilen arap tanrısı bu insanları cehenneme atıcak.bunun mantığı yoktur. burda mantık aramak ateist olmak gibidir. çünkü ateizm başlı başına mantıksızlıktır. bu insanlar islamdan önce yaşamışlar zerre kadar suçları yok. madem mantıklı birşey yazıcaksınız kuran mealcileri bana 6666 ayet dışında bir ayet gösterin. örnegın biz islamdan oncekı dinlere inanan yahudileri ve hristiyanları değil islamdan sonrakı hrıstıyan ve yahudileri cehenneme atıcaz diyen bir ayet gösteremesınız. cunku böyle bir ayet yok.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.