Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Blog-ül İbn-Mehmet

  • başlık
    5
  • yorum
    2
  • görüntü
    10.156

İçmeden Sarhoş Olmak


sur

1.266 görüntü

İçmeden Sarhoş Olmak.

 

İçmeden Sarhoş Olmak.

 

 

 

 

 

Sarhoş olmak ne demektir, önce bunu konuşalım. Aslında insanların kendinden geçmesi, etrafında olup bitenden haberdar olmaması, bilinçsiz hareketler yapma potansiyelinin çok yüksek olması, diye özetlenebilir. Sağlıklı bir insan içmeden sarhoş olabilir mi? Aslında olabilir, ama tek akla gelen sanırım aşk sarhoşluğu olacaktır. Kimisinde ilahi aşk olur, kimisinde insan, kimisinde doğa, kimisinde hayvan. Yani çeşitli şeyler insanları aşk sarhoşu edebilir. Ancak bizim bahsetmek istediğimiz sarhoşluk bunların hiç birisi değil.

 

 

 

Resul, Nebi, Evliyaullah , ve Büyük Alimlerin ne yaşadığını bilmediğim için işin içine katamıyorum ancak, onların dışındaki bütün insanlar büyük zamanını sarhoşluk içerisinde geçiriyor. Allah’ı, yarattığı bu sistemin mükemmeliyetini düşünmediğimiz her an bizim için sarhoşluk anıdır. Çünkü bunları düşünmediğimiz zaman Allah’ın sistemine ters bir sürü hareket yapıyoruz, gereksiz konuşuyoruz, gülüyoruz, eğleniyoruz. Hangi birimiz birisinin anlattığı fıkraya gülerken Allah’ın mükemmeliyetini, sistemin dehşetini düşünüyor? İşte güldüğümüz o an bizim için kesin bir sarhoşluk anıdır. Bunun gibi çok örnek verilebilir.

 

 

 

Allah bizlere bu sarhoşluktan kurtulmamız için bütün yolları göstermiş, kendisine ulaşabileceğimiz yolu projektörler ile aydınlatmıştır. Nefsimiz ve şeytan bizi sürekli sarhoşluk içerisinde tutarak Allah tan uzaklaşmamız için elinden geleni yapar. Bizim ise bu tuzağa düşmeyerek, sürekli tefekkür halinde bulunmamız, ibadetlerimizi yerine getirmemiz, İslami eserleri elimizin altında bulundurmamız gerekmektedir.

 

 

 

Resul Allah efendimizden bir hadis: “Sizler benim bildiklerimi bilseydiniz çok ağlar az gülerdiniz.”

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.