Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

deniz_kizi's Blog

  • başlık
    34
  • yorum
    249
  • görüntü
    57.337

Hayatımızdaki Dengeler


deniz_kizi

1.531 görüntü

Düşünüyorum da insanın hayatında denge kurması gereken ne çok şey var. Bir terazi misali; bir gram fazla koymamak gerek bir tarafa ya da bir gram eksik olmamalı bir taraf diğer taraftan. Peki, bir taraf diğer taraftan fazla ya da eksik gelirse terazinin dengesi bozulursa, dengeyi yeniden sağlayabilmek o kadar basit mi hayat terazimizde?

 

 

Lisedeyken fizik derslerini hiç sevmezdim. Hele de, konumuz dengelerse. Bir çubuğun üzerindeki minicik bir yerdeki dengeyi bulabilmek ne kadar zor gelirdi. Cisimler ve bu cisimlere uygulanan kuvvetler üzerine değişen dengeleri bulmak hep zor gelirdi bana. Çubuk üzerindeki dengeleri kurmak zor gelirken gerçek hayatımdaki dengeleri kurabilmek o kadar kolay mıydı yani? Ya hayatımdaki dengeleri değiştiren kişiler ve onların benim dengelerime uyguladıkları kuvvetler? Bozulan dengelerim ve karışan duygularım için, bir iki formülle yeniden eski dengelerimi bulabilir miyim?

 

denge.jpg

Çocukken sadece oyuncaklarım arasında bir denge kurmam gerekiyordu. Hangi oyuncağımı daha fazla seviyordum hangisiyle fazla oynuyordum? Büyüdükçe zorlaştı bu dengelerim. Çünkü sorumluluklarım artmış, ilişkilerim farklılıklaşmıştı. İnsanları tanıdıkça sürekli değişen dengeler içinde olduğumu hissetmeye başladım. Üzüldüğümde, içimde bir avuç mutluluğu hissettiğimde, aldandığımda, aldattığımda, özlediğimde, kıskandığımda… V.s. sürekli değişiyor ve gittikçe zorlaşıyordu dengelerim.

 

Ben küçük bir kızken, annem hep yakınırdı, ne zor şu hayatın dengesini sağlayabilmek. O zaman bilmiyordum neydi o denge, ne işe yarardı, neden zordu ve neden bazen benim annemi üzüyordu. Annemi üzdüğü için kötü bir şey olabilir miydi? Zaman geçtikçe annemi daha iyi anlıyordum. Hayatımı oluşturan kişiler, olaylar, eşyalar arasındaki dengeleri kurmak bazen çok zordu. Hele de bu dengelerin alt üst olduğu zamanlarda her şeyi bırakıp kaçmak istediğim anlar en zoruydu benim için. Ama kaçmak da çözüm değildi. Yeniden dengeleri kurmam gereken formülleri bulmam gerekiyordu. Benim dengelerimi etkileyen kuvvetleri eşitlemem gerekiyordu. Bazen zor da olsa dengelemek gerekiyordu hayatı.

 

Peki ya sizin hayatınızdaki dengeler?

5 Yorum


Önerilen Yorumlar

benim hayatımdaki en büyük dengeyi sen kurdun. sen dogduktan sonra tüm dengelerim tüm hayatım degişti.iyi ki benim bebegimsin...

çocukken yeni konuşmaya başladıgın dönemlerde hep bir hikaye uydurur anlatırdın bana. şimdide yazıyorsun içinden geçtiği gibi bunları okumak beni nasıl mutlu ediyor bilemezsin bebegim.

Yoruma sekme

Benim tatlı kızım :wub: ....o kadar güzel anlatmışsın ki....seni kutluyorum.......

 

Benim hayatımın dengelerince gelince dengeyi bozmamak için saçlarımı ağarttım inan bana ;) denge bir kere bozuldumu ,dengeyi sağlayabilmek için anam ağlıyor onun için hep dengedeyim sadece dengeyi sağlayabildiğim değnek eskidi yenisini alacağım seninle alışverişe çıktığımızda :iyi: ......

Yoruma sekme
benim hayatımdaki en büyük dengeyi sen kurdun. sen dogduktan sonra tüm dengelerim tüm hayatım degişti.iyi ki benim bebegimsin...

çocukken yeni konuşmaya başladıgın dönemlerde hep bir hikaye uydurur anlatırdın bana. şimdide yazıyorsun içinden geçtiği gibi bunları okumak beni nasıl mutlu ediyor bilemezsin bebegim.

 

annemm benim :hug: benim hayatımdaki en büyük dengeleri de sen sağlıyorsun yada ne zaman dengelerim bozulsa sen hemen düzeltiyorsun.

 

annem herşeyim :wub::hug:

Yoruma sekme

Annemm ya kızma bana bu kadar :islik: , tamam mutfağının dengesini bozduk dün babamla :rolleyes:

 

Sadece kek yapmak istedik baba kız ne olmuş yani. Hem babamla biz formumuza dikkat ediyoruz

 

yağsız yaptık, yani yağı koymayı unuttugumuzdan falan değil. :lol:

 

Zaten yoğurdun konulup konulmaması konusunda ortak noktayı bulamadık.

 

Ya baba keke yoğurttttt konulmazzz puaça mı bu :stuart:

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.