Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

candide

  • başlık
    27
  • yorum
    27
  • görüntü
    21.069

Beynimden Alintilar


crazy mom

1.023 görüntü

Yine herzamanki gibi belkide kaderim olan tren istasyonunda sogukla cebelleserek trenimi bekliyordum... Okadar soguktuki esarbimi burnuma kadar cektim :) Hafiften one dogru yururken o meshur, hani gecilmemesi gereken hatta gecildiginde olum tehlikesine yol acan cizgiye bastim...Bizim cizgi, kalin ve kabartili noktalar var, korler icin. Cizgiye bastim ve guldum. Bazen yanindan gectiginiz biri boyle guluyorsa, emin olun o anda beyninden gecen onun o anki durumundan daha komikdir. Neyse, cizgiye basip gecmise yol aldim tipki filmlerdeki gibi :) Teyzem, enistem ve ben istanbul gezimizde istanbulda bilmem hangi sempteydik, metro icin bekliyorduk. O anda yanimdaki amca, cizgiye basti. Ben daha ne oldugunu anlamadan, elinde sopa ve basinda sapka olan bir adam, sopayla adamin ayagini durttu ve inanilmaz hoc bir aksanla "I ve c"yi bastirarak "CIzgIye basma" dedi... Teyzemle ikimiz ayni anda birbirimize baktik... Gecenlerde, yine teyzemle tren bekliyorken ben cizgiye bastim. " Cizgiye Basma" diyince bu sefer kahkaha attim :)

O gun acaba demistim, bu adamin isi orada durup insanlara cizgiyi gecme demek mi? Yani bizim insanlari ille durtmek mi lazim?

Komik...

 

Bazenleri cok cocukluga dalarim, aslina bakarsaniz ben cok yaramaz ve olumden donmus bir cocugum! Gercekten, 2 kez batakliga batip, ilkinde nasil karsima ciktigini bilmedigim bir el sayesinde kurtulmustum. Ama en komigi kucuklukte anneannem cingeneler hep kotu derdi, elini uzatan kisi cingene olunca beni kaacirip oldurecegini sanmistim :) Ama o bana sadece Birdaha bu yolu kullanma dedi... O gunden sonra buyuklerin herzaman hakli olamayacagini anladim... 2. batma eylemimdede yanimda 3 kisiyi goturdum, deja tecrubeli oldugum icin cikmayi basarmistim. Eee!!! onlarda kurtuldu. Ama bu konu anlatildiginda herkez bana kotu kotu bakar. BIrkeresindede mahalledeki cocugun ayakkabisini lagima atmistim :D Hala annesinin nasil ogrendigini anlamiyorum, cunku gozcu bile tutmustum.

 

Birde ben cok filmlerin etkisinde kalirdim, korsan filmi izledigimde korsan olmayi dusunurdum... Filmin etkisi gecene kadar kuru kafa resimleri cizip, tahtadan kilic yapip, evin bahcesine tokalarimi gomup, birde haritasini yapardim. Ama asla onlari yerinde bulamazdim....

 

Cocukluk guzeldi.

Ama hangi arada buyudum hala kestiremiyorum.

2 Yorum


Önerilen Yorumlar

Cocukluk guzeldi.

Ama hangi arada buyudum hala kestiremiyorum.

 

~~

 

Bu yazini okuyunca Gül aklima birden cok önceleri buralar da, bir yere yazdigim geldi..

gerci belki biliyorsundur

 

Mutlu mutsuz hatiralar

Yüregimde bogum bogum

Inan ki cok istiyorum

Geri gelsin cocuklugum

 

Arka bahce, camli tarla

Kaplansin her taraf karla

Kaylim biz kizaklarla

Geri gelsin cocuklugum

 

Pembe kiraz bize aldi

Yesil erik sanki baldi

Heveslerim yarim kaldi

Geri gelsin cocuklugum

 

Haydi nermin kapiyi ac

Oynayalim gel saklambac

Yakalanma kac haydi kac

Geri gelsin cocuklugum

 

Nes' e Tarkan, Ayten, Esin

Nükhet, Nurten neredesin?

Gönül artik hep ebesin

Geri gelsin cocuklugum

 

Emekledim, kosamadim

Sevilip de cosamadim

Doya doya yasamadim

Geri gelsin cocuklugum

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.