Görüntü
Ekstra Video
Yorum
İnceleme
Gönderildi
Detaylar
Greta Thunberg’in Tutkulu UN Konuşması: İsteseniz de İstemeseniz de Değişim Geliyor
Greta Thunberg: 00:00 Benim mesajım seni izliyor olacağımız. Hepsi yanlış. Burada olmamalıydım. Okyanusun diğer tarafında okula geri dönmeliyim. Yine de hepiniz bize gençlere umut için geldiniz. Bu ne cüret? Boş sözlerinle hayallerimi ve çocukluğumu çaldın, ama ben şanslı olanlardan biriyim.
Greta Thunberg: 00:39 İnsanlar acı çekiyor. İnsanlar ölüyor. Tüm ekosistemler çöküyor. Bir kitlesel yok oluşun başlangıcındayız ve tüm konuşabileceğiniz ebedi ekonomik büyümenin parası ve masalları. Bu ne cüret?
Greta Thunberg: 01:06 30 yıldan fazla bir süredir bilim çok açık. İhtiyaç duymaya devam edip, buraya gelen politika ve çözümler hala hiçbir yerde olmadığı zaman yeterince şey yaptığınızı söylemeye nasıl cüret edersiniz?
Greta Thunberg: 01:25 Bizi duyduğunuzu ve aciliyeti anladığınızı söylüyorsunuz, ama ne kadar üzücü ve kızgın olsam da, inanmak istemiyorum çünkü durumu gerçekten anladıysanız ve hala hareket etmeyi sürdüremediyseniz, o zaman sen kötüsün ve inanmayı reddettiğim için.
Greta Thunberg: 01:52 Yaygın olarak emisyonlarımızı 10 yılda yarı yarıya azaltma fikri bize sadece% 50'nin altında kalma şansını ve insan kontrolünün ötesinde geri dönüşü olmayan zincirleme reaksiyonları başlatma riskini% 50 veriyor. % 50 sizin için kabul edilebilir, ancak bu rakamlar devrilme noktaları içermez.
Greta Thunberg: 02:16 Çoğu geri bildirim döngüsü, toksik hava kirliliği veya eşitlik ve iklim adaleti yönleriyle gizlenmiş ilave ısınma. Ayrıca, var olan teknolojilerle havadan binlerce milyar ton CO2 salınımı emen benim neslimize de güveniyorlar. Dolayısıyla,% 50 risk bizim için kabul edilemez, sonuçları ile birlikte yaşamak zorundayız.
Greta Thunberg: 02:43 Bunun, her zamanki gibi işle ve bazı teknik çözümlerle satılabileceğini nasıl cesaret edersin? Bugünün emisyon seviyeleriyle birlikte, kalan CO2 bütçesinin sekiz buçuk yıldan daha kısa bir sürede tamamen tükenmesi bekleniyor. Bugün bu rakamlara uygun olarak sunulan hiçbir çözüm veya plan olmayacak çünkü bu rakamlar çok rahatsız edici ve hala söyleyeceğiniz kadar olgun değilsiniz.
Greta Thunberg: 03:19 Bizi hayal kırıklığına uğratıyorsunuz, ancak gençler ihanetinizi anlamaya başladı. Gelecek nesillerin gözleri senin üstünde. Ve eğer bizi başarısızlığa uğratmayı seçersen, derim ki seni asla affetmeyeceğiz. Bundan kurtulmana izin vermeyeceğiz. Tam burada, tam şimdi çizgiyi çizdiğimiz yer. Dünya uyanıyor ve hoşlansanız da istemeseniz de değişim geliyor. Teşekkür ederim.