Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tai Chi Hakkında Her Şey - Yürüyüş Eğitimi: Başlangıç Seviyesinden (Ekstra) İleri Seviyeye

Kullanıcı Geri Bildirimi

24 Form Tai Chi Gösterimi Arka Görünüm Usta Amin Wu

Detaylar

Tai Chi Hakkında Her Şey - Yürüyüş Eğitimi: Başlangıç Seviyesinden (Ekstra) İleri Seviyeye

Çevirisi

Tai Chi yürüyüşü, Tai Chi kültüründen gelen, denge, rahatlık ve zarafet geliştirmenize yardımcı olan muhteşem bir harekettir. Bu eğitimde, temellerden biraz daha ileri seviyeye geçerek, doğuştan gelen ve potansiyeliniz olan denge ve zarafet üzerinde çalışacağız.

Öyleyse, Tai Chi yürüyüşünü adım adım inceleyelim. Öncelikle, bu bir hareketli meditasyondur. Yani zihninizde ne olursa olsun, bunu doğru yapıyor muyum? Dikkatinizi ayaklarınıza indirin ve benimle birlikte deneyin. Ayağa kalkıp hareket etmenizi ve dikkatinizi ayaklarınıza odaklamanızı rica ediyorum.

Ve sonra Tai Chi yürüyüşü, topuktan parmağa, topuktan parmağa yuvarlanmaktır. Ve hafif bir sallanma vardır. Yani yere değen son parmak başparmaktır. Bu yüzden, topuktan parmağa giderken ve ayaklarınıza güvenerek, omurganızın güzel ve uzun olmasını sağlayın. Ayaklarınıza bakmıyorsunuz.

Omurganızı yukarı kaldırabilir ve topuktan parmağa, topuktan parmağa giderken rahat olabilir misiniz? O halde üçüncü seviyeye geçelim. Geriye doğru gitmeyi deneyebilirsiniz. Geriye doğru gitmek. Bu, parmak ucundan topuğa veya parmak ucundan topuğa gitmek demektir. [Müzik] Harika. Sonra bununla oynamaya başlayın. Belki ileriye gidiyorsunuz, belki geriye.

Ve görüyorsunuz ki, vücudumu döndürürken ayağımı 45° açıyla getiriyorum. Sonra bu ayağımın üzerine basıyorum ve ileriye doğru yürüyorum. Bakın, bu dönüşleri ne kadar zahmetsiz ve zarif bir şekilde yapabiliyorsunuz. Ayağınızı öne getiriyorsunuz, geriye basıyorsunuz, topuğunuzun üzerinde dönüyorsunuz ve sonra tekrar ileriye gidiyoruz. Çok güzel.

Ve şu anda zihninizde neler olup bittiğini fark edin. Bedeninize geri dönebilir misiniz? Farkındalığınızı ayaklarınıza indirin. Hareketli bir meditasyon. Yüzünüzün yumuşamasını, alnınızın, gözlerinizin, yanaklarınızın ve çenenizin gevşemesini sağlayın. Şaşırtıcı bir bacak kaldırma. Parmak uçlarınızı uzatın. Dengeyi koruyabilir misiniz?

Ve aşağıya doğru inin. Harika. [Müzik] Ve sürpriz bir bacak kaldırma. Diğer taraf. Yukarı kaldırıyoruz. Güzel. Ve sonra bu ayağı ne kadar nazikçe, zarifçe yere geri koyabilirsiniz? İnanılmaz. Hareketi seviyorum. Harika. Şimdi belki biraz hızlandırabiliriz. Ve bu şekilde birkaç dönüş deneyebilirsiniz. Yani, ileri gidiyoruz ve sonra dönüyoruz, geriye doğru iniyoruz. Ve doğru ya da yanlış yok. Vücudunuzu olduğunuz gibi hareket ettirmenin tadını çıkarın. Bu hareketle oynayın. Ve buraya ulaşmanın asıl anahtarı topuklardan ayak parmaklarına doğru sallanma hareketidir.

Ya da geriye doğru gidiyorsanız, ayak parmaklarınız topuklarınıza değsin. Ayaklarınızı ne kadar nazikçe yere indirebilirsiniz? Tüm vücudunuzu yumuşatarak. Omurganız hala uzun. Bir sonraki aşamaya hazır mısınız? Bir sonraki aşama, bulut yürüyüşü denilen gerçekten güzel bir hareket; aynı el ve aynı ayak kaldırılıyor ve bu bir nevi Pinokyo gibi, bir kuklasınız ve şimdi kollarınız zarif bir şekilde bacağınızı yukarı çekiyor [Müzik] ve bu bulut yürüyüşü. [Müzik] Bu gerçekten çok güzel. Denge, kolaylık ve zarafetle çalışmak için harika bir hareket ve Tai Chi'nin kendimizi kucaklamak, bedenlerimizi hareket ettirmenin tadını çıkarmak, bedenimizle birlikte olmak olduğunu hatırlamak önemli. Şu anda zihninizde olup olmadığınızı fark edin, sakinleşin, yüzünüzü yumuşatın.

Ve hareketiniz nasıl hissettirirse hissettirsin, biraz yumuşaklık, kabul ve neşe davet edebilir misiniz? Güzel. İşte bulut yürüyüşü bu. Ve şimdi bir Tay enerji topu davet ediyoruz. Ha. Yani bir bacakla başlayarak, bir enerji topuyla oynuyoruz. Yani, elinizde kocaman, güzel bir enerji topu var ve Tai Chi enerji toplarının kurallarından biri de kontrolün sizde olmamasıdır. Şimdi Tai Chi enerji topunuz sizi bir Tai Chi yürüyüşüne çıkarıyor. Aynı Tai Chi yürüyüşünü sürdürüp sürdüremeyeceğinizi test ediyor. Ayaklarınızı ne kadar zarif bir şekilde yere indirebilirsiniz? Ve bu enerji topuyla oynuyorsunuz. Belki ağırdır. Belki sizi yere indiriyor. Bu Tai Chi enerji topu ne kadar ağır? Ya da belki çok hafiftir. Belki sizi yukarı kaldırıyor. [Müzik] Güzel.

Belki de bir bacak kaldırma hareketi davet ediyor. Dengenizi kaybetmeniz sorun değil. Bu, kendinizden zevk almanın ve vücudunuzla eğlenmenin daha büyük dengesinin bir parçasıdır. Başka bir bacak kaldırma hareketi deneyin. Harika. Tai Chi enerji topunu bırakın. Son aşamamız biraz Kung Fu katmak. Tai Chi yürüyüşü, Aşil tendonunuzu güçlendirmek, baldırlarınızı güçlendirmek ve ayak bileklerinizi açmak için gerçekten güçlü bir yöntemdir. Burada dizlerimin ayak parmaklarımın üzerinden geçtiğini görebilirsiniz. Tai Chi yürüyüşünü ne kadar alçak yapabilirsiniz?

Ve odanın içinde zarifçe, zahmetsizce hareket ediyorsunuz ve Aşil tendonunuza, ayak bileklerinize odaklanıyorsunuz. Neredeyse tüm ağırlığınızı buraya veriyorsunuz. Bakın, burada bir an duruyorum ve sonra diğer ayağımı yere basıyorum. Yani, gerçek bir kung fu yapmak istiyorsanız, iyice alçalıyorsunuz. Hatta Tai Chi enerji topunu geri getirebilirsiniz. Bakın, burada geriye doğru gidiyorum, ayak bileklerime odaklanıyorum, dönüyorum. Şimdi burada bir dakikamız daha var.

Serbest stil, eğlence, az önce keşfettiğimiz tüm unsurları birleştirme. Alçalma, yükselme. Belki Tai Chi enerji topunuz ağırdır. Belki hafiftir. Burada 30 saniyemiz daha var. Vücudunuzla oynayın. Doğru ya da yanlış yok. Neşeli bir Tai Chi yürüyüş hareketi yapın. 10 saniye daha. Güzel. Ve göksel chi'yi içeri alın. Nefes alın. Gökyüzüne yükselin. Nefes verin. Dünyevi chi. Avuç içleri yere değiyor. Nefes alın. Nefes verin. Bir tane daha deneyelim. Yüzünüzü gevşetin.

Nefes alın. Göksel enerji. Nefes verin. Nefes alın. Dünyevi enerji. Nefes verin ve sol bacağınız sol kolunuzu kaldırsın. Ayaklar bir arada, eller yanlarda. Nefes alın ve Tai Chi selamını verin. İki kaplan ağzı bir araya gelsin ve eğilin. Uygulamamızı paylaştığımız tüm güzel varlıkları selamlayın. Tai Chi yürüyüşünüzden keyif alacağınızı umuyorum.

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.