Φ haberci55 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Çözümün seçimde olmadığını söylememiş miydim neden senin desteklediğin parti kazanamadığı için mi. Bunu halk istedi halkın iradesi ..... KARAR MİLLETİNDİR....... Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Sayın Muki... Her zaman söylerim; Türkiye'de Demokrasi yoktur ve bu eğitimsizlikte, bu bilmezlikte ve bu sürü psikolojisini devam ettiren toplumda Demokrasi'den bahsemeyiz... Türkiye'de Demokrasi yoktur, Çünkü Demokrasinin gerçekleşebileceği gerekli Bilinçsel Düzeye sahip değiliz kesinlikle. Demokrasinin gerçekleşebileceği bir ortam yoktur. Sandık başlarında "Kime oy verecen gardaş, gel bak bize ver!" diyebilen simsarların olduğu bir ülke de yaşıyoruz... Ve şu var ki bu adamların telkinlerine sandık başında kanabilen insanların olduğu bir ülke de yaşıyoruz. Her ne kadar halkı etkileyebilecek faaliyetler ve söylemler, eylemler son gün engellenmek istense de engellenememektedir. Yani "Sandık Başında Kandırma, Tarafa Çekme" olayı devletçede ve herkesçede bilinmektedir. Bu olduğu halde, hala bazıları "Halkın Özgür İradesinin Kazandığı"ndan ve "Demokrasinin Gerçekleştiği"nden dem vurabilmektedir. Ve aslen bu kimseler "Demokrasi"nin "D"sini bile bilmemektedirler... Böylelikle hiç bir şey, hiç kimseye ders olmamaktadır... Şöyle bir şey söyleyeyim: Yüzlerce koyunu tek bir çoban gütmektedir. Onların yemliklerini vermekte, Otlanacakları yere götürmekte, Ağıllarına getirmekte, Sağlıkları ile ilgilenmekte, Her ihtiyaçlarını kaşılamaktadır... Fakat kurban bayramı yaklaştığı vakit O koyunları "Kesilmek Üzere" satan yine o çobandır. Hatta en semizlerini ayırıp, yine kendisi kesmektedir... Şimdi; Kurban Bayramından habersiz bir koyun olarak, Size bir adam gelse ve o çobanın yerine kendisini çoban olarak seçmenizi istese... Seçer misiniz? Hayır... Çünkü siz Kurbanda kesilecek olmaktan habersiz olarak yaşadığınız, Çobanın sizin her türlü ihtiyacınızı karşıladığı yaşantınızdan memnunsunuz... Tabi sonunda da çoban memnun olmaktadır... O koyunların bu acınası hallerini gördüğü halde onları ikna edemeyen kimselerde Aydınlığa ulaşamayacak olmanın üzüntüsü ile yanmaktadır... Bugünkü seçimlerin sonuçları bundan ibarettir... Yazdıklarım açık ve nettir. Saygılarımla... değerli kardeşim.seçim sonuçlarıyla ilgili üzüntünü anlıyorum.bu sonuçların türkiye için hiç iyi şeyler getirmeyeceğininde farkındayım ve çokta üzüntülüyüm.ancak lütfen daha sakin ol.çözümüde halka kızarak bulamayız. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Türkiye’de ilköğretim çağında olupta okula gitmeyen kabaca 1 milyon çocuk vardır. İlköğretim düzeyinde okullulaşmada cinsiyetler arasındaki fark %7’dir. Başka bir deyişle, ilköğretim çağında olup da okula gitmeyen kız çocuk sayısı aynı durumdaki erkek çocuk sayısından 600,000 daha fazladır. Kızlar niye okula gidemiyor? Türkiye'de okuma yazma bilmeyen sayısı 7.5 milyon. Üstelik giderek de artıyor. Oysa her yıl, yüzlerce okuma yazma kampanyası düzenleniyor... Sivil toplum örgütlerinin düzenlediği kampanyaların yanı sıra devlet destekli kampanyalar da var. Örneğin Çankaya destekli Ulusal Eğitime Destek Kampanyası. Örneğin hükümet ve UNICEF destekli Haydi Kızlar Okula kampanyası.Milliyet, sosyal sorumluluk çerçevesinde, bu utanç tablosuna bir kez daha dikkat çekiyor. Kızlarımızın içerisinde bulundukları vahim durumu gözler önüne seriyor. En büyük kampanyayı başlatıyor. Aslında eksik olan da buydu. Pek çok alanda olduğu gibi bu konuda da devekuşu politikası izliyoruz. Kafamızı kuma gömüp gerçekleri görmezlikten geliyoruz. Ama artık buna dur demenin zamanı geldi. AB'ye aday bir Türkiye, bu utanç tablosundan artık kurtulmalı. Bunun için de doğru tespit ve doğru tedavi yöntemleri uygulamak gerekiyor. En önemlisi de doğru bir yol haritası ve güvenilir projeler. Bu yapılsın, gerisi gelecektir... Türkiye kız çocuklarını okutamıyor OECD'nin “2006 Yılı Eğitim Göstergeleri Raporu”nda Türkiye'deki kız öğrencilerin eğitime devam etme yaş ortalamasının 11.2 olduğu belirtilirken, İsveç'te kız öğrenciler ortalama 21.8 yaşına kadar eğitimlerini sürdürdüğü açıklandı. ANKARA (ANKA) Türkiye'deki kız öğrencilerin ortalama 11.2 yaşına kadar eğitim alabildikleri belirlendi. Kız öğrenciler İsveç'te 21.8, Yunanistan'da 17.3 yaşına kadar eğitim görebiliyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD), “2006 Yılı Eğitim Göstergeleri Raporu”na göre, Türkiye, OECD ülkeleri arasında kız öğrencilerin eğitime devam etme yaş ortalaması en düşük ülke. Raporda, Türkiye'de kız öğrencilerin ortalama 11.2 yaşına kadar eğitimlerini sürdürebildikleri kaydedildi. Kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması için Baba Beni Okula Gönder ve Haydi Kızlar Okula gibi kampanyalara karşın Türkiye'nin 2006 rakamlarında listenin sonunda yer alması dikkat çekti. ERKEKLERDE DE SONUNCU Erkeklerin eğitime devam etme yaş ortalamasında da Türkiye sonuncu oldu. Türkiye'deki erkek öğrenciler ortalama 13.3 yaşına kadar eğitimlerini sürdürebiliyor. İsveç, 18.8 yaş ile erkek öğrencilerinde en fazla eğitime devam eden ülke olurken, Türkiye'de kız ve erkek öğrencilerin birlikle ortalaması ise 12.6 yaş olarak gerçekleşti. ~~~ bunlar az biraz geri de kalmis net sayfalarinda sizlerin de okudugu haberlerden birkaci...daha oncasi var tabi ki... bu cocuklar okutulmaz ise..nedir yaptiklari bu cocuklar okutulmaz ise..nereye giderler bu cocuklar okutulmaz ise..arkadas gruplari kimlerdir..cevresini kimler olusturmaktadir.. kapi disari cikartilmaz ise..ciksallar dahi saga sola bakmayacaksin önüne bakarak gideceksin "eski kafa" yöntemiyle........ büyütürler ise... bizim zamanimiz da bu böyledi böyle de olacak ....denilir ise bu cocuklarin gördükleri ögrendikleri ne olabilir fazladan yukarida ki yazida olan bir cümleyi tekrarlamak istiyorum burada: Milliyet, sosyal sorumluluk çerçevesinde, bu utanç tablosuna bir kez daha dikkat çekiyor. Kızlarımızın içerisinde bulundukları vahim durumu gözler önüne seriyor söz konusu olan Kizlar zamani gelince oy vermiyeceklermi yada vermedilermi...? yas geldi 18 se, oy verecek bu yasa kadar nereden ne duydu ne ögrendi ne zaman kendi benligini ortaya koya bildi de.............Gercek olan kendi kararini verebilecek duruma gelebildi... bu durum da ne oluyor: gecen de yine bu Forum sayfalarin da bir yerde okuduydum...deniliyordu ki...bizim ayleden 10 kisi var (sayida yanilabilirim, örnek olarak veriyorum) hepsi oynunu (......) partisine verecek. artik düsünün lütfen bence gerisini... hicmi bu misal olarak verdigim 10 kisiden, 1 kisinin kendi ayri özgür düsüncesi yoktur bir de diyoruz ki Gelecegin Türk Gencligi Gelecegin Türk Gencligi evet fakat ne kadar cok imkan salanmasi lazim ken ileri atiklari adimlari, bilincli bir sekilde Gelecegin Türk Gencligine gurur verdirecek okadar cok engel konuluyor.... kimlerden acaba ve neden Gercekten Gelecegin Türk Gencimi.............yasiyor... yoksa(19..) lerde kalmis Türk Gencimi.. Gercekten Gelecegin Türk Gencimi....hür düsüncesi ve bilgisi ile mi oylarini verdiler........yoksa (19..) lerde kalmis olan beyinlerine islenmis Türk Gencimi Ankara 1 ATP.................4212 BTP................ 4440 SP.................13098 IP ................. 4533 CHP.............417266 HYP ............... 3578 LDP................. 2184 GP................ .24431 DP ............... .37739 LDP..................1147 MHP............ 188376 AKP............. 443896 TKP................. 2922 Bagimsiz Toplam Bagimsizlar 142660 Ankara 2 ATP....................9771 BTP................... 7453 SP.................. .16777 IP...................... 4577 CHP............... 301622 HYP.................. 5039 ÖDP ................ 2053 GP................. 23464 DP............. ....39494 LDP................. 1276 MHP........... .199865 AKP.......... ..711170 TKP................ 2548 Bagimsiz Toplam Bagimsizlar 15399 yazi da Ankara söz konusu oldugu icin sadece Ankara yi misal olarak vermekteyim. umarim bu rakamlarla ne demek istedigimi de anlatabilmisimdir.. saygilar Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 ..................Azinlik, cogunluk diye bir ayirim olmamali artik. "Halk idaresi" olan Cumhuriyeti ve hukukun ustunlugu temelinde Cumhuriyet ile ozdeslesmis Demokrasiyi, demokratik kulturu hem sahiplenip hem halki kucumsediginiz zaman, iste asil tehlike o zaman baslar. Demokratik kultur, oncelikle tercihlere "saygi" duymakla baslar................. Demokratik kültür, öncelikle tercihlere saygı duymakla başlamaz. Demokratik kültür, "Demokratik tercih" lere saygı duymakla başlar. Buradaki farkı anladığında "demokrasi"nin ne olduğunu anlamış olacaksın. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Ben Ağlıyorum zaten ............................ Artık demir almak günü gelmişse zamandanMeçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;Sallanmaz o kalkışta ne mendil, nede Bir kol Cumhuriyet öldü Başımız sağolsun ............................. Sayın dreaam1907, Senin yazını alıntılayarak giriş yaptım ama sözüm cumhuriyet/laiklik elden gidiyor yası tutanlara bir hatırlatmadır. Ben başka bir yazımda, CHP ile ilgili görüşümü belirttim. CHP'ye verilecek her oy, alın bir 5 senemizi boşuna geçirin demektir. CHP hiçbir programı, vizyonu olmayan bir partidir. CHP seçimi öncelikle bu nedenle kaybetti ve bu tutumunu sürdürdüğü takdirde, sonsuza kadar kaybetmeye de mahkumdur. Son iki seçimde CHP sadece korkular üzerine politika yapmıştır. Halka sunduğu, tek bir program, vizyon, umut yoktur. İnsanları bir kez korkutabilirsiniz, ama sürekli korkutamazsınız, müteakip korkutma girişimlerine tepki görterir insanlar. Öte yandan, Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanlığı konusundaki anayasaya aykırı kararı ve TSK'nın sanal muhtırası gibi halk iradesine karşı yapılan saygısız davranışları da halk affetmemiştir. Ayrıca AKP, dünün MSP/REFAH/FAZİLET partisinden ziyade, dünün DP/AP/ANAVATAN partisi haline gelmiştir. Bu hususun da dikkate alınması ve cumhuriyet/laiklik elden gidiyor yasının abartılmaması gerekmektedir. Seçim bildirgesinden türban başlığını çıkartarak ve seçim kampanyası sırasında bu konuyu hiç seçim malzemesi yapmayarak "merkez partisi" olma yolunda büyük bir adım atmış ve AP/AP/ANAVATAN çizgisindeki seçmeni kendi tarafına çekmeyi başarmıştır. Bu nedenlerden dolayı AKP'ye büyük bir zafer kazanmıştır. Beni AKP iktidarı konusunda endişelendiren şey AKP'nin dinciliğinden ziyade, uyguladığı ekonomik politikalardır. AKP'nin uyguladığığı ekonomik politikalar Türkiye'yi fakirleştirmektedir. Umarım AKP bu hatasını görür ve reel sektörü canlandırıcı hamleler yapar. Seçim ertesinde ekonomi ağırlıklı yayın yapan CNBC-e'yi izledim uzun süre. Döviz kurlarının daha da aşağı gidebileceğinden ve bunun sonucunda REEL SEKTÖRDE KİTLESEL İFLASLARIN YAŞANABİLECEĞİnden bahsetti ekonomistlerin çoğu. Benim AKP iktidarıyla ilgili en büyük endişem budur. Yoksa AKP'nin DP/AP/ANAVATAN çizgisinden farklı olacağını düşünmüyorum. Saygılar. Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 nedir bu şimdi akp iktidar oldu diye cumhuriyet elden mi gidecek 4.5 yılda yapamadıklarını önümüzde ki 5 senede mi yapacaklar? cumhuriyeti mi yıkacaklar yerine şeriat düzenini mi getirecekler akp geldi diye artık saltanatla mı yönetileceğiz kim istiyo bu devirde şeriatı hangi grup? bir kaç kişilik marjinal gruplarda bile böyle bir istek yok siz nasıl oluyoda bole şeyler söyliyebiliyorsunuz? hiç merak etmeyin cumhuriyet olduğu yerde duracak ve sürekli cumhuriyet elden gidiyor diyen ülkemizi kutplara ayıranlardan daha iyi temsil edilecek... neye karşı çıkıyorsunuz anlamıyorum illede sizin dediğiniz mi olacak. Demokrasi dediğiniz şey hakın iradesine dayanmıyor mu? Bu oranlardan dolayı demokrasi yok diyen bu millete **** diyenler, millet iradesine karşı çıkanların demokrasiden bi haber oldukları apaçık ortada. Bağırmaya çağırmaya kendinizi paralamaya hiç mi hiç gerek yok bu millet AKP diyor. Ve bunu demokrasi yolu ile diyor. tabi cumhuriyet elden gidiyor.. acaba hangi cumhuriyet ? kendi destekledigi partisi kaybettigi zaman cumhuriyet kaybetti diyenlerin cumhuriyetimi ( partisi tabi.. ) ? takimmi tutuyorsunuz siz ? gormek istedigin gibi bakmak bu olsa gerek.. Saygilar Cumhuriyet elden mi gitmiş 4.5 yılda gitmedi de bu 5 yıldamı gidecek Kendi partisi gelmeyenler cumhuriyet veya laiklik elden gidiyor diye feryet ediyor oooooo sizde alışmışsınız artık plan tıkır tıkır işliyor zamanla hissettirmeden yazık Çıkın bir sokaklara bakın bakında Atatürk cumhuriyetinden neler kalmış Devlet yönetimine bakın bakın orda Atatürk cumhuriyetinden ne kalmış şimdi Yakında Dindar bir Cumhurbaşkanımızda olacak Türbanlı Bir Fırs Leydimizde Olacak Ne olacak cumhuriyet eldenmi gitti ki Artık Her kriter Dindar Ve eşi kapalı olması Atamaların baş Kriteri Okul Müdürleri Bile Bu anlayışla Atanmayla başlandı Cumhuriyet eldenmi gidiyor yok be ne olacak biz eyyam yapıyoruz ne olmuş okulda öğrenciler Namaz kılmaya başladıysa Cumhuriyetmi elden gitti Ne olur laikliği yeniden tanımlasak ne olur Cumhuriyetmi yıpranır yakında şunuda diyeceksiniz ne olmuş Çarşaflı bir milletvekili olsa Cumhuriyet elden mi gitti ki olsun Ne olmuş Haremlik ve selamlık uygulaması başladıysa Alışın alışın siz yavaş yavaş alışın Ben alışamadım ben büyük değişimin çok iyi farkındayım Bir gecede kaybettiğinizde Cumhuriyeti Ve demokrasiyi Artık iş işten geçmiş olacak Ama onunda farkına varmıyacaksınız çünkü Alıştıra alıştıra geliyorlar Sindire sindire Bu işler böyle olur zaten Başbakanlık Tamam meclis başkanlığı tamam Cumhurbaşkanlığı tamam Devlet kadroları tamam Eğitim kurumları tamamlanmak üzere kala kala bir ordu kaldı acaba ordaki plan ne yoksa plan vardıda yıllar önce bizimmi haberimiz yok ? Biz iran gibi olmayız............ iranlılarda şah zamanında Hiç bugünleri hayal etmemiştir heralde Böyle olacağını aklının ucundan bile geçirmemişlerdir Yoksa ordaki halk isteyerek mi Geçti bu düzene herkes koştura koştura biz şeriat istiyoruz diye irandaki Çağlayan meydanınımı doldurdu Yoksa mollar iktidara biz demokrasi istiyoruz diyemi geldiler yoksa iranlılar Demokrasi uğrunamı bu hale düştüler Demokrasi Birileri için amaç değil araç olmasın bir gün inmesinler o araçtan Artık yazmak istemiyorum bu konularda Halk seçti işte Sen hala yazıyorsun ,,,,,,Demokrasi var diye üstüme gelecekler evet var şimdilik oda Özde Değil Sözde ....... Ben artık eskisi Gibi değilim bir değiştim lafı nelere kadirmiş Demek keramet bundaymış Evet O değişti Evet Cumhuriyete Hiçbirşey olmadı hiçbirşey olmaz Evet biz asla iran olmayız mümkün değil :sleeping: İyi geceler Türkiye Uyumaya Devam ..................... Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 sokaktan yeni geldim dediğin gibi Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete pek benzer birşey göremedim Atatürkten bi haber yaşamlarının hiç bir aşamasına Atatürk'ün ilkelerini koymamış kendi savunduğu fikirlerin tersini savunanlara düşmanca tavır sergileyen hatta onlara bu ülkede yaşama hakkını bile vermiyecek ama sorduğunda Atatürkçüyüm diyecek bir sürü insan gördüm. bumudur Atatürkçülük bumudur sizin savunduğunuz şey sürelim o zaman bütün başı kapalıları irana kurtulalım Atatürk'ün annesinin de başı kapalıydı boşandığı eşininde şimdi cumhuriyeti kurduğunda hala evli olsaydı reisi cumhurumuzun eşinin başı kapalı olabilir miydi? diğer hükümetlerde atamaların kriteri eşinin başının açık olmasımıydı? sen uyu emin ol dinini yaşıyanlar içinde en iyi rejimin cumhuriyet olduğunu bilenler bu cumhuriyeti koruyacaktır... Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 çarşaflı olsa ne olurki dimi Gerçek Atatürkçülük zaten Şeriat düzeni istiyendir Bugün Atatürk yaşasaydı Beni yanlış anladınız Aslında ben çağdaş bir medeniyet demedim ben kılık kıyafet kanununu yaparken Asıl amacım çarşafı ve takkeyi kaldırmak değildi tam aksi bunlar çoğlasın istemiştim laikliğide yanlış anlamışsınız aslında ben laik derken din işlerinin dinsel unsurların devlet yönetimde en önde gelmesi gerektiğini söylemiştim Her Cumhurbaşkanı önce dindar olmalı demek istemiştim Tekkeleri ve zaviyeleri kapatmama gelince onlar çok kötü durumdaydı yerine daha modern tekkeler kurulsun diye yaptım ah biz Sahte Atatürkçüler Hep yanlış anladık sonra Atatürkçüyüz Diye Geçiniyoruz ben şimdi bide Utanmadan Atam izindeyim de yazarım yazayım bari Atam izindeyim ...............................Özde izindeyim özümle izindeyim Affet Beni Atam sadece Bir oy verme hakkım vardı .................................... Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 nedir yani Ataürkçülük tamamen dine düşman olmak mı? bu çok saçma bi şey olur heralde yada sen böylemi yorumluyorsun? Alıntı
Φ avniler Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 bencede saçma biz neyi oyladık sadece başbakanı, ne atatürkü ne cumhuriyeti nede başka kurumları sadece gelişen bir ülke olalım diye mutlu insan olalım diye şimdi akp kazandı yukarda saydığım kurumlar kaybettımı oluyo olmaz böyle bişey aklımızı başımıza almalıyız çatışma ortamı olmasın yazık olurrr Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 nedir yani Ataürkçülük tamamen dine düşman olmak mı? bu çok saçma bi şey olur heralde yada sen böylemi yorumluyorsun? Atatürkçülük hiç bir Dine Düşman olmaz Herkesin inancına saygılıdır insanları inançlar üzerinden değerlendirmez Devlet yönetiminin Dini esaslar üzerine Din istismarı üzerinden yönetilmesine karşıdır insanların En hassas noktalarından siyaset yapmaz bunu kullanmaz kılık kıyafet kanuna aykırı bile olsa Herkesin özel hayatında istediği gibi giyinmesine birşey demez saygılıdır belki üzülür ama sadece üzülür Çağdaş bir medeniyette her şekilde çağdaş olmayı ister 1500 yıl önceki kıyafetlerin içinde buruk bir acı yaşar ama içinde onun için önemli olan devlet yönetiminin Herkese eşit mesafede yaklaşması Devlet yönetiminin Dini Alet edilerek yönetilmemesidir bilirki bu ufak tefek gibi gözüken bazı laiklik delinmelerinin ne olacak ki Türbanlı birisi olsa gibi masum isteklerin daha sonra birer kanun olarak bir teyammül olarak sürüp geleceğini hatta daha uç noktalara gideceğini bilir o yüzden Laiktir ve onun Savunucusudur Bu ülkede Ne zaman insanlar inancını özgürce getirmedi bir sıkıntımı vardı Türban konusuna gelince çok yoruldum bu soruyu sormaktan Gelin bunun adını koyun ama lütfen koyun Türbana Her Alanda özgürlük Tamam Ozaman bende diyorum ki Çarşafada her alanda özgürlük cüppe ve takkeyede her alanda özgürlük Bu kıyafetleri giyenlerde inanç gereği giymiyormu Birine ver birine verme olurmu Nediyeceksiniz Onlara sizlere yokmu diyeceksiniz lütfen adını koyun Tek pencereden bakmayın Çarşaflı Bir öğretmen Çarşaflı Bir doktor olamazmı onlara bu hakkı vermeyecekmisiniz nedir cevabınız Sen çok aşırıya kaçmışsın mı diyeceksiniz Değişmeyen Tek Şey Değişimin kendisidir Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 varsayımlar üzerinden gidiyorsun türban sonrada çarşaf o zaman bende türbanlı istemediğinizden dolayı dine karşı durduğunu ve dindar olan ülkemizin yarısını istemediğin sonucunu çıkarabilirim hem bu bi inanç meselesi kimse karışamaz ki ama türbanlılar malesef ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. bu çarşaf meselesine gelince eminim çarşaflı biriyle hiç bir diyaloğun olmamıştır. benim gördüğüm kadarıyla çarşaflıların çoğu sanıldığı gibi islam üzerine hareket etmiyor islamın temel hususu olan namazı bile kılmayan o kadar çok çarşaflı var ki bu konuda cahalet diyebilirim gerçekten hiçbir dini duygu taşımayan baya bi çarşaflı var... bak bunlardan korkabilirsin çünkü ben korkuyorum islamı yalnış lanse ettiklerinden dolayı... saygılar Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Elbette birileri herşeye kızacak.Duygusal olarak bu kadar zaafta bulunan bir iktidar partisinin böyle bir yükselişine ve muhalefetin çöküşüne isyan edecekler. Peki sebep ne idi ki iktidar tırpanından geçen bir parti böyle semizlemiş olarak seçimlerden çıktı? Eğer bazı şeyler olmasa idi yada muhalif partiler olan bazı şeylerde demokrasi adına hareket etmiş olup seslerini çıkarmış olsalardı büyük bir ihtimal ile akp %20 oya itilecekti. AKP demokrasi adına birşey yapmadı ama karşısında da durmadı.İşte Oy artışının temel sebebi Hiçbir partinin seçim vaadi yoktu olanlarınki ise çok uçuktu. Peki neyin seçimi idi bu böyle? İşte neyin ise o kazandı. Alıntı
Φ dream1907 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 varsayımlar üzerinden gidiyorsun türban sonrada çarşaf o zaman bende türbanlı istemediğinizden dolayı dine karşı durduğunu ve dindar olan ülkemizin yarısını istemediğin sonucunu çıkarabilirim hem bu bi inanç meselesi kimse karışamaz ki ama türbanlılar malesef ikinci sınıf insan muamelesi görüyor.bu çarşaf meselesine gelince eminim çarşaflı biriyle hiç bir diyaloğun olmamıştır. benim gördüğüm kadarıyla çarşaflıların çoğu sanıldığı gibi islam üzerine hareket etmiyor islamın temel hususu olan namazı bile kılmayan o kadar çok çarşaflı var ki bu konuda cahalet diyebilirim gerçekten hiçbir dini duygu taşımayan baya bi çarşaflı var... bak bunlardan korkabilirsin çünkü ben korkuyorum islamı yalnış lanse ettiklerinden dolayı... saygılar Yine konu Saptı dinsel bir tartışma değil benim amacım sadece Bir soru sordum ve hiç cevabı verilmeyen bir soru ben varsayım üzerinden değil gerçek üzerinden geniş bir pençereden bakıyorum çarşaflı biriyle diyoloğum olup olmamasının ona bu özgürlükleri neden vermememiz gerektiğini anlıyamadım benim sorum o,,,,, beni çarşaf giymişte namaz kılmıyormuş sahteymiş durumuda ilgilendirmiyor buda sorum değil hiç bir dini duygu taşımayan çarşaf giyen lerde benim sorunum değil veya inancı gereği giyer 5 vakit namazınıda kılar her türlü inancını %100 yerine getirir yine sorum bu değil ben siz çarşaf lısınız ama namaz kılmıyormuşsunuz o yüzden siz e yasak size özgürlük yok git türban tak gel ozaman tamam gibi bir değerlendirmem de yok Dindar olan ülkenin yarısını veya daha çoğunu istemediğim gibi bir durumumda yok sadece sorunum devlet yönetiminin laiklik üzerine kurulması Devlet kurumlarının laiklik üzerinden işlemesi Hiçbir dini unsurun Dinsel istismarın Bu alanlarda vuku bulmaması baki olmaması benim sorum yukarda aynen yazıyor ve aynen duruyor Türbana Her alanda özgürlük tamam peki ya diğerleri onlara yokmu ??????? Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." 30 Kasım 1925 tarih ve 677 sayılı kanunla tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması kabul edilmiş ve birtakım unvanların kullanılması yasaklanmıştır. Kanun, bütün tarikatlarla birlikte, şeyhlik, dervişlik, müritlik, dedelik, seyitlik, çelebilik, babalık, emirlik, halifelik, falcılık, büyücülük, üfürükçülük, gaipten haber vermek ve murada kavuşturmak amacıyla muskacılık gibi, eylem, unvan ve sıfatların kullanılmasını, bunlara ait hizmetlerin yapılmasını ve bu unvanlarla ilgili elbise giyilmesini de yasaklamıştır. Kırmızıyla Yazılmış olanlar Mustafa Kemal'in Sözleridir Yanlış anladığım Mustafa kemalin Bu konu Uzamasın fazla Başka Cevap yazmayacağım Fikirlerinize Katılmıyorum ama Onları özgürce söylemeniz için elimden geleni Yapacağım İmam Hatip liselerinde kurulu olan Sandıklara Gidemeyen birSürü Parti görevlisi Ve Gözlemcisi Biliyorum Neden Gidemiyorlar acaba Orda Demokrasi Yokmu acaba Oysa Demokrasi diye inliyenlerin En Büyük Temsilcileri orada Bazı şeyleri yaşamak lazım görmek lazım ozaman Neden Bazı değerlerin üzerinde Canımız Gibi Titriyoruz Ancak ozaman anlaşılır Saygılar Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 yazdıkların gerçek düşüncelerinse duruma göre bir sorun yok... ama şuan özgürlükleri kısıtlanan türbanlılar diğerlerinin bi özgürlük konusunda bi dertlerinin olduğunu düşünmüyorum... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 neden senin desteklediğin parti kazanamadığı için mi. Bunu halk istedi halkın iradesi ..... KARAR MİLLETİNDİR....... Karari milletmi verdi yoksa karar millete verdirildimi?Secimi kazandiniz ama hala objektif olmaktan uzaktasiniz.Birazda halkin gerceklerini görerek fikir yürütme yarisina cikin.Unutmayinki Istanbulda insaatlarda calisan iscilarin oylarini memleketlerinde opnlarin yeine kullananlar var oldugu sürece siz burada halkin iradesinden bahsedemezsiniz halk iradesin igöstermez ona bu irade empoze edilir,bunu herkes bilir ama siz bilmezsiniz cünkü secimi siz kazandiniz,baskalari kazansa idi eminimli halkin iradesinden bahsetmez baska iftiralar atardiniz ortaya. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 sokaktan yeni geldim dediğin gibi Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete pek benzer birşey göremedim Atatürkten bi haber yaşamlarının hiç bir aşamasına Atatürk'ün ilkelerini koymamış kendi savunduğu fikirlerin tersini savunanlara düşmanca tavır sergileyen hatta onlara bu ülkede yaşama hakkını bile vermiyecek ama sorduğunda Atatürkçüyüm diyecek bir sürü insan gördüm. bumudur Atatürkçülük bumudur sizin savunduğunuz şey sürelim o zaman bütün başı kapalıları irana kurtulalım Atatürk'ün annesinin de başı kapalıydı boşandığı eşininde şimdi cumhuriyeti kurduğunda hala evli olsaydı reisi cumhurumuzun eşinin başı kapalı olabilir miydi? diğer hükümetlerde atamaların kriteri eşinin başının açık olmasımıydı? sen uyu emin ol dinini yaşıyanlar içinde en iyi rejimin cumhuriyet olduğunu bilenler bu cumhuriyeti koruyacaktır... O cumhuriyetten birsey birakmadiniz ki yonta yonta Arap Cumhuriyetine benzettini simdide Atatürki ariyorsunuz,Cumhuriyet elden gitmektedir bunun icin bizleri teselli etmenizin bir anlamida yok.Cumhuriyet son bes yilda yiyebilecegi darbelerin en agirin AKP iktidarindan ve onun hempalarindan yemistir sevincinizden kabiniza sigamiyorsunuz bunun farkindayiz,müslüman basbakan Cumhurbaskani Rahibe kafali Cumhurbaskani esi sizin 80 yildir özlemini cekip bir türlü basaramadiginiz bir olay.Ve simdi PKK li dostlarinizla müsterek olarak anayasayi degistirebilirsiniz ve seriatida getirebilirsiniz artik.gün sizin gününüzdür.Kurtlar puslu havayi severmis dogrudur,nasil olsa artik hersey türbanin arkasindan görünmeye basladi. saygilarla Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Merhaba Dream.. Mustafa Kemal Ataturk ve Cumhuriyet bunlar hepimizin tapulu ortak degeridir.. ve dediginize gelince sanirim siz cevrenizde kisi secerken dis gorunuse bakiyorsunuz.. soyle bir ornek vereyim size.. insanlar kitap gibidir.. kapak ve icindeki bilgileri ayirt etmek gerekir.. kapagina kanip alma elinde eskir gider.. bilgiler ise senin onunu acar Saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Halki suru gibi goren, onun duygularindan uzak, kendisini efendi goren ve yiginlari kucumseyen lumpen zihniyet artik iflas etmistir... Turkiye'de iktidara gelmek isteyenler, bundan boyle seckinci guruhu, darbecileri, demokrasi dusmanlarini degil, halkin bizzat kendisini dikkate almak durumundadirlar. "Halka ragmen halk icin" devri bitmistir. Insanimiz ilk kez siyasetin gidisatina kendisi mudahale etmis ve tavrini ortaya koymustur. Tum siyasi parti ve kuruluslar politikalarina bu yonde acilim getirdikleri taktirde Turkiye'de gercek demokrasinin yerlesmeye basladigini gorebilecegiz. Azinlik, cogunluk diye bir ayirim olmamali artik. "Halk idaresi" olan Cumhuriyeti ve hukukun ustunlugu temelinde Cumhuriyet ile ozdeslesmis Demokrasiyi, demokratik kulturu hem sahiplenip hem halki kucumsediginiz zaman, iste asil tehlike o zaman baslar. Demokratik kultur, oncelikle tercihlere "saygi" duymakla baslar. Insanlarin farkli yonelimlerine elestiri getirmek, tercihlerin sekillenmesine dair etkenleri tartismak farkli, onlari tercihlerinden oturu kucumsemek, dislamak farklidir. Boylesi yorumlar karsisinda demokratik kulturden ne derece uzak oldugumuz gercegiyle irkilmemek elde degil... Halkikimse sürü yerimne koymuyor yazilanlari carpitmayin eger halk kendisini sürü yerine koyduruyxorsa bu elestirilmelidir,eger fetullahci sandik görevlileri secim odalarinda görevlendirilioyr ve insanlara parmakla bunu secin diyebilyorslarsa o zaman halkin iradesi degil fetulahi iradesi olur ve halkta onun sürüsü olur.Eger Istanbuldaki bir Karsli isci icin memleketinde baskalari oy kullanabiliyorsa bu demokrasi degil basibozukluk ve sahtekarliktir,buna halkin iradesi denmez.buna basibozuklugun iradesi denir ancak.Bu ülkede ilk defa secim olmamistir,neyin ne oldugunu herhalde bizlerde bilecek kadar bilgi sahibiyiz bu nedenle burada yalanci kahramanliga soyunup sözüm ona halki savunmayin.gercekleri dile getirin. saygilarla Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 ben size demiyorumki siz ayrim yapiyorsunuz diye sakin yanlis anlamayin... ama bazilari ortak vede manevi degerlerimizi hice sayip kendi cikarlari icin kullanmistir.. halkimizin buyuk bir cogunluguda akp'ye oy vermistir diye dusunuyorum.. gelelim soylemek istedigim diger bir konuya cikarcilar derken bunu nerden cikardigimi soyliyeyim Ulkemizin guney dogusundaki illerini Pkk'nin kucagina itenler sehitlerimizi oy yukseltmek icin kullananlara karsi bir tepki oldugu gorusundeyim.. tepkimde o yuzdendi.. ortak tapulu degerlerimizi artik kullanmasinlar... ve unutmayinki.. kendisini bir insandan ustun goren, ayni zamanda kendisini alcak dusurur.. Saygilarla Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Türkiyede ilköğretim çağında olupta okula gitmeyen kabaca 1 milyon çocuk vardır. İlköğretim düzeyinde okullulaşmada cinsiyetler arasındaki fark %7dir. Başka bir deyişle, ilköğretim çağında olup da okula gitmeyen kız çocuk sayısı aynı durumdaki erkek çocuk sayısından 600,000 daha fazladır. Kızlar niye okula gidemiyor? Türkiye'de okuma yazma bilmeyen sayısı 7.5 milyon. Üstelik giderek de artıyor. Oysa her yıl, yüzlerce okuma yazma kampanyası düzenleniyor... Sivil toplum örgütlerinin düzenlediği kampanyaların yanı sıra devlet destekli kampanyalar da var. Örneğin Çankaya destekli Ulusal Eğitime Destek Kampanyası. Örneğin hükümet ve UNICEF destekli Haydi Kızlar Okula kampanyası.Milliyet, sosyal sorumluluk çerçevesinde, bu utanç tablosuna bir kez daha dikkat çekiyor. Kızlarımızın içerisinde bulundukları vahim durumu gözler önüne seriyor. En büyük kampanyayı başlatıyor. Aslında eksik olan da buydu. Pek çok alanda olduğu gibi bu konuda da devekuşu politikası izliyoruz. Kafamızı kuma gömüp gerçekleri görmezlikten geliyoruz. Ama artık buna dur demenin zamanı geldi. AB'ye aday bir Türkiye, bu utanç tablosundan artık kurtulmalı. Bunun için de doğru tespit ve doğru tedavi yöntemleri uygulamak gerekiyor. En önemlisi de doğru bir yol haritası ve güvenilir projeler. Bu yapılsın, gerisi gelecektir... Türkiye kız çocuklarını okutamıyor OECD'nin 2006 Yılı Eğitim Göstergeleri Raporunda Türkiye'deki kız öğrencilerin eğitime devam etme yaş ortalamasının 11.2 olduğu belirtilirken, İsveç'te kız öğrenciler ortalama 21.8 yaşına kadar eğitimlerini sürdürdüğü açıklandı. ANKARA (ANKA) Türkiye'deki kız öğrencilerin ortalama 11.2 yaşına kadar eğitim alabildikleri belirlendi. Kız öğrenciler İsveç'te 21.8, Yunanistan'da 17.3 yaşına kadar eğitim görebiliyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD), 2006 Yılı Eğitim Göstergeleri Raporuna göre, Türkiye, OECD ülkeleri arasında kız öğrencilerin eğitime devam etme yaş ortalaması en düşük ülke. Raporda, Türkiye'de kız öğrencilerin ortalama 11.2 yaşına kadar eğitimlerini sürdürebildikleri kaydedildi. Kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması için Baba Beni Okula Gönder ve Haydi Kızlar Okula gibi kampanyalara karşın Türkiye'nin 2006 rakamlarında listenin sonunda yer alması dikkat çekti. ERKEKLERDE DE SONUNCU Erkeklerin eğitime devam etme yaş ortalamasında da Türkiye sonuncu oldu. Türkiye'deki erkek öğrenciler ortalama 13.3 yaşına kadar eğitimlerini sürdürebiliyor. İsveç, 18.8 yaş ile erkek öğrencilerinde en fazla eğitime devam eden ülke olurken, Türkiye'de kız ve erkek öğrencilerin birlikle ortalaması ise 12.6 yaş olarak gerçekleşti. ~~~ bunlar az biraz geri de kalmis net sayfalarinda sizlerin de okudugu haberlerden birkaci...daha oncasi var tabi ki... bu cocuklar okutulmaz ise..nedir yaptiklari bu cocuklar okutulmaz ise..nereye giderler bu cocuklar okutulmaz ise..arkadas gruplari kimlerdir..cevresini kimler olusturmaktadir.. kapi disari cikartilmaz ise..ciksallar dahi saga sola bakmayacaksin önüne bakarak gideceksin "eski kafa" yöntemiyle........ büyütürler ise... bizim zamanimiz da bu böyledi böyle de olacak ....denilir ise bu cocuklarin gördükleri ögrendikleri ne olabilir fazladan yukarida ki yazida olan bir cümleyi tekrarlamak istiyorum burada: Milliyet, sosyal sorumluluk çerçevesinde, bu utanç tablosuna bir kez daha dikkat çekiyor. Kızlarımızın içerisinde bulundukları vahim durumu gözler önüne seriyor söz konusu olan Kizlar zamani gelince oy vermiyeceklermi yada vermedilermi...? yas geldi 18 se, oy verecek bu yasa kadar nereden ne duydu ne ögrendi ne zaman kendi benligini ortaya koya bildi de.............Gercek olan kendi kararini verebilecek duruma gelebildi... bu durum da ne oluyor: gecen de yine bu Forum sayfalarin da bir yerde okuduydum...deniliyordu ki...bizim ayleden 10 kisi var (sayida yanilabilirim, örnek olarak veriyorum) hepsi oynunu (......) partisine verecek. artik düsünün lütfen bence gerisini... hicmi bu misal olarak verdigim 10 kisiden, 1 kisinin kendi ayri özgür düsüncesi yoktur bir de diyoruz ki Gelecegin Türk Gencligi Gelecegin Türk Gencligi evet fakat ne kadar cok imkan salanmasi lazim ken ileri atiklari adimlari, bilincli bir sekilde Gelecegin Türk Gencligine gurur verdirecek okadar cok engel konuluyor.... kimlerden acaba ve neden Gercekten Gelecegin Türk Gencimi.............yasiyor... yoksa(19..) lerde kalmis Türk Gencimi.. Gercekten Gelecegin Türk Gencimi....hür düsüncesi ve bilgisi ile mi oylarini verdiler........yoksa (19..) lerde kalmis olan beyinlerine islenmis Türk Gencimi Ankara 1 ATP.................4212 BTP................ 4440 SP.................13098 IP ................. 4533 CHP.............417266 HYP ............... 3578 LDP................. 2184 GP................ .24431 DP ............... .37739 LDP..................1147 MHP............ 188376 AKP............. 443896 TKP................. 2922 Bagimsiz Toplam Bagimsizlar 142660 Ankara 2 ATP....................9771 BTP................... 7453 SP.................. .16777 IP...................... 4577 CHP............... 301622 HYP.................. 5039 ÖDP ................ 2053 GP................. 23464 DP............. ....39494 LDP................. 1276 MHP........... .199865 AKP.......... ..711170 TKP................ 2548 Bagimsiz Toplam Bagimsizlar 15399 yazi da Ankara söz konusu oldugu icin sadece Ankara yi misal olarak vermekteyim. umarim bu rakamlarla ne demek istedigimi de anlatabilmisimdir.. saygilar Merhaba Birce abla cok guzel bir konu sunmus bizlere bundan dolayi tesekkur ederim butun bunlari yapanlar utansin.. insallah en kisa zamanda bunlara kalici cozumler bulunur vr bunun yoluda bizlerden gecer.. butun Turkiye'ye hayirlara vesile olmasini dilerim.. Saygilar ayrica tesekkurler tekrardan Alıntı
Φ Asfalt Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2007 ah ki canımın içi böyle olmaz dediğimizde herkes bizi de tehlikeci sanmıştı değil mi? paşadan, reis-i cumhurdan medet umarak muhalefet mi olur? gemiden,tavuk budundan medet umarak seçim propogandası mı olur? bakalım mazereti ne olacak? buna da istikrar deyip sıyrılacak mı deniz bey? ah ki bu sefer unutmamış bu gözünü sewdiğim memleketim insanı zamanında ciddiye alınmadığını, şimdi onu ciddiye alan bi hükümet olduğunu varsayıyor... lümpen lafları bırakın... hele cumhuriyet mitingi bu yılın yaz modası dediğimde kızdıydınız bana... ah ki biz o kulaklara ağız değiliz... öperim yanaklarından... hayır en çok cumhuriyet gaztesinin manşetini merak ediyorum ben... Dediğin gibi oldu be nazan....İşte insanları hakir görenlerin kaçınılmaz sonu... Sen deki ben bu hayatta hiç varolmadım... Yine deki bu Marcus hiç matah bir adam değildi... Ama bif gerçek varki o da bypass edilecek bir husus değil. Bu gerçeği anlamadan,başarılı olmanın bir başka yolu yoktur. Ben yinede umutluyum.En azından bu çirkef denizin dalgaları elbet birgün son bulacak.... Adam yerine konulmayanlar,adam yerine koymayanların adamlığını anladıklarında... .................................... işte öyle............. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Diğer Partiler, korku üzerine politika üretmeye devam ettikçe, kaybetmeye mahkumdurlar. CHP'nin son iki seçimdir, seçmene "laiklik elden gidiyor haaa, bana oy verin laiklik kurtulsun " demekten başka bir vaadi olmamıştır. Programı ve vizyonu olmamıştır. ... Hiç kimse korkutulmayı sevmez. Herkes kendisini korkutana tepki gösterir. CHP korkutmak dışında halkı ikna edici bir programvizyon sunamamış, umut verememiştir. Şayet AKP, CHP'ye laikliği kullanmasına olanak veren herhangi bir koz vermeseydi, CHP bugünkü programsızlık ve vizyonsuluk ile Perinçek'in aldığı kadar oy alabilirdi. Başlığın CHP ile ilgili kısmı sizi şaşırtmış olabilir. Ancak, bu kadar programsız, vizyonsuz, vaadsiz, gelecek umudu vermeyen ve % 1 !in altında oy alması gereken bir partinin sadece korkutma politikası ile %20 oy alması inanılmaz bir başadırıdır. Kimse küçümsemesin. *** MHP de programı olmayan bir partidir. AB'ye rest çekelim, ABD'ye rest çekelim, peki bunların yerine ne koyalım ? Cevap yok! AB'ye rest çekmek kolay sanıyorlar. Ticaretimizin % 60 dan fazlası AB ülkeleri ile yapılırken, AB'ye rest çekmek kolay sanıyorlar. Komşularımız İran'da, Irak'da, Suriye'de, Gürcistan'da yaşayan vatandaşlarımızın toplamaı 20 bini bulmazken, öte yandan vatandaşlarımı Avrupa'yı ikinci vatan bellemişken, AB'ye rest çekmek kolay sanıyorlar. Rest çektikleri şeyin yerine ne koyacaklarını onlar da bilmiyorlar. MHP meclise, ANAVATAN'ın seçimlere girmemesi, DP'nin bieşrme fiyaskosu ve GP'nin dibe vurması üzerine yine sadece korkutma politikası ile girmeyi başarmıştır. .... Ancak, hiçbir program, vizyon, gelecek umuduğu sunmadığı halde, meydanlarda sadece ip sallayarak % 14 oy almak başarı değildir de nedir? *** Belki çok az kimsenin dikkatini çekmiştir, ama AKP, DTP/PKK'ya seçim ile büyük bir darbe vurmuştur. AKP'nin Güneydoğu Anadolu'daki başarısının benim görebildiğim kadarıyla en güzel tarafı budur. Zira AKP, DTP/PKK'nın elinden "Kürt Halkı'nın temsilcisi" olduğuna dair iddiayı almıştır. DTP/PKK her ne kadar meclise girmiş olsa da, Güneydoğu'da seçimin galibi AKP olmuş ve DTP/PKK'nın meşruiyet iddiasına büyük darbe vurmuştur. Aklın yolu birdir. Benim gibi sıradan bir insanın bile görebildiği gazeteciliğin duayeni kişilerin görebildiği şeyi, AKP dışındaki partiler neden göremiyorlar? Bu ülkede "yabancı düşmanlığı yapmak artık siyasi prim getirmiyor". Bu ülkede, bir yandan sosyal demokrat olduğunu iddia edip bir yandan "misyonerlere" karşı bile savaş vermenin, bir azgın azınlık psikolojisinden ibaret olduğu ispatlandı. Bu ülkede "özelleştirme" düşmanlığı yapmanın devri kapandı. Bu ülkede, Avrupa Birliği karşıtlığının artık marjinal bir fikir olduğu anlaşıldı. "O ne veriyorsa beş puan fazlası", "Mazot 1 lira" gibi ilkel popülist sloganların miadının dolduğu belli oldu. Tek gıdasını korkudan alan, öcüler yaratıp bütün siyasetini bu öcü tembelliği üzerine kuran zihniyet de yok olup gitti. Yani bundan sonra ülkenin yönetimine talip olacak siyasetçiler artık yeni bir şey söylemek zorundadır. * * * Başka hoşuma giden şeyler de oldu. Musalla taşı sömürüsü ters tepti. Cenaze başında, cami avlusunda yapılan siyaset, şehit üzerinden puan toplama pespayeliği ters tepti. Sadece o mu? Kendini bir bölgenin "etnik efendisi" sananlar da hezimete uğradı. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ NıEtZsChE Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 neden senin desteklediğin parti kazanamadığı için mi. Bunu halk istedi halkın iradesi ..... KARAR MİLLETİNDİR....... bu cewabı beni tanımamana weriyorum... benim desteklediğim kişi(bağımsız) zaten mecliste... bunun demokrasi olup olmadığına dair en güzel cewabı tengeriin arkadaşım vermiştir... ne zaman uyanacaksınız bilmiyorum ki... Alıntı
Φ ESRAX Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 seçimi ak parti dışında bi parti kazansaydı (en yakın rakip olarak misal chp diyelim) ne olacaktı? İşte Cumhuriyet kazandı,laiklik kazandı,Atatürk kazandı,milliyetçilik kazandı vs..vs..vs.. yok ya sizden başka bu ülkede cumhuriyeti koruyan, Atatürkü,ülkesini seven yok dimi? şimdi de çıkmış bikaç kendini bilmez çoğunluk demek demokrasi demek değildir türünden söylemlerde bulunuyor? nedir demokrasi bilen bilmeyen herkes konuşuyo en basit anlamı bile gerçeği görmeye yetiyor -çoğunluun yönetimidir- **************************** %46 sanırım o çoğunluğa ulaşmak için yeterli bir sayıdır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.