Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Secime cok az bir zaman kaldi ve istedim ki sonuclara yonelik tahminlerde bulunalim. Benim tahminim soyle:

AKP : % 45 - 46

CHP : % 21 - 22

MHP : % 11 - 12

Digerleri ve bagimsizlar da geri kalan orani paylasacak.

Biliyorum, bazilari tahminlerime yuklenecek ama polemik yapmak icin acmadim konuyu. Herkes kendi kisisel tahminini belirtebilir.

Gönderi tarihi:
Secime cok az bir zaman kaldi ve istedim ki sonuclara yonelik tahminlerde bulunalim. Benim tahminim soyle:

AKP : % 45 - 46

CHP : % 21 - 22

MHP : % 11 - 12

Digerleri ve bagimsizlar da geri kalan orani paylasacak.

Ozellikle ulkemizde anket yapan kurumlarin cokca yanildiklarini biliyoruz. Aslinda gercek sebep; anketlerin yonlendirme amaciyla yapilmasidir. Koskoca sirketler ve bu isten para kazananlar o derece yanildilar ki, simdi benim secimden uc gun once yaptigim tahminlerimden oturu biraz ovunmeme bir sey demezsiniz herhalde :)

Cyrano'nun da dedigi gibi, dunyadaki anket yapan sirketlerin 2-3 puan yanilma paylari olsa da, MHP'nin alacagi oyla ilgili neden 2-3 puan yanildigimi acmak isterim biraz:

2002 secimlerinde MHP oylarinin buyuk kismi Genc Parti'ye gitmisti, bir kismi da AKP'ye. AKP'ye kaptirilan oylarin MHP'ye bir daha geri donmeyecegini cevremdeki eski MHP'li yeni AKP'li olanlardan gozlemlemistim. Ama GP'ye giden oylarin hemen hepsinin geri donecegini tahmin edemedim. Genc Parti'ye giden CHP oylari da CHP'ye degil MHP'ye yoneldi..

Bir de, muhtemel bir CHP ve MHP koalisyonundan oturu MHP'ye baraji astirma endisesinin sol oylari MHP'ye akitacagini ongormustum ve bazi iletilerimde de belirtmistim ama bu kadarini tahmin edemedim. Oyle ki, bazi CHP'li ailelerde oy taksimi yapildigi oldu; 'sen MHP'ye, ben CHP'ye oy verelim' diye.

Kisacasi, MHP'nin % 3'luk fazlaligi GP'den, CHP'den ve bazi tepki oylarindan mutesekkil.

Bir Not: AKP'ye karsi tepki oylarinin azligi dikkatimi cekti. CHP, DSP ile birlestigi halde oyunu arttiramadi, sozkonusu tepki oylari ise MHP'de toplandi. Oysa son bir yildaki surec olmasaydi ve normal bir secim atmosferi olsaydi AKP %35 ile %38 bandi arasinda kalirdi. Dolayisiyla ozellikle Baykal'in izledigi politika AKP ve MHP'ye yaramistir.

Selam ile..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.