Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Ankebut Suresi (....11) 1)Elif, Lam, Mim 2)İnsanlar "iman ettik" demeleriyle bırakılacaklarını, ve kendilerinin imtihan edilmeyeceklerini mi sanıverdiler. 3)Andolsun ki, onlardan öncekileri de imtihan ettik, elbette ki: Allah doğrulukta bulunanları da ve yalancı olanları da bilir. 4)Yoksa kötülükleri yapanlar, bizden kaçıp kurtulacaklarını mı sandılar? Hükmettikleri şey ne kadar fena! 5)Her kim Allah'a kavuşmayı ümit ederse elbette Allah'ın tayin ettiği müddet, herhalde gelicidir. Ve O, hakkıyla işitendir, bilendir. 6)Ve her kim cihad ederse ancak kendi nefsi için cihad etmiş olur. Şüphe yok ki Allah, elbette alemlerden müstağnidir. 7)Ve o kimseler ki, iman ettiler ve iyi işler yaptılar elbette onların kötülüklerini -af ile- örteriz ve elbette onları işlemiş oldukları şeyin en güzeli ile mükafatlandırırız. 8)Ve insana anası ve babası hakkında güzellik tavsiye ettik.Maamafih senin için hakkında hiçbir bilgi olmayan bir şeyi bana ortak koşasın diye uğraşırlarsa o zaman onlara itaat etme. Dönüşünüz banadır. Artık size yapmış olduklarınızı haber vereceğim. 9)O kimseler ki: İman ettiler ve iyi işler yaptılar elbette onları salihler arasına katacağız. 10) Ve insanlardan öylesi de vardır ki, Allah'a iman ettik der. Sonra Allah uğrunda bir eziyete uğrasa insanların işkencesini Allah'ın azabı gibi telakki eder. Andolsun ki, Rabbinden bir zafer gelecek olunca da elbette diyeceklerdir ki: Biz de muhakkak sizinle beraber bulunduk. Allah alemlerin kalplerinde olanı en iyi bilen değil midir? 11)Ve elbette ki, Allah iman edenleri bilir ve münafık olanları da bilir. Son zamanların moda konusu Müslümanların hali olmuş, halbuki Müslümanım diyenlerin de hangilerinin doğru yolda olduğunu bilen Allah'dır... Meal Bilmen'inmiş, alıntıda da hata varsa özür dilerim... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Ankebut Suresi (....11) 1)Elif, Lam, Mim . . . 11)Ve elbette ki, Allah iman edenleri bilir ve münafık olanları da bilir. Son zamanların moda konusu Müslümanların hali olmuş, halbuki Müslümanım diyenlerin de hangilerinin doğru yolda olduğunu bilen Allah'dır... Meal Bilmen'inmiş, alıntıda da hata varsa özür dilerim... Evet bilir, ama bu kesinlikle Kuran'in Allah'i degil. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Evet bilir, ama bu kesinlikle Kuran'in Allah'i degil. Kesinlikle reddediyorsanız yapacak fazla bir şey yok... Ama ben Allah'a ve onun gönderdiği kitaba inanıyorum; ne kadar uygun davranıyorum o ayrı, sonuçta hepimizi kuluz... Alıntı
Φ Atlet Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 "Allah gerçek imanlıları bilir..." Hangi Allah? Musevileri Hristiyanlara ve Muslumanlara dusman eden Allah mi? Museviler Hristiyanlara dusman cunku Tevrat'ı reddedip yeni bir dini (İsa dini) benimsediler. Benimsemekle kalmadılar, bu kutsal kentte hak iddia ediyorlar. Oysa bu topraklar, bu kent Yahudilere vaat edilmiş. Tevrat bunu böyle buyuruyor. Burası Yahudi kenti ve salt Yahudi kenti. Hıristiyanlari Yahudilere düşman eden Allah mi?. Çünkü İsa'yı Romalılara onlar ihbar etti. İsa'nın çarmıha gerilmesinin baş suçlusu Yahudiler. Hristiyanlar Müslümanlara düşman oldular. Çünkü o kutsal toprakları -sonradan- Müslüman barbarlar işgal etti ve hâlâ büyük bölümünü ellerinde tutuyorlar. Koskoca Haçlı ordularını geri püskürten, kutsal toprakları kirleten hep onlar. Müslümanlari Hıristiyanlara düşman eden Allah mi? Kılıç zoruyla, Kuran buyruğuyla (cihat) fethettikleri bir kenti onlardan geri almak için taa Avrupalardan kopup gelmiş Haçlı ordularıyla çarpıştılar. O günlerde serpilip boy atan düşmanlık eksilmeksizin -belki artarak- sürüp gidiyor. Muslumanlari Musevilere düşman ettiler. Kılıç zoruyla kazanılmış kutsal kenti (Kudüs) hile ve desise ile geri aldılar. Çağın en ileri teknolojisiyle ve ABD ve Avrupa'nın Yahudi lobilerinin bitmez tükenmez parasal destekleriyle Müslümanları yendiler. Kenti geri almakla kalmadılar, şimdi de Müslümanları bu kutsal kentten kovmanın hesapları içindeler. Üstelik onlar varlıklı ve güçlü. Müslüman Filistinli ise artık yoksul ve çaresiz. Hangi "Allah gerçek imanlıları bilir..." ? üç farklı dini, aynı coğrafi bölgede ki insanlara gonderen, farklı dinlere inanan farklı fikirlere sahip farklı insanların birbirleriyle didişmesini, hatta savaşmasını seyreden Allah mi? Aciklarsaniz sevinirim. Saygilar, Celal Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Kesinlikle reddediyorsanız yapacak fazla bir şey yok... Ama ben Allah'a ve onun gönderdiği kitaba inanıyorum; ne kadar uygun davranıyorum o ayrı, sonuçta hepimizi kuluz... Zaten önemli olan sizin o kitaba ne kadar uygun davrandığınız değil. Sonuçta inanç meselesi. Önemli olan Allah'ın kelamı olduğu söylenen o kitabın insanlığa uygun olmayan ve yakışmayan bir çok ayeti. Ayrıca ben kul değil, bir insanım, karıştırmayalım lütfen. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2007 Ama ben Allah'a ve onun gönderdiği kitaba inanıyorum; ne kadar uygun davranıyorum o ayrı, sonuçta hepimizi kuluz... Tanrı bir kitap göndermiş olsa biz de inanacağız da, öyle birşey yok. Ayrıca kendi adına konuş. Hepimiz kul değiliz. Biz, özgür iradesi olan insanlarız. Saygılar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Ya neyin savaşımı bu??? İnanmıyorsanız inanmıyorum deyin, yok demekle çözülmedi... Kul değilim diyorsanız, haydi hoşçakalın, napayım şimdi yani ben de kendi bakışımı söylemiştim zaten... Birisi de çıkmış demiş ki hangi Allah???Bir tek Allah var ve İslam tüm Peygamberleri sayar,insan eklemelerini de belirtir, inanmıyorsan hadi yolun açık olsun, ne dememi bekliyorsunuz... Lütfen polemiklerinizi başka ortamlara saklayın, başlık gayet açık... Ankebut Suresi (....11) 1)Elif, Lam, Mim 2)İnsanlar "iman ettik" demeleriyle bırakılacaklarını, ve kendilerinin imtihan edilmeyeceklerini mi sanıverdiler. 3)Andolsun ki, onlardan öncekileri de imtihan ettik, elbette ki: Allah doğrulukta bulunanları da ve yalancı olanları da bilir. 4)Yoksa kötülükleri yapanlar, bizden kaçıp kurtulacaklarını mı sandılar? Hükmettikleri şey ne kadar fena! 5)Her kim Allah'a kavuşmayı ümit ederse elbette Allah'ın tayin ettiği müddet, herhalde gelicidir. Ve O, hakkıyla işitendir, bilendir. 6)Ve her kim cihad ederse ancak kendi nefsi için cihad etmiş olur. Şüphe yok ki Allah, elbette alemlerden müstağnidir. 7)Ve o kimseler ki, iman ettiler ve iyi işler yaptılar elbette onların kötülüklerini -af ile- örteriz ve elbette onları işlemiş oldukları şeyin en güzeli ile mükafatlandırırız. 8)Ve insana anası ve babası hakkında güzellik tavsiye ettik.Maamafih senin için hakkında hiçbir bilgi olmayan bir şeyi bana ortak koşasın diye uğraşırlarsa o zaman onlara itaat etme. Dönüşünüz banadır. Artık size yapmış olduklarınızı haber vereceğim. 9)O kimseler ki: İman ettiler ve iyi işler yaptılar elbette onları salihler arasına katacağız. 10) Ve insanlardan öylesi de vardır ki, Allah'a iman ettik der. Sonra Allah uğrunda bir eziyete uğrasa insanların işkencesini Allah'ın azabı gibi telakki eder. Andolsun ki, Rabbinden bir zafer gelecek olunca da elbette diyeceklerdir ki: Biz de muhakkak sizinle beraber bulunduk. Allah alemlerin kalplerinde olanı en iyi bilen değil midir? 11)Ve elbette ki, Allah iman edenleri bilir ve münafık olanları da bilir. Son zamanların moda konusu Müslümanların hali olmuş, halbuki Müslümanım diyenlerin de hangilerinin doğru yolda olduğunu bilen Allah'dır... Meal Bilmen'inmiş, alıntıda da hata varsa özür dilerim... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2007 Ya neyin savaşımı bu??? İnanmıyorsanız inanmıyorum deyin, yok demekle çözülmedi... Kul değilim diyorsanız, haydi hoşçakalın, napayım şimdi yani ben de kendi bakışımı söylemiştim zaten... Birisi de çıkmış demiş ki hangi Allah???Bir tek Allah var ve İslam tüm Peygamberleri sayar,insan eklemelerini de belirtir, inanmıyorsan hadi yolun açık olsun, ne dememi bekliyorsunuz... Lütfen polemiklerinizi başka ortamlara saklayın, başlık gayet açık... Zaten diyoruz, Muhammed'in kitabına inanmıyoruz diye. Bu kitapta yazılı olan şiddet olayları, haksızlıklar ve Muhammed'in insanların gözünü boyayıcı Ahiret masalları o dönemin orada yaşayan insanlarını ilgilendirir. Kuran, sizin gibilerin her zaman vurguladığı gibi 'evrensel ve tüm zamanların kitabı' değil. Böyle bir kitap olmuş olsaydı eğer ne bilime, ne hukuka, ne de başka bir şeye gerek duymazdı insanlık tarihi. Ama dediğim gibi, maalesef sacede bir dönemin göz boyayıcı özelliğinden başka bir özelliği yok. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Allah gerçek imanlıları bilir... Saygılar... Alıntı
Φ pepe cortez Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Allah gerçek imanlıları bilir... Saygılar... sen allahin bildigini nerden biliyorsun ? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 sen allahin bildigini nerden biliyorsun ? Yine ondan gelenden... Alıntı
Φ Antonio_McCarty Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2007 evet Allah gerçek imanlıları imansızları bilir bazılarını bizde biliyoruz(imansız olanları) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.