Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Daha önce burada yapılan bir tartışmada, AKP'nin "Yüksek faiz, düşük kur" politikası ile Türkiye'yi hızla fakirleştirdiğini, işsizleştirdiğini ve sefalete sürüklediğini söylemiştim. Dolar daha ne kadar düşer? Dolar dün 1.2653?le Türkiye?nin dalgalı kura geçtiği 2001?den sonra gördüğü en düşük seviyelere indi. ... Doların 22 Temmuz seçimleri öncesinde YTL karşısında son iki yılın en düşüğüne inmesi piyasalarda yeni bir tartışma da başlattı. Kur, 1 YTL?ye inecek mi? Piyasalara yön veren uzmanların çoğunluğu Merkez Bankası?nın gecelik faizlerini yüksek tutması durumunda kurlardaki gerilemenin süreceğini belirtiyor. Rakamlara bakıldığında, gecelik faizleri yüzde 17.5?te tutan Merkez Bankası, bu oranla Türkiye?yi dünyanın en yüksek faiz ödeyen ülkesi konumunda tutmaya devam ediyor. Türkiye bu faiz düzeyiyle yıllık yüzde 9.7 oranında reel faiz veriyor. Dünya piyasalarında Türkiye?den sonra en yüksek faizi ödeyen Brezilya?nın kısa vadeli faizleri yüzde 11.25 düzeyinde. Bu ülkedeki reel faiz ise yüzde 8.6. Brezilya Reali de tıpkı YTL gibi zirvede. Real, dün itibarıyla dolar karşısında 2000 yılından sondaki en yüksek seviyesine ulaştı. Düşüş devam eder mi? Yüksek getiriler giderek daha fazla yatırımcıyı cezbederken, sıcak para oyununun sürmesinin temel şartı olan yüksek faiz politikasında kısa vadede yumuşama beklenmiyor. Merkez Bankası önceki gün gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, enflasyonla mücadelede temel silahı olan gecelik faizlerdeki bir indirime en erken yılın son çeyreğinde gidebileceğini duyurdu. Bu da tek parti hükümetini satın alan piyasalarda, yurtdışından olumsuz bir etki olmadığı sürece dövizdeki düşüşün sürmesi bekleniyor. .... Hasan Ecesoy Anadolubank Hazine Müdürü Kritik seviyelere geldik Dolar, global anlamda bir değer kaybı içinde. Türkiye?de kurların bu seviyelere gelmesinde paritedeki gelişmenin de etkisi var. Ancak asıl önemli neden yüksek faiz. Merkez Bankası faizi bu seviyede tutmaya devam ederse uluslararası piyasalardan Türkiye?ye döviz girişi sürecektir. Piyasa şu anda faizin yüksek seviyede kalıp tek partili iktidar senaryosu olacağına oynuyor. Piyasalarda gelinen seviyelerin arkasında yatan temel senaryo bu. YTL?deki değerlenmenin süreceğini düşünüyoruz. Ancak kurun da kritik seviyelere geldiğini unutmamak gerekli. Bu yazımı özellikle ideolojik nedenlere AKP'ye oy veren insanların dikkatine sunuyorum. Diğer insanlar, farklı bir gerekçe ile, laiklik vs endişesi ile zaten AKP'ye oy vermeyecekler. Ama farklı bir nedenle de olsa, sonuçta AKP'nin Türkiye'yi fakirleştirme, işsizleştirme politikasına onay vermemiş olacaklar. Benim çağrım, AKP'yi desteklemeyi düşünen insanlaradır. Müslümanları fakirleştiren bir iktidar müslümanların yararına değildir. Yukarıda bir gazete haberi alıntıladım. Türkiye şu anda, AKP iktidarı sayesinde dünyanın en yüksek reel faizini veren ülke durumuna yükselmiştir. Bu reel faiz nedeniyle ülkeye milyarlarca dolar sıcak para girmektedir. Merkez Bankası, Hükümetin talimatı ile, faizleri düşürmemektedir. Bu Yüksek faiz, düşük kur politikası, Türkiye'yi inanılmaz bir hızla fakirleştirmektedir. (Bunun nasıl olduğunu basit örneklerle açıkladım, şuraya ve şuraya bakınız.) Türkiye'ye gelen sıcak paranın götürdüğü faiz gelirini bir yana bırakın, bu politika nedeniyle Türkiye'de iş yapmak, ticaret yapmak, çalışmak cazibesini kaybetmiştir. * AKP'nin Türkiye'yi hızla fakirleştiren politikası yüzünden, Şirketler, küçük işletmeler, ardı ardına batmaktadır. * Bu politika yüzünden, işyerleri yurtdışına taşınmaktadır. * Bu politika yüzünden ekonomik sıkıntıya düşen büyük şirketlerimiz ölü eşek fiyatına yabancıların eline geçmektedir. * Bu politika yüzünden şirketlerimiz dışarıya ihracat yapamamaktadır. * Bu politika yüzünden şirketlerimiz yurtiçinde bile yabancılarla rekabet edenmemektedir. * Bu politikalar sonuçta, Türkiye'yi inanılmaz bir hızla fakirleştirmektedir. * Fakirleşen ülkemizde kanunsuzluk, hırsızlık, aşayişsizlik, dolandırıcılık, namususuzlık, kapkaççılık inanılmaz bir hızla artmaktadır. * Bu politikaya, yüksek enerji ve iletişim fiyatları nedeniyle üretim yapılamamasını ekleyiniz. * Bu politikaya "doğrudan gelir desteği" adı altında toprak sahiplerine ÜRETMEME karşılığında para dağıtılması politikasını ekleyiniz. Türkıiye'nin %99'u müslüman deniliyor. Müslümanları fakirleştiren bir partiye oy vermek, ne kadar müslümanlığa hizmettir, takdiri sizlere bırakıyorum. Gazetelerde, televizyonlarda hergün duyduğunuz hırsızlık, kapkaç, dolandırıcılık, aşayişsizlik, gavurlar tarafından yapılmıyor. Bu ülkenin AKP tarafından hjızla fakirleştirilen en insanları, bu yollara başvurmak zorunda kalıyorlar. AKP'nin fakirleştirdiği ülkede her türlü kanunsuzluk olacaktır. Hızsızları, kapkaççıları, dolandırıcıları, kadın satıcılarını, çocuk satıcılarını, uyuşturucu satıcılarını, karşılıksız çek/senet verenleri, çek tahsilatı yapan mafyayı tek tek yakalayıp hapse atmak çözüm değildir. Bugünküleri atarsınız, yarın yenileri ortaya çıkar. Çözüm, bu bataklığı yaratan AKP'ye dur demektir. Bu forumun dini bölümünde tartıştığım birçok müslüman, müslümanlığın meziyetlerinden bahsettiler ve müşlümanlığın iyi insan yetiştirdiğinen bahsettiler. Bir ata sözümüz var: Çok sözleme arsızedersin, aç bırakma hırsız edersin. Bugün Türkitye'de işlenen ekonomi kaynaklı suçlar inanılma zbişr hızla artmaktadır. Zira AKP Türkiye'yi hızla fakirleştirmek, işsizleştirmektedir. Eğer bugün, kendine müslüman diyen insanlar hızsızlık, kaçkaççılık, kadın satıcılığı (Diyarbakır Ofis semtinde erkek çocuk da satıyorlar) yapıyorlarsa, bu tür suçlar Türkiye tarihinde görülmedik derecede artmış ise, bunun sorumlusu Türkiye'yi fakirleştirerek müslümanları bu tür eylemlere zorlayan AKP'nin suçudur. Fakir ve suça batmış müslümanlar yaratan AKP'ye dur demek öncelikle müslümanların görevidir. % 99'unun müslüman olduğu söylenen Türkiye'yi hızla fakirleştirerek asayişsizliği ve suçu teşvik eden bir bataklık yaratan AKP'ye dur demek öncelikle müslümanların görevidir. Bu yazım müslümanlara çağrımdır. Bu yazıyı tanıdığınız herkese okutmanızı rica ederim. Saygılar, sevgiler. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Çok afedersiniz ama "dini konular" bölümünde Müslümanları defalarca rencide etmeye çalışanlar arasında olup, sonra da böyle hitap ederseniz onlara, gelecek cevap şunları karşılayabilir anca: 1) ; 2) , 3) , 4) , 5)Tabi, he he..., 6)Doğru ama senden duymak beni bile etkiledi... gibisinden yani... Bence bu yaptığınız seçim öncesi Müslüman vatandaşların kıymete bindirilmesi ve dini duyguların siyasette kullanılmasından başka hiçbir şey değildir... Saygılar... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 en azından müslüman bir toplumsak madem akp' ye oy verilmemesi lazım bencede Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Sahte dinle uyuşturulmuş mahmur beyinlere ulaşmanın yolu; Ne yazık ki din üzerinden söylemle o akıllara ulaşma yolu olmuştur. Yapmayın allah aşkına bile deseniz nafiledir. Dinle afyonlanmış beyinleri birer piyon halinden kurtarmak da biz yapmasak da bize düşmektedir. Bu ne yaman bulmacadır. Yıllarca aydınlanmaları için uğraşırsın ve tekrar tekrar uğraşırsın da karşına dikilir kazulet gibi. Sana ''Yuh'' eder. Uyan be uyan dersin rüya tatlı der. Aç gözünü dersin ''Senin gözün kör'' der. Tamam ben körüm de senin gördüğün ne?.. Kördüğüm. Kördüğümsün. Bizim gibiler kör bile olsa yürekleriyle yol bulur. Eğitim de bunun için gereklidir. Kör bile olsan yol bulmak içindir. Zihinsel engelinin haklarına tecavüz bir suçtur. Keza aklı başındaların hakkına tecavüz de öyle. Allaha kulluk anlaşılabilir de, kula kulluk ne mene birşeydir. Kul olunan allah mıdır. Yoksa Allaha yakınlığından şüphe duymadığınız zat mıdır? O zatlar hakka tezat ise, o zat hakka kul mudur? Kısacası siz ters köşeye yatmış ve cereyanda kalmış fani la. Temizlik için şart olan ne ise imanın şartıdır. Akıl ve vicdanın temizliği herkezi insan yapar. Hırsıza beyefendi desen ne olur? Olan sana olur. Sen suça ortak olmuş olursun. Hele bile bile yataklık ediyorsan yatalak olursun. He he edersen de ya la ka olursun. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Çok afedersiniz ama "dini konular" bölümünde Müslümanları defalarca rencide etmeye çalışanlar arasında olup, sonra da böyle hitap ederseniz onlara, gelecek cevap şunları karşılayabilir anca: 1) ; 2) , 3) , 4) , 5)Tabi, he he..., 6)Doğru ama senden duymak beni bile etkiledi... gibisinden yani... Bence bu yaptığınız seçim öncesi Müslüman vatandaşların kıymete bindirilmesi ve dini duyguların siyasette kullanılmasından başka hiçbir şey değildir... Dinin hakkında doğruları duymak seni rencide ediyorsa, bu senin sorunun, benim değil. Ben de Türkiye'de yaşıyorsam, ve demeokraside yöneticiler halka sorularak seçiliyorsa, dinsiz olsam da, dinci ve ekonomiden çakmayan bir hükümetin bana, sana, herkese, ülkeme zarar veren uygulamalarını durdurmak iiçin bir çağrı yapıyorsam, bunun neresi yanlış? Seçim yapılırken, herkesin oyu kıymetli. Müslümanîn da, dinsizin de. Zira herkesin oyu eşit. Müslümanım diyorsun, müslümanları fakirleştiren, müslümanları hırsızlık, dolandırıcılık, kapkaççılık ile anılan bir toplum haline dönüştürecek bir fakirleşme yaratan bir partiyi destekliyorsun, bu nasıl iş? Solculuk yapıp, faşizan örnekler sergileyen bir partiye oy vermeyin de dedim ben bu forumda. İslamcılık yapıp, müslümanlara en çok zarar veren partiye de oy vermeyin diyorum. Tencere ile kapağı bir olmuşlar, al gülüm ver gülüm, başka parti yokmuş kendilerini alt6ernatifsiz gösterme yarışındalar. AKP'ye verilecek oylar, bu ülkenin daha da fakirleşmesine, laik değerlerin yokedilmesine, kapkaca, hırsızlığa, dolarndırıcılığa, teröre evet demektir. CHP'ye verilecek her oy, alın bir 5 senemizi boşuna geçirin demektir. CHP hiçbir programı, vizyonu olmayan bir partidir. Oyunuzu bu tencereye veya kapağına vermek zorunda değilsiniz. Tek tercih bunlar değil. Saygılar. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Dinim hakkında doğrular diye sunulan nedense kopyala-yapıştır misali hep aynı zihniyetle oluşan şeylerse ve çoğunu da rahatça sorgulayıp dinim konusunda daha da rahatlıyorsam onlar benim için zaten pek bir şey ifade etmezler; ben de daha çok köşeye sıkışıldığında üslupta olan kaynamadan bahsediyorum zaten... İstemiyorsanız bu partileri size kalmış, he hatalarını da zaten kendinizce söylüyorsunuz; o zaman Müslümanlara bu özel sesleniş niye???Hepsi AKP'ye oy vermiyor ki zaten... Ve dediğim gibi, bakın burada da kendinizi gösterdiniz, "dininizin doğruları"ymış, çok afedersinizi ama bir tek "anti-İslam"cılar İslam'ı biliyorlar zaten(!)(peeehhhh)... Az biraz etkili olacağınız da var idiyse iyice gitmiştir... Neyse şimdi beni yine partici ilan eder birileri; ben gideyim ufaktan... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2007 Bürokratik elitin temsilcileri canhıraş haykırıyorlar.... Yağma yokkk.Önce halk için çalışacaksınız.sonra sizinde ihtiyaçlarınız giderilir nasılsa.... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2007 Bürokratik elitin temsilcileri canhıraş haykırıyorlar.... Yağma yokkk.Önce halk için çalışacaksınız.sonra sizinde ihtiyaçlarınız giderilir nasılsa.... Ben ne demişim de bürokratik elitin temsilcisi oluyormuşum? Şu cümleyi sen mi yazdın? CHP'ye verilecek her oy, alın bir 5 senemizi boşuna geçirin demektir. CHP hiçbir programı, vizyonu olmayan bir partidir. AKP Türkiye'yi fakirleştirmiyor, müslümanları fakirleştirmiyor, müslümanları gızsızlık, kapkaççılık, dolandırıcılıkla özdeşleşmiş bir halk haline getirmiyor diye bir tezin var mı? Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.