Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Islam "Aydinlik" dini ise , niye cehaletlik var bu kadar?

Önerilen İletiler

• Cevaplar 83
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Sevgili suheda,

ABD ve İngiliz askerlerinin işkence yaptığını da yine AMERİKALI/BATILI GAZETECİLER DUYURDU DÜNYAYA!

Bunun anlamını anlayabiliyormusun?

Onların, kendilerini eleştirebilen, kendi yanlışlarını gösterebilen bir sistemleri var.

Peki Ortadoğuluların var mı öyle bir sistemi?

Iraklılar ölünce, Amerikalıların, İngilizlerin orgazmik çığlık attıklarını gördün mü?

Peki ABD'de gökdelenler çökünce sokaklara çıkıp sevinçten uçan müslümanlar olmadı mı?

Irak'ta ölen ABD askerlerinin vücutlarını parça parça eden, Filistin'de öldürdükleri İsrailli askerin bağırsaklarını ellerine alıp şizofrenik bir şekilde sevinen insanları görmedin mi? Düşmanı öldürmek ayrı şey, işkence ederek öldürmek ayrı şey. İşkence ederek öldürmek, veya cesede bile işkence etmek şizofreni belirtisidir.

Ülkeler savaşabilir.

İnsanlar dövüşebilir.

Ölen olacak, yaralanan olacaktır.

Ölüm karşısında orgazmik çığlıklar atmak sadece ******* özgü bir davranıştır.

Ve maalesef bu davranışı günümüzde ********* bile sergilemiyorlar. Bu davranışı sergileyenler artık sadece Ortadoğu'daki fanatik müslümanlar.

Saygılar.

İngiliz askerlerinin Irak?ın güneyinde sivil ve çocukları döverken gösteren video çekimleri yayınladı. 2004 yılında ülkenin güneyinde çekilen görüntülerde, bir sokak isyanının

bastırmaya çalışan İngiliz askerler yakaladıkları çocuk ve gençleri sopalarla dövüyor.Boş bir avluda gerçekleşen dayak olayında askerlerin çocukları acımasızca dövdüğü görülüyor.

Video görüntülerinde olayı kaydeden ordudaki yetkilinin dayak yiyen çocuklara ettiği küfürler ve dayakçı arkadaşlarını desteklediği sözler de duyuluyor.

Bazı konuşmalar ise şöyle:

-Ooo eveet..

- Evet yakaladınız onları

- Ağalamak yok çocuklar

- (gülerek) eveet eveet

- Hayır lütfen vurmayın bana

- (gülerek) ******. *..***???

Bu görüntüleri hatırlıyorsun değil mi? Unutman mümkün değil. Kadraja girmediği için göremiyorsun çoğunluğunun sevincini. Yoksa hepsinin orgazmik çığlık attığına emin olabilirsin Brian.

Kendilerini eleştiren sistemleri var demişsin. Vietnam savaşı üzerine yüzlerce film çevrildi. Yapılan yanlışlar eleştirildi Rambosundan Müfrezesine kadar. Belki o kadar kitap yazıldı. Sonuç? Eleştirileri takan varsa eleştirilerle birşeyler değişiyorsa anlamı olabilir.

Birkaç yıl sonra sinemalarda Irak rambolarını ya da Felluce'de nasıl katliam yaptık hatalıydık tarzında amerikan filmlerini görebilirsin holywoodda.

Sistemleri bu adamların. Belli periyodlarla savaş çıkarmak zorundalar. Ekonomik çıkar zorunluluğu.

Gazetecilerin haber yapmasını da yanlış yorumlamışsın. Çünkü onlar da savaşa reyting gözüyle bakıyorlar. İzlenen tvler okunan gazeteler bunu anlayabiliyor musun? Böyle sansasyonel haberden iyi ticari getiri nerede olabilir?

Gönderi tarihi:
Gazetecilerin haber yapmasını da yanlış yorumlamışsın. Çünkü onlar da savaşa reyting gözüyle bakıyorlar. İzlenen tvler okunan gazeteler bunu anlayabiliyor musun? Böyle sansasyonel haberden iyi ticari getiri nerede olabilir?

TV ve gazetelerin, herhangi birşeyi haber sayabilmeleri için "normal dışı" olması lazım.

Falanca kente giden otobüsünün İstanbul otogarından kalkışının hiç haber olduğunu duymadım.

Gideceği yere sağ salim varan otobüslerin haberinin yapıldığını da duymadım.

Ama kaza yapan otobüslerden haberimiz var. Neden? Zira kazan yapan otobüs, normalin dışına çıkmıştır.

*

Birşeyde haber değeri, reyting getirisi olabilmesi için, o vakanın "anormal olduğu için dikkat çekmesi lazım".

Amerikan halkına, Batılılara, dövülen, işkence edilen insanların haberinin ulaşıtılmasının nedeni, bu davranışın o toplumlarda "normal" görülmemesindendir.

Amerikan toplumu medyası ile Ordusu ile "tekvücut" olsa, medya kendi reytingi için, ordusunun reytingini yerlere çalmaz.

Neden Bush Amerika'da gelmiş geçmiş en sevilmeyen Başkan durumunda?

Neden Irak'taki İngiliz Ordusunda, daha önce hiç yaşanmamış derecede asker kaçakları var?

Belki o insanlar, birilerinin ülkesine gelip işgal etmenin yanlışlığını gördükleri için, politikacıların kararına uyarak toplu suça iştirak etmek yerine, belkide bireysel olarak olsa bile o sorumluluktan sıyrılmak için askerden kaçıyor olabilirler mi?

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sevgili suheda,

ABD ve İngiliz askerlerinin işkence yaptığını da yine AMERİKALI/BATILI GAZETECİLER DUYURDU DÜNYAYA!

Bunun anlamını anlayabiliyormusun?

Onların, kendilerini eleştirebilen, kendi yanlışlarını gösterebilen bir sistemleri var.

Peki Ortadoğuluların var mı öyle bir sistemi?

Iraklılar ölünce, Amerikalıların, İngilizlerin orgazmik çığlık attıklarını gördün mü?

Peki ABD'de gökdelenler çökünce sokaklara çıkıp sevinçten uçan müslümanlar olmadı mı?

Irak'ta ölen ABD askerlerinin vücutlarını parça parça eden, Filistin'de öldürdükleri İsrailli askerin bağırsaklarını ellerine alıp şizofrenik bir şekilde sevinen insanları görmedin mi? Düşmanı öldürmek ayrı şey, işkence ederek öldürmek ayrı şey. İşkence ederek öldürmek, veya cesede bile işkence etmek şizofreni belirtisidir.

Ülkeler savaşabilir.

İnsanlar dövüşebilir.

Ölen olacak, yaralanan olacaktır.

Ölüm karşısında orgazmik çığlıklar atmak sadece ********* özgü bir davranıştır.

Ve maalesef bu davranışı günümüzde ************ bile sergilemiyorlar. Bu davranışı sergileyenler artık sadece Ortadoğu'daki fanatik müslümanlar.

Saygılar.

Bunları espiri olsun diye yazdın değilmi?

Sen herhalde hiç kolları,bacakları İsrail askerleri tarafından taşla kırılan Filistinli küçük çocukların görüntülerini izlemedin,yada,Iraktaki o meşhur hapishanede yapılanlardanda bihabersin,yada İngiliz askerlerinin gurup halinde öldüresiye dövüp,ve döverken nasıl zevk çığlıkları attıkları Iraklı çocuklardanda bihabersin,ve Iraklı kadınlara,erkeklere,çocuklara yapılan tecavüzlerden,Bosnada olanlardan hepsinden ya habersizsin yada içgüdüsel olarak Müslümanlar bunlara layıktır diye düşünüyorsun,yoksa şu yukarda ki metni başka nasıl açıklayabilirsin.....

Sen kendini bu insanların yerine koy işgal altında ülken ve düşün karına,çocuğuna ve hatta sana akıl almaz işkenceler ve tacizler yapılıyor,sonra akrabalarına sonra komşularına sonra tüm ülkene bunları yaşıyorsun ve seyrediyorsun hergün,hergün........

Tüm bu yaşadıkların seni sen olmaktan çıkarıyor ve eline birgün bir fırsat geçiyor,emin ol o yukarda saydıklarından daha kötülerini yapardın...

Şimdi bana bir açıklama borcun var ABD,İsrail,ve İngiliz askerlerinin yaptıklarını hoş görüp,önemsizleştirirken diğerlerini nasıl vahşilikle yargılayabiliyorsun?Ben aslında cevabını biliyorumda senden duymak istiyorum.....

Gönderi tarihi:

Sen herhalde hiç kolları,bacakları İsrail askerleri tarafından taşla kırılan Filistinli küçük çocukların görüntülerini izlemedin,yada,Iraktaki o meşhur hapishanede yapılanlardanda bihabersin,yada İngiliz askerlerinin gurup halinde öldüresiye dövüp,ve döverken nasıl zevk çığlıkları attıkları Iraklı çocuklardanda bihabersin,ve Iraklı kadınlara,erkeklere,çocuklara yapılan tecavüzlerden,Bosnada olanlardan hepsinden ya habersizsin yada içgüdüsel olarak Müslümanlar bunlara layıktır diye düşünüyorsun,yoksa şu yukarda ki metni başka nasıl açıklayabilirsin.....

Sen kendini bu insanların yerine koy işgal altında ülken ve düşün karına,çocuğuna ve hatta sana akıl almaz işkenceler ve tacizler yapılıyor,sonra akrabalarına sonra komşularına sonra tüm ülkene bunları yaşıyorsun ve seyrediyorsun hergün,hergün........

Tüm bu yaşadıkların seni sen olmaktan çıkarıyor ve eline birgün bir fırsat geçiyor,emin ol o yukarda saydıklarından daha kötülerini yapardın...

Şimdi bana bir açıklama borcun var ABD,İsrail,ve İngiliz askerlerinin yaptıklarını hoş görüp,önemsizleştirirken diğerlerini nasıl vahşilikle yargılayabiliyorsun?Ben aslında cevabını biliyorumda senden duymak istiyorum.....

Suheda,

Hiçbirşeyi espri diye yazmadım.

Anlamakta zorlandığın şey şu:

1. Demokratik sisteme sahip ülkelerde, ahlaka, vicdana, kanuna aykırı eylemleri belirleyecek, sorgulayacak, eleştirecek ve kanuna karşı olanları cezalandııracak bir anlayış ve bu anlayışın ürünü olan mekanizmalar var.

2. Müslümanların eylemleri din motivasyonludur veya müslümanlar dini maşa etmektedirler, eylemlerini dini motiflerle süslemektedirler.

Irak'ta işkence deden Amerikan askerlerinin "Yüce İsa adına, geberin" falan diye çığlık attıklarını gördün mü, duydun mu?

Veya Filistin'de Filistinlilere işkence edenler "yehova aşkına!!" diye bağırıyorlar mı?

İşkence eden insanlar yaptıkları şeyin yanlışlığının farkındalar. Bu davranışlarını rasyonelleştirmeye çalışmıyorlar.

Bir de müslümalarca yapılan işkence ve katliamlara bakınız.

Öncelikle katlederken Allahuekber demek nerdeyse artık işin bir parçası olmuş durumda.

Yapılan işkence ve katliamı haklı görmek ve savunmak da işin vahim boyutu.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Evet arkadaşım tüm bunlar belli bir kesimin başka bir kesim üzerinde oynadığı vahşet oyunundan başka birşey değil.

halbuki İslamiyetin gerçek anlamını bile bilmeyen insanlar.Zaten bu kadar yapılan işkenceye hala bir bahane bula biliyorlarsa..

Yazık başka ne söylene bilirki(hayır kendi başlarına zeresi gelse lübnandaki gibi taş taş üstünde koymuyorlar dilerim rabbim sorsun hepsini hesabını)

Gönderi tarihi:

Konunun dışına çıkmak istemiyorum ama;şunu baştan belirteyim

savaş esnasında zarar gören tüm çocuklara kadın ve yaşlı masum insanlara

çok üzülüyorum.

Ama gelin görün ki arap dünyası bugün yaşadıkları kaosu birazcık haketti,

açın okuyun tarihi türk milletinin yokolmanın sınırına geldiği ve canla başla

kurtuluş mücadelesi verdiği yıllarda,ingiliz ve fransız ordularının yanında

yeralarak vahşice türk askerinin ve halkının(dedelerimizi) katlinde bizzat

bulunmuş olanlar yine bu arap milletiydi.Ve büyük zafer kazanıldıktan sonra

Türk ün gücü dünyayı dize getirdikten sonra;hiç utanmadan sıkılmadan

büyük bir ikiyüzlülükle Mustafa Kemal'in kapısına kadar gelip''gelin birlik olalım

ortadoğuda sizin önderliğinizde bir islam birliği yaratalım,din kardeşiyiz''diyen

arap milletinden bahsediyorum.Yani bu da eden-bulur kuralı deyin yada Allahın

takdiri deyin nasıl isterseniz.

Gönderi tarihi:

Islam "Aydinlik" dini ise , niye cehaletlik var bu kadar?

hımmm..

demek ki müslümanlarda bişi var....

selam hidayete tabi olanlara...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

hayatımda hiç bu kadar komik bir sataşma daha görmedim. ''islam aydınlıksa neden cehalet var bu kadar''. ee birader seninde kapı gibi bir anayasan var ülkede ama ülkenin hali ortada. şimdi anayasa mı suçlu insanlar mı? senin sorunun cevabı işte bukadar basit. ve unutulmamalıki avrupa inim inim inlerken osmanlı zamanında matematik fizik tıp astrolojide çığır açıp ilerliyodu işte asıl aydınlık o zamandı ama zamanla karartılar bazı şeyleri.neyse ki kitabımızın nuru yaşatıyor bizleri

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.