Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2007 Platonik sakıncalar barındırıyor çoğu zaman aşk denen şey ve battığı zaman tenine insanın acıttığı yer hep kalp oluyor... Acısı bile güzel belki, bilmiyorum... Ayrı bir tadı var işte... Bence insanın bir "Ben" olabilmesi için, sevmesi gerekiyor. Kuru bir umudun bağladığı fuzuli bir yalnız hayatın beni "Ben" yapabileceğine inanmıyorum. Belki de yaşam tüm bir Sevgi'den ibarettir, bizi biz yapan... Amacı oluyor sevdiği insan, insanın... Sevginin aslında her şey demek olduğunu nereden anlıyorsunuz biliyor musunuz? Sevgiliniz gittiğinde, ardında bıraktığının bir "Hiç" olduğunu gördüğünüzde anlıyorsunuz. Sizi "Siz" yapanın o olduğunu anlıyorsunuz. Ve o gittiğinde, sizden artık hiç bir şey kalmıyor geriye... Gözlerinizi feri sönüyor mesela, eskisi gibi bakmıyor... Gülümsemeniz aslında bir ağlayışın riyakar yüzü oluyor... Bedeniniz bile kabullenmiyor bir hiç olarak kalmayı, omuzlarını öne eğiveriyor... Sesiniz titreyerek çıkıyor artık dilinizden, Aldığınız her nefes ciğerinizi yakıyor... Lokma mı? Tek bir lokma bile yemek mi? Yemek yemek ne mümkün? Yemek yiyecek bir "Ben" kalmamış ki ortada? Sizi ele veren uykularınız oluyor. Gözleriniz kapanmak istemiyor. Korkunuz büyük; Sabah onsunz uyanmak... Ayaktayken yanınızda olmadığı vaki, Uyurken yanınızda sanıyorsunuz nedense hep... Ve uyandığınızda görememek vuruyor asıl sizi... Elinizin altında bir yastık ve kapalı gözlerinizde "O" olduğunu hayali... Açtığınızda, yere çarpıyorsunuz yastığı... Bir süre bakakalıyorsunuz sonra boş boş... Sırt üstü doğrulup, nefes almaya çalışıyorsunuz sonra. Göğsünüz daralmış, ne mümkün... Nefes bile artık bu bedene girmek istemiyor sanki... Hayalleriniz bile, artık size ait olmak istemiyor... Kendinizi nasıl mı hissediyorsunuz? "Hiç"... Siz bilir misiniz "Hiç" olmak ne demektir? Hiç sanmıyorum... Ya da kaçınız bilir ki "Hiç" olmayı? Şebnem Ferah'ın katıksız hayranıyımdır Ve "Çakıl Taşları" adlı şarkısında "Hiç" olmayı çok güzel anlatır... "Sen Hiç -Hiç- Oldun mu?" diye de sorar... Siz hiç "Hiç" oldunuz mu? Hiç hayatınızın en güzel yüksekliğinde, tutunacak tek bir dal bulamadan yere düştünüz mü? Ama yine de güzel aşık olmak... Sizi bir hiç olarak bırakan şeyin gidişini izlemek, Acı olsa da... Ama ne var biliyor musunuz? Ne varsa sizden onu koparan, Ne olursa olsun, Konduramıyorsunuz bir türlü... İnanmak istemiyorsunuz... Kötü mü bu iyi mi bilmiyorum... Hep bir umut arıyorsunuz... Bilmiyorum... Kötü sanırım... Belki de iyi... Gerçekten bilmiyorum... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2007 Ansızın giriverir hayatınıza,sorusuz,davetsiz kendinizi hiç hissederken aşkı tanıyıp hep olursunuz..... Sonra yine ansızın çekip gider bir neden bile göstermeden anlarsınız ki sadece seven sizdiniz o değildi... İnsanın içini en çok acıtan şeyde budur zaten,sebebsiz ayrılıklar aslında sebeb çok açıktır sevmemiştir,en azından sizin sevdiğiniz kadar sevmemiştir,fakat bunu bir türlü kendinize anlatamazsınız,farkındasınızdır ama kabul etmek istemezsiniz,herkes karşısında ki insanda kendini görür ya işte bu öyle birşeydir kendiniz gibi görür kendiniz kadar sevdiğine inanmak istersiniz.... Sonra içiniz acır...kabullenmek istemeyişler dahada acıtır,fakat unutulur zaman istiyor ama gerçekten unutuluyor aşk acısı çekmeyen yok gibidir sonra birgün gelir hiç unutmayacağım dediğiniz kişinin artık sizin için bir anlam ifade etmediğini fark edersiniz,unutmak için verilen mücadelenin psikolojik bir sonucudur bu,o yüzden zaman bırakmak lazım üstüne fazla gitmemek ve hatta fazla düşünmemek nasılsa ruhunuz bunun üstesinden gelecektir belki biraz geç olacak ama eninde sonunda gelicektir.... İlk dönem kabul edemeyişlerle geçiçek sonra kırgınlık gelicek sonra öfke en sonunda hepsi bitecek nötr kalıcaksınız,fakat dedim ya zaman lazım ve az sabır..... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2007 Sonra içiniz acır...kabullenmek istemeyişler dahada acıtır,fakat unutulur zaman istiyor ama gerçekten unutuluyor aşk acısı çekmeyen yok gibidir sonra birgün gelir hiç unutmayacağım dediğiniz kişinin artık sizin için bir anlam ifade etmediğini fark edersiniz,unutmak için verilen mücadelenin psikolojik bir sonucudur bu,o yüzden zaman bırakmak lazım üstüne fazla gitmemek ve hatta fazla düşünmemek nasılsa ruhunuz bunun üstesinden gelecektir belki biraz geç olacak ama eninde sonunda gelicektir.... Şunu söylemek istiyorum; Yazdıklarınız tabii ki anlamsız değil ancak koyulaştırdığım yeri ben şimdiye kadar hiç yaşamadım. Yani, mutlaka acısı diniyor ya da geçmişte kalıyor ama mutlaka bir anlam ifade ediyor hala... Hayatımdaki herkes için bu böyle olmuştur. Herkese farklı anlamlar yüklemişimdir ve hayatımda farklı bir yer edindirmişimdir. Çünkü ben yaşamı çok önemserim. Yaşadığım tek bir anın bile boşa gitmesini istemem. Ve hatırlanmaya değmez, unutulacak ya da unutulmaya değer şeyler yaşamayı sevmem. O yüzden mutlaka bende hep özel ve ayrı bir anlamı vardır. Geçmişe baktığımda boş ve anlamsız şeylerle karşılaşmak istemem. Ve ben isterim ki, karşımdaki içinde böyle bir anlama sahip olayım... Şimdiye kadar hep öyle olmuştu çünkü... Yani hatırlanacak özel bir yerim olsun... Neyse... Bu seferlikte böyle olsun... Yapılabilecek bir şey yok... Bazı insanlar karar verir, Ve bazı insanlar buna katlanır... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 Şunu söylemek istiyorum; Yazdıklarınız tabii ki anlamsız değil ancak koyulaştırdığım yeri ben şimdiye kadar hiç yaşamadım. Yani, mutlaka acısı diniyor ya da geçmişte kalıyor ama mutlaka bir anlam ifade ediyor hala... Sevgili arkadaşım sen henüz kabulenememe aşamasındasın daha önünde çok yol var sonra benim dediğim yere gelince hak vericeksin.... "Hayatımda kimseyi böyle sevmemiştim"deriz aşık olduğumuz zaman fakat değişir duygular zamanla,insan olduğu yerde saymıyor ki,yada saydığımızı düşünsene ne olurdu halimiz.Bence bu,yukardada söylemiştim ya ruhumuzun kendini tedavi etmesidir... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 Sevgili arkadaşım sen henüz kabulenememe aşamasındasın daha önünde çok yol var sonra benim dediğim yere gelince hak vericeksin...."Hayatımda kimseyi böyle sevmemiştim"deriz aşık olduğumuz zaman fakat değişir duygular zamanla,insan olduğu yerde saymıyor ki,yada saydığımızı düşünsene ne olurdu halimiz.Bence bu,yukardada söylemiştim ya ruhumuzun kendini tedavi etmesidir... Sayın Suheda... Ben çok çabuk kabullenebilirim her şeyi... Neyse... Benim yaşadığım şey çok farklı şu an... Sürecinde yaşadıklarım da farklıdır... Çoğu zaman bazı şeyleri açıkça söyleyemem ama Hep kelime aralarında ve ayrıntılarda gizlidir söylemek istediklerim o upuzun yazılarımda... Kısacası yaşadığım şey, Sizin yazdığınız değil asıl olarak... Neyse, Ayrıntısını boşverin... Belki başka zaman... Sadece yine bir ayrıntı: Ben o duyguyu tatmayı seviyorum... Saygılarımla... Alıntı
Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2007 yazıyı okumaya başladım...ÇAKIL TAŞLARI çalmaya başladı..ne güzel anlatıyor... sen HİÇ oldunmu....tam zevkine varmışken düştünmü sen...? Gerçekten.. yaşanılanılanın bir eşi yok.. sonu yüreğini acıtıyor.. yaşanması gerekiyor.. ne acıdır o .. umutların..ümitlerin tükenmesi.. anlam veremeden...bitmesi yaşananaların.. herşeye rağmen ok güzel..yaşananlarlar. elma şekerinin tadı cok acı ama.. saygılar. Alıntı
Φ LilaC Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 Gece geçmez gündüz olmaz Can bu dünyaya dayanmaz Neden? Haykırdım dağlara duymaz Bekledim günlerce Yok ki gelen Karlı dağların ardında biri yaşarmış Bulut olur yağmur olur Bize bakarmış Hem yakın hem uzakmış Yanakları al almış Deli kızım uyan Söylenenler yalan Deli kızım uyan Bir tek sensin duyan Bir tek sensin duyan Yerde oldum gökte oldum Sormayın halim ah başım duman Gönül uslanmayı bilmez düşlerim Gerçek gerçeğim yalan Karlı dağların ardında biri yaşarmış Bulut olur yağmur olur Bize bakarmış Hem yakın hem uzakmış Yanakları al almış Deli kızım uyan Söylenenler yalan Deli kızım uyan Bir tek sensin duyan Bir tek sensin duyan ......... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 Gece geçmez gündüz olmazCan bu dünyaya dayanmaz Neden? Haykırdım dağlara duymaz Bekledim günlerce Yok ki gelen Karlı dağların ardında biri yaşarmış Bulut olur yağmur olur Bize bakarmış Hem yakın hem uzakmış Yanakları al almış Deli kızım uyan Söylenenler yalan Deli kızım uyan Bir tek sensin duyan Bir tek sensin duyan Yerde oldum gökte oldum Sormayın halim ah başım duman Gönül uslanmayı bilmez düşlerim Gerçek gerçeğim yalan Karlı dağların ardında biri yaşarmış Bulut olur yağmur olur Bize bakarmış Hem yakın hem uzakmış Yanakları al almış Deli kızım uyan Söylenenler yalan Deli kızım uyan Bir tek sensin duyan Bir tek sensin duyan ......... Sayın LilaC... Sakın bana "Şebnem Ferah hayranıyım" demeyin... Gerçi kişisel resminizde "Şebo"ya ait... Taktir ettim ne diyeyim... Ayrıca aldığınız şarkısı "Deli Kızım Uyan" şarkısıdır... Ezbere bilirim... Alıntı
Φ LilaC Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2007 Sayın LilaC... Sakın bana "Şebnem Ferah hayranıyım" demeyin... Gerçi kişisel resminizde "Şebo"ya ait... Taktir ettim ne diyeyim... Ayrıca aldığınız şarkısı "Deli Kızım Uyan" şarkısıdır... Ezbere bilirim... istemiyorsanız demeyeyim ama öyleyim napiyimmm takdir için de tşk ederim Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Gönderi tarihi: 18 Haziran , 2008 Sadece yine bir ayrıntı: Ben o duyguyu tatmayı seviyorum... Saygılarımla... E çünküüüüü; Ey Aşk.! sonu hüzünle biten öyküleri nasıl dinlerse el kadar çocuklar nasıl ıslanırsa gözleri dikenli teller ardından bakanlar nasıl adak ağacı gibi süslenirse bayram sabahlarında sınır boyları kırmızı kaplı deftere inat işte öyle hasret işte öyle zulüm işte öyle çaresiz yanımsın salkım saçak alevlere teslim gecelerimsin hârımsın, deli yan/gın/ımsın. ömrümü peşine sürüklediğimsin sahiline varamadığım ırağım menzilim nihayetsiz döngülerim baştan çıkmaya dünden hazırlandığım günahımsın ölçüye emsal bulunmayan tutkular büyüttüğüm çocukluğum gençliğim en bahar en çağlayan en deli çağımsın ve neticesinde kaybolduğum şahdamarım ar damarım ilişmeyin bana bir de cebimdeki fotoğrafa kanarım Ahmet Kırmızı Dimi ablacım Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.